https://www.svhuizen.nl/er-op-en-er-over-huizen-bol-5-0/n4463c168
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Er op en er over: Huizen -BOL 5-0
  23 nov 2019
  Ron Tuijnman
  Je moet het altijd toch eerst op het veld maar waarmaken. Nadat Huizen eerst twee punten had laten liggen tegen een hard werkend Woudenberg, diende nu de volgende laagvlieger op de ranglijst zich aan. Een verslag…
  er-op-en-er-over-huizen-bol-5-0

  Een bank van verschil
  Lekker weer een wedstrijd die ik ‘live’ mag meemaken. Ik heb een heerlijk weekend gehad met een prachtig concert, daar niet van, maar ja, als je de week daarna toch twee keer zwetend wakker wordt uit een voetbalnachtmerrie… Ben je 65 en dan nog steeds zo van de leg vanwege een gemist potje… Zorgelijk!
  Vandaag mag ik de wedstrijd tegen Broek Op Langedijk - kortweg BOL - dan weer lijfelijk meemaken. Op papier natuurlijk een tegenstander waar gezien de ranglijst een resultaat haalbaar zou moeten zijn. Maar ja, nu op het veld nog. Voor mijn gevoel hebben we het thuissyndroom nog niet helemaal van ons afgespeeld en dan is iedere tegenstander lastig. Huizen bewees tegen Woudenberg twee weken geleden nog dat die katten in het nauw soms toch nog rare sprongen kunnen maken. Opnieuw puntverlies is dus eigenlijk geen optie en Huizen treedt dan ook aan in wat denk ik als de sterkste formatie geldt. Uiteraard nog zonder de langdurig geblesseerden Van Waveren en Knul.

  (foto's: Henk Heijnen)

  Vandaag mogen Brian Willemse, Dennis Lamme, Tim Boterenbrood, Jasper van Vark en Laurens Kooij op de bank beginnen. Dan laat de basis zich simpel voorspellen waarbij ik vermoed dat Olivier Blaauw de twijfelachtige eer krijgt de positie van centrumspits in te vullen. ‘Ollie’ zou alleen al voor het feit dat hij zich daar manmoedig en zonder morren voor laat gebruiken een erelidmaatschap aangeboden moeten krijgen, want de kwaliteiten van ons goudhaantje liggen toch nadrukkelijk meer op de flanken. Nood breekt wet en dus werkt Olivier zich wekelijks het snot voor de ogen op een positie die eigenlijk niet de zijne is. Die veer wilde ik hier toch wel even geplant hebben!
  De rechtsbackplek lijkt de enige échte variabele in de formatie van Klein. Al naar gelang de verwachtingen rond de tegenstander vatten daar beurtelings Kroeze en Boterenbrood post.
  Aanstormend talent Kooij begint dus op de bank. Voorzichtig brengen blijft het devies.
  Bij BOL valt vooral de bankbezetting op: slechts twee(!) namen vermeldt het wedstrijdformulier. Navraag bij de BOL-leiding bevestigt de schamele bezetting: géén onverwachte namen met rugnummers die niet op het formulier terug te vinden zijn. Veel blessures en schorsingen en een tweede elftal dat in Den Helder moest aantreden. Het is een gehavend BOL dat ons wacht.
  Na dat ellendige incident bij FC Den Bosch hebben de clubs besloten om een minuut stil te staan bij dat incident en zo een statement te maken tegen racisme. Uiteraard is het een loffelijk en nobel gebaar tegen deze kwalijke uitwas van onze samenleving. Aan de andere kant word ik toch ook een beetje ‘racisme-murw’ na een week waarin in letterlijk ieder actualiteitenprogramma dit onderwerp nog een dunnetjes werd overgedaan. Het is wellicht ook geen toeval dat dit sluimerende kwaad nu weer de kop op steekt nu er weer bussen met actievoerders de weg op gaan om een kinderfeest te verstoren.
  Daarbij vraag ik me ook af of dit ook maar één zo’n oerwoudgeluiden makende leeghoofd op andere gedachten zal brengen. Ik vrees van niet.
  Maar als ik me dan daarentegen weer dat incident voor de geest haal van een bestuurslid van een club uit Veenendaal die quasi grappig bedoeld snoepbananaantjes aan onze donkere vleugelspits aanbood, of zelfs een toenmalig eigen bestuurslid dat me onder vier ogen even te kennen gaf dat een presentatiegids met een foto ‘van twee zwarten’ op de cover, not done was, dan heeft zo’n signaal wellicht toch zeker zijn nut. Moet je uiteraard alleen wel gewoon de klok starten en niet een minuut wachten, natuurlijk…

