https://www.svhuizen.nl/een-wedstrijd-die-meer-verdiende/n4197c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Een wedstrijd die meer verdiende...
  2 feb 2019
  Ron Tuijnman
  Tegen koploper ARC ontspon zich een heerlijke wedstrijd met goed voetbal en 100% kansen voor beide doelen. Toch werd de toeschouwer de enige winnaar in dit duel... Een verslag.
  een-wedstrijd-die-meer-verdiende

  Exodus
  De exodus is begonnen. De ene na de andere vertrekkende speler geeft om hem moverende redenen aan de club te verlaten. Bij een aantal doet me dat zeker pijn en maakt het dat ik me zorgen maak over de sportieve toekomst van onze club. Het lijkt me ook een bizarre sfeer in de kleedkamer geven: gemengde gevoelens, zeg maar… En dan komt uitgerekend koploper ARC op bezoek. Vier punten bedraagt het verschil tussen beide ploegen en voor beide teams is een overwinning dan ook het enige dat telt. Met weemoed denk ik nog wel eens aan die heenwedstrijd in Alphen terug toen Huizen in blessuretijd een punt leek te pakken en alsnog aan het kortste eindje trok. Ook toen frisjes en vandaag staat er ook ’n venijnig koud windje dat samen met het motterige regentje doen het verlangen naar open haarden en warme chocolademelk aanwakkeren. Ik prijs me dan ook gelukkig met mijn lieftallige echtgenote die me een lift geeft naar de Wolfskamer - natte jeans en twee uur op een ijskoude tribune is nu echt geen aantrekkelijke combinatie.
  Ondanks de exodus weinig verrassingen in de basisopstelling. Achterin uiteraard weer Vente, Bonke en de helaas dus stoppende Benning, deze keer weer met Buitenhuis op de rechterflank. Op het middenveld treft ARC Van Kammen, Klaassen en El Biyar en voorin mag Troost weer als spits opdraven, geflankeerd door Van Waveren en Blaauw.
  Dat geeft een bank waar Van Vark, Müller, Van der Veldt, Jeroen Lamme en Van Esterik plaatsnemen naast reservedoelman plaats mogen nemen. Geen Dennis Lamme vandaag die opleidingsverplichtingen had en daarmee is de selectie verder dus op peil.
  Bij onze gasten uiteraard weer die lastig te passeren Aäron Balk in de goal en verder die lepe spitsen Den Horder en Knoester met die speelse Lionel Frederik op de flank. Frederik kon in Alphen weinig goed doen in de ogen van het thuispubliek, maar het was wel een speler waar je steeds je hart vasthield als tegenstander als ie weer eens aan de bal was. Ik was destijds dan ook niet ongelukkig met zijn wissel, maar vandaag start hij dus weer in de basis…
  Het weer heeft ook ferme gaten in de publieke belangstelling geslagen. Voor het handjevol toeschouwers dat een kwartier voor aanvang de tribune bevolkt, had Huizen genoeg gehad aan een king-size ABRI. Naarmate het aanvangstijdstip nadert druppelt er nog wel wat publiek binnen, maar het blijft breeduit zitten op de tribune die meer open dan bezette plekken telt. Als we in ogenschouw nemen dat we nu tegen de koploper spelen en dus in wezen een topwedstrijd in deze eerste klasse spelen, maakt dat wel duidelijk dat het Huizer publiek voor wedstrijden in deze klasse niet echt warm loopt. En dat is uitermate zorgelijk: je hebt publiek nodig voor recette en kantine-inkomsten en je hebt geld nodig om de selectie op peil te houden. Het is een vicieuze cirkel waar we in lijken te zitten…
  Een mooie minuut stilte voor Rens Brons - een overleden erelid van onze gasten en nu combineren onze wedstrijdpupilletjes Xenne en Anne de bal feilloos achter doelman Balk, die op de finale pegel wellicht écht kansloos was geweest. Ik hoop maar dat het ook deze keer een voorteken is voor hetgeen er komen gaat.

