https://www.svhuizen.nl/even-schrikken-vriendenschaar-1-4/n4454c168
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Even schrikken: Vriendenschaar 1-4…
  16 nov 2019
  Ron Tuijnman
  Het was even schrikken toen derde klasser Vriendenschaar zowaar brutaal de leiding nam. Maar adel verplicht en Huizen trok nog voor rust de zaken recht…. Een verslag…
  even-schrikken-vriendenschaar-1-4

  Vriendenschaar
  Zoals eerder gemeld een lekker weekendje weg waar mijn lieftallige echtgenote hooguit een vriendschappelijk treffen vermoedde. Maar dus tóch voor de beker in actie tegen derde klasser Vriendenschaar. Niet geheel onbegrijpelijk rept mijn scribent-collega Boudewijn Vlot in zijn voorbeschouwing over een ‘verplichting’ om deze derde klasser met ruime cijfers terug te wijzen. Ik ben daar zelf altijd wat terughoudender in aangezien verwachtingen en ‘het even doen’ vaak toch wat verder uiteen liggen dan men op het eerste gezicht zou durven – willen – vermoeden.
  In Arnhem loopt om drie uur de Sint binnen met zijn Pieten. Onze shopping-event is inmiddels ten einde en we strijken genoeglijk neer in de horeca met een biertje en andere geneugten, waarbij mijn vrouw haar e-reader tevoorschijn haalt en lekker gaat lezen. Dat biedt mij de gelegenheid voetbaltv op mijn telefoon te openen en ik ben dan net op tijd voor de aftrap! Wat kan het een mens ook meezitten in het leven…
  Even een snelle blik op Twitter leert mij dat Klein vandaag wat krachten inzet die wat minder in actie kwamen de laatste weken. Dat levert een laatste lijn op met Boterenbrood, Martina, Van Vark en Jeroen Lamme waarbij het doel wordt verdedigd door Brian Willemse. Op het middenveld Lo-Asioe, Van Kammen en Van ’t Land en voorin gaan Van der Veldt, Blaauw en spits Laurens Kooij aan de slag. Dat levert een bank op met Dennis Lamme, Dani Schmitz, Jaime Hensen, Jurre van Mill, Timo Weber en Tristen Kroeze.

  Schrikken
  Bij Vriendenschaar zie ik niet echt namen die me herinneringen voor de geest doen halen. En ik schakel weer door naar voetbalTV. Leuk initiatief, maar om nou te zeggen dat je daarmee echt lekker een wedstrijd kunt volgen, nou nee… Het zijn minipoppetjes die zonder commentaar in de rondte huppelen en de WiFi in de horecagelegenheid waar we zitten hapert nu en dan. Maar goed: het halve ei is dan toch altijd nog beter dan die lege dop en ik probeer zo goed en zo kwaad als het gaat de wedstrijd te volgen. Ik meen een wat rommelige openingsfase te zien waarin Huizen wel een licht overwicht heeft, maar het doel maar niet weet te vinden.
  Dan zie ik na een kleine tien minuten een uitval en een voorzet. Uit de reacties maak ik op dat men de bal achter Willemse heeft weten te frommelen. 1-0 Dus en dat is best even schrikken en slikken. Gaat nu onze defensie ook al steekjes laten vallen?
  Het zou zo ongeveer de laatste keer zijn dat ik Willemse in beeld krijg, want Huizen zoekt de aanval meer en meer en Vriendenschaar weet maar nauwelijks enig balbezit op onze helft te behouden. En dat is maar goed ook, want inmiddels heb ik mijn krediet in de Arnhemse horeca wel verspeeld met mijn luidkeelse verwensingen. Ik vermoed dat enkele mannetjes met zo’n zilveren V op de borst inmiddels ergens in de coulissen post hebben gevat.
  Huizen behoudt echter het overwicht en hoewel het aantal gecreëerde kansen bepaald niet overhoudt, is de druk dermate hoog dat Vriendenschaar dit nooit de rest van de wedstijd vol zal weten houden zonder averij op te lopen.

  Gelijk
  En dan is het uiteindelijk toch raak: een vrije trap net even buiten de zestien van Vriendenschaar en dan zet onze technicus Van Kammen zich achter de bal. Het Vriendenschaartje dat zich als muurtje heeft opgesteld figureert slechts en als dan ook doelman Denzel Muradin er niet echt sterk uitziet bij de krulbal van Sebastian, is de gelijkmaker dan toch een feit: 1-1.
  Het zal meteen de ruststand betekenen en dat is toch wel wat teleurstellend, gelet op het toch niet overdadige aantal kansen dat ik voorbij zie trekken. Kansen die toch echt hadden moeten ontstaan op basis van het veldoverwicht dat Huizen deze eerste helft aan de dag legde.
  Om mijn databundel en mijn batterij te sparen schakel ik mijn telefoon tijdens de rust uit en ben daardoor net te laat met weer inschakelen om getuige te zijn van het wegzenden van Karim Bouzbib.
  Met tien man verder tegen een oppermachtige tegenstander is wat veel gevraagd voor het dappere Vriendenschaar. Huizen overheerst en de 1-2 is dan ook een logisch gevolg van de overmacht, numeriek en voetballend: een corner komt goed voor en dan is daar de mee opgekomen Jeroen Lamme attent bij de eerste paal om de bal onhoudbaar binnen te koppen: 1-2 en het pleit is in feite al beslecht.

  Afstand
  Huizen neemt negen minuten later verder afstand als Mike van ’t Land van buiten de zestien met een fraaie afstandspegel nummer drie aan laat tekenen. Dit is een tik die Vriendenschaar niet meer te boven zal weten te komen. Zeker als ook Rens van Vark (ook weer uitgerekend tijdens een hapering in mijn internetverbinding) het veld met rood heeft moeten verlaten. De druiven zijn zuur voor de thuisclub die zichzelf wellicht een klein bekersensatietje had toe befantaseerd...
  Met inmiddels Van Mill, Dennis Lamme en Timo Weber binnen de lijnen maakt Van Kammen zijn tweede en Huizens vierde van de middag en stelt zo de volgende ronde van de districtsbeker veilig. Noblesse oblige, ofwel: adel verplicht. Huizen was het aan haar stand verplicht deze derde klasser aan de kant te zetten en deed dat uiteindelijk netjes met cijfers die verder weinig aan twijfel overlaten. Maar eerlijk is eerlijk: die 1-0 was dus best wel even schrikken…

  Geen interviews uiteraard en dus ook geen Kijk op de zaak. Ik hoop u volgende week weer op de gebruikelijke wijze te kunnen informeren!