  Ga er maar eens lekker voor zitten
  Het wordt al ras duidelijk dat we ons voor vandaag geen zorgen hoeven te maken. BOL legt een pover soort voetbal op de mat en na drie minuten passeert Jack Schoon haast zijn eigen doelman met een kopbal. Invaller doelman Steven Boon moet katachtig naar de hoek om de openingstreffer te voorkomen.
  Twee minuten later opent Tim Krux met een crossbal waar je ballen van in je buik krijgt: feilloos op de opstormende Sergae Kogeldans die verwoestend uithaalt en opnieuw Steven Boon tot handelend optreden dwingt.
  Huizen dringt aan en gaat met de minuut nadrukkelijker op zoek naar de treffer die nu al slechts een kwestie van tijd lijkt te zijn. Dani Schmitz onderschept goed op het middenveld en staat zo aan de basis van een vlot lopende combinatie waarbij hij zelf tot diep in het strafschopgebied van BOL doordringt. In het zicht van de haven strandt de aanval dan toch omdat onze nijvere spits wat al te veel BOL op zijn vork nam.
  Heel even een stuiptrekking van BOL als een combinatie eindelijk eens goed loopt voor onze gasten. Martijn Ton komt in positie maar weet er slechts een corner uit te slepen. Die wordt dan door Krux weer tot een volgende corner verwerkt die dan vervolgens keurig door Jaime Hensen wordt weggevangen. Onze defensie straalt weer iets ongenaakbaars uit!

  Daar is ie dan!
  We hebben net een kwartier gespeeld als Dani Schmitz met een lichte overtreding naar de grond gaat. Een meter of twee buiten de beruchte lijnen zet Sebastian van Kammen zich achter de bal en dan laat de begenadigde technicus de bal met een fraaie krul in de linkerhoek van de aan de grond genagelde Steven Boon vallen: 1-0 en de teerling is geworpen.
  Een minuut later lijkt die voorsprong zich al haast weer te verdubbelen als Olivier Blaauw bij een uitval de bal rakelings voorlangs jaagt.
  Wéér zo’n pass van Krux – wat een genot dat die man uit de mottenballen is gehaald! – nu in de volle ren van Van Kammen. Die moet de bal in volle ren zien te controleren en dat was dan net even teveel gevraagd, maar het Huizer mes is warm en snijdt steeds makkelijker door de BOLse boter. Het is gewoon wachten op de 2-0 want Huizen neemt bepaald nog geen gas terug.
  Een omsingeling van de goal van Boon vindt zijn oorsprong in een goede actie van de steeds nadrukkelijker oprukkende Kroeze die de bal kort voor de achterlijn weet binnen te houden. Via via gaat de bal door het strafschopgebied van BOL om uiteindelijk te worden besloten met een schuiver van Blaauw die helaas net de juiste richting ontbeerde.
  Het is echter slechts uitstel van executie voor BOL, want een minuut later mag Van Kammen zich opnieuw achter de bal zetten voor een vrije trap. De afstand is nu een meter of twintig en opnieuw krult de bal over het muurtje, nu richting andere hoek. Boon duikt en lijkt de bal te kunnen hebben, maar het net bolt en de bal is dus toch binnen gevallen: 2-0 en de wedstrijd lijkt nu eigenlijk al beslist…