  (Foto's: Henk Heijnen Fotografie)

  Lekker
  Beide ploegen spelen fris en fruitig en van meet af aan ontspint zich een aantrekkelijk duel dat de toeschouwer naar het puntje van zijn stoel drijft. Het spel golft van de ene naar de andere kant en als na vijf minuten ARC een vrije trap op eigen helft(!) te nemen krijgt legt Derek Prins de bal feilloos onder de lat bij Willemse die alle moeite heeft een vroege treffer te voorkomen. In eerste instantie lijkt het uitverdedigen moeizaam te gaan, maar Huizen en Willemse houden het hoofd koel en fraai combinerend weet men zich dan toch onder het hoog druk zetten van ARC uit te voetballen.
  Twee minuten later is Zakaria el Biyar dan sterk aan de bal. Zijn voorzet gaat richting Olivier Blaauw die bij de tweede paal net een stapje te laat arriveert om de voorzet in een goal om te kunnen zetten. Weer een minuut later een fraaie 1-2-kaats vanaf het middenveld en de bal spat de ruimte tussen verdediging en doelman Balk in. Quincy van Waveren zet aan voor een felle sprint die echter gewonnen wordt door de attent keepende Balk.
  Het eerste kwartier vliegt voorbij in deze boeiende openingsfase. Beide ploegen zoeken wat opportunistisch de aanval en dat levert een levendig spelbeeld op. Dat eerste kwartier is dan net een minuut voorbij of Olivier Blaauw gaat goed door over de flank, en als dan zijn voorzet verkeerd beoordeeld wordt door Derek Prins, staat spits Renee Troost ineens vogeltje vrij op luttele meters van Balk. Even een korte aarzeling door de verrassing en dat biedt Prins de kans zijn fout te herstellen: met een uiterste krachtsinspanning weet Prins de bal dermate te beroeren dat de inzet van Troost naast de goal van Balk vliegt. Een 100%-kans zoals je er helaas niet zo heel veel krijgt in een wedstrijd tegen een ploeg als ARC. De corner wordt voorgegeven en komt dan voor de voeten van Quincy van Waveren die de bal net voor de tweede paal langs krult.

  Over en weer
  Aan de andere kant verslikt Wouter Vente zich dan even in de rappe Den Horder. De bal gaat echter voorlangs zonder dat een ARC-speler er de voet tegenaan heeft weten te zetten.
  Een minuut later opnieuw ARC dat dreigend voor Willemse opdoemt. Wouter Bonke moet de bal glijdend terugspelen op onze doelman. Dat lijkt maar kiele-kiele te gaan lukken en de snelle Frederik gaat voor zijn kans. Willemse blijft echter koeltjes en speelt zich simpel vrij, maar de hartslag ging toch even in de versnelling onder de aanwezigen. Een minuut later is Willemse opnieuw attent als Frederik opnieuw door lijkt te gaan breken.
  Een wedstrijd zo snel en op het scherp van de snede brengt uiteraard ook wat overtredingen met zich mee. Arbiter David Vriesenga had er best wat moeite mee en floot af en toe wat warrig, wat inconsequent. Hij zag soms zaken over het hoofd die hij beter had kunnen bestraffen en bestrafte soms zaken waar weinig aan de hand was. Het was bij tijd en wijle wat moeizaam te volgen waar de arbiter nou wel of niet voor floot. Naar beide kanten overigens, dus wat dat betreft geen klachten. Spits Renee Troost had bijvoorbeeld weinig krediet bij Vriesenga. Dat krediet was ook op voor Youri Duisterhof na de zoveelste kleine overtreding en de middenvelder kreeg dan ook geel voorgeschoteld.

