Huizen heeft de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar verloren. Op de eerste 20 minuten na, was dit zeker niet nodig geweest. Quick Boys was alleen voorin een stuk effectiever.
    effectief-quick-boys-te-sterk-voor-huizen-0-2

Een lange rij voor de kassa bij s.v. Huizen. Zo vaak zien we dat niet meer, maar vandaag is het dan toch het geval. Het geeft de Wolfskamer ondanks de ‘bouwput’ van de nieuwbouw de uitstraling van een voetbaltempel. Want laten we wel zijn, met zo’n 1200 toeschouwers en een lekker volle tribune biedt ons sportpark toch een prachtige entourage en dat wordt straks, als de nieuwbouw klaar is, alleen nog maar mooier. Veel toeschouwers dus en dat noopt de penningmeester van Huizen tot een zuinig glimlachje. Zuinig weliswaar, want daar blijft hij penningmeester voor.

Huizen start met Garrett Jones op de linkerflank, waardoor Gilermo Pengel op de bank begint. Aanvoerder Sam Doeve is terug van een schorsing en neemt zijn vertrouwde plaats centraal op het middenveld weer in. Quick Boys neemt direct het initiatief maar de eerste doelkans is voor Huizen. Op aangeven van Iry Etwi schiet Omar Limon de bal hoog over. Daarna laat Quick Boys zich zien. Maarten Woudenberg treft na een hoekschop de paal en Milan Hoek schiet de bal na een fraaie aanval van de Katwijkers over. Jaap van Duijn vindt na een rush nog een keer de vuisten van Huizen doelman Brian Willemse maar in de 20e minuut is het dan toch echt raak. Tarik Divarci krijgt de bal ietwat ongelukkig tegen de hand en uit de toegekende vrije schop van Jaap van Duijn weet Mike Ruijter koppend te scoren.
    Huizen komt nu wat meer uit de verdedigende stellingen en creëert kansen op de gelijkmaker. Na een half uur legt Aron Klaassen met een fraaie actie Katwijker Mike Derlagen in de luren en verschijnt alleen voor doelman de Groot. De inzet van de jonge middenvelder is echter niet venijnig genoeg waardoor de doelman redding kan brengen. Aanvoerder Sam Doeve schiet nog een keer net naast en een schot van Gino Heerings wordt een prooi voor doelman Patrick de Groot, maar dan is het rust.

Na in de drukke kantine het befaamde ‘patatje met’  te hebben bemachtigd voeg ik mij weer langs de zijlijn. Ik sta vandaag midden tussen de supporters uit het ‘vjjandige kamp’ en ik moet zeggen dat ik mij daar prima vermaak. Natuurlijk wordt er wel eens iets geroepen waar je je twijfels over kan hebben en begrijpt de scheidsrechter er volgens de blauwwitte aanhang af en toe helemaal niets van. Maar het is ook echt voetbalpubliek met een hoorbare waardering voor de eigen ploeg maar ook voor het frisse spel dat de thuisploeg af en toe laat zien. Wat betreft de scheidrechter hebben de Katwijkse supporters het bij het verkeerde eind. De Brabantse arbiter Ellissen fluit een prima wedstrijd, strooit niet onnodig met kaarten en werkt zo mee aan een aantrekkelijk potje voetbal.

Huizen begint goed aan de tweede helft en creëert opnieuw een paar mogelijkheden op de gelijkmaker, die echter niet worden benut.
    Naarmate de tweede helft vordert wordt duidelijk dat de jonge Huizer ploeg weinig tot niets onder doet voor het geroutineerde sterren-ensemble uit Katwijk. Alleen koop je daar als Huizen-supporter weinig voor. De kracht en de klasse om het goede veldspel in doelpunten om te zetten ontbreekt echter vandaag, waarbij moet worden aangetekend dat Quick Boys goed en profesioneel verdedigt.
    Huizen coach Joeri Volkers wisselt dan Darik Divarci en Garrett Jones voor respectievelijk  Leroy Oehlers en Gilermo Pengel.  Quick Boys coach Ted Verdonkschot brengt Tommy Bekooij in plaats van Joost Kuhlman. Deze Bekooij is nog maar net in het veld of hij staat aan de basis van de beslissende 0-2. Na een actie op de rechterflank plaatst hij de bal  op Jeroen Ketting. De Katwijkse topscoorder krijgt de bal niet eens helemaal ideaal aangespeeld, maar weet toch met een snoeihard schot doelman Brian Willemse volstrekt kansloos te laten. Het siert Huizen dat het zich zelfs bij deze schijnbaar kansloze achterstand tegen deze sterke tegenstander niet gewonnen geeft. Wat een verschil toch met een week geleden toen vrijwel dezelfde ploeg in een draak van een wedstrijd ten onder ging tegen SDC Putten. Quick Boys doelman de Groot moet in de slotfase nog een aantal malen serieus aan de bak en na een misverstand in de Katwijkse verdediging moet de paal zelfs redding brengen, maar gescoord wordt er niet meer.

Na afloop wordt in een bomvolle kantine het ‘rad van avontuur’ gedraaid door de spelers van de eerste selectie. Hersteltrainer Bert Brons dirigeert het een en ander als volleerd entertainer en het is met recht ‘bere’gezellig. De loop van het rad van avontuur is niet te voorspellen en dat geldt ook voor de afloop van deze competitie. Hoewel je weet dat een nederlaag tegen een sterke tegenstander als Quick Boys tot de mogelijkheden behoort, sta je toch wel wat zuur te kijken naar de andere uitslagen die erin resulteren dat Huizen een duikeling maakt op de ranglijst. De verschillen zijn echter erg klein en als er na de winterstop een paar keer gewonnen wordt staat Huizen zo weer in het linkerrijtje. Laten we dat als uitgangspunt nemen en ons niet laten verleiden tot zwartgallige bespiegelingen.  Een voormalig Quick Boys bestuurder vertrouwde mij toe: “jullie spelen veel te goed voebal om je ongerust te maken”. Dat doet deugd en sterkt wat mij betreft het vertrouwen in deze jonge ploeg en de technische staf.

Scoreverloop:

19. Mike Ruijter 0-1
    70. Jeroen Ketting 0-2

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Tarik Divarci (65. Leroy Oehlers), Robbert de Graaf, Danny Benning, Vincent Verbond, Sam Doeve (c), Gino Heerings, Aron Klaassen (82. Rayendall Bitorina), Iry Etwi, Omar Limon en Garrett Jones (65. Gilermo Pengel).

Opstelling Quick Boys:

Patrick de Groot, Reinhard Breinburg, Maarten Woudenberg (c), Mike Ruijter, Mike Derlagen, Bart Freke, Milan Hoek, Harry Zwarthoed, Joost Kuhlmann (67. Tommy Bekooij), Jeroen Ketting (84. Niels van Veen) en Jaap van Duijn.