  Uitlopen
  De koppies gaan al wat hangen bij BOL. Toch nog een uitval. Krux is in de achtervolging en lijkt even Alex van Enoo vast te gaan pakken. Nog maar nauwelijks contact of de lepe Krux bedenkt zich en trekt de handen terug. Maar Van Enoo heeft de aanraking gevoeld en gaat demonstratief neer. Nu is het de beurt aan Bol om een vrije trap te nemen. Van Enoo zet zich zelf achter de bal en jaagt deze op het achterwerk van één van de twee dapperen die zich in het muurtje geposteerd hadden. “Doe het nog maar een keertje voor, Sebas!” roept een grappenmaker met een roemrijk arbitraal verleden gevat, het is inmiddels een heerlijk sfeertje daar op die matig bezette tribune.
  We zijn net geen half uur onderweg (hoewel: wel als we de klok bij die demonstratieve minuut gestart zouden hebben…) als Huizen weer naarstig op zoek gaat in het strafschopgebied van BOL. De balbehandeling van Olivier Blaauw is spectaculair als hij de bal in één keer naar de als centrumspits opduikende Tristen Kroeze dirigeert. Kroeze staat daarmee oog in oog met de uitkomende Boon en met een gemak dat je niet bij een simpele back zou vermoeden schuift Kroeze de bal binnen. Een échte spitsengoal waar Knul zich niet voor geschaamd zou hebben. ‘n Verborgen talent bij onze jeugdige rechtsback?
  Een minuut later alweer een kans als Joshua Lo-Asioe een diagonale spetter loslaat waar Boon maar half een antwoord op heeft. Het leidt tot een corner waarbij Huizen de bal frivool rond speelt die opnieuw een corner oplevert. Deze wordt opnieuw bijna in eigen goal gewerkt en Huizen houdt de druk aan. Dan neemt Sebastian van Kammen een corner die perfect op het hoofd van de opgekomen Krux belandt. De knallende kopstoot is teveel voor die arme Boon en opnieuw moet hij de trieste gang naar het net maken: 4-0 en een monsterzege begint zich af te tekenen…
  Bij BOL realiseert men zich dat er hier geen eer te behalen valt en dat laat de mannen uit Broek op Langedijk wat vrijuit voetballen. Deze wedstrijd is gelopen, dus proberen ze er maar het beste van te maken. Dat lukt Van Enoo bijna, ware het niet dat Tristen Kroeze ook defensief zijn mannetje stond en met een fraaie ingreep een tegentreffer voorkomt.
  Dan schiet kort voor rust een bal door en zet daarmee Dani Schmitz alleen voor doelman Boon. De bal lijkt een zekerheidje, maar dan wordt Schmitz ineens bevangen door een vlaag van teamspirit en hij probeert de bal breed te leggen op Van der Veldt. Daar steekt een BOL-verdediger een stokje voor, maar dat kan niet voorkomen dat ook Van der Veldt toch nog een uitgelezen scoringsmogelijkheid krijgt. Opnieuw wordt de inzet echter op het laatste moment geblokt en gaat deze 100% kans zo aan onze neus voorbij. Bij een 4-0 voorsprong kan je hier om lachen, bij een 0-0 stand had je je echter de haren uit het hoofd gerukt…

  Rust
  Nadat de sober en degelijk spelende Jeroen Lamme de doorbrekende Van Enoo met bal en al over de achterlijn had gedwongen, gaan we dus met een comfortabele 4-0 de rust in. Ik kan me niet heugen wanneer we voor het laatst met deze stand de kleedkamers opzochten in een competitiewedstrijd! Huizen is heer en meester en er lijkt letterlijk geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Klein. Ik zie dit BOL zeker niet in staat een dermate ommekeer teweeg te brengen dat men vier goals wegpoetst. Nou had ik dat gevoel ook bij Chelsea – Ajax, dus helemáál gerust ben ik er toch niet op. Maar er moeten dus wel hele vreemde dingen gebeuren wil Huizen zijn driepunter uit de vingers laten glippen.
  Een uitgelezen kans om Laurens Kooij zijn competitiedebuut te laten maken. Maar wie haal je er dan vanaf in zo’n voetbalfeestje? Het is uiteraard opvallend dat alle goals gemaakt werden door verdedigers en middenvelders. Wellicht juist een reden om die aanvallers te laten staan in de hoop dat ze ook tot scoren en dus wat zelfvertrouwen gaan komen…

