Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Wedstrijdverslagen

  Eindexamen: Genemuiden – Huizen 1 – 2

  Gepubliceerd op:

  Eén op vijfentwintig  komma vier…

  Elke hobby kost geld, het is een bekend fenomeen. Mijn hobby is het verslaan van de wedstrijden van Huizen, óók de vriendschappelijke. Maar die ritten naar die verre oorden als Genemuiden lopen ondanks dat mijn autootje gemiddeld op deze ritten 1 liter op 25,4 kilometer klokt, toch aardig in de papieren met de huidige brandstofprijzen.
  De andere ‘papieren’ bleken overigens dik in orde bij de Genemuiders: de namen en rugnummers liggen al keurig geprint voor me klaar, keurig met fotootjes en al. Met gepaste trots wordt mij ook een tweetal boekwerken ter hand gesteld. Eén is de omvangrijke presentatiegids. Honderdveertig pagina’s telt het boekwerk van kaft tot kaft. Ik kan daar als medewerker aan onze eigen presentatiegids alleen maar likkebaardend naar kijken. Tal van onderwerpen passeren de revue, tot en met de vaste buschauffeur aan toe! Het tweede boekje is een speciaal voor de Genemuider jeugd geproduceerd fotoboekje waarin de jeugd de handtekeningen van de selectie kan verzamelen. Kijk, dáármee stimuleer je nou de binding van de jeugd met je eerste elftal! Een geweldig idee. Ik denk alleen wel dat men in Genemuiden iets eerder met al deze voorbereidingen aan de slag is gegaan, want ik wil niet wéten wat een werk hier allemaal in is gaan zitten. Mijn welgemeende complimenten!
  Onder het genot van een kopje koffie neem ik een en ander op mijn gemak even door in de bestuurskamer. Die 1:25 laat zich namelijk niet echt verenigen met een sportieve rijstijl, dus het was een lange rit. De bestuurskamer waar ik overigens als enige vertegenwoordiger van Huizen me toch wat opgelaten voel. Ook de eigen namenlijst wordt mij keurig door de Genemuiders verstrekt. Het volkomen ontbreken van enige bestuursvertegenwoordiging van onze s.v. kwam op mij wat ongepast over in deze vriendelijke ambiance.
  Weer terug tussen de ‘Hoofdklassers’ voelt toch wel erg prettig en Genemuiden is daar bij wel een toonbeeld van professionalisme: alles is tot in de puntjes verzorgd: op het prachtige scorebord buitelen de logo’s van beider verenigingen en de shirts van de spelers vermelden zelfs hun naam.
  De Genemuiders hebben zich in twee trainingsblokken voorbereid op dit seizoen. Vandaag spelen ze hun zesde oefenwedstrijd  in een oefencampagne die men met wisselend succes doormaakte. Zo werd er tegen de Onder21 van Heerenveen geoefend en nipt met 2 – 1 verloren.
  De ploeg van Genemuiden is grotendeels bijeengebleven. Alleen spits Popovic en de reserve doelman zijn nieuw aan de selectie toegevoegd. Een ingespeeld geheel, dus. Al met al bekruipt me voor we ook maar een bal gespeeld hebben het gevoel dat Genemuiden een maatje te groot voor Huizen zal zijn…
  Huizen begint weer zonder Theo Visser die uit voorzorg aan de kant wordt gehouden. En dus start Huizen met Jaime Hensen in de goal, een laatste lijn met Tristen Kroeze, Jeroen Lamme, Anouar Aktaou en Remco Helms. Daarvoor een middenrif met Joshua Lo-Asioe, Thomas van den Abeelen en Dennis Lamme. Voorin moeten Rowdy ‘Zirkzee’, Felitciano Zschusschen en Frank van den Bosch voor het aanvalsgeweld gaan zorgen.

  
  Jeugspelertjes verzamelen handtekeningen van spelers....

