https://www.svhuizen.nl/en-ron-bekeek-de-open-dag-2015/n2067c103
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  ...en Ron bekeek de open dag 2015
  23 aug 2015
  s.v. Huizen
  Een zonovergoten Wolfskamer was dit weekend het toneel van de open dag van Huizen. Ron bekeek en beschreef deze geslaagde dag...
  en-ron-bekeek-de-open-dag-2015

  Open dag
  Voor mijn gevoel is het fenomeen open dagen een beetje overgewaaid vanuit het prof-circuit, waar op dit soort dagen de nieuwe selectie aan het publiek wordt gepresenteerd. In het verre verleden heb ik ook bij Huizen wel eens zo’n sessie meegemaakt waarbij de voltallige selectie één voor één het veld op kwam draven om zich voor te stellen - aan een tienman-koppig publiek…
  Ik zie nog die ongelovige blik in de ogen van Frank Aboikoni toen zijn naam werd afgeroepen. ‘Wat is dit?...’ hoorde ik hem mompelen toen hij koers zette richting middenstip.
  Sinds die tijd houd ik altijd een beetje mijn hart vast voor wat betreft de belangstelling bij de open dagen van onze geliefde club.
  Gelukkig bleek deze angst voor editie 2015 volkomen ongegrond, want het is een drukte van belang op de Wolfskamer. De medewerkers – keurig in een shirt met ‘Crew’  erop gestoken, hebben voor een perfecte aankleding gezorgd en de hele organisatie oogt uitermate soepeltjes en professioneel.


  ...Professionele Crew...

  Hyppe Wolvenarena
  Ook de weergoden werken mee, want het is een heerlijke nazomerdag, hetgeen uiteraard stevig bijdraagt aan de feestvreugde. Helaas droegen de talrijke wespen die Kamikazevluchten uitvoerden op de aanwezigen, iets minder bij aan de sfeer.  Maar uiteindelijk konden ze toch de pret niet echt drukken.
  De activiteiten op de open dag worden afgetrapt door Fion Helderman en zijn jongste telgen. Met een snerpend fluitsignaal dirigeert hij alle kinderen in een lange rij en geroutineerd worden de afzonderlijke trainingsgroepjes geformeerd.


  ... In de rij...

  Op de prachtig gerenoveerde Hyppe-Wolvenarena (er zijn nog twee reclameborden vrij, voor de belangstellenden!) tref ik de absolute beginnertjes: de potentiële Wolfjes.
  Met een korte stormloop op de bal in het midden wordt het festijn geopend. ‘Messi’ verovert vol overgave de bal en scoort beheerst in het dichtstbijzijnde doel. Helaas is dat op dat moment wel zijn eigen doel: de opzet van het edele voetbalspel was hem blijkbaar niet geheel duidelijk. Pogingen hem deze essentiële informatie te doen toekomen vallen niet helemaal in goede aarde. Ook deze ‘Messi’ kent blijkbaar zo zijn eigen regeltjes.
  Opvallend is wel dat je zelfs bij deze allerjongsten toch meteen het verschil ziet tussen de talentjes en de ‘Pietertjes’  - u weet wel: van die pindakaas-reclame. De ouders van meeste ‘Pietertjes’ berusten in dat ‘lot’, anderen trachten hun ‘Pietertje’ met luide aanmoedigingen over het dode punt heen te helpen. Het is een vermakelijk schouwspel. Met mijn notitieblok word ik door enkele ouders aangezien voor een talentscout en ondanks mijn ontkenning doen sommige ouders er dan nog een schepje bovenop qua aanmoedigingen. Het lijkt echter allemaal volkomen aan de mannetjes in de Wolvenarena voorbij te gaan: ze spelen allemaal hun eigen wedstrijdje en als de leiding besluit dat het genoeg is, gaan ze allemaal met verhitte koppies aan de limonade.


  ...Wolven'duel'...