  Wissels
  Ondanks het feit dat trainer Mark de Vries (ooit een begenadigde bonkige spits van onder meer Cambuur, Dordrecht ’90, Volendam en Leicester City) slechts twee man op de bank heeft, brengt hij daar toch al meteen na rust de helft van in het veld: Tristan Verbeek neemt de plek in van Martijn Ton. Het is een omzetting bij BOL waarmee het middenveld versterkt wordt, maar De Vries komt vingertjes tekort om alle gaatjes in de BOL-dijk te dichten. Dapper begint BOL aan de pogingen dichterbij te komen, tegen beter weten in en met de moed der wanhoop…
  Het offensiefje duurt slechts enkele minuten en hautain neemt Huizen het initiatief weer over. Een scrimmage en Schmitz komt niet tot een schot, Blaauw jaagt een voorzet van Van der Veldt in één keer rakelings over, Boon weet bij de eerste paal een inzet van Schmitz maar ternauwernood met de voeten te keren, Boon moet gestrekt naar de hoek om een prachtige krulbal van Schmitz uit de hoek te tikken… Het is louter Huizen dat de klok slaat, waarbij het Blaauw en Schmitz bepaald niet mee zat bij hun pogingen Boon te verschalken.
  Dan komt dan toch Laurens Kooij in het veld voor Van der Veldt. Ik kan u alvast verklappen dat het een bemoedigend debuut zou worden waarbij deze jongeling een prima indruk zou achterlaten. Een beetje meer ‘lef’ en ‘brutaliteit’ zou geen kwaad kunnen, maar verder toonde hij een prima speler in de combinatie te zijn, snel, ‘leest’ het spel goed, en ik had hem dan ook zeker een treffer gegund in zijn competitiedebuut.
  Tristen Kroeze stoomt weer goed op en dan belandt de bal bij Olivier Blaauw. Zijn uithaal is goed en hij heeft pure pech dat Boon een fraaie safe in huis heeft die hem zijn zuur verdiende treffer zou onthouden.
  Dan komen Tim Boterenbrood en Dennis Lamme in het veld voor Joshua Lo-Asioe die vandaag een duidelijk mindere dag had en Dani Schmitz die wat aangeslagen was geraakt bij een eerdere overtreding. Mark de Vries brengt dan zijn laatste troefkaart in het veld: Dennis Rijs vervangt spits Alex van Enoo. Ik kan het verkeerd begrepen hebben, maar volgens mij was die de derde doelman van Bol die nu op de linksbackplaats ging lopen.

  Slotakkoord
  Laurens Kooij doet dan van zich spreken als hij aan de basis staat van een heerlijke combinatie over meerdere schijven die uitmondt in Van Kammen die alleen voor Boon opduikt. Boon blijft echter goed kijken en de hoek is wat moeilijk voor Sebastian van Kammen, waardoor Boon er uiteindelijk toch een corner van weet te maken.
  Het slotakkoord is dan voor Tim Krux die met opnieuw een knallende kopstoot loslaat en uit een corner de 5-0 tegen de touwen kopt. Game, set and match voor Huizen.
  Hensen probeert het dan nog even spannend te maken door a la Cillessen te dralen met het wegspelen. Mike Molenaar jaagt hem af en dan probeert Hensen de bal alsnog met grof geweld weg te werken. De arme Molenaar gaat neer en moet worden opgelapt. De bank van BOL is immers leeg, al denk ik dat coach Mark de Vries zelf vandaag in dit elftal niet misstaan zou hebben. Hensen mag zich dan even later nog even van zijn goede kant laten zien als Dimaggio Senchi een venijnig schot loslaat dat onze doelman weliswaar recht op zich af ziet komen, maar het is wel een akelige voetzoeker en als voormalig blunderaar weet ik als geen ander hoe lastig dit soort ballen kan zijn. Hensen klaart de klus echter vakbekwaam en zorgt zo opnieuw voor een ‘clean sheet’.