  Brutaal

  Huizen toont zich bepaald niet onder de indruk van al dat professionalisme en neemt brutaal het voortouw in deze eerste helft. Al meteen zet Frank van den Bosch druk op doelman Hidde Streuker en dwingt hem de bal gehaast over de zijlijn te poeieren.
  Aan de andere kant dartelt Rowdy Perez onbevangen langs de lijn. Lijkt de bal even te verliezen, maar herwint de bal in een persoonlijk duel met Arend van de Wetering en dwingt doelman Streuker tot zijn eerste redding met een diagonaal schot.
  Genemuiden breekt dan uit via Sijmon Eenkhoorn. Tristen Kroeze zit hem venijnig op de huid en weet tot twee keer aan toe hem de doortocht te versperren met een perfecte sliding.
  We zijn pas negen minuten bezig als Perez opnieuw Felitciano Zschusschen vindt en deze uithaalt en over schiet nadat Huizen opnieuw razendsnel uitbrak via Van den Bosch. Huizen heeft gewoon heel brutaal het heft in handen genomen en bivakkeert vaker op de helft van Genemuiden dan omgekeerd.
  Perez zet met een kwartier op de klok goed voor en bezorgt de bal aan de andere kant van het doel van Streuker bij Zschusschen die de bal op de achterlijn schitterend controleert en Streuker onder vuur neemt. De hoek is echter te lastig en de doelman kan met de benen redding brengen.

  Kansen

  Het zijn kleine kansjes die Huizen zich met haar goede spel verwerft. Genemuiden dwingt Jaime Hensen echter tot een fraaie redding als Eenkhoorn uit de draai schiet. Met een fraaie parade vangt Hensen de bal klemvast bij de paal weg. Dat zie je vandaag de dag niet vaak meer dat keepers dit soort ballen klemvast pakken…
  Thijs Dekker van de Genemuiders grossierde in overtredingen en overtredinkjes om het spel van Huizen te ontregelen. Dan speelt Arend van de Wetering de bal het middenveld in waar in één kaats ineens Yoran Popovic gelanceerd wordt. Wat schuin voor de goal van Hensen haalt hij uit en is het de paal of is het de vuist van Hensen, maar de bal spat het veld weer in. Opnieuw is Genemuiden dicht bij een treffer en achter me merkt een van de Genemuider supporters op: ‘Huizen het voetbal, Genemuiden de kansen!’…
  Toch ook een kans voor Huizen als de bal wat kort terug gespeeld wordt op doelman Streuker en Zschusschen zijn kans schoon ziet. De doelman is echter gelijk met Zschusschen bij de bal en weet zo het gevaar te keren.
  Al met al zitten we hier in het zonnetje naar een heerlijke wedstrijd te kijken!
  Opnieuw Hensen die gestrekt naar de paal moet, als een teruggelegde bal in één keer door Rens van Benthem in wordt geschoten.
  Opnieuw een ferme overtreding, deze keer op Joshua Lo-Asioe. Geagiteerd roept Arnold Klein naar arbiter Beltman (dezelfde die ooit Huizen-Spakenburg in Wezep floot, werd mij in de rust ingefluisterd) dat dit dus wel maar ‘oefenen’ is. Maar Genemuiden is niet van zinnens Huizen haar gang te laten gaan en waar het daar de noodzaak toe ziet grijpen de Genemuiders dan ook ‘fors’ in.

  Treffers

  Anouar Aktaou legt de vrije trap fraai even voorbij de tweede paal, waar Joshua Lo-Asioe en Rowdy Perez maar rakelings voorbij glijden zonder de bal te raken.
  Hensen vangt een voorzet van Van de Wetering simpel weg en begint aan een rustige opbouw van achteruit die via Aktaou, Jeroen Lamme en de fraai het spel verdelende Thomas van den Abeelen bij Perez voorin uitmondt. De voorzet wordt er dan weer uitgehaald en levert Huizen een corner op. Helms legt de bal fraai op het hoofd van Anouar Aktaou die de bal net iets teveel hoogte meegeeft en zo de bal over de verre kruising ziet vliegen.
  Helms is dan bijtijds terug om Popovic met een sliding de doorgang te versperren en Huizen neemt opnieuw de aanval over. Huizen controleert vrij simpel de aanvalspogingen van de thuisploeg. Achterin gaat de bal even rond en dan komt de bal voor de voeten van Thomas van den Abeelen die de ruimte ziet achter de laatste linie van de Genemuiders. Zijn pass is perfect uitgemeten en Felitciano Zschusschen kan in volle sprint richting doelman Streuker. Even een fraaie ‘sleep’ en dan is Streuker ook gepasseerd en schuift Zschusschen de bal voor twee terug stormende verdedigers in het verlaten doel: 0 – 1. Maar wát een perfecte pass en wat een prima inzicht van Van den Abeelen!
  Een harde, lage voorzet van Van de Wetering wordt door Hensen onderschept. Even laat hij de bal los, maar met zijn voeten harkt hij liggend de bal weer in zijn bezit.
  We naderen de rust al als Frank van den Bosch handig de bal om zijn tegenstander heen wipt en hem zo passeert. Helaas kiest hij dan bij de volgende tegenstander net de verkeerde kant om te passeren en raakt zo alsnog de bal kwijt.
  Dan op slag van rust een aanval van Genemuiden die afgeslagen lijkt te gaan worden. Maar van ruim twintig meter haalt Sijmen Eenkhoorn vernietigend uit en als langs een liniaal spat de bal in het kruis en laat zelfs Jaime Hensen kansloos. Wat een wereldgoal! ‘Een zondagsschot!’ noemt die supporter achter me het. Natuurlijk heb je wat mazzel nodig bij zo’n bal, maar ik kies toch liever voor ‘wereldgoal’ – zo vind je ze op YouTube in de verzamelingen van de diverse top tiens van ‘Beautifull goals’…

