https://www.svhuizen.nl/fanatiek-huizen-vreet-nsc-helemaal-op-7-0/n2669c117
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Een getergd en fanatiek spelend Huizen heeft geen spaan heel gelaten van NSC. De teller bleef steken bij een zevenklapper waar zelfs dubbele cijfers tot de mogelijkheden hadden behoord. Een feestverslag…
  fanatiek-huizen-vreet-nsc-helemaal-op-7-0

  Opstelling
  Het is weer puzzelen als ik in de bestuurskamer de wedstrijdselectie onder ogen krijg. Deze keer niet zozeer voorin, maar achterin: Leroy Oehlers begint op de bank, Desmond Mensen ontbreekt geheel in de selectie en daarmee wordt voor mijn gevoel de spoeling achterin wat dunnetjes. Ik vermoed dat Henk van de Pol vandaag voor een versterkt middenveld gaat opteren in de verwachting dat NSC – dat slechts één schamel puntje boven de gevreesde PD-streep staat – met weinig aanvallende intenties naar de Wolfskamer is afgereisd.
  Op de bank vandaag naast Oehlers ook Van Toor, Garrett Jones, Van Jaarsveld, en reservedoelman Mackaay. Basisplaatsen voor Verbiest en ook Iry Etwi ziet zijn goede invalbeurt van vorige week beloond met een basisplek.
  NSC dus volop in de strijd om lijfsbehoud inde hoofdklasse, Huizen volop in de strijd voor de laatste theoretische kansen voor de titel. Met in Veen het cruciale duel Achilles – O.D.I.N. in het achterhoofd kon dit wel eens een beslissende middag worden in hoofdklasse A. Alle ingrediënten voor een heftige pot voetbal zijn dan ook aanwezig op deze prima voetbalmiddag. Het publiek heeft gelukkig ook weer in ruime aantallen de Wolfskamer weten te vinden.
  Navraag leert me dat de ontbrekende Desmond Mensen geveld is door een longembolie. Dat is even schrikken! Vanaf deze plek van harte beterschap!

  Hoppa!
  Huizen begint toch met vier man achterin, zie ik. Benning, Vente, Papamelodias en Verbiest lijken de laatste lijn te gaan vormen deze middag. Daarbij zou Verbiest dan uiteraard ook bij tijd en wijle aan kunnen schuiven bij het middenveld.
  Huizen laat er geen gras over groeien en gaat voortvarend van start: voor het score bord meer dan nullen verraadt pegelt Doeve na een goede voorzet van Iry Etwi de bal al van een meter of twintig rakelings over de goal van NSC-doelman Patrick ter Mate.
  Twee minuten later wil de overijverige Laoikili een corner voorkomen op de eigen achterlijn, maar speelt de bal zo de mêlee op onze strafschopstip in. Uit de corner die dat tenslotte oplevert dwingt Jordan Kemp onze sluitpost Verkerk tot een redding bij de tweede paal.
  het spel is meteen al snel en open, en we gaan er maar eens goed voor zitten daar op de tribune, want het belooft inderdaad een ferme pot voetbal te worden vanmiddag!
  Dan speelt Huizen de wedstrijdspanning van zich af en zien we hoe een goed combinerend Huizen via Zakaria el Biyar een corner afdwingt. Zakaria neemt de bal zelf en als Verbiest dan bij de eerste paal opduikt en goed inkopt, is de voorsprong na vijf minuten al een feit!

  Doorgaan!
  Huizen berust niet in de voorsprong en gaat door. Gelegenheidsspits Klaassen wordt diep gestuurd door Verbiest en staat één-op-één met zijn verdediger. Er is geen ondersteuning voor hem en dus probeert hij het zelf. Zijn verdediger weet echter de inzet te kraken en wat rest is dan een eenvoudig op te rapen bal voor Ter Mate.
  Maar met de minuut gaat Huizen soepeler draaien. Steeds vaker gaan de ballen ‘tikkie-takkie’ van voet naar voet en waar je zou verwachten dat een fel NSC onze mannen fanatiek zou afjagen, is het omgekeerde het geval: waar NSC een poging tot voetballen doet is het altijd een fel afjagend Huizen dat binnen luttele seconden de bal heroverd heeft. ‘Tweede ballen’ zijn eigenlijk consequent voor Huizen en dat geeft onze ploeg een aanzwellend overwicht dat de harten van de toeschouwers sneller doet kloppen. Dit is het voetbal dat we Huizen graag zien spelen!