  Arnold Klein
  Ik kan me geen wedstrijd herinneren dat we met rust al met 4-0 voorstonden. Wat was er zo bijzonder aan deze wedstrijd?
  “Haha,” lacht Klein. “Poeh… Dat we scoren! We streven natuurlijk een bepaalde speelstijl na en dat lukte de eerste helft positioneel bij vlagen zeer goed. Vandaag wist de tegenstander daar gewoon geen grip op te krijgen. Je ziet ook meteen het verschil met de tweede helft waarin BOL een aanpassing had gedaan waardoor ze meer grip op het middenveld kregen. Maar de eerste helft hebben we gewoon laten zien hoe wij graag willen voetballen. Natuurlijk gaat ook bij ons de tweede helft het tempo iets omlaag – ondanks dat we het daar in de rust nog over hebben gehad – en ging BOL iets anders staan waardoor de ruimtes nóg beperkter werden…”
  Om met Van Gaal te spreken: Waren wij nou zo goed of waren zij nou zo slecht?
  “Nee, ik praat niet over tegenstanders, ik kijk alleen naar mijn eigen ploeg en die stond vandaag gewoon positioneel erg goed, met veel en snel druk zetten waardoor BOL eigenlijk nooit aan opbouwen toekwam, waardoor ze de bal maar blind naar voren moesten jassen. Als je dan goed staat, dan heb je die ballen gewoon!”
  Toch een kleine kritische noot: je scoort er vijf, maar geen een van de voet van een voorhoedespeler…
  “Mmmmmm… Nee…” grinnikt Klein als hij zich de goals even voor de geest haalt. “Nou ja, heel simpel gesteld: Dani Schmitz moet die bal gewoon zelf maken en niet afgeven, soms moet je gewoon toch en beetje egoïstisch zijn en niet lief voor elkaar proberen te zijn. Olivier was voor rust een keer te onrustig en pakte de tweede keer wél die rust en had gewoon de pech dat die keeper hem goed pakt. Maar hij liet wel zien dat hij dat leermoment gepakt had. En verder: je voorhoede hoeft niet te scoren als je wedstrijden wilt winnen. Als er vijf in gaan dan doe je het als team gewoon goed. Het zou alleen wel prettig zijn voor de voorhoedespelers als ze ook zelf weer het net weten te vinden. Dat verdienen ze ook want ze trainen er keihard voor!
  Vandaag worden we ook lekker in het zadel geholpen door die twee vrije trappen die er meteen in liggen. De dynamiek die je net noemt die willen wij ook graag in het elftal. Deze groep staat daar ook open voor: ze willen heel graag al missen sommigen nog net even dat stukje ervaring om het optimale eruit te halen en zo een tegenstander helemaal kapot te kunnen spelen.
  We hebben inderdaad een sterk centrum, al zag je vandaag ook dat het voor bijvoorbeeld Jeroen Lamme wat onwennig was dat hij gewoon ‘mee mocht voetballen’ in de opbouw.
  Laurens Kooij is een speler die van origine rechtsbuiten/spits is. Hij heeft wel even rechtsback gespeeld, maar dat is niet zijn echte positie. Hij begon op rechts en ging daarna meer vanuit het centrum spelen. Vorige week heeft hij negentig minuten tegen Vriendenschaar meegedaan en je zag echt dat hij een zekere ‘drive’ had, goede aannames, sterk in de combinatie. Fysiek zal hij nog stappen moeten gaan maken, maar er zit gewoon een goede ‘kop’ op: hij wil graag en deze groep gunt het hem ook dat hij erbij komt! Die acceptatie is heel belangrijk voor een jonge speler. We willen hem op een rustige, goede manier brengen.
  Voor de winterstop willen we vooral zoveel mogelijk punten vergaren. We kijken nog niet echt naar de ranglijst. Natuurlijk is het lekker dat we nu met WV-HEDW en Scherpenzeel de eerste drie vormen. We hebben even wat zand in de motor gehad, maar we zijn daar als ploeg niet van in paniek geraakt. In de media werden we wel afgeserveerd dat we er ineens helemaal niets meer van kunnen en dat we op moeten passen niet bij de laatste vier te eindigen. Nu we met 5-0 hebben gewonnen zullen er ongetwijfeld weer geluiden opklinken dat we ons in de kampioensrace moeten mengen. Wij gaan niet in mee in die ‘mediahype’ en trekken gewoon ons eigen plan: vandaag hebben we laten zien dat als we kunnen spelen zoals we ook willen, dat er dan genoeg mogelijk is. Natuurlijk hadden we een Knul en een Van Waveren goed kunnen gebruiken, maar daar kijken we nu niet naar. We zijn gewoon bezig om als team en als individuele spelers beter te worden…”