  Rust

  Nadat Hensen nog even ver zijn goal uit moest om een diep bal te onderscheppen en de bal wat ongelukkig raakte waardoor Rens van Benthem ineens een schietkans kreeg, weet Huizen dan toch verder ongeschonden de rust te halen omdat Thomas van den Abeelen zich in de baan van het schot bevond en rustig redding bracht.
  En zo gaat Huizen toch met een wat teleurstellende 1 – 1 rusten. Huizen had het beste van het spel en domineerde zeker vijfendertig minuten van deze eerste helft. En een treffer in de laatste minuut voor rust blijft altijd een frustrerende domper.
  De gevreesde zware dobber is het echter nog niet geworden en dat is heel bemoedigend. Huizen blijft keurig overeind en is blijkbaar in staat een gelouterde ploeg als Genemuiden toch voetballend de wil op te leggen.
  De tweede helft zullen we ongetwijfeld wat wissels in het veld zien komen.
  Vulpeninkt en waterdruppels vormen meestal een onleesbare combinatie, dus ik moet even dekking zoeken als de sproeiers dat prachtige – en dat zeg ik niet vlug van een kunstgrasveld – kunstgras weer bevochtigen.

  Tweede helft

  Inderdaad verschijnen Sergio Kozjak en Laurens Kooij aan de aftrap voor de tweede helft. Smaakmaker Perez en ‘schakelcentrum’ Van den Abeelen hebben plaats gemaakt. Beiden kunnen terugzien op een prima eerste helft. Nu dus zien wat Kooij en Kozjak te brengen hebben. Bij Genemuiden heeft Rick Doorn plaats gemaakt voor Ryan van Lente. Ook de broer van doelpuntenmaker Eenkhoorn, Martijn, heeft zijn plek afgestaan. Voor hem is Nick Buitink binnen de lijnen gekomen.
  Huizen start sterk en we zien hoe Tristen Kroeze Laurens Kooij wegstuurt. De eerste tegenstander wordt met een ‘panna’ het bos in gestuurd en ook de ingevallen Van Lente wordt zo geslacht. Maar dan weer die professionele instelling van de Genemuiders: de bal er langs óf de man erlangs, maar nooit beide! En Kooij gaat neer. Aktaou draait de bal fraai richting lat, maar doelman Streuker heeft er goed het oog in en tikt de bal corner. De corner komt goed voor en Felitciano Zschusschen kopt de bal rakelings over bij de eerste paal.

