https://www.svhuizen.nl/dorpsderby-onbeslist-zuidvogels-huizen-1-1/n4265c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Het werd een echte derby met veel strijd en veel loopwerk. Hoewel het optisch verschil niet groot was, maakt doelman Frank Mol duidelijk wie er zich met deze uitslag bekocht mocht voelen... Een verslag...
  dorpsderby-onbeslist-zuidvogels-huizen-1-1

  Risicowedstrijd
  Op onze website worden de gegevens voor het programma denk ik rechtstreeks bij de KNVB weggeplukt, want de aanduiding RISK_MATCH lijkt me niet door onze wedstrijdsecretaris verzonnen. Hoewel ik me eigenlijk uit de afgelopen jaren geen ‘incident’ van enige omvang kan herinneren worden dorpsderby’s blijkbaar toch als risicovol geclassificeerd. Het leidt er dan wel toe, dat de bond een arbitraal trio naar dit soort wedstrijden afvaardigt. Ieder nadeel heb z’n voordeel, aldus een beroemd wijsgeer.
  Vandaag dus weer zo’n beladen dorpsderby. Huizen mag zich aan de kop van het rechterrijtje op de ranglijst redelijk veilig wanen, waar onze buren de hete adem van de PD in de nek voelen. De Huizer veiligheid is echter maar betrekkelijk, aangezien ook Huizen slechts een magere marge van zes puntjes en een beter doelsaldo tussen PD en handhaving heeft opgebouwd. Geen potje om des keizers baard, dus.
  Een verraderlijk blauwe hemel doet beter voetbalweer vermoeden dan het in werkelijkheid is: de snerpende noorderwind maakt dat men toch wel wat gaat twijfelen aan die reclameslogan dat ieder mens een ‘buitenmens’ zou zijn en waar ik enkele dagen geleden nog lekker in de tuin van het zonnetje kon genieten, kon nu de winterjas weer uit de mottenballen gehaald worden.
  Het is voor mij de eerste keer dat ik de ‘nieuwe’ Zuidvogelskantine betreed. De indrukwekkende trap naar het bordes zou tijdens de wedstrijd een perfecte sta-tribune vormen, waarbij ik alleen wel lichtelijk bezorgd ben voor een ‘domino-effect’ mocht er iemand bovenaan zijn evenwicht verliezen. Weer een reden temeer om te hopen dat Zuidvogels vandaag niet tot scoren zal komen….
  Men heeft er bij de buren dus voor gekozen om het karkas van de oude kantine te laten staan en de zaak grondig te verbouwen. En met succes: het is een schitterend geheel geworden waar het Huizer bestuur voor aanvang van de wedstrijd nog een leuk detail aan toe voegde in de vorm van een fraai dartbord.
  Het wedstrijdformulier dat mij keurig ter hand wordt gesteld laat aan Huizer zijde weinig verrassingen zien: Willemse in de goal, Benning, Bonke, Buitenhuis en Troost achterop. Geen Vente vandaag vanwege een blessure. Het middenrif bestaat dan uit Van Kammen, Klaassen, Lamme en Brilleman, die dus sinds Victoria toch telkens in de basis mocht beginnen en vandaag een pikant duel zal gaan uitvechten met zijn toekomstige club. Voorin Blaauw en Van Waveren die bij tijd en wijle steun zullen moeten gaan krijgen van Van Kammen die dan vanaf het middenveld aan moet gaan sluiten. Een veredeld 4-4-2, dus.
  Op de bank de naam van Joshua Lo-Asioe. Een verdediger uit onze tweede team waar ik vorig seizoen nog met genoegen naar heb gekeken tijdens zijn optredens bij de beloften. Verder Jeroen Lamme, Thomas Müller, Zakaria el Biyar, Hidde van der Veldt en reservedoelman Wilco Mackaay.
  Aan de Zuidzijde de namen van de oudgedienden Terry Bóné en Jermain Heldoorn. Geen Hidde van Erkel op het formulier en dat verbaast me enigszins. Zal wel geblesseerd zijn, vermoed ik.
  De verbouwing heeft echter nog geen scorebord voor onze buren opgeleverd. Een gemis dat ik moet compenseren met mijn eigen stopwatch.
  De aangekondigde sfeeracties omvatten uiteraard de bekende groen-gele rookwolken. Aan de kopse kant ook een paar rood-groene puntjes, maar als de rook als bij Griekse orakels als voorspelling gezien mogen worden, dan wordt het een ruime zege voor Huizen. Confettislierten maken het veld echter onbespeelbaar en onze Manus-van-alles - Bert Brons - is druk in de weer om het veld weer speelklaar te krijgen.
  De pupil van de week dendert dapper door de rook op Willemse af. Zijn uithaal is keurig in de hoek en laat onze doelman kansloos. Hij wordt uiteraard met luid gejuich onthaald door de Zuid-supporters.