  Lengte
  Met Oversloot en Prins hadden de Alphenaren veel lengte en ‘body’ achterin. Toch bleef Huizen het vooral in hoge ballen van de vleugels zoeken. Dat leverde de ARC defensie dan ook verder weinig hoofdbrekens op.
  Met een klein half uur op de klok probeert de opgekomen Danny Benning het maar weer eens. Was het een voorzet of was het een ‘bewussie’? De bal zeilt in ieder geval over de kansloze Balk en toucheert de kruising. Weer was Huizen dicht bij een goal. Een goal die deze aantrekkelijke wedstrijd zeker verdiende!
  Dan gaat Luca Janszen neer even buiten de Huizer zestien. We houden ons hart vast, want de positie is ideaal voor een krulbal over de muur in d’een-of-andre-hoek. Willemse door de knieën, turend langs en onder de muur door in angstige afwachting van hetgeen er komen gaat. Den Horder zet zich achter de bal en met een schitterende krul lijkt de bal onhoudbaar achter Willemse te ploffen. Onze doelman gaat tot het uiterste en ziet tot zijn – en onze – opluchting de bal net aan de goede kant van de paal verdwijnen. Blijkbaar heeft Willemse of de muur de bal nog beroerd, want een corner is het resultaat en als Willemse de bal dan in twee instanties wegvangt is het gevaar weer geweken.
  Een minuut of tien voor rust opnieuw de goed spelende El Biyar die een voorzet loslaat die bij de tweede paal binnen geknikt lijkt te worden. Dan een geblokt schot van Van Kammen, een corner, een schot van Benning dat op de voeten van doelman Balk uiteen spat en weer is Huizen dicht bij de openingstreffer.
  Meteen daarna aan de andere kant weet Lionel Frederik de bal net niet genoeg te controleren en biedt zo Willemse de kans de bal weer attent weg te vangen voor er verder gevaar kan ontstaan. En het gaat maar door: aan de andere kant: een voorzet van Olivier Blaauw waar Zakaria el Biyar het hoofd maar tegenaan hoef te zetten om binnen te knikken. Dat hoofd ging er wel tegenaan, maar doordat de bal wat onverwachts was doorgeschoten raakt Zakaria de bal meer óp dan tegen het (voor-)hoofd en de bal kaatst rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Opnieuw een 100% kans die Huizen laat liggen…

  Rust
  Op slag van rust mag ARC dan nog een vrije trap nemen. Luuk Samsom legt de bal keurig op het hoofd van Den Horder en ook de ARC spits weet de bal net niet op het doelvlak te richten. En zo gaan we dan met een 0-0 - die totaal geen recht doet aan de aantrekkelijke eerste helft die we zojuist hebben gesien - aan de thee en de versnaperingen. Een van de beste eerste helften die Huizen dit seizoen op de mat legde, volgens assistent-trainer Bert Brons die ik in de rust even tegen het lijf liep.
  Huizen had deze eerste helft het betere van het spel en was ook het vaakst en het dichtst bij een treffer. Maar het maken van goals is al wekenlang een heikel punt voor de groen-gelen. Persoonlijk zou ik nu dan ook opteren voor Müller in de spits, maar ik realiseer me meteen dat ik niet de hele week met die jongens train en dus eigenlijk geen recht van spreken heb.
  Op de tribune de DHSC-topscorer Mitch van der Vlist – wat zou ik dié graag hebben rondlopen nu. Helaas had men destijds geen oog voor de kwaliteiten van dit heerlijke ‘ratje’ dat zo makkelijk het net weet te vinden.