  Ommekeer

  Langzaam maar zeker neemt Genemuiden het heft in handen. De stuwende kracht lijkt vooral die invaller Van Lente die met zijn opbouw de thuisploeg naar voren stuwt. Huizen countert en tracht zich zonder kleerscheuren onder de druk uit te voetballen. Maar dat kost meer en meer moeite naarmate de tweede helft vordert.
  met een krap uur op de klok bokst Hensen een corner uit zijn strafschopgebied. Het lijkt de opmaat voor een snelle uitval, maar bij Huizen ontbreekt het aan zorgvuldigheid en de bal rolt maar zo buiten. Huizen zakt in en Van Lente kan weer een opbouw verzorgen. Een inworp deze keer die ver ingeworpen wordt. Onzekerheid bij Huizen achterin en Lo-Asioe krijgt de bal van een eigen speler vol in het gelaat. Het piept en het kraakt en ik betrap me erop dat ik meer dan me lief is naar de stadionklok zit te kijken hoe lang we dit nog moeten zien te doorstaan. Jens Jurn Streuker (broer van?) crosst de bal diep het strafschopgebied in. Hensen komt uit, wordt gehinderd en kan maar half stompen. Bart Jan Brouwer stuift op de bal af en gaat ‘for the kill’. Het is Tristen Kroeze die zich dapper voor de aanstormende Brouwer stort en diens doffe dreun blokkeert. De rebound wordt door Noureddine Boutzamar nog getracht in te zetten, maar dan fluit arbiter Beltman gelukkig voor ons af.
  De druk houdt aan en even later is het Popovic die bij de tweede paal opduikt en de bal achter Hensen schuift. Opnieuw is het de arbitrage die Huizen te hulp schiet en de goal wegens buiten spel annuleert. Maar de 2 – 1 hangt nadrukkelijk in de lucht…

  Pompen of verzuipen

  Huizen komt amper de middenlijn nog ever deze fase en de aanvallen rollen op Hensen af als de golven over vlak strand. Een corner richting tweede paal en een kopbal van Buiting die óp het dak van het doel valt. Het is pompen of verzuipen voor Huizen en Anouar Aktaou lijkt dan kopje onder te gaan in het eigen doelgebied als hij bij een doeltrap denkt aan een demarrage te kunnen beginnen. De Genemuiders vliegen er op af als wespen op een glas sinas en alleen met uiterste wilskracht en de moed der wanhoop weet Anouar zich er struikelend en strompelend toch uit te voetballen. Opnieuw een mazzeltje met de arbitrage die er een achterbal in ziet waar Anouar voor mijn gevoel toch echt de bal over de achterlijn rommelde.
  Hensen speelt dan de bal slordig in één keer over de zijlijn en moet Kroeze opnieuw als reddende engel optreden. Maar Genemuiden is slordig in de eindfase en Huizen weet daardoor vooralsnog het hoofd al pompend boven water te houden.
  Een diepe bal op Frank van den Bosch, die onvermoeibaar sjouwde en veel moest incasseren, controleert hij fraai in de loop op de borst. Helaas voor hem had doelman Streuker dat door en plukt de wegspringende bal simpel weg voor onze kleine pitbull er iets mee kan aanvangen.
  Popovic schiet en weer moet Hensen naar de hoek. Hij grabbelt, maar weet dan de bal toch in tweede instantie te heroveren.
  Het spel wordt van weerskanten wat slordiger en de warmte gaat toch wat zijn tol eisen, vermoed ik.
  Dat wordt nog maar eens getypeerd door de situatie in de negenenzestigste minuut als het uitverdedigen in de hoek naast het strafschopgebied spaak loopt en de bal toch voor komt. Net binnen de rand van de zestien haalt Sijmon Eenkhoorn verwoestend uit. Hij heeft de smaak van die voorgaande pegel nog vers in de schoen zitten. Maar deze keer is het een mispeer en de bal vliegt gevaarloos naast de goal waar Hensen het rollertje simpel op kan rapen.
  Slordigheden alom: een bal op Laurens Kooij vliegt meters verder zomaar weer over de zijlijn. Van het fraaie combinatiespel van voor rust is nu nog maar weinig over en het is voor beide ploegen vooral zwoegen en ploeteren, er wordt meer op karakter dan op techniek gevoetbald…