  (Foto's:Henk Heijnen Fotografie)

  Voorzichtig
  Beide teams wensen niet in open messen te lopen en beginnen dus wat aftastend vanuit gesloten defensies. Toch is het Huizen dat als eerste een gaatje in die defensie weet te vinden als een fraaie passeerbeweging Van Blaauw op een verre uittrap van Willemse en een 1-2 combinatie met Van Kammen Olivier Blaauw ineens alleen voor doelman Frank Mol laat opduiken. De doelman blijft echter goed kijken en wat gehaast haalt Blaauw de trekker over. Dat geeft Mol de gelegenheid zijn eerste redding van de dag te maken. De eerste 100% kans is dus al weer gemist.
  Aan de andere kant is er dan een eerste voorzichtige mogelijkheid voor Heldoorn als hij uit de draai het doel van Willemse onder vuur neemt en voor ons gelukkig de juiste richting niet helemaal weet te vinden.
  Beide ploegen willen elkaar geen duimbreed toegeven en dat leidt tot een aantal mannelijke duels waarbij arbiter Jesse Knetsch ‘op zijn Bas Nijhuis’ fluit. Dit tot ongenoegen van het thuispubliek dat veel overtredingen in hun nadeel zag als ’n Groen-Gele weer als winnaar uit een duel tevoorschijn kwam.
  Dan springt de weer onverzettelijk spelende Klaassen er weer eens tussen. Hij onderbreekt de aanvalsopzet van de Zuid en bereikt na een goede combinatie de doorgelopen Van Waveren die vanuit buitenspelpositie scoort. Helaas was dit Knetsch en grensrechter Baas niet ontgaan en de goal wordt dan ook terecht afgekeurd.
  Qua veldoverwicht is er na een kwartier spelen eigenlijk nog niet echt een bovenliggende partij aan te wijzen. Het spel van Huizen oogt wel iets soepeler en verzorgder en van beide doelmannen is Frank Mol toch net wat nadrukkelijk in beeld geweest dan onze Brian Willemse. Een van de toeschouwers voor me oppert dat hij nu al meer heeft gezien dan in de complete vorige editie van deze derby. En dat is best wat zorgelijk te noemen…

  Eerste wissel
  Inmiddels mag Zuid een vrije trap nemen. De bal wordt in de zestien gebracht en slecht geruimd door onze defensie. Even buiten het strafschopgebied komt Heldoorn aanstormen met een verwoestende pegel in gedachten. Hij raakt de bal echter volkomen verkeerd. Heldoorn snoept dan even later Buitenhuis de bal af en bereikt Emanuel Davies. Deze wil zijn actie dan veel te fraai doorzetten en dat biedt Jordey de gelegenheid de bal nuchter te heroveren. Hoongelach valt de arme Davies ten deel.
  Blaauw gaat dan in de 26e minuut goed door op een diepe bal. Frank Mol is echter attent en is ver zijn goal uit om de bal weg te schieten. Die valt dan voor de voeten van Van Kammen die vanuit de middencirkel een verre boogbal probeert. Helaas moet je bij zo’n poging meer geluk hebben dan Sebastian vanmiddag had en de bal verdwijnt dan ook ergens halverwege goal en cornervlag over de achterlijn.
  Dan stuurt Brilleman met een knappe actie Quincy van Waveren weg. De verdedigers van Zuidvogels kunnen hem niet echt bijbenen en van binnen het strafschopgebied haalt hij in volle ren uit. Weer is het dan die geweldige doelman van onze buren die gestrekt redding weet te brengen. De bal lijkt alsnog in de goal te vallen, maar wordt er toch op de doellijn nog redding gebracht zodat Zuidvogels kan uitverdedigen.
  Ineens zit dan Wouter Bonke op de grond. Ik heb niet gezien wat er exact gebeurd zou kunnen zijn, maar na afloop zou ik te horen krijgen dat zijn enkel was dubbel geklapt. Wouter probeert het nog wel, maar het is duidelijk dat iedere diepe bal, ieder sprintduel, door hem verloren zal worden. En dus moet Jeroen Lamme razendsnel uit de kleren om zijn plek in te nemen.

