Kijkend naar alle voetbalactiviteiten die er zijn, ben ik echt blij dat het weer kan. De maanden voor de zomervakantie waren toch wel akelig stil. Trainen kon al wel vanaf mei, maar de wedstrijden nog niet. En dat gaat nu weer gebeuren. Op zaterdag veel fanatiek voetballende kinderen en volwassen in het veld en zeker zo fanatiek de ouders en toeschouwers langs de lijnen. Zonnetje of niet, een gezellige drukte. Heerlijk!

Maar helemaal als vanouds zal het niet zijn. Het Covid-19 virus waart nog rond. En daarom moeten we als vereniging aan allerlei eisen voldoen om ervoor te zorgen dat de kans op besmetting zo klein mogelijk is. En dat is niet mals. De gemeente stelt ons verantwoordelijk voor iedereen die een stap op ons terrein doet.

Twee eisen zijn daarin het meest lastig. Dat iedereen zich aan de 1,5 meter afstand houdt (ook buiten!) en dat de kantine aan alle eisen van het horecaprotocol moet voldoen.

De 1,5 meter afstand houden is lastig omdat we daarin afhankelijk zijn van alle mensen die er zijn. Zij moeten die 1,5 meter houden. De ruimte is er voldoende, maar als mensen zich er niet aan houden, zijn wij de dupe.

Het horecaprotocol schrijft ook die 1,5 meter afstand voor. Daarom hebben we de kantine anders ingericht, zijn kleedkamers beperkt beschikbaar en moet er in het gebouw via een eenrichtingsroute gelopen worden. Ingang is de deur bij de toiletten, uitgang deuren aan kant van hoofdveld.

Het horecaprotocol schrijft ook voor dat iedereen die in kantine komt of op het terras gaat zitten geregistreerd moet worden. Tsjonge hoe houd je dat allemaal in de gaten? Mensen komen vaak meer keren in de kantine of lopen even (buitenom) naar de wc. Elke keer opnieuw registreren? Gezichten onthouden is niet te doen. En op je terras continu in de gaten houden wie er gaat zitten, er naar toe lopen en laten registreren? Dan moet je daar al minstens twee mensen hebben lopen, want je kunt niet overal tegelijk zijn.

Daarom kiezen we ervoor iedereen bij entree van het sportpark te registreren, dan kan iedereen makkelijk kantine in en uit en op terras gaan zitten. Uiteraard wel met 1,5 meter afstand!

Al die extra maatregelen betekenen ook dat we extra vrijwilligers nodig hebben. Houden we ons namelijk niet aan die maatregelen, dan lopen we bij een tweede waarschuwing het risico op een boete van 4.000 euro! En bij een volgende overtreding kunnen we sluiten. Vorige week donderdag hadden we de wijkagent en de BOA al op bezoek. Gelukkig hebben ze die eerste keer ons van tips voorzien en nog geen waarschuwing uitgedeeld, maar ze komen gegarandeerd terug om te kijken of we alle tips opgevolgd hebben.

Dus alsjeblieft houd 1,5 meter afstand als je niet uit één huishouden komt. Registreer je op zaterdag bij entree van het park (en andere dagen bij entree kantine) en meld je als vrijwilliger om af en toe een paar uurtjes te helpen.

Alleen samen kunnen we dit doen!

Gerlinde Podt
    Voorzitter sv Huizen