  Nieuwe Batterijen?
  Huizen komt ongewijzigd het veld weer op en ook ARC lijkt geen wissels te hebben toegepast. Weinig reden verder ook daartoe want het is zoals eerder gesteld een heerlijke wedstrijd voor die fictieve objectieve toeschouwer. Coach Klein neemt op het veld Van Waveren nog even apart en fluistert hem wat zaken toe. Als Vriesenga voor de tweede helft blaast dan lijkt het wel of Quincy nieuwe batterijen heeft gekregen en hij stuift met de bal diagonaal het veld over en zet goed voor. Blaauw is helaas een kopje te klein om er iets mee aan te kunnen vangen, maar de spurt van Van Waveren was opmerkelijk.
  Ook Zakaria el Biyar lijkt er veel zin in te hebben vandaag. Kort na de spurt van Van Waveren breekt hij door en vuurt spijkerhard op de vuisten van Aäron Balk.
  Nieuwe batterijen ook voor Lionel Frederik, die een sprintduel met Aron Klaassen aangaat. Klaassen lijkt dit duel te gaan verliezen en probeert de bal weg te tikken voor Frederik er langs zal kunnen gaan. Dat mislukt en dan zet Aron een sliding in op de achterlijn. Hij raakt overduidelijk de bal die vervolgens over de achterlijn gaat, maar raakt blijkbaar ook Frederik dermate in die poging dat arbiter Vriesenga er een strafschop in ziet.
  Spits Den Horder zet zich achter de bal. Wij houden de adem in en Den Horder begint aan zijn aanloop. Dan begint Den Horder aan een moderne dansvorm die waarschijnlijk bedoeld was om Willemse tot een beweging te verleiden. Willemse wordt er echter niet warm of koud van en als de bal dan eindelijk na deze Monty Python-act (The Ministery of Silly Walks) geschoten wordt, ligt Willemse gewoon in de goede hoek en hoewel de bal naast de goal vliegt ben ik de overtuiging toegedaan dat Brian Willemse die bal binnen de palen gewoon zou hebben gestopt. Maar het voornaamste is dat we dus met de schrik vrijkomen.

  Kansen
  En Huizen zet weer door. De dominantie op het veld is wat afgenomen. ARC-coach Mark Evers heeft zijn mannen iets anders neergezet en daardoor loopt Huizen niet meer zo makkelijk over dat middenveld heen. Toch weer een kans voor Huizen als Quincy van Waveren uitbreekt en diens voorzet scherp op de inglijdende Blaauw terug wordt gelegd. Net te scherp om echt lekker te kunnen raken en een corner is dan ook het gevolg.
  Willemse mag dan weer aan de andere kant zijn kunsten vertonen als Frederik het weer op zijn heupen heeft en deze keer Jordey Buitenhuis het leven zuur maakt. Willemse is echter paraat en pakt het schot bekwaam.
  Het spel golft ook deze tweede helft heerlijk heen en weer. Beide ploegen nemen geen genoegen met een punt en blijven op zoek naar de winnende. Een gekraakt schot van de ijverige Zakaria el Biyar belandt in handen van Balk. Quincy van Waveren krijgt ineens alle ruimte om aan te leggen voor een van zijn befaamde pegels. Maar hij is wat te gehaast en zijn inzet doet denken aan een natte voetzoeker die troosteloos een goed heenkomen tegen de reclameborden zoekt. Blaauw spat er vandoor en wordt door Luca Janszen aan de arm getrokken. De vrije trap lijkt kansrijk te liggen voor een speler als Quincy van Waveren. Deze posteert zich echter wat breed aan rand van de zestien. De bal gaat dan inderdaad breed en Quincy drukt af. Onze vleugelspits had qua schieten vandaag echter zijn dag niet en de bal lijkt een kansloze afzwaaier. De bal belandt dan echter toch keurig op het hoofd van een medespeler die de bal teruglegt. Weer wordt de bal geruimd door de ARC defensie en weer ingebracht door Huizen, nu is het de rosse kuif van Blaauw die een poging doet de bal van dichtbij binnen te koppen. Blaauw komt helaas een centimeter of twee tekort om de bal écht kracht en richting mee te kunnen geven en Balk kan de inzet dan ook simpel wegvangen. Op het middenveld mist Aron Klaassen de bal met de ene voet, maar speelt daardoor met de andere voet een perfecte pass op Van Waveren. Opnieuw een harde schuiver van Quincy die naarstig op zoek bleef naar de treffer die hij voor zijn werken wel verdiend had. Door een woud van benen weet Balk echter toch bijtijds in de baan van het schot te komen en weer gaat er een mogelijkheid voor Huizen verloren.