  Stuiptrekkingen
  NSC probeert het in de openingsfase nog wel: Johan Verkerk moet snel zijn doel uit en stort zich dapper voor de voeten van de doorgebroken Jordan Kemp, even later schiet een corner die half geraakt wordt vervaarlijk voor onze goal langs. Het zullen de laatste stuiptrekkingen zijn van NSC, want met achttien minuten op de klok brengt weer zo’n fraaie snelle combinatie door het midden de bal keurig in de loop van de gretig aanzettende Klaassen die oog in oog met doelman Ter Mate de bal keurig binnenschuift: 2 - 0! Een aanval uit het boekje!
  Twee minuten later weer zo’n heerlijke combinatie tussen Zakaria el Biyar en Iry Etwi. Etwi legt de bal heel onzelfzuchtig breed terug op Zakaria die de bal keurig binnen werkt: 3-0.
  En met het vertoonde spel weten we op de tribune dat we spekkoper zijn: dit gaat niet meer mis, al beweren enkele raspessimisten dat ze het nog wel eens fout hebben zien gaan bij een dergelijke stand. Ik dacht dat IK een zwartkijker was!
  Om aan alle onzekerheid dan maar een definitief einde te maken is het twee minuten later alweer raak als Klaassen na een perfecte combinatie met Zakaria el Biyar als koele killer opnieuw het net vindt: 4-0!

  10-10-10!
  Vanaf de tribune weerklinkt dan euforisch het 10-10-10! En met dit tempo van scoren sluit ik dat op dat moment bepaald niet uit: NSC hangt als een aangeslagen bokser in de touwen en Huizen blijft maar beuken op die aangeslagen tegenstander en lijkt geenszins van plan deze weer op te laten krabbelen.
  Dan gaat Klaassen onder een hoge voorzet door en de bal schiet door naar de naast hem mee opkomende El Biyar. Oog in oog met doelman Ter Mate haalt hij keurig uit en we zien hoe de bal via het uitgestoken been van Ter Mate en de lat helaas niet de bekroning krijgt die ook deze schitterende aanval had verdiend.
  Een minuut later knikt Guido de Graaf fraai in en dwingt Ter Mate opnieuw tot een al even fraaie redding. Het kan nou eenmaal niet altijd feest zijn…
  En het blijft maar fraai en schitterend zoals Huizen vanmiddag loopt te voetballen: Zakaria neemt een bal schitterend aan op de borst en draait zich meteen vrij. Een actie waar je bij Ajax dertig euro voor een kaartje neer moet tellen en dan nóg maar sporadisch ziet! Het duizelt de NSC’ers voor de ogen en uit pure frustratie en arrenmoede wordt Zakaria neergehaald. Het levert een gele prent op voor de dolgedraaide NSC-verdediger. Joey Papamelodias zet zich dan achter de bal voor de vrije trap en we veren al weer op als de bal richting kruising vliegt, maar helaas blijkt diezelfde kruising een kleine sta-in-de-weg en de bal gaat toch een roemloos einde tegemoet.
  Verkerk moet dan nog een laatste keer handelend optreden bij een lastige inzet bij de eerste paal. Het kost ons een corner die ruim over gekopt wordt.

