https://www.svhuizen.nl/er-begon-eens/_572____NL_4025_____
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Aanpak breedteteams JO15 t/m JO19 seizoen 2019-2020
  22 jul 2019
  Ron Bunschoten - Breedteteams 2018-2019
  aanpak-breedteteams-jo15-t-m-jo19-seizoen-2019-2020
  Resultaten enquête juni 2019
  1 jul 2019
  Ron Bunschoten - Breedteteams 2018-2019
  resultaten-enqu-te-juni-2019
  Het zit er op.....
  15 jun 2019
  Ron Bunschoten - Breedteteams 2018-2019
  het-zit-er-op
  Nieuwsbrief september 2018
  2 okt 2018
  Ron Bunschoten - Breedteteams 2018-2019
  nieuwsbrief-september-2018
  Er begon eens.....
  13 sep 2018
  Ron Bunschoten - Breedteteams 2018-2019

  Het train-de-trainer traject is eigenlijk zomaar op een maandagavond in februari ontstaan.
  Op een bijeenkomst bij sv Huizen waar over verschillende onderwerpen in een soort brainstorm-sessie kan worden gesproken over mogelijke verbetering kwam daar de trainingen van de breedteteams ten sprake.

  De gedachte van de daarbij aanwezigen was hetzelfde: het niveau van de spelers zou verder omhoog kunnen worden gebracht met meer kwalitatief betere trainers. Betere trainers, betere trainingen, betere spelers.
  Het idee om trainers te gaan trainen begon vorm te krijgen.

  Begin maart volgde de eerste berichtgeving hierover naar buiten:

   

  Ron Bunschoten in nieuwe seizoen hoofdtrainer van de breedte teams JO12 t/m JO19

  Volgend seizoen zal Ron Bunschoten de trainingen voor de niet-selectieteams van O12 t/m O19 in het nieuwe seizoen coördineren. Ron is al een groot aantal jaren actief als trainer bij s.v. Huizen, van zowel selectieteams als breedteteams. Dit seizoen is Ron trainer van de JO12-1, JO19-2 en JO19-3. Drie jaar geleden was Ron reeds coördinator van de JO12 t/m JO15 breedteteams.

  Oproep deelname aan het train-de-trainers traject

  Dit traject is gericht op de trainingen voor de niet-selectieteams JO12 t/m JO19 in het nieuwe seizoen.

  Het train-de-trainers traject heeft als doel om trainers, trainingen en daarmee het  niveau van de spelers en de teams te ontwikkelen. Een fantastische uitdaging! In samenwerking met TJC (Technische Jeugd Commissie), selectietrainers en scouts, gaan we (potentiele) trainers opleiden, ondersteunen en begeleiden. Het is een traject waarbij in theorie en vooral in praktijk zowel voetbaltechnische als pedagogische aspecten aan bod komen. De trainers gaan onder begeleiding van Ron samen aan de slag om de trainingen vorm te geven. Waar mogelijk wordt de trainer gekoppeld aan een team en vindt er een wisselwerking plaats tussen de trainer en coach: het geleerde uit de training wordt in de wedstrijd toegepast en de successen en leer-punten uit de wedstrijd worden meegenomen naar de training.

  Voor het train-de-trainers traject zijn we op zoek naar voetballiefhebbers die deze uitdaging aan willen gaan en opgeleid willen worden om volgend seizoen een team te trainen, zelfstandig, onder begeleiding van Ron of als assistent trainer.

  Ouders, spelers, stagiaires, huidige trainers, assistent-trainers, ex voetballers…jullie zijn van harte welkom. Ervaring is niet perse nodig, enthousiasme wel!

  Dit traject start zo snel als mogelijk met als doel de trainers met ingang van het nieuwe seizoen te kunnen laten starten met een eigen team. Denk hierbij aan een avond in de week voor theorie en het bekijken van trainingen aan teams van verschillende leeftijden. De avond kan hierdoor wisselen.


  Ben je geïnteresseerd? Of heb je nog vragen? Stuur dan een mail of berichtje naar Ron Bunschoten: bunschotenr@casema.nl / 06-11768565.

   

  De werving werd met het eigen 'netwerk' en berichten in de nieuwsbrieven, op Facebook, Twitter en op de website stevig aangepakt. Enthousiaste reacties, al duurde het lang voordat de concrete aanmeldingen binnen druppelden.
  Het initële plan om met een groep trainers snel aan de slag te gaan om voor de zomervakantie al een stuk verder te komen, ging vrij snel de prullenbak in. Langzaam begon af en toe ook de angstige gedachte de kop op te steken dat het zonder bemensing bij mooie plannen zou blijven......

  Gelukkig kwam na de samenstelling van de teams voor het nieuwe teams de boel aardig in een stroomversnelling, al ging het nog niet vanzelf. Tijdens de zomerstop nam het dan eindelijk serieuze vormen aan en werd de groep steeds groter.

  Inmiddels was er verder gewerkt aan het plan en daarbij kwam ook al vrij snel de conclusie dat (betere) trainingen alleen niet genoeg is. Er moest een goede wisselwerking met de wedstrijd komen. Dat betekende ook dat het niet alleen meer om begeleiding en ondersteuning van de trainer zou gaan, maar dat daar de coach bij zou komen. Verder redenerend kwam ook de leider/leidster in beeld en werd de begeleiding als geheel een drie-eenheid.
  Met de spelers centraal werd het ook belangrijk om afspraken te gaan maken tussen de begeleiding, de spelers en de ouders. Immers, met een groep samenwerken betekent vroeg of laat afspraken maken. 
  Et voila, het gaat over het realiseren van een structuur en organisatie waarbinnen er algemene afspraken en aandachtspunten zullen zijn en waarbinnen elk team nog steeds de ruimte moet hebben om zelf verdere invulling te geven. Het laatste wat je zou moeten willen in deze, is spelers, ouders en begeleiding in een keurslijf persen....

  Het rond krijgen van de bezetting van de begeleiding op de teams is nog tot na de start van het voetbalseizoen doorgegaan, maar dan hebben we ook wel een partij enthousiaste mensen!

  Kies niet tussen plezier of prestaties, maar kies voor `samen beter worden`.
  11 sep 2018
  Ron Bunschoten - Breedteteams 2018-2019
  kies-niet-tussen-plezier-of-prestaties-maar-kies-voor-samen-beter-worden
  Wie is wie / 2019-2020
  10 sep 2018
  Ron Bunschoten - Breedteteams 2018-2019
  wie-is-wie-2019-2020