https://www.svhuizen.nl/en-ron-bekeek-de-opening-van-de-wolven-arena/n2129c103
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Dankzij hoofdsponsor Hyppe hebben we ons Wolvenveldje kunnen omtoveren tot een heuse Wolven-ArenA. Zaterdag 12 september jl. werd dat officieel geopend. Ron bekeek het hele festijn...
  en-ron-bekeek-de-opening-van-de-wolven-arena

  Opening
  Ondanks de Huizerdag tref ik toch veel belangstellenden rond de prachtig opgeknapte Hyppe-Wolven-ArenA. Diverse medewerkers zijn al druk in de weer en hebben een heuse koffietafel voor de aanwezigen geprepareerd. Op die tafel een gigantische beker en als ik de mannetjes zo bekijk zou het een prima verstopplek voor ze kunnen zijn. De beker houdt een grote tros groene en gele ballonnen in toom, het maakt een hele feestelijke indruk. Als dan ook het zonnetje nog een beetje doorkomt lijkt niets de feestelijke heropening nog in de weg te kunnen staan.

     ...De gigantische Hyppe-beker...
  Een tweetal enthousiaste mannetjes is al aan een soort privé-toernooitje begonnen. Onvermoeibaar rennen ze achter de bal aan en ieder doelpuntje wordt gevierd als ware het de winnende!
  De donkere krullenbol van de twee blijkt Soufian te heten en laat weten dat hij al heel veel op straat voetbalt en al met de Wolven meevoetbalt. Vader slaat het allemaal trots gade.

  Voorzitter
  Dan richt voorzitter Sjaak Veerman het woord tot de aanwezigen. Gevat merkt hij op dat voor de Feyenoordfans onder de aanwezigen dit wat hem betreft ook de Hyppe-Wolven-Kuip had mogen heten. Ik hoor het als Ajax-fan maar hoofdschuddend aan. De voorzitter spreekt zijn dank uit aan de sponsors die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt: uiteraard hoofdsponsor Hyppe Hypotheken en verzekeringen uit de Kerkstraat hier in Huizen, maar ook Carann reclamemakers, het Sport Therapeutisch Trainings Centrum en Gerbert Hansman Makelaardij. Speciale dank was ook verschuldigd aan ReklamePunt 1-Acht dat voor een vriendenprijsje de reclameborden verzorgde.

  Voorzitter
  ...Voorzitter Sjaak Veerman...
  Verder ook een woord van dank aan de vrijwilligers die de borden gemonteerd hebben en voor een goed deel voor de renovatie van het oude veldje gezorgd hebben. Wat zou onze vereniging toch zijn zonder deze vrijwilligers?

  Ten aanval!
  Dan gaat het los op de veldjes. De aanwezige kinderen zijn in prachtige landentenues gestoken en denderen over de veldjes dat het een lieve lust is. Het is werkelijk geweldig om te zien hoe de mannetjes in een grote kluwen achter de bal aanhollen, het is ontwapenend hoe de belangstelling ineens kan omslaan als er eentje valt en vriend en vijand zich vol belangstelling om diens vieze knieën komt bekommeren.


  ...Aanvalluh!...
  Het veld is in tweeën gedeeld zodat er twee wedstrijdjes tegelijk kunnen plaatsvinden. De kopse kanten van het veldje zijn echter ook voorzien van twee doeltjes zodat de ArenA (sorry, Sjaak…) multifunctioneel gebruikt kan worden. En een doel is een doel! moet een tweetal gedacht hebben: met de bal aan de voet draven ze beide veldjes over om in extase in het verlaten doel aan de andere kant van het veld te scoren…

     ...Puur plezier...

  Juichend worden ze weer teruggeleid naar hun eigen veldje waar ze onverdroten verder voetballen. Niemand die er een probleem van maakt dat die goal helemaal geen deel van hun wedstrijd uitmaakte, het is één en al pure voetbalpret wat we hier in die ArenA zullen zien. Het is vrijheid, blijheid. En hoewel prestatie totaal nog niet aan de orde is, pik je toch ook hier de prille talentjes er al uit: één mannetje haalt zelfs de bal even onder de voet door om zich vrij te spelen, een ander ziet wel waar de ruimte ligt en omzeilt de meute. Die komen er wel!

  Beleving
  Keepers worden ook wel doelwachters genoemd. Een aantal mannetjes geeft de term doelWACHTER echter een geheel nieuwe dimensie: ze zijn niet uit de doelmond te sláán…


  ...Reinout, doel'wachter'...

  Het kan en het mag allemaal, plezier is het enige dat telt. Eén van de mannetjes heeft echter toch een beetje plankenkoorts, maar aan de hand van de scheidsrechter durft hij de wedstrijd beste wel aan. En dus hollen ze gebroederlijk achter de bal aan en als het vuur van het spel de overhand neemt wordt die hand steeds vaker losgelaten en gaat het mannetje met zijn kameraadjes volledig op in die rollende bal…

    ...Hand in hand, kameraden...

  Een bal is om tegen aan te trappen. En dat gebeurt dan ook met volle overgave. Richting en doel doen niet ter zake en als die bal voor je voeten komt dan schop je ernaar. Het blijft echter toch bij een enkel traantje als er eens een beentje tussen zit.

    ...iedereen kampioen, traantjes weg...
  Van overtredingen is nog geen enkele sprake. Ik zie één vrije trap. Toegekend als een spelertje de bal doodgemoedereerd in de handen neemt om hem de andere kant op te kunnen spelen. Hij neemt hem overigens zelf en weer geen haan die er naar kraait…

  Hyppe
  Uiteraard schiet ik hoofdsponsor Hyppe even aan voor een kort gesprekje.
   “We waren al een tijdje lid van de businessclub van Huizen,” vertelt Michiel Minneboo van Hyppe. “De businessclub is voor ons gevoel toch meer geënt op bedrijven voor bedrijven en wij richten ons toch wat meer op de consumentenmarkt. We wilden dat dus ook op een andere manier via onze sponsoring invulling gaan geven.
  Toen werden we door een van de dames van de sponsorcommissie benaderd met het plan om de Wolvencompetitie wat te gaan opleuken. Aangezien de kosten binnen het budget bleken te vallen, zijn we daar met veel enthousiasme ingestapt. Nee, ik heb zelf geen kinderen hier voetballen. Mijn dochter van zes-en-een-half twijfelt ontzettend of ze ook zal gaan voetballen, maar wellicht is dat iets voor volgend seizoen als ze klaar is met dansles…”

    ...Michiel Minneboo (Hyppe)...

  Feest
  Maar ook aan een voetbalfeest komt eens een eind. Na driekwartier hollen, vliegen, trappen, scoren en genieten neemt de concentratie en coördinatie wat af en blaast de leiding de wedstrijdjes ten einde en laat de kinderen verzamelen in een kring rond die machtige beker. Nadat iedereen even de hand heeft gelegd op de megabokaal, vraagt coördinator Peter van den Driessche of ze het leuk hebben gevonden. Als uit één keel komt het bevestigende antwoord. En wat ze het leukst hebben gevonden? Wederom klinkt het als uit één mond: ALLES hebben ze het leukst gevonden.  En nadat de limonade zijn weg naar de dorstige kelen heeft gevonden gaat het tevreden huiswaarts en kunnen we terugzien op een geslaagde opening van de Hyppe Wolven-ArenA.


  ...Rond de beker...

  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Als dat klopt is s.v. Huizen verzekerd van een gouden toekomst!

  Ron Tuijnman
  Op- en aanmerkingen als altijd van harte welkom via Ron apenstaartje rtpsoftware punt NL.