  Ruud Bossen
  Vandaag stond de wedstrijd onder leiding van Ruud Bossen die we nog kennen uit het betaalde voetbal. En waar we deze arbitrale ex-vedetten nog wel eens nadrukkelijk zien proberen de show te stelen, weet Bossen zijn plek en fluit onopvallend een uitstekende wedstrijd. Nou is het natuurlijk vaak zo dat de winnende partij beter te spreken is over de arbitrage dan de verliezende partij, maar Ruud Bossen deed zich gelden waar het moest. Zo ook bij een klein opstootje. Vaderlijk slaat hij de armen om beide kemphanen en spreekt ze even ernstig toe. De handen worden gedrukt en het spel gaat verder. Even later schijnt - denk ik – Vd Pol iets geroepen of gezegd te hebben en heel even sprint Bossen richting bank om Henk even wat in het oor te fluisteren. Geen kaarten, geen ophef, gewoon even een ‘intiem momentje’. Zo los je dat op en zo kán je dat ook oplossen als je genoeg persoonlijkheid hebt als arbiter.

  Rust
  En Huizen blijft maar aandringen en speelt NSC helemaal murw. Kort voor rust besluit trainer Jurgen Schefczyk tot een opvallende dubbele wissel: met nog vijf minuten op de klok brengt hij Dave Knikker en Barry de winter in het veld. Nou kan ik me bij een 4-0 stand en het heersende spelbeeld veel voorstellen, maar niet dat je nog het idee hebt dat je de wedstrijd nog kan laten kantelen. En dat gebeurt dan ook niet meer voor rust en zo gaan we met een riante 4-0 voorsprong aan de versnaperingen. Het is een heerlijke vlotte eerste helft geweest waarin Huizen geen spaan heeft heel gelaten van het wel erg pover ogende NSC. Huizen combineert dat het een lieve lust is en achterin speelt men getergd en scherp waardoor NSC eigenlijk aan voetballen niet toekomt.
  Vanuit het Veense vernemen we dat O.D.I.N. inmiddels op voorsprong is gekomen. Een gelijkspel behoort nog tot de mogelijkheden daar en dat is waar we eigenlijk op hopen: puntverlies voor beide concurrenten…
  Maar hier is het in ieder geval genieten en smaakt het vertoonde spel naar meer. Onwillekeurig gaan de gedachten bij diverse mensen op de tribune dan toch even naar vorige week: als we toen zo hadden weten te spelen, hoe anders had de wereld er dan voetballend uitgezien voor onze mannen…

  We zullen doooorgaan…
  En Huizen heeft de smaak nog steeds te pakken. Etwi forceert binnen de minuut al de eerste corner, NSC krijgt de bal niet lekker weggewerkt en dan is het Guido de Graaf die ook zijn goaltje meepikt door de bal keurig in de verre hoek te schuiven: goedemiddag! 5-0!
  Twee minuten later: Klaassen kopt de bal keurig breed op Guido de Graaf die de smaak te pakken heeft en de bal genadeloos onder doelman Ter Mate door jaagt: koekoek! 6-0!
  Met net geen uur op de klok brengt Van de Pol dan Arnoud van Toor voor Sam Doeve en Garrett Jones voor de licht aangeslagen Zakaria el Biyar. Het lijken me in ieder geval geen tactische wissels en ik heb dan ook het vermoeden dat Van de Pol zoveel mogelijk jongens aan dit voetballende feestmaal wil laten deelnemen.
  Het scorende slotakkoord komt in de zestigste minuut als Guido de Graaf een magistrale pass geeft op de nog immer gretige ogende Klaassen. De bal wordt feilloos in de loop van onze spits gestoken en zonder genade maakt hij zijn hattrick vol. 7-0!
  Tjakkaa!
  Nou is een échte hattrick eigenlijk drie opeenvolgende goals in één helft, maar een kniesoor die daar op let.