  Tim Krux
  Met zijn twee goals en een soevereine wedstrijd absoluut de beste man van het veld. Als hij na afloop richting kleedkamers gaat roept een oude bekende: “Hee topscorer!” naar hem. Tim kan er om lachen: “Ik denk niet dat het zo is, maar als je zo doorgaat uiteindelijk wel, haha!
  Ja, het was een heerlijke wedstrijd. Ik hoefde achterin niet zo heel veel te doen, een paar keer een paar gaten dichtlopen, maar voor de rest was het gewoon lekker voetballen, lekker het middenveld in dribbelen, dus op zich kon ik wel lekker veel in de opbouw doen. We hebben de eerste helft echt wel een paar mooie aanvallen laten zien. Leuk voetbal en we waren duidelijk beter dan dit BOL. Het is gewoon lekker dat Sebastian van Kammen er meteen een vrije trap inschiet, dan moeten ze toch een beetje van die goal af komen waardoor wij ook iets vrijer konden gaan voetballen.”
  Ik kreeg toch wel een beetje de indruk dat je een beetje met twee vingers in de neus deze wedstrijd hebt gespeeld… Ik vind jou een van de constante factoren in dit elftal…
  “Ik denk dat je dat ook van me mag verwachten. Samen met Sebas ben ik de oudste speler in deze selectie. Dat schept ook bepaalde verplichtingen, ik moet inderdaad constant zijn… Maar ik doe gewoon mijn ding eigenlijk…” besluit hij wat bescheiden en verlegen. “Het klikt ook goed met Jeroen Lamme naast me. Als je over alle wedstrijden kijkt, dan waren over het hele seizoen de kansen op de vingers van twee handen te tellen. Maar ook met die jongens ervoor en ernaast, die weten gewoon wat ze moeten doen en daarmee houden we gewoon ook vandaag weer de nul. Daar hebben we ook op gehamerd…”
  Je lijkt helemaal op je plek bij Huizen. Heb je nog ambities om hoger te spelen?”
  “Ambitie? Nee niet per se. Ik zit hier prima op mijn plek. Ik was dan wel gestopt omdat ik met vrienden wilde gaan voetballen, ik kreeg een kleintje waar we in het begin veel mee te stellen hebben gekregen. Daar kreeg ik hier heel veel begrip en ruimte voor. Gelukkig is dat nu allemaal achter de rug en met mijn eenendertig ben ik dik tevreden hier op dit niveau…”
  Ik vraag dat omdat ik het gevoel heb dat jij in de hoofdklasse zeker niet zou misstaan…
  “Qua niveau misschien wel, maar ik heb totaal niet meer de ambitie om weet ik veel waar te gaan voetballen. Ik heb inmiddels al de nodige clubs gezien natuurlijk. Toen ik met Hoogland naar de hoofdklasse promoveerde zag ik gewoon op tegen het vele trainen en de lange busreizen. Toen heb ik er bewust voor gekozen om met mijn vrienden te gaan voetballen, ik had het allemaal wel gezien.
  Toen Huizen kwam begon het echter toch weer wat te kriebelen. Het zit gewoon in je om alles te willen winnen, iedere bal te winnen, dat ben ik nooit kwijtgeraakt. En nu bij Huizen voel ik me als een vis in het water – helemaal tevreden, ja!”