  De bus

  “Huizen is rijp voor de slacht,” glundert een Genemuider supporter achter me vergenoegd. En inderdaad oogt de ploeg wankel.
  “Je hebt pas van Huizen gewonnen als de spelersbus het sportpark heeft verlaten!” antwoord ik strijdlustig, maar lichtelijk tegen mijn eigen verwachtingen in.
  Van Lente opent nu vanaf de andere zijde op invaller Osama Ben Kaddour die zich met slimme bewegingen tot op de achterlijn rommelt. Daar vindt hij echter de attent keepende Hensen weer op zijn pad.
  Ben Kaddour krult de bal dan rakelings over als er weer slordig uit wordt verdedigd. De minuten tikken weg en Huizen ‘leeft’ nog steeds…
  Een slordigheidje dat maar zo ‘gevolgen’ had kunnen hebben is de uittrap die Hensen richting Aktaou die de bal doodgemoedereerd opraapt en hem goed neerlegt. De bal heeft echter het doelgebied niet verlaten en als een Genemuider dan gretig aanstormt en de bal binnentikt is het andermaal arbiter Gert-Jan Beltman die als reddende engel voor Huizen optreedt.
  Een steekballetje van Ben Kaddour op Yoran Popovic wordt goed doorzien door Hensen die zich over de bal ontfermt voor Popovic er de voet tegenaan kon zetten. Huizen wankelt…
  Maar dan gaat de bal naar het middenveld en wordt Joshua Lo-Asioe in volle ren aangetikt door Thijs Dekker. Joshua is binnen de zestien en Beltman wijst onverbiddelijk naar de stip. Een duidelijke strafschop, daar is vriend en vijand het over eens.
  Anouar Aktaou zet zich koeltjes achter de bal en met een droge schuiver kiest hij de hoek die doelman Streuker dus niet koos en floept de 1 – 2 op het scorebord aan…
  Weer een mazzeltje dat arbiter Beltman ontgaan was dat Dennis Lamme al lang en breed in de zestien stond voor de bal genomen was…

  Controleren

  Toch wat onrecht, dus, maar wie met een geel-groen brilletje kijkt, die maalt daar niet om.
  ‘Loudy’ zet dan nog goed door en breekt door. Een sliding van Bart Jan Brouwer voorkomt dan dat ‘Loudy’ een voorzet kan geven. Coach Klein schreeuwt zich de longen uit het lijf om de ploeg naar de overwinning te coachen. En Huizen leeft voetballend weer wat op door die treffer.
  Bij Genemuiden komt na lang blessureleed Jur van Dalfsen weer in het veld. Hij wordt met luid applaus verwelkomd.
  Het laatste kwartier is dus weer voor Huizen. Het combinatievoetbal keert weer terug en gesteund door die treffer voelt de ploeg dat hier een ‘resultaat’ te halen valt. Het speelt de bal hautain rond en ook Genemuiden ziet er dan geen gat meer in: een vrije trap halverwege het veld gaat wat inspiratieloos helemaal terug op doelman Streuker.
  De beste kans is nog voor Huizen als op de penaltystip een voorzet tussen de benen van Laurens Kooij door glipt en bij de tweede paal rakelings gemist wordt door de inglijdende Sergae Kogeldans.
  Een keurige overwinning dus voor Huizen dat hiermee een positieve balans en gevoel over houdt aan deze korte voorbereidingsperiode. Als deze wedstrijd als een soort eindexamen beschouwd mag worden voor de vierde divisie, dan kunnen we stellen dat Huizen glansrijk voor dat examen geslaagd is…