  Wissels
  Dan brengt ARC-coach Mark Evers Jeroen Borsboom voor spits Den Horder. ‘Een nieuwe stormram’ noemt de naast mij gezeten commentator van radio Alphen hem.
  Kort daarop wisselt ook Arnold Klein en brengt Hidde van der Veldt voor Quincy van Waveren.
  Hidde doet meteen van zich spreken als hij zijn snelheid goed benut en een voorzet aflevert. De inzet die dan volgt (het is me even ontgaan van wie) caramboleert bijna over doelman Balk de goal in, maar wederom bewijst Balk zijn uitzonderlijke klasse door achterovervallend er in geslagen positie toch nog een vuist tegenaan te krijgen. Weer laat hij Huizen met lege handen achter.
  Ook Olivier Blaauw en Aron Klaassen moeten dan het veld ruimen voor Thomas Müller en Lucas van Esterik. Tien minuten hebben ze nog om hun inbreng te doen gelden. Het lijkt mij wat aan de korte kant. Met de inbreng van de wissels lijkt het ook wel of de ‘lijn’ een beetje uit het spel is. Zowel bij Huizen als bij onze gasten uit Alphen. Het spel wordt rommelig en onzorgvuldig. Vrije schoppen volgen elkaar als de klappen van een dorsvlegel op.
  Net als in Alphen lijkt het venijn in de staart te zitten als Lionel Frederik net binnen de zestien door Danny Benning ten val wordt gebracht. Arbiter Vriesenga oordeelt waarschijnlijk dat Frederik wel wat nadrukkelijk de botsing zocht en ook wat makkelijk naar het kunstgras ging en laat dus doorspelen. Heel ARC loopt te hoop tegen deze beslissing en dat maakt deze slotfase nog rommeliger dan hij al was. Ook Vriesenga is dan wat van de leg en hoewel de ene overtreding na de andere spelers naar het gras jaagt, lijkt de arbiter te snakken naar zijn laatste fluitsignaal en ziet nagenoeg alles door de vingers. En als dat eindsignaal dan eindelijk klinkt blijkt het publiek eigenlijk de enige winnaar van dit heerlijke voetbalgevecht te zijn geworden. ARC mag zich de morele winnaar noemen aangezien het vandaag toch grotendeels de onderliggende partij was en toch die vier punten voorsprong heeft weten te behouden. Huizen heeft niet echt loon naar werken gekregen met dat ene puntje na een goede wedstrijd. Maar ja: 0-0 tegen de koploper is toch ook geen ‘vreemd’ resultaat en we blijven gewoon in de race…