  Nonchalance?
  Heel even dreigt er dan wat nonchalance in de ploeg te sluipen: bij een onbeduidende aanval wil men terugkoppen op Johan Verkerk, maar de bal gaat gevaarlijk dicht langs de paal en levert de Nijkerkers nog een corner op. Kort daarop mag Abdelmoumin Cherkaoui (een van de weinige spelers die me bij NSC vandaag in positieve zin opvielen!) nog een keer wat makkelijk uithalen en dan is de koek op voor NSC vandaag. De bal gaat een metertje over de kruising en Huizen haalt de teugels weer aan om geconcentreerd de wedstrijd uit te spelen. Met Leroy Oehlers voor Danny Benning, zoekt Huizen weer de aanval. Invaller Jones heeft een weergaloze actie in huis en legt de bal prachtig in de loop van de mee opgekomen Bilal Laoikili. Onze nijvere middenvelder verslikt zich echter in zijn enthousiasme in de voorzet en krijgt de bal niet onder controle, Van Toor ranselt de bal nog een keer spijkerhard langs de goal van Ter Mate, een fraaie combinatie Van Toor – Etwi – De graaf mondt uit in een schot dat maar rakelings naast gaat, Van Toor heeft een vrij veld voor zich, stoomt goed door en bezorgt de bal bij Klaassen die de bal echter via een verdediger over schiet. De corner die dat oplevert draait scherp voor en als iedereen de bal mist, wordt de bijna op de doellijn staande Klaassen zo verrast dat hij de bal voorlangs kaatst. ‘m Missen was moeilijker dan ‘m maken, maar het is onze spits vergeven: met zijn drie goals en utstekende spel heeft hij een meer dan voldoende aandeel in de monsterzege van vanmiddag gehad.
  En zo maakt Huizen van haar laatste thuiswedstrijd een daverend slotakkoord!

  Henk van de Pol
  “Nee, je verwacht natuurlijk nooit dat je met 7-0 van het veld gaat stappen en al zeker niet op deze manier. Maar het is natuurlijk wel zo dat de groep uitstekend gereageerd heeft op vorige week – dat is een ding dat zeker is. NSC heeft best een goede ploeg, maar we pakten ze gelijk goed bij de strot en drukten gelijk goed door ook, voor de rust hadden we er wel acht kunnen maken, dubbele cijfers had er makkelijk in gezeten vandaag.”
  “Waren wij nou zo goed of was NSC nou zo…”
  “Naah, dat heeft met beide te maken. Het ligt aan jezelf hoe je staat als team zijnde en hoe je aan een wedstrijd begint. Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is. Hoe je in je duels zit, sterk aan de wedstrijd begint, sterk in je duels zit. Ik denk dat we vandaag weer hebben laten zien dat we gewoon een aardig ploegje hebben…”
  Ik ben geneigd dat een understatement te vinden. Ik schreef op: voetbal zoals je voetbal graag ziet…”
  “Ja, dat is natuurlijk ook zo. Ik ben vooral ook blij met die nul achterin weer. We hebben nu veruit de minste goals tegen. Achilles heeft er vandaag ook weer vier tegen gehad (de vijfde was ons op dat moment nog niet ter ore gekomen. Red.). “
  “Dan ga je wisselen. Dat zullen geen tactische wissels geweest zijn vandaag…”
  “Sam Doeve was wat aangeslagen, had wat pijntjes, en Zakaria was kort voor rust ook al getorpedeerd en had daar wat last van. Met vijf of zes nul ga je dan geen risico’s met die spelers nemen. We hebben die mogelijkheid om te wisselen en dan moet je dat doen ook… En natuurlijk gun je die invallers óók het meedoen in zo’n heerlijke wedstrijd.
  Volgende week zijn we vrij. Met deze overwinning hebben wij de druk bij de concurrentie gelegd. We staan gewoon gelijk in punten en zij moeten die twee laatste wedstrijden wel maar zien te winnen. Zij moeten het nu laten zien volgende week tegen NSC. NSC heeft een zeperd gehad vandaag, dus die moeten. Maar ook D.O.V.O. moet die laatste wedstrijd nog strijden voor een periodetitel. Dus we hebben er goed de druk op gezet en dat is nu het belangrijkste!”