  Noodweer
  Van het strakblauwe hemeltje waarmee ik van huis vertrok is na een goed half uur spelen al geen sprake meer. Donkergrijze wolken drommen dreigend boven de Wolfskamer samen en kort daarop laten ze een lading hagel en natte sneeuw op de Wolfskamer vallen waardoor het veld even wit kleurt. Dat maakt het veld natuurlijk razendsnel en ik benijd de beide doelwachters niet nu ze bestookt zullen gaan worden met die doorschietende gladde ballen.
  Ik houd dan ook mijn hart vast als Gregory Schaken van een meter of vijfentwintig aan mag leggen voor een vrije trap. Ondanks een verraderlijke stuit onderweg blijft Willemse rustig en vangt de bal simpel weg.
  Jordey Buitenhuis zet dan knap een aanval op en stuurt Quincy van Waveren weg. De bal gaat naar de hoek en de voorzet gaat randje strafschopgebied. Van Kammen heeft goed positie gekozen en haalt hard uit. Het is echter te druk voor de goal van Mol en de bal ketst af op een verdediger dier zich moedig in de baan van het schot wierp. Om met deze kou een bal op je natte lijf te krijgen geschoten doet toch wel iets van sadomasochisme vermoeden bij deze noeste verdediger. De held geeft echter geen krimp en het spel gaat gewoon verder.
  Meteen daarop een goede kans voor Zuidvogels als Huib van Eijnsbergen de bal via een medespeler goed in de zestien brengt. Wouter van den Berg draait zich knap vrij en zodra hij een open schotkans krijgt haalt hij hard uit. Nu is het Brian Willemse die zich onderscheidt en met een knappe safe deze gladde bal onderschept. Voorwaar geen simpele redding op dit gladde veld en onder deze omstandigheden!

  Rust
  Zo naar de rust toe wordt Huizen wat sterker, zonder dat dat overigens tot grote kansen zou leiden. En zo gaan we dus na een eerste helft die meer spannend dan fraai te noemen was rusten met een 0-0 die min of meer het beeld van de wedstrijd wel aardig weer zou geven. Huizen oogt wat makkelijker te voetballen, maar de eindpass en de afronding missen de precisie en verbetenheid. Een bekend fenomeen voor onze mannen.
  Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en loeren behoedzaam op de snelle counter. Huizen staat dus licht ‘op punten voor’ als die een bokswedstrijd was geweest. De vraag is of Klein nog meer snelheid in de frontlinie wil brengen, maar eerlijk gezegd verwacht ik een ongewijzigd ploeg na de thee terug op het veld.

  Voorsprong
  De beide ploegen komen inderdaad ongewijzigd uit de kleedkamers. De eerste corner is voor Zuidvogels als Danny Benning de bal verspeelt en Huizen een corner moet toestaan. De donderpreek van Fernandez Coto zal wellicht iets harder hebben doorgeklonken dan die van Klein, want even later moet Willemse opnieuw aan de bak bij een terugspeelbal waarop fanatiek doorgejaagd wordt. De kapbeweging is even gewaagd als fraai, maar Willemse had vanmiddag iets ongenaakbaars en hij komt er dan ook perfect mee weg.
  Met een kwartiertje in de tweede helft grijpt Klein dan toch in. Hij haalt Brilleman naar de kant en brengt Hidde van der Veldt binnen de lijnen. Davies begint weer aan een actie, maar opnieuw zal Willemse als winnaar uit de strijd komen.
  dan een fraaie combinatie voor de goal van Mol. De bal gaat van voet tot voet en dan ziet de zojuist ingevallen Van der Veldt zijn kans schoon om de bal achter Mol te prikken. Yes!
  Maar dan gaat de arbitrage toch echt in de fout en wordt de goal afgekeurd wegens buitenspel. Vanaf mijn plek op de tribune ter hoogte van de middenlijn heb ik het niet kunnen constateren. Het ging ook allemaal vrij vlot, maar als ik de beelden op voetbalTV terugzie, dan is er van buitenspel geen sprake. En dat is ook wat ik van vriend en vijand na afloop terug zal gaan horen: géén buitenspel en dus een gewoon een geldig doelpunt… Helaas: ook onpartijdige arbitrage kan er uiteraard ook wel eens naast zitten… ‘n Typisch VAR-momentje.
  Het is echter uitstel van executie voor onze buren, want twee minuten later onderschept Brain Willemse een aanval van Zuidvogels en wordt de ongrijpbare Van Waveren weer diep gestuurd door een schitterende pass van Danny Benning. Quincy neemt de bal perfect mee en vanuit ‘n moeilijke hoek jaagt hij de bal hoog en spijkerhard binnen: 0-1.