  Arnold Klein
  Als ik opmerk dat de grote winnaar van vandaag het publiek was, dan is Klein het met me eens: “Als je zoals vandaag twee voetballende ploegen hebt, dan krijg je vanzelf een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Helaas hebben we dat hier tot op heden nog niet al te vaak meegemaakt.”
  Ik vond dat je lang wachtte met wisselen. Aan de ene kant kon ik dat wel begrijpen omdat het eigenlijk wel lekker liep, aan de andere kant moést je toch wat - en dan dacht ik met name aan de spitspositie…
  “Mwoah, iedereen kijkt altijd meteen naar de spitspositie. Ik hoor vanaf de tribune ook het commentaar wel, maar ik zag bijvoorbeeld een bal die volkomen verkeerd wordt aangespeeld en waar Renee Troost eigenlijk weinig mee kan, maar waar Troost dan wel door het publiek op wordt afgerekend - dat vind ik dan onterecht. ARC had twee fysiek zeer sterke verdedigers en dan is binnen onze selectie Renee Troost eigenlijk de enige speler die we daar tegenover kunnen stellen. De ploeg voelt zich ook goed met Renee in de spits omdat ze vandaaruit door kunnen voetballen. Dat hebben we vandaag ook een aantal momenten zeker kunnen zien dat dat ook zo is. Ik moet zeggen dat hij ook niet echt in bescherming werd genomen door de arbitrage: ik zag verschillende keren dat hij gewoon met twee handen in zijn rug werd geduwd tijdens luchtduels. Dat gebeurt natuurlijk vaak in luchtduels, maar dan verwacht je toch dat je de overtreding af en toe ook een keer meekrijgt en dat was nu totaal niet het geval. Momenteel hebben we gewoon niet een spits in huis die er in een seizoen twintig in weet te leggen. Daarbij vond ik niet dat Renee vandaag slecht gespeeld heeft, dus moeten we ons ook niet focussen op zijn rol in deze nul-nul: we zagen ook een goede kopkans voor Zakaria el Biyar, Wouter Bonke die uit een corner helemaal vrij komt, wij hebben voor rust drie goede kansen laten liggen om op voorsprong te komen.
  Na rust had ik het gevoel dat ARC wat meer de bovenliggende partij was en krijgen ze een – in mijn ogen – onterechte penalty, waarbij ik meteen aanteken dat ie in de slotfase voor mijn gevoel wel op de stip kan. Al met al denk ik dat de toeschouwers een hele aantrekkelijke partij voetbal hebben gezien waarin Huizen zonder meer goed partij heeft geboden aan de koploper en waarin we hebben laten zien dat we goed strijd kunnen leveren.
  We hebben met corners wel getracht wat variatie in te brengen bij die lange verdedigers van ARC. Aan de andere kant hebben we zelf ook best wel wat kopkracht, maar dan moet die bal uiteraard wel een keertje goed vallen. ARC wil graag vroeg druk zetten en dus hebben we deze week op de training aandacht besteed aan de tactiek om het middenveld ook eens een keertje over te slaan en dan meteen naar de lengte te zoeken om de spitsen achter Renee Troost te vinden. Maar dan moet Renee wel dat kopduel winnen en moet je dus een scheidsrechter hebben die ook wel eens voor een overtreding tegen Renee fluit.
  Danny Benning heeft eigenlijk al twee jaar geleden aangegeven dat hij voetbal en zijn maatschappelijke carrière niet echt weet te combineren. Hoewel hij het zeker naar zijn zin heeft, heeft hij toch besloten te gaan stoppen met voetbal. Wouter Vente heeft nu twee banen en kan het ook niet langer combineren met voetbal op dit niveau. Aron Klaassen heeft een baan gekregen waardoor hij op zaterdag moet gaan werken en die kan dus ook niet meer voor Huizen uitkomen. Eigenlijk kunnen we alleen met Renee Troost niet verder om budgettaire redenen. Natuurlijk word ik daar ook niet blij van, je weet dat dit soort spelers gewoon belangrijk kunnen zijn voor een ploeg. We zijn natuurlijk ook bezig met spelers die wél gaan blijven en we zijn achter de schermen ook nog met versterkingen bezig om deze gaten weer op te vullen. De ambitie blijft om zo snel mogelijk uit deze klasse te promoveren – maar dat dat niet makkelijk zal zijn dat is een bekend gegeven. We zijn daarbij niet de enige club die meer de focus op de eigen jeugd wil leggen, en in deze groep zit al een aantal eigen kweek. We zijn met een brede selectie van vierentwintig spelers begonnen. De nummers achttien tot vierentwintig in die groep die spelen veel in het tweede om te rijpen en die komen er toch langzaam maar zeker aan. We gaan inderdaad fors in budget achteruit. Aan de andere kant hebben we gezien dat we ook met de budgetten die we hadden twee keer op rij zijn gedegradeerd met bijna dezelfde groep die we nu nóg hebben. Je moet dus in een groep op een gegeven moment toch ook wel wat doorselecteren – dat had eigenlijk misschien twee jaar geleden al een keer moeten gebeuren. Nee het heeft geen weerslag op de sfeer in de kleedkamer. Dit is een hele hechte ploeg die ook buiten het veld veel met elkaar optrekt. En als ik kijk hoe ze vandaag allemaal hun taak hebben uitgevoerd, dan zie ik nou niet echt een verschil met voor de winterstop. Overigens hebben de meeste spelers nu de eerste gesprekken wel gehad en weet waar hij aan toe is.”
  “Tevreden of teleurgesteld?”
  “0-0 Is natuurlijk geen prettige uitslag. Als je tegen de koploper speelt wil je natuurlijk altijd winnen en dichterbij komen. In deze poule heb je niet zoveel aan dit soort uitslagen. Je loopt wel niet verder achter op de koploper, maar je komt ook niet dichterbij en onder je wint de concurrentie wel en die ploegen komen dan weer dichterbij. Kijkend naar het wedstrijdbeeld van vandaag dan heb ik vandaag in ieder geval een goed Huizen gezien – een van de betere wedstrijden die we dit seizoen hebben gespeeld. We speelden volwassener dan voor de winterstop. Ik heb genoten van mijn ploeg!”

