https://www.svhuizen.nl/duits-huizen-pakt-verdiend-punt-tegen-ajax-2-2/n1014c93
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Opnieuw heeft het eerste elftal van Huizen een punt weten te bemachtigen in de blessuretijd. Ditmaal was Ajax de ongelukkige, maar de puntendeling was meer dan verdiend.
  duits-huizen-pakt-verdiend-punt-tegen-ajax-2-2

  Opnieuw heeft het eerste elftal van Huizen een punt weten te bemachtigen in de blessuretijd. Ditmaal was Ajax de ongelukkige, maar de puntendeling was meer dan verdiend.

  Thuiswedstrijden van s.v. Huizen zijn tegenwoordig erg leuk om te bezoeken. De ploeg van Joeri Volkers speelt met een aanstekelijk enthousiasme en heeft al meerdere malen voor behoorlijk verrassende uitslagen gezorgd, waarbij de ploeg al diverse malen vanuit ogenschijnlijk geslagen positie terugkwam uit.

  Leuk en verrasssend dus en dat trekt toeschouwers. De zaterdagamateurs van Ajax nemen  nou niet direct veel supporters mee uit de hoofdstad, maar desondanks is de tribune lekker vol. En er hangt een echte voetbalsfeer, waarbij veel toeschouwers zich afvragen wat de thuisploeg vandaag in petto heeft. Onder die toeschouwers ook oud s.v. Huizen coryfee David Toxopeus, die weer eens een kijkje komt nemen bij zijn oude club. Het is goed te zien hoeveel mensen David een klap op de schouder of een hand komen geven. Huizen kent en waardeert de oud eerste elftalspelers en natuurlijk zeker zo iemand als “Tox” die jarenlang hét gezicht van Huizen was.

  Ajax is de favoriet voor dit duel.  De plaats op de ranglijst, de klinkende namen in de selectie en de 5-0 overwinning van een week daarvoor (tegen Bennekom) zijn daar debet aan.  Al in de tweede minuut wordt die favorietenrol bevestigd.  Na een blessurebehandeling en een snelle spelhervatting komt de bal gevaarlijk in het Huizer doelgebied. Daar wordt het speeltuig met weinig overtuiging weggewerkt, pardoes voor de voeten van Siver Abdulrahman die de bal hard en hoog inschiet. Dat begint lekker dus, maar ook vandaag laat Huizen zien dat een dergelijke achterstand niet tot wanhoop leidt ook al valt die dan deze keer wel erg vroeg in de wedstrijd.

  Huizen zoekt de aanval, ontregelt met de loopwonders Sam Doeve en Aron Klaassen het middenveldspel van Ajax en laat als snel zien niets onder te willen doen voor de Amsterdamse opponent.  En er ontstaan kansen !  De mooiste is voor Omar Limon die een prachtige voorzet van Iry Etwi bovenop zijn strak gekapte haardos krijgt. Helaas komt de bal net iets te hoog om goed naar beneden te koppen, waardoor de bal rakelings over de lat scheert.
  Dennis Kaars is de grote man aan Ajax kant, gezegend met een goede techniek en kwistig strooiend met mooie acties laat hij zien waarom hij begeerd wordt door vele amateurclubs en inmiddels al heeft aangegeven volgend seizoen niet meer voor Ajax uit te komen. Huizen is met name sterk in het collectief, maar laat vandaag naast veel werklust ook de nodige staaltjes van goed voetbal zien.  Het publiek komt dus zeker aan zijn trekken. 
  Na een wilde trap van één van de Ajax spelers vliegt de bal op of over het dak van de in aanbouw zijnde sporthal. Zoals te doen gebruikelijk veert hersteltrainer Bert Brons op om het leder weer in bezit te krijgen. “Balbezit” noemen we dat. Maar deze keer lijkt de missie van Bert Brons kansloos; de bouwplaats is immers hermetisch afgesloten.  Maar zie, terwijl het duel alweer met een andere bal is voortgezet verschijnt tot vermaak van velen Brons op het boventerras van de nieuwbouw; met bal ! “200 euro voor de club verdient” is zijn nuchtere commentaar later.

  Tot de rust wordt er niet meer gescoord, maar in deze pauze is iedereen het er over eens dat we naar een leuke wedstrijd kijken en dat Huizen zeker niet kansloos is.

  In de tweede helft zet Huizen de goede lijn van de eerste helft door en Ajax moet terug.  In de 71e minuut komt Huizen dan ook verdiend op gelijke hoogte;  rechtsback Leroy Oehlers laat zich weer eens in aanvallend opzicht zien en wordt in het strafschopgebied aangetikt: strafschop ! Robbert de Graaf  heeft het hele seizoen nog geen strafschop gemist en deze kwaliteit verloochent hij ook deze keer niet. Koelbloedig plaats hij de bal achter Ajax doelman Been. Ajax moet nu wat meer uit de afwachtende stellingen komen want de Amsterdammers die azen op de tweede positie in de rangschikking en daarmee wellicht plaatsing voor de nacompetitie, hebben geen zin in puntverlies.  In de 82e minuut lukt het Ajax opnieuw op voorsprong te komen. Een goede actie van Sergio Cameron eindigt in een voorzet vanaf de linkerkant en Kid Ronday rond doeltreffend af.  Een behoorlijk domper voor de thuisploeg, want wondertjes zoals in voorgaande duels lijken tegen dit sterke Ajax een stuk minder waarschijnlijk.  Maar toch gaat niemand van de toeschouwers naar huis. Je weet het immers maar nooit met dit Huizen.  De ploeg dringt aan, brengt 2 extra aanvallers, maar als het scorebord op de 90 minuten springt lijkt Huizen vandaag dan toch genoegen te moeten nemen met een nederlaag.  Maar dan in de 92e minuut is daar opeens Vincent Verbond.  Hij controleert aan de linkerkant van het strafschopgebied een verre bal op schitterende wijze en knalt deze vervolgens met volle overtuiging in de uiterste, verre hoek.  Opnieuw komt Huizen terug uit schijnbaar geslagen positie !

  In de analyse na afloop in het businesshome geeft Ajax trainer Bart Logchies aan dat zijn ploeg vandaag ondermaats gespeeld heeft, dat de ploeg in de eerste helft moeite had met de diepgang van Klaassen, maar dat desalniettemin een in de slotfase verkregen voorsprong nooit meer uit handen mag worden gegeven. Huizen trainer Joeri Volkers heeft uiteraard een heel wat monterder analyse.  Hij rept over de mentale weerbaarheid van zijn selectie, de goede manier waarop Ajax partij is geboden en is trots op zijn jongens. Dat mag hij zeker zijn en daarmee de gehele s.v. Huizen gemeenschap.  Volgende week wacht tussen het al het Olympisch geweld een uitwedstrijd voor de beker tegen Alliance’22; daarna de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld, opnieuw een belangrijke pot !

  Scoreverloop:

  03. Siver Abdulrahman 0-1
  71. Robbert de Graaf (penalty) 1-1
  82. Kid Ronday 1-2
  90. Vincent Verbond 2-2

  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Leroy Oehlers, Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Danny Benning (85. Dwaynley Spijker), Sam Doeve, Aron Klaassen (83. Garrett Jones), Gino Heerings, Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel.

  Opstelling Ajax:

  Danny Been, Jordi Meester, Siver Abdulrahman, Peter Post, Rience Schurman, Ralph Hovestad (80. Kid Ronday), Paul Quasten (59. Sergio Cameron), Kevin de Visser, Dennis Kaars, Yuri Rose en Kenneth Misa Danso.

  Fotografie Henk Heijnen