  Arnold Klein

  Weer een wedstrijd met twee gezichten!” constateer ik. “Eerste helft dicteer je de wedstrijd, de tweede helft is het Genemuiden dat de toon zet. Waar ligt dat nou aan?
  “Ja, we startten goed, hadden wel een beetje moeite om het verdedigend neer te zetten omdat zij nogal wisselden. Daar moesten wij op anticiperen en dat lukte gewoon goed. Daarna gingen we op balbezit spelen zoals we gewoon zijn. Belangrijkste is dat we blijven bewegen voor elkaar. En dat punt, dat geeft het antwoord op jouw vraag… Als je niet doorbeweegt en gaat stilstaan, dan kan je niet doorvoetballen.”
  Huizen het voetbal, Genemuiden de kansen, merkte iemand achter me op…
  “Dat is een terechte constatering. Dat is ook het stukje verschil tussen bovenkant vierde divisie, een geslepen gelouterde ploeg die exact weet hoe ze moeten voetballen en niet zo snel in paniek raakt. Ze vertrouwden erop dat ze hun kansen zouden krijgen en die kregen ze dan ook. Daar zijn ze in principe dodelijker in dan wij…
  De tweede helft liepen wij wat meer achter de feiten aan. Dat komt omdat niet alle spelers nog de juiste manier van druk zetten beheersten. Genemuiden probeerde natuurlijk ook ons spel te verstoren. Daar moet je dan weer op een adequate manier op reageren en dat deden we de tweede helft minder dan de eerste helft. De tweede helft waren we té passief in het veld.
  Het is nog steeds voorbereiding, dus ik wilde toch gewoon wisselen. Daarbij kunnen sommige spelers gewoon nog geen negentig minuten vol gas gaan.”
  Ik vond het jammer dat je Rowdy Perez eruit haalde. Dat was voor mijn gevoel toch wel een smaakmaker, al was zijn voortzetting dan lang niet altijd even sterk…
  “Rowdy is net achttien en ja, hij was zeker een smaakmaker. Maar dat betekent niet dat je van zo’n jonge knul al mag verwachten dat hij ook maar meteen even drie panklare assists geeft. Dat moet groeien en ik ben al heel blij met hoe hij de zaken nu al goed oppakt.”
  Ik ben vooral blij met het feit dat we tegen en tegenstander van ‘formaat’ zo presteert. Ik weet: uitslagen zeggen niks, ik weet het, maar je wordt A: niet helemaal weggespeeld en B: je stapt zelfs met een overwinning van het veld…
  “Een overwinning in de voorbereiding zegt me niks. De eerste helft daar houden we ons aan vast hoe we daar lopen te voetballen. Eerste deel van de tweede helft daar moeten we aan werken, de laatste fase van de tweede helft zie je dat we ons toch wee weten te herpakken en weer meer balbezit weten te houden. In die fase scoor je ook de 1 – 2 en dat is dan mooi meegenomen, maar we staan nog steeds met lege handen, want dat begint pas volgende week.”
  Ook tegen dat aandringende Genemuiden, weten we toch maar mooi zonder kleerscheuren overeind te blijven…
  “Ja, maar dit is nog niet voor de punten. Je weet niet hoe het gaat als we hier om de punten komen knokken. Dan kan je hier in december maar zo met 5-0 klop krijgen als je niet oppast. Vandaar dat ik niet tevreden ben met die fase na de rust. We gaan ons nu richten op een goed spelend Barneveld. Nu is het toch nog: ‘Een foutje? Een goal? Jammer dan!’”

  Jaime Hensen

  Vorig seizoen werd hem het vuur niet al te vaak aan de schenen gelegd, maar vandaag moest hij weer nadrukkelijk laten zien dat hij weet wat keepen is.
  Ja, Jaime, je bent weer eens aan de beurt!” lach ik als hij een  verwonderde grimas trekt als ik hem mijn microfoontje onder de neus duw.
  “Ja, dat is al weer lang geleden, Ron,” smaalt hij bedachtzaam. “Dit seizoen gaat er zeker meer van mij verwacht worden…”
  Dat denk ik ook, en dan is het toch bemoedigend dat je ziet dat je keeper in een glanzende vorm verkeert….
  “Tja, we zijn met dit team aan iets aan het bouwen en worden er dingen van je verwacht als je op deze positie staat. Nu ben ik de keeper, en wordt er ook van mij verwacht dat ik er voetballend sta, al is het belangrijkste natuurlijk om ze tegen te houden. Dat is waar ik er voor sta!
  Ja, di9e bal die ik klemvast uit de hoek pakte, dat was wel een lekker balletje.
  We zijn goed op weg met Maarten, de nieuwe keeperstrainer en met Tim van Dompzelaar. Ik denk dat we een heel goed keepersteam hebben momenteel. We maken elkaar beter doordat we op bepaalde details zijn gaan letten. Afgelopen dinsdag wilde die speler een bal over me heen lobben, maar daar was ik nu bijtijds bij om hem over de lat te tikken. Tim en ik knokken voor de plek onder lat en dat is gewoon gezonde concurrentiestrijd. Je weet natuurlijk niet wat er nog gebeuren gaat. Als keeper zijn je foutjes meestal meteen fataal en dat maakt het heel lastig.
  Dit is natuurlijk ‘maar’ voorbereiding, maar ik kijk zeker uit naar volgende week en hoop mezelf in positieve zin te kunnen onderscheiden!”