  Zakaria el Biyar
  Als ik zeg dat ik blij ben dat ik je weer eens voor mijn microfoontje kan halen, snap je dan waar ik op doel?
  “Haha, jazeker: dat het weer een beetje loopt, toch?”
  Klopt! Je was vandaag weer een van de smaakmakers. Ik zeg dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld, maar ik had het een uitstekende wedstrijd genoemd als je die kopkans had gemaakt…
  “Van de kant leek het misschien een niet te missen kans, maar Renee Troost kruiste nog voor me langs en ik dacht ook dat hun laatste man hem zou onderscheppen, dus toen die bal toch ineens op mijn hoofd viel ging hij heel ongelukkig naast…”
  Dit is toch heel eerlijk nog niet het seizoen geworden dat je er van gehoopt had…
  “Nee, zeker nog niet. Ik denk dat er nog een tweede seizoenshelft is om dat nog om te draaien: ik ben lekker bezig op het moment. Ik liep vandaag ook in een wat andere positie op nummer tien met wat meer diepgang en vrijheid waardoor ik lekker aan twee kanten mee kon doen met het spel.
  Het was zeker een lekkere wedstrijd. ARC is een van de weinige ploegen in deze klasse die ook echt willen voetballen. Het spel ging daardoor gewoon twee kanten op. Wij hebben drie, vier honderd-procent kansen gemist, zij misten een penalty. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat we op één punt zijn blijven steken. Je wilt zeker thuis voor eigen publiek altijd met drie punten van het veld stappen. Dan kan je wel zeggen dat het de koploper is, maar we hebben genoeg kansen gehad om het ook tegen hen gewoon af te maken…”