  Aron Klaassen
  Met zijn drie goals was Aron natuurlijk een gewild object voor de aanwezige pers. Ik moet dan ook even wachten op de Gooi & Eemlander voor ik een glunderende Klaassen mijn memorecordertje onder zijn neus kan duwen.
  “Ja, ik denk het wel dat ik me Man-Of-The-Match voel,” beaamt hij mijn suggestieve vraag. “Drie goals en twee assists volgens mij, dus ja, da’s wel lekker! Dit was pas mijn vierde goal dit seizoen, dus dat werd ook wel eens tijd! Zakaria zei in de auto dat ik twee keer zou gaan scoren, dus die was zelfs een beetje teleurgesteld dat ik er drie maakte, hahaha!
  Dit is zeker een feestje voor me. Ik ben van origine meer een middenvelder. Dus dan is het zeker genieten als je zo lekker kunt scoren. Zeker na vorige week als je dan zo zuur verliest –vooral als je dan ook de ander uitslagen nog ziet – dan is het wel extra knap dat je vandaag hier met 7-0 wint. Zeker als je ook kijkt hoe we de rust uitkomen. We staan met 4-0 voor en dan ligt de gemakzucht natuurlijk op de loer en als NSC snel zou scoren gaan ze er misschien nog in geloven, maar als we dan snel twee goals erbij maken, dan is het gelijk over ook, natuurlijk.
  We gingen inderdaad lekker door, tot aan de negentigste minuut aan toe. Alles liep op rolletjes, ballen kwamen bijna allemaal aan, mijn kopbal op Guido, dat ik hem net lekker neerleg voor Guido, we hadden er eigenlijk nog wel wat meer kunnen maken. Die zevende viel een half uur voor tijd, en ik had ook nog een reuzenkans toen die bal doorschoot. Maar ik was te verrast om te kunnen reageren en die bal floepte zo naast!
  Maar goed: wij zaten er van begin af aan gewoon bovenop en zij hadden denk ik ook niet echt hun dag. Het lukte ze ook niet om druk te zetten en dat leverde ons veel ruimte voorin op. Daardoor kreeg ik ook veel ruimte om te combineren voorin. Ik denk dat NSC ook heel weinig kansen heeft gehad.