  Rowdy Perez

  De smaakmaker van de eerste helft, dus neem ik hem graag even apart….
  “Yes!” lacht hij met een glimlach van oor tot oor als ik hem de eretitel smaakmaker geef. “Het ging zeker lekker. Ik had al een goed gevoel van het team gekregen en dan voetbal je ook wat lekkerder. Het geeft je toch wel een boost in je zelfvertrouwen als het team je zo goed opvangt.
  Ik hoop natuurlijk nog veel meer minuten te gaan maken en stiekem hoop ik ook later in het seizoen op een basisplek. Ik ben nu nog achttien, da’s wel jong, maar ik wel gretig, haha!
  Je wordt door je kapsel al de ‘Zirkzee’ van Huizen genoemd…
  “Zirkzee is een goede aanvaller, dus dat zie ik als een compliment.”
  Het lijkt me zeker met dit weer toch wel warm en wat vertragend… Je bent snel zat, maar toch…
  “Ik ben er aan gewend, dus ik kan het wel hebben.”
  Het smaakt natuurlijk  naar meer. Denk je dat je het geduld op kunt brengen om op je kansen te wachten?
  “O, jawel. Ik heb afspraken gemaakt met de trainer en we gaan wel zien wat dit seizoen voor me brengt. Alles op zijn tijd, ik ga niks overhaasten. Ik gun mezelf de tijd en ben gewoon blij met de minuten die ik krijg.
  Ik speel nu standaard in Onder23. Ik ben afgelopen seizoen even terug geweest bij Onder19. Dat was even wat persoonlijks. Ik voelde mezelf beter op mijn plek in Onder19 en dat wierp zijn vruchten af qua resultaat in de eerste seizoenshelft. Het was dus niet voor niks en ik denk dat ik daar ook veel heb geleerd en gegroeid ben.
  Natuurlijk heb ik wel dromen en ambities om ooit de stap naar de topamateurs te maken. Maar als er een profclub langskomt, dan zeg ik daar ook geen nee tegen.”
  Je bent wel een speler waar de mensen voor naar het stadion komen. Ik mis alleen nog de ‘voortzetting’…
  “Klopt! Dat is ook wel mijn ding, die acties. Die voortzetting daar moet ik natuurlijk nog aan werken. Ik hoop daar nog stappen in te gaan maken zodat ik het straks in de competitie wel zal laten zien. Ik wil me nu vaak toch iets teveel laten zien en doe daarom wel eens dingen zonder goed te kijken, wat te gehaast. Ik moet mezelf daarin meer geduld opleggen!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak

  Het oefenen is nu voorbij. De knikkers komen tevoorschijn en het spel gaat nu straks louter om de inhoud van die knikkerzak.
  De oefencampagne werd met deze overwinning plezierig afgesloten en hoewel uitslagen niks zeggen in de oefencampagne, is het toch wel een graadmeter als je kijkt hoe Huizen voetbalt. De hand van Arnold Klein is nadrukkelijk zichtbaar in het fraaie combinatiespel, alleen wil het Huizen nog niet altijd lukken dat ook daadwerkelijk op de mat te leggen.
  De tweede helft piepte en kraakte Huizen in haar voegen, maar dus wel zonder ook maar een goal tegen te krijgen. Een Huizen ook dat nog zonder sterkhouder Theo Visser speelde, dat Hidde van der Veldt nog grotendeels aan de kant hield en die nog niet optimaal fit is.
  Komende week zal Klein zich moeten buigen over de basiself. Doordat de verschillen in de groep niet bijster groot zijn, zal dat best wat hoofdbrekens kosten. Voordeel is wel dat er zonder noemenswaardig krachtverlies gewisseld kan worden en de wissels naadloos ingepast kunnen worden.
  SDVB is dan de eerste échte graadmeter. Het SDVB van Zakaria el Biyar. Een eerste wedstrijd van het seizoen heeft altijd iets van een derby: beide ploegen zijn nog vol hoop en energie en gaan er nog voor de volle honderd procent tegenaan. Kwaliteit zal dan de doorslag moeten geven. Voorbij is het met de vrijblijvendheid van de gespeelde oefenpotjes, op de het scherp van de snede zullen de duels uitgevochten moeten worden. Is Huizen er inderdaad zo klaar voor als het nu schijnt?
  Het aftellen is begonnen.
  Het was vandaag weer fijn langs de lijn met twee goed voetballende ploegen, een Huizen dat een beetje bemazzeld aan het langste eindje trok, een eindje dat Genemuiden wellicht ook wat makkelijk uit handen liet schieten.
  Ik hoop dat u met mij de reis naar Barneveld zult maken om getuigen te zijn van Huizens herintrede in de voormalige Hoofdklasse!

  Op- en aanmerkingen, aanvullingen en correcties als altijd van harte welkom via

  ron apenstaartje rtpsoftware punt NL
   

  Gerelateerde artikelen