  Danny Benning
  Het duurde lang voor mijn tranen gedroogd waren…
  “Haha, nou ik heb het er al een paar jaar over dat ik wil stoppen. Ik heb er gewoon moeite mee om alle balletjes hoog te houden, om het zo maar te zeggen. Ik wil nu gewoon meer focus op mijn werk…”
  Je kan je hele leven nog werken, maar voetballen is maar tijdelijk…
  “Dat is waar! Dat hoor ik ook van iedereen. Maar het zit ‘m ook in weekendjes weg, vakanties, mijn hele leven heeft al in het teken van het voetbal gestaan. Ik begin het nu een opgave te vinden om thuis te komen, een kwartiertje de tijd hebben om wat te eten, en dan weer naar de training te moeten. Ik kan het maar moeilijk meer opbrengen. Vorig seizoen ging het slecht en heb ik veel gesprekken met Erik Assink gehad die me voorhield dat ik niet kon stoppen als de ploeg zo slecht gaat. Dus wat dat betreft ben ik blij dat het beter gaat en ik makkelijker dit besluit kan nemen zonder het gevoel te hebben dat ik de ploeg in de steek laat. Maar het blijft een lastige keuze en ik weet ook echt niet of ik er straks geen spijt van ga krijgen. Ik blijf denk ik wel zaalvoetballen en heel eerlijk gezegd ben ik ook niet zo’n trainingsbeest.
  Vandaag ben ik zeker teleurgesteld. We maken gewoon geen doelpunt, maar houden ook de nul, dus vandaag mag ik wat zeggen… We hebben de kansen er wel voor gehad en van die ballen moet er gewoon wel eentje in, want het had vandaag zeker verdiend geweest als we met de overwinning aan de haal waren gegaan.
  Ja, die nummer zeven van hen was erg lastig. Hij zakte veel uit en was daardoor moeilijk af te stoppen. Ik vond het overigens geen strafschop, Aron speelde de bal…”
  Je ziet me lachen en je weet wat mijn volgende vraag is…
  “Haha! Ja, dat moment in de slotfase. De kramp schiet erin en ik wil hem tegenhouden. Hij zocht ook al een aantal keren de botsing bewust op, dus misschien was hij ook moe…Haha!
  Maar goed: 0-0, het is aan de ene kant zuur, maar aan de andere kant: we hebben ook vaak genoeg met lege handen gestaan en dus moet dit maar zijn wat het is.”
  Ik merkte tegen de reporter naast me een keer op: ‘Hij stopt met voetbal en we zien nu waarom’ – dat was toen je een bal volkomen verkeerd raakte…
  “Haha! Ja, ik wilde die bal keihard wegperen en het ging gelukkig nog goed. Dat was direct nadat ik kramp kreeg, toen was de coördinatie even zoek…
  Het zal de rest van het seizoen best nog wel een paar keer door mijn hoofd schieten of ik er goed aan heb gedaan om te gaan stoppen. Misschien krijg ik spijt. Ik snap dat dan de plekken aan anderen vergeven zullen zijn. Maar als de nood aan de man komt, dan ben ik zeker bereid om zo’n ‘Wilco’ (Mackaay. red.) rol te gaan vervullen. Maar goed: voor mijn gevoel moet ik nu een keuze maken en die valt nu zo uit…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Een gelijk spel tegen de koploper is geen gek resultaat. Natuurlijk hoop je op een overwinning en ben ik teleurgesteld dat we die niet over de streep hebben weten te trekken.
  De afstand blijft vier punten tot de koploper in een knotsgekke en spannende competitie. Wat de rest doet is eigenlijk niet interessant: de enige plekken waar je naar moet kijken zijn de eerste en de plek meteen boven de degradatiezone. Iedereen wint van iedereen: onze buren stapten met een wat bemazzelde 0-1 van het veld in Leusden tegen Roda 46 - de winnaar van de eerste periode – die we overigens nu ook onder ons hebben staan.
  We blijven uitzicht houden op promotie. Ik heb mijn zorgen over de sportieve toekomst van onze club, zeker nu ik het budget voor ons eerste elftal afzet tegen de vertrekkende spelers. Het zal een hele klus worden om de opengevallen plekken adequaat in te vullen. Aan de ene kant is promotie daardoor haast een must omdat er weinig spelers van enige kwaliteit bereid zullen zijn op eerste klas niveau te gaan acteren. Aan de andere kant moet je wel hele sterke spelers halen wil je een kans maken in de hoofdklasse. Ik heb bij de beloften wel een aantal spelers gezien die ik op termijn potentieel materiaal voor de A-selectie vind. Wellicht dat na dit seizoen de rijping van deze spelers zover is dat ze inderdaad een welkome aanvulling van de selectie zullen vormen. Maar nu dus eerst dit seizoen maar eens afmaken. Volgende week zien we het Mijdrechter Argon al weer op de agenda staan. Weer een finale, want misstappen kunnen we ons niet meer permitteren.
  Ik hoop u met mij volgende week dan ook weer langs de lijn te treffen in de hoop dat we weer zo’n heerlijke wedstrijd als vandaag zullen beleven. Maar dan hopelijk wel een met een driepunter als eindresultaat!

  Huizen - ARC 0-0 (0-0)

  Opstelling Huizen:
  Brian Willemse, Danny Benning, Wouter vente, Wouter Bonke, Renee Troost, Quincy van Waveren (75. Hidde van der Veldt), Zakaria el Biyar, Sebastian van Kammen, Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen (80. Lucas van Esterik), Olivier Blaauw (80. Thomas Müller)

  Opstelling ARC:
  Aäron Balk, Huib Oversloot, Derek Prins, Luca Janszen, Youri Duisterhof, Thomas lamberts, Lionel Frederik, Luuk Samsom, Stefan den Horder (71. Jeroen Borsboom), Cas Knoester, Neal arnoldus