  Sebastian van Kammen
  Daar sta ik dan, met de Ziyech van sv Huizen…
  “Haha, ja vandaag ging het inderdaad erg lekker. Twee goede goaltjes, ze gingen er inderdaad lekker in. Maar iedereen had er vandaag ontzettend veel zin in. De eerste helft liep dan ook erg lekker. Dat die twee vrije trappen er meteen in gaan maakt het uiteraard wel wat makkelijker voetballen, waarna we dat voordeel goed uit hebben weten te buiten. De tweede helft werd het inderdaad wat minder doordat de zegen eigenlijk zo goed als veilig was. Toch hebben we nog genoeg kansen gehad om de voorsprong nog verder uit te bouwen, maar het was inderdaad allemaal wat minder overtuigend dan in de eerste helft. Al met al vind ik dat we hoe dan ook goed hebben gespeeld en met 5-0 mag je voor mijn gevoel niet al te veel zeuren. Het had meer kunnen zijn, maar zo’n 5-0 is ook wel eens een keer lekker, echt lekker om eens een keer met 4-0 de rust in te gaan. Ik kan me dat hier ook niet echt heugen dat dat eerder is gebeurd. Door dat goede begin zaten we er meteen lekker in…”
  Ik sprak voor de wedstrijd Bertje Brons even en die was niet helemaal tevreden over de manier waarop jullie de warming-up deden…
  “Nee, klopt: wij vonden dat ook niet. Daar hebben we elkaar voor de wedstrijd ook over aangesproken: als we ook zo de wedstrijd in gaan, dan komt het echt niet goed vandaag! Dus Bertje had helemaal gelijk! Dat hebben we dan toch nog aardig omgeturnd! Natuurlijk zat BOL ook niet echt in een positieve flow met vier nederlagen op rij waarin ze ook niet eens tot scoren waren gekomen. Maar goed, dat zij personele problemen hebben, daar hebben wij niks mee te maken. Wij moesten gewoon ons ding doen en dat hebben we gedaan. Op naar volgende week zou ik zeggen!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Het kwam al eerder dit verslag aan de orde: ik kan me geen wedstrijd voor de geest halen waar we met rust met 4-0 voorstonden. Ook vorig seizoen bij Zwaluwen uit was het ‘slechts’ 1-3 met rust. Een heerlijk middagje dus voor de Huizer toeschouwers die hun club ook deze zaterdag weer bleven steunen – en een lange reis terug voor de supporters uit Broek op Langedijk. De Broekers speelden prijzenswaardig en maakten er geen ordinaire schoppartij van: een noodgreep waar ploegen in zwaar weer ook nog wel eens in plachten te vervallen. Ik wens Mark de Vries en zijn mannen nog veel sterkte de komende weken en hoop dat ze binnenkort weer met een redelijk gevulde reservebank aan de strijd kunnen beginnen. Het zal denk ik nog een fikse klus worden om deze ploeg in de eerste klasse te houden.
  En is het lek bij Huizen nu boven?
  Ik vrees dat de wedstrijd van vandaag daarvoor een teveel vertekend beeld opleverde. Ik blijf me zorgen maken om de improductiviteit van de voorste lijn – ondanks dat uitermate bemoedigende optreden van die jongeling Laurens Kooij. Prima voetballer, maar je kunt je aanval op dit niveau nog niet al volledig aan deze junior ophangen.
  Defensief staat het als een huis. Het gouden koppel Krux/Lamme en de backs Boterenbrood, Kroeze en zeker niet in de laatste plaats die wervelwind van een Kogeldans, maken dat Huizen met afstand de minste tegengoals te incasseren kreeg. Zelfs Scherpenzeel - dat de volgende is qua tegengoals - moest meer dan het dubbele aantal treffers incasseren: tien stuks!
  Huizen staat nu op een nette derde plek. Natuurlijk smaakt dat naar meer, maar is het reëel om dat van deze groep te verwachten? Voor mijn gevoel is dat op dit moment nog net een bruggetje te ver. Deze groep is nog niet klaar voor de hoofdklasse, maar met nog een of twee gerichte versterkingen en de groei van spelers als Lo-Asioe, Kooij, Schmitz, Kroeze, Boterenbrood, de gebroeders Lamme en die betrouwbare sluitpost Hensen, zie ik de toekomst met het nodige vertrouwen tegemoet. Ik spreek hier de hoop uit dat het eerste ook op bestuurlijk vlak wat meer prioriteit (lees: budget) zal kunnen krijgen om onze vereniging weer op het niveau te krijgen waar het thuishoort!
  Volgende week wacht het onderaan bungelende De Bilt. Dat zal ongetwijfeld het onderste uit de kan trachten te halen om Huizen pootje te lichten en minimaal een puntje uit het vuur te slepen. Aan Huizen de schone taak om de Biltenaren gedesillusioneerd op sportpark Weltevreden achter te laten!

  sv Huizen – B.O.L. 5-0 (4-0)

  15. Sebastian van Kammen 1-0
  22. Sebastian van Kammen  2-0
  29. Tristen Kroeze 3-0
  31. Tim Krux 4-0
  75. Tim Krux 5-0

  Opstelling Huizen:
  Jaime Hensen, Sergae Kogeldans, Tim Krux, Jeroen Lamme, Tristen Kroeze, Mike van ’t Land, Joshua Lo-Asioe (68. Dennis Lamme), Sebastian van Kammen, Olivier Blaauw, Hidde van der Veldt (58. Laurens Kooij), Dani Schmitz (68. Tim Boterenbrood)

  Opstelling B.O.L.:

  Steven Boon, Rik Molenaar, Jan Biersteker jr., Mike Molenaar, Martijn Ton (45. Tristan Verbeek), Bas Jonker, Alex van Enoo (68. Dennis Rijs), Timon Plak, Dimaggio Senchi, Jack Schoon, Steven Boon