  Wouter Vente
  “Met een 7-0 denk je dat je als verdediger een ‘eitje’ hebt gehad, vandaag. Toch heb ik je verschillende keren fanatiek zien ingrijpen…”
  “Ja, dat lijkt wel zo en ik denk dat we toch wel voornamelijk op hun helft hebben gespeeld en dat zij niet echt veel kansen hebben gehad. We lieten de bal lekker gaan en doordat we zo lekker in ons spel zaten hoefden we vandaag als verdedigers niet zo heel veel te doen. We moesten natuurlijk wel scherp blijven, maar ik denk dat we als team vandaag heel goed hebben gespeeld.
  Na afgelopen week toen we de scherpte een beetje misten, denk ik dat we het vandaag met zijn allen een beetje goed hebben geprobeerd te maken. En met die instelling hebben we vanaf de eerste minuut gespeeld.
  Natuurlijk speelt dat mee. Eemdijk was natuurlijk voor ons heel erg teleurstellend en vond ik ons niet echt heel scherp spelen. Dan is het wel prettig dat je met een wedstrijd als vandaag de kans hebt om te laten zien wat we écht kunnen. En die kans hebben we denk ik met twee handen aangegrepen!
  We startten goed en iedere aanval leek wel een goal te worden. En we gingen daar in de tweede helft gewoon mee door! Je loopt dan toch het risico dat je een beetje nonchalant gaat worden, maar ik denk dat we nagenoeg de hele wedstrijd wel goed de controle hadden.
  Ja, ik ga denk ik volgende week wel even kijken in Nijkerk als NSC tegen O.D.I.N. moet. Het is voor mij vlak om de hoek, dus ik denk dat ik wel even mijn neus om de hoek steek!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Gedane zaken nemen geen keer. Terugkijken heeft geen zin en dat doe ik hier dan ook maar niet meer. Vooruitkijkend zien we dat we inderdaad met een ruime voorsprong qua doelsaldo gelijk staan in punten met O.D.I.N. dat echter nog één wedstrijd meer voor de boeg heeft.
  Volgende week een nagenoeg compleet programma, waarbij Huizen als enige ploeg niet in actie komt.
  In Nijkerk mag NSC laten zien dat het beter is dan wat men vandaag op de mat legde. De ploeg kan en moet revanche nemen voor de nederlaag van vandaag. Saillant detail is, dat NSC trainer Jurgen Schefczyk volgend seizoen aan het roer staat bij directe concurrent Bennekom. De trainer toonde zich na afloop in de bestuurskamer bepaald niet gebroken. Bij gebrek aan een microfoon moest het commentaar op de wedstrijd onversterkt worden gedaan en enkele aanwezigen verzochten Schefczyk wat naar voren te komen. Maar dat weigerde hij gevat: “Nee, dit zijn niet de momenten dat je als trainer lekker op de voorgrond wilt treden, ik heb het er zo al moeilijk genoeg mee. Komt u maar dichterbij als u mijn commentaar wilt horen…” Zijn analyse van de wedstrijd is gedegen en objectief en hij weet nog een keer de lachers op zijn hand te krijgen als Henk van de Pol in zijn analyse aangeeft dat hij er vanuit gaat dat NSC volgende week onze concurrentie het vuur na aan de schenen gaat leggen. “Zet daar maar een paar kratten bier op!” grapt Schefczyk.
  Henk van de Pol roemde overigens zijn mannen voor de wedstrijd van vandaag en memoreerde in de kantlijn nog even dat Huizen hoe dan ook een topseizoen gedraaid heeft – hoe het ook moge eindigen. Ik ben het in deze volledig met Henk eens: we hebben over het algemeen een dominant Huizen gezien dat bij vlagen uitermate aantrekkelijk voetbal speelde. Natuurlijk kende dit seizoen ook een aantal uitglijers, maar tot de laatste speeldag meedoen om de titel is iets dat maar zeer weinigen aan het begin van dit seizoen voorspeld zouden hebben.
  Nu rest ons over twee weken alleen de uitwedstrijd tegen Ajax nog en de hoop dat O.D.I.N. nog een misstap zal begaan. Met de 1-5 tegen Achilles uit Veen maakten de Heemskerkers duidelijk dat ook zij de platte kar al aan het optuigen zijn. Mocht die misstap dan ook niet volgen, dan rest ons altijd nog de nacompetitie om een plek in die voormalige topklasse te bemachtigen. Maar voorlopig doen we nog mee om die titel!
  Het was niet fijn langs de lijn – het was fantastisch!
  Alleen wel jammer dat het tapbier opraakte…

  Ron Tuijnman
  Op- en aanmerkingen, correcties en aanvullingen, reacties als altijd van harte welkom via RON apenstaartje RTPSOFTWARE punt NL

  Opstelling Huizen
  Johan Verkerk, Danny Benning (69. Leroy Oehlers), Wouter Vente, Sam Doeve (51. Arnoud van Toor), Guido de Graaf, Bilal Laoikili, Iry Etwi, Nicolaï Verbiest, Joey Papamelodias, Aron Klaassen, Zakaria el Biyar (51. Garrett Jones)

  Opstelling NSC
  Patrick ter Mate, Klaas de Graaf, Jasper van Oorspronk, Wesley Vaes, Jan Rudolf Beukers (41. Dave Knikker), Gerrit Bartels, Rinke Rozema, Jerald Reina (41. Barry de Winter), Abdelmoumin Cherkaoui, Jordan Kemp, Daniël Almendro Rivas

  Scoreverloop:
  5. Nicolaï Verbiest 1-0,
  19. Aron Klaassen 2-0,
  21. Zakaria el Biyar 3-0,
  23. Aron Klaassen 4-0,
  47. Guido de Graaf 5-0,
  49. Guido de Graaf 6-0,
  61. Aron Klaassen 7-0

   

   

   

  Foto's Henk Heijnen