Eerste verlies JO17-3
    16 nov 2019
    sv Huizen JO17-3
    Nieuwland JO17-3 - sv Huizen JO17-3 : 5-3 (2-1)
    eerste-verlies-jo17-3

De najaarscompetitie is spannend. Veel teams kruipen naar elkaar toe en er lijken meerdere kandidaten voor de uiteindelijke 1e plaats in aanmerking te komen. Voor sv Huizen was het zaak om de zevende wedstrijd te winnen. Puntverlies zou een kleine theoretische kans over laten.
    Dat gold dan ook voor tegenstander en gastheer Nieuwland die met evenveel wedstrijden gespeeld een gelijk aantal punten als sv Huizen heeft behaald. Dat zijn de wedstrijden waar je naar uit kan kijken.
    Bij sv Huizen ontbraken Thomas en Niels en dat is voor de verdediging dan toch een enorme aderlating.
    In de aanval kon de nieuwe aanwinst Lauk dan wel zijn debuut maken.

Met Thijmen in de eerste helft op doel en Christiaan op de plek van Thomas ging sv Huizen van start.
    Na 4 minuten keek het tegen een achterstand aan. Even een moment dat er door een overtal een spelers druk werd gezet net buiten het eigen strafschopgebied en waar Nieuwland de bal uit wist te krijgen, zodat een vrijstaande speler kon uithalen: 1-0.

Nu raakt sv Huizen niet snel in de war en begin het op zoek te gaan naar eigen kansen. De verdediging van Nieuwland raakte aardig in de problemen als er druk op werd gezet, maar de uitbraken van Nieuwland waren vlot en gevaarlijk. In de 18e minuut wist Cas Lauk vrij voor de goal te zetten en het eerste doelpunt van hem was daar: 1-1. Tien minuten voor de rust kwam Nieuwland voor de tweede maal op voorsprong: 2-1. Inmiddels was de irritatie bij sv Huizen over scheids- en grensrechter aardig opgelopen. Helaas ging het in de rust vooral daar over. Het spel van sv Huizen werd minder en het team leek zichzelf niet te zijn of liever gezegd niet te kunnen zijn. Veel kleine overtredingen van Nieuwland werden door de vingers gezien, waardoor dat team wat vrijer kon spelen daar waar sv Huizen zich meer en meer benadeeld ging voelen.

Voor de tweede helft hadden beide teams de keeper gewisseld, bij sv Huizen nam Nick de plek over.
    In die tweede helft ging sv Huizen voortvarend van start. Na twee minuten ging een voorzet uit een vrije trap vanaf links van Boaz eerst nog over het hoofd van Wim maar was het Cas die daar vlak achter stond en de bal keurig binnen kopte 2-2. Nauwelijks een minuut later een goed uitgespeelde goal van Nieuwland die zorgde voor de derde keer dat de thuisploeg voor kwam te staan: 3-2.

Uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied die makkelijk werd toegekend scoorde Nieuwland in de 50e minuut de 4-2 en daarmee leek de boel beslist te zijn. Opnieuw kreeg sv Huizen het gevoel tegen een tegenstander + arbitrage te moeten spelen en de irritatie sloeg langzamerhand om in frustratie. Dat vond menigeen bij Nieuwland maar vreemd. Waarschijnlijk zullen weinigen zich objectief hebben afgevraagd of het allemaal wel eerlijk ging en waarschijnlijk zullen weinigen zich hebben afgevraagd hoe ze zelf zouden reageren als het zo tegen gewerkt zou worden.
    Sv Huizen kon nog wel wat terug doen in de score. Het kreeg tien minuten voor tijd een penalty na een situatie die echt niet tot iets anders kon leiden. Even een momentje dat het wat minder opzichtig en verdekt was en de scheidsrechter wel moest. Christiaan verzilverde de strafschop: 4-3.

Met nog 1 doelpuntje achterstand probeerde sv Huizen het wel, maar bleef de ultieme gezamenlijke krachtsinspanning die nodig was uit. Nieuwland wist nog wel een keer te scoren en bracht daarmee de eindstand van 5-3. Het eerste verlies was een feit geworden. Dat was balen, zeker omdat de overtuiging leefde dat verliezen van deze tegenstander in normale omstandigheden een stuk minder voor de hand zou liggen.
    Het is zaak om dan toch maar vooral naar het eigen spel te blijven kijken en hopen dat de volgende wedstrijden minder partijdig geleid zullen worden. Opdat dan de beste moge winnen.