Eerste elftal verliest opnieuw (1-0)
    28 okt 2012
    Eerste elftal verliest opnieuw (1-0) Huizen is er in de uitwedstrijd tegen Sportlust `46 opnieuw niet in geslaagd de winst te pakken. In een van beide kanten niet al te hoogstaande wedstrijd werd het op sportpark Cromwijck 1-0.
    eerste-elftal-verliest-opnieuw-1-0

Huizen is er in de uitwedstrijd tegen Sportlust’46 opnieuw niet in geslaagd de winst te pakken. In een van beide kanten niet al te hoogstaande wedstrijd werd het op sportpark Cromwijck 1-0.

In de basisopstelling bij Huizen ontbrak naast de langdurig geblesseerden Kurt Elshot en Rudy Etwi nu ook nog eens captain Sebastian van Kammen die donderdag j.l. tijdens de afsluitende training een blessure opliep. Aramaz Poepon startte vanaf de reservebank, terwijl Benny Honing na zijn teleurstellende optreden in het bekerduel tegen NVC in het tweede elftal vertrouwen mocht tanken. Op het middenveld acteerden vandaag daarom Gino Heerings en Nick Tavenier. Huizen was in de eerste helft de bovenliggende partij. Met vlot combinatiespel werd de Woerdense defensie voortdurend in verlegenheid gebracht. Met name op rechterspits Iry Etwi konden de verdedigers van de thuisclub maar geen vat krijgen. Dat resulteerde ook in kansen. De genoemde Etwi kreeg twee mogelijkheden en spits Omar Limon verscheen zelfs alleen voor Sportlust doelman Aaron Balk. De doorgaans trefzekere spits wist Balk echter niet te verschalken. Sportlust stelde daar niet al te veel tegenover en liet eigenlijk maar zelden iets zien dat de hoge positie op de ranglijst rechtvaardigde. De sterk keepende Willemse kwam zelden in de problemen, zag een doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel en diende aan het einde van de eerste helft slechts enkele malen handelend op te treden.
    In de tweede helft speelde de thuisploeg wat energieker en zette wat meer druk op de Huizer defensie. De ploeg van Tijs Schipper kon steeds minder het stempel op de wedstrijd zetten en het goede spel van de eerste helft keerde nauwelijks meer terug. Sportlust kwam in de 66e minuut op voorsprong. Uitblinker Dimitri Djollo werkte de bal na een onoverzichtelijke achter Willemse.
    Huizen probeerde manmoedig de bakens te verzetten, maar slaagde daar te weinig in. Het vertrouwen ebde weg, de aanvalspogingen werden te krampachtig en echt grote kansen deden zich niet meer voor. Tot vlak voor tijd Gilliam Hund een goede mogelijkheid kreeg om in ieder geval één punt veilig te stellen. Van dichtbij wist Gilliam echter het doel niet te vinden.
    De eindstand werd daardoor uiteindelijk 1-0 voor de thuisploeg die deze overwinning met veel plezier bijschreef. Huizen diende opnieuw de wonden te likken. Weer een onnodige nederlaag ? Daarvan hebben we er in deze jaargang wellicht iets te veel. Als het ontbreken van geluk structureel wordt, dient daarover nagedacht te worden. Een panklare oplossing ligt niet direct voor de hand. Qua veldspel hoort Huizen weliswaar tot de betere ploegen in de huidige hoofdklasse A; de ranglijst vertelt inmiddels heel wat anders.
    Zaterdag wacht Huizen opnieuw een zware klus. Dan is Ter Leede op de Wolfskamer de tegenstander. De ploeg uit Sassenheim is de trotse lijstaanvoerder, titel kandidaat en veroverde zaterdag j.l de eerste periode-titel.

vdZ