  Gelijk
  Coto grijpt dan ook in en brengt eerst routinier Richard Gooijer binnen de lijnen voor Emanuel Davies. Kort daarop gooit hij er zelfs een dubbele wissel tegenaan: Jermain Heldoorn en Huib van Eijnsbergen gaan naar de kant en Stephan Campbell en Steven van der Vlist moeten het tij voor Zuidvogels gaan keren.
  We zitten inmiddels op een kwartiertje voor het eindsignaal en Zuidvogels wil met een wanhoopsoffensief de achterstand rechttrekken. Eerst jaagt Gregory Schaken de bal na een langlopende aanval ruim over de goal van Willemse, en even later produceert diezelfde Schaken een raar puntertje dat de bal rakelings over de kruising achter Willemse doet dwarrelen.
  Klein brengt dan Zakaria el Biyar voor de leeg gespeelde Olivier Blaauw en hoopt zo verder onheil te voorkomen. Zakaria is echter nog geen minuut in het veld of een verre vrije trap van Gregory Schaken wordt richting tweede paal gestuurd. Het is druk voor Willemse en de bal ketst ongehinderd via de paal het veld weer in. Recht voor de voeten van Wouter van den Berg, die ongenadig hard uithaalt en door een woud van spelers hard en hoog doel treft: 1-1 en Huizen staat er weer beteuterd bij te kijken. Je voelde het op de tribune al een beetje aankomen bij dat wanhoopsoffensief van de thuisploeg, dan kan er in zo’n derbysfeertje van alles gebeuren. En dat gebeurde dan ook…

  Slotfase
  En dan is het toch weer billenknijpen voor Huizen. Want nu moet je ook oppassen dat je straks niet met lege handen komt te staan.
  Dan gaat Van der Veldt opnieuw goed door en haalt goed uit. Frank Mol moet tot het uiterste gaan om de bal te pareren. De rebound valt dan voor de voeten van Dennis Lamme die hard uithaalt. Botsend en stuitend valt de bal naast de goal van Mol.
  Willemse moet dan attent ingrijpen als de bal zomaar bij Campbell op het hoofd dreigt te vallen. De minuten sijpelen weg en dan haalt Quincy nog eens verwoestend uit: met een katachtige reflex ranselt die geweldige doelman Frank Mol de bal onder zijn lat vandaan. Ook Sebastian van Kammen doet nog een poging de winst alsnog naar de groen-gele kant van het hek te tillen, maar ook zijn schot mist precisie en vliegt over de goal van Mol. Een scrimmage dan nog voor de goal van Frank Mol. Met de moed der wanhoop werpen de Zuidverdedigers zich voor diverse schotpogingen.
  Troost ruimt dan in blessuretijd achterin de bal prima op en dat brengt uiteindelijk Zakaria el Biyar aan de bal. Opnieuw wordt Quincy van Waveren diep gezonden en weer haalt Quincy goed uit. Frank Mol liet zich echter niet meer verschalken en pakt ook deze inzet stijlvol. Zo eindigt dan ook deze derby in een gelijk spel waar beide ploegen eigenlijk weinig mee opschieten.