  Enthousiaste ouders
  Weer terug op het hoofdveld spreek ik een van de trainers en vraag hem of hij nog wat talentjes heeft gezien. ‘Zeker,’  antwoordt hij stellig. ‘Je ziet bij die oefening met slalommen meteen welke kinderen balgevoel hebben en welke niet. Zeker bij de kinderen die nog nooit gevoetbald hebben.’
  Ik kijk even toe hoe de spelertjes één voor één tussen de kegels door slalommen en afwerken op het doeltje. Dan komt er een mannetje aan dat in zijn enthousiasme de helft van de kegels overslaat en de bal vervolgens het doel in loopt. ’Die komt er wel,’ gaat het door me heen.’Laat zich niet uit het veld slaan en is enthousiast voor tien!’
  Ook spreek ik een echtpaar dat de verrichtingen van hun twee zoontjes volgt.
  ‘Wij komen uit Bilthoven,’ vertelt vader Bart. ‘We hebben jarenlang bij s.v. De Bilt gevoetbald en nu dan bij s.v. Huizen. We zijn onder meer voor de scholen hierheen gekomen.’

  ‘Ja, dat bevalt heel erg goed,’ vult moeder Judith aan. ‘We hebben eigenlijk eerst hier en daar bij mensen geïnformeerd waar we voetballend het best terecht zouden kunnen, Zuidvogels of Huizen. Daar kwam bij de meeste adviezen toch Huizen uit de bus als de club die het beste georganiseerd is.’

   ...Bart en Judith...

  ‘We zijn in juni al lid geworden,’ vervolgt vader. ‘De oudste zit inmiddels al in de D8 en de jongste in de F11 en ik ben zelf leider van de D8. Huizen beantwoordt volledig aan onze verwachtingen. We zijn onder de indruk hoe goed en zorgvuldig alles is geregeld. Alle lof voor Ron Bunschoten: het is fantastisch hoe alles zo perfect georganiseerd is bij de D-categorie. Dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt.’

  Vermaak
  Inmiddels heb ik het terras weer bereikt en tref daar zelfs een heus straatgoochel-duo aan dat met diverse trucs de aanwezige kinderen tracht te vermaken. Vol aandacht volgen de kinderen de verrichtingen van het duo dat zakdoeken van touwen los tovert, kaartwondertjes verricht en de kinderen met grote ogen in verwondering achterlaat. Ik volg even een kaarttruc waarbij er een kaart gekozen moet worden. Het is me niet helemaal duidelijk wat de bedoeling is, maar na drie keer ‘Is het deze?’ volgt er een ‘Aaah!’ uit de groep toeschouwers dus ik neem maar aan dat het wonder weer was geschied.

    ...Is het deze?...

  Ook veel belangstelling bij het rek met de nieuwe kledinglijn van Huizen. Hoewel lang nog niet alles voorhanden is wordt er toch al druk gepast. ‘Bestellingen gaan via de site, het is nu alleen maar even passen voor de maat,‘ vertelt de medewerkster die de belangstellenden van advies voorziet.
  Voor de kantine staat een drietal Volvo’s geparkeerd van de firma Buitenweg in Huizen. Ook daar heeft men over belangstelling niet te klagen. Pronkstuk is de prachtige Volvo die in deze uitvoering meer dan een ton kost. Uiteraard geen aankoop die je zomaar even op een zonnige zaterdagmiddag op het voetbalveld doet, maar genoeg bekijks dus, volgens de vriendelijke verkoper die me te welwillend woord staat.


  ...Volvo Buitenweg - Huizen...

  Lof
  Inmiddels zijn ook de open trainingen van de ouder leeftijdsgroepen afgelopen en na een luid applaus in ontvangst te hebben genomen, stuurt Fion Helderman de kinderen dan aan de limonade. Het blijkt dorstig weer: enthousiaste moeders voorzien alle dorstigen van limonade en kunnen het tempo haast niet bijbenen. Ik zie louter blije gezichten om me heen. Al wie ik spreek loopt over van lof voor de organisatie – en dat is een compliment dat ik deze noeste werkers graag meegeef!


  ...Dorstig weer...

   

  Ron Tuijnman
  (Op- en aanmerkingen, aanvullingen en correcties zijn uiteraard weer van harte welkom via ron apenstaartje rtpsoftware punt nl)