  Arnold Klein
  “Nee, niet tevreden,“ concludeert Arnold Klein op de vraag of hij tevreden is met het veroverde puntje. “We hebben voor rust al drie honderd procent kansen gehad en Zuidvogels eigenlijk niets – ja, één schot uit de draai en verder niets. Wij hebben goed vanuit onze organisatie gevoetbald. We hebben die eerste helft echter verzuimd om ze vanuit de omschakeling pijn te doen. Als je dan zelf niet scoort blijft het inderdaad gewoon 0-0.
  Na rust bleven we vanuit de discipline voetballen en komen we 0-1 voor. Dankrijgen ze niet eens een echte kans met zo’n vrije bal en die valt dan gewoon binnen… Dat was typerend voor het seizoen dat we speelden: dat juist dit soort ballen er bij ons ingaan en dat een goal van Hidde volkomen onterecht voor buitenspel wordt afgekeurd. Dat is ons seizoen in een notendop…
  Met het inbrengen van Hidde van der Veldt probeerden we nog wat te forceren om meer uit de aanval te kunnen halen. Zelfs vlak voor tijd hadden we de wedstrijd nog kunnen beslissen, maar die keeper van hun speelde een beslissende rol daarin. We praten als vlug over zes of zeven kansen waar Frank Mol in de weg heeft gelegen.
  Ik heb bij ons wel de bereidheid gezien om vuil loopwerk voor elkaar te doen en niet te willen verliezen. Ik vond ons voetballend ook beter dan Zuidvogels.”
  Ik had wel het gevoel dat Zuidvogels de gelijkmaker nog zou scoren. Dat paste een beetje in de sfeer van de wedstrijd toen ze massaal gingen drukken na onze treffer…
  “Nee, dat gevoel had ik niet. Ze zijn amper gevaarlijk geweest. Alleen uit een dood spelmoment zou het voor mijn gevoel gevaar op kunnen leveren, maar ook daar hadden we eigenlijk de hele wedstrijd amper problemen mee. Tot dat moment dus dat die bal precies weer voor de voeten van een tegenstander valt…”

  Jeroen Lamme
  Hij heeft lang op zijn minuten moeten wachten, maar nu mocht hij dan toch zijn opwachting maken voor Wouter Bonke.
  “Ja, eindelijk mijn kans. Heerlijk om mijn minuten te mogen maken in zo’n wedstrijd. Ik had al wel bij het tweede zestig minuten meegedaan, maar dat mocht de pret niet drukken.
  In de voorbereiding naar dit seizoen ben ik door mijn enkel geklapt nadat er een overtreding op me werd begaan. Daardoor ben ik er een tijdje uit geweest. Toen raakte ik eindelijk weer een beetje fit en toen klapte ik door mijn andere enkel en liep ik in de afgelopen weken ook nog een tijdje met een liesblessure. Daardoor is dit seizoen niet helemaal geworden wat ik er van heb gehoopt. Op de een of andere manier rol je dan van de ene in de andere blessure. Dat heb ik nog nooit zo meegemaakt: ik ben een paar jaar geleden ooit één keer aan mijn enkel geopereerd, maar verder mankeerde ik nooit wat. Door die blessure aan het begin van het seizoen werd ik gewoon wat vatbaarder voor andere kwetsuren doordat je toch snel weer terug wilt komen en daardoor wellicht toch wat forceert.
  Ja, het ging wel lekker vandaag. Ik weet natuurlijk zelf wel wat ik kan en waar ik toe in staat ben en weet ook wat mijn taak is. Het was lekker dat we vandaag in de organisatie iets meer naar achteren konden spelen waardoor we wat minder ruimte in onze rug hadden. Doordat he als team goed stond was het voor mij ook makkelijker om mezelf in te passen en mijn ding te doen. Het is alleen jammer dat we toch nog een goal tegen kregen…”
  Heb je dit seizoen erg veel last van je broertje gehad?
  “Hahaha! Nee, totaal niet, hoor. Ik vond het zelfs heel fijn dat ik wat wedstrijden van hem heb kunnen bekijken. Doordat we vaak tegelijk speelden kon ik vroeger zelden bij hem gaan kijken. Maar nee, hij is niet zo’n persoon die het me extra inwrijft dat hij wél speelt en ik niet. Daarbij gun ik het hem ook van harte en vind het geweldig dat hij deze ontwikkeling doormaakt. Hij maakt natuurlijk af en toe wel eens een dolletje, dat deed hij ook aan het begin van het seizoen in een interview met jou, maar ik gun het ‘m echt van harte…”
  Wat zijn je plannen voor volgend seizoen?
  “Ik sta er in principe voor open om te blijven. Ik ben de overtuiging toegedaan dat je niet na een jaar al weer een club kunt verlaten. Je moet jezelf altijd de tijd geven de uitdaging aan te gaan. Binnenkort ga ik serieus met de Technische Commissie om de tafel. Er zijn wel wat clubs die interesse hebben getoond, dus er is nog niets zeker, maar de eerste insteek is zeker om te blijven. Natuurlijk is de gedachte om het dan maar op een lager niveau voort te zetten niet vreemd, maar ik ben geen persoon die het makkelijk opgeeft. Natuurlijk was het een lastig seizoen voor mij, mede doordat er een aantal echt goede centrale verdedigers in de selectie rondliepen. Dat maakt het voor mij aan de ene kant uitdagend om die concurrentie aan te gaan, maar het is natuurlijk ook teleurstellend dat je dan minder speelt. Maar zoals ik al zei: ik ga uitdagingen nooit uit de weg!”

  Brian Willemse
  Het was vandaag een derby waarin de keepers opvielen door hun goede werk. En dus ook Brian Willemse vandaag even aangeschoten voor een gesprekje.
  “Ik vond het zelf eigenlijk ook wel lekker gaan vandaag,” beaamt onze sluitpost. “Ik zat er lekker in en de hoge ballen gingen goed en dat schot vlak voor rust dat ik nog kon pakken, dus op zich voelde ik me goed en zat lekker in de wedstrijd.
  Ik merk dat ik de laatste weken weer wat beter in  mijn ritme kom. Ik ben er vorig seizoen een tijd uit geweest met een liesblessure. Ik merkte zelf ook dat het in het begin wat moeizaam ging. Vaak haalde ik op de training dan wel een goed niveau, maar om er dan ook weer te staan tijdens de wedstrijd dat was wel eens lastig. Misschien heeft dat ook te maken met de algehele tendens van dit seizoen voor ons dat het allemaal net even niet lekker loopt. Gelukkig dat het vandaag dan wél lekker loopt, alleen is het dan weer jammer dat we weer zo’n goal tegen krijgen. Het was een indraaiende vrije trap en die bal was lang en hoog onderweg waardoor men op de vijf meter bijeenkroop en ik niet het gevoel had dat ik eruit kon komen. Dan ketst die bal zo van de paal voor de voeten van die middenvelder en die schiet hem hard en hoog in via de onderkant van de lat. Ik zag hem door al die mensen pas heel laat en kon er dus niet meer op reageren. Dat is een beetje het verhaal van dit seizoen: iedere kans die een tegenstander krijgt wordt ook meteen goed ingeschoten. Ik weet niet wat dat is.
  Die vrije trap was zo’n typische ***bal! Meestal voel je dat je moet komen of juist niet, daar baal ik stevig van. Kort daarop was er nog zo’n vrije trap die dan strakker wordt ingeschoten waardoor hij eerder bij mij was en ik wél de kans had om hem te pakken. Het zijn gewoon heel lastige ballen om in te kunnen schatten.
  Het was inderdaad lastig keepen op dat gladde veld. Net toen ik die schuiver moest pakken was het veld op zijn ergst. Ik zag ‘m draaien en kon mijn doel nog wat verkleinen. Ik was blij dat ik de bal bij me kon houden zodat ze niet alsnog van de rebound gebruik konden maken. Dat gaf me zeker een lekker gevoel. Maar ik had al een goed gevoel vanuit de warming-up dat ik lekker in de wedstrijd zou zitten. Dat gevoel ben ik een tijd kwijt geweest en dat komt nu meer en meer terug.
  Voor volgend seizoen zijn we nog druk in gesprek. Ook voor mij is de insteek dat ik gewoon wil blijven. Nee, ik zit er niet mee dat er een nieuwe keeper is aangetrokken. Dat moet ook, want een club als Huizen heeft gewoon twee volwaardige eerste keepers nodig. We hebben nu twee gesprekken gehad en wellicht dat we nog het een en ander met wat zaken voor de jeugd kunnen combineren. Ik wil graag meehelpen Huizen weer terug te brengen naar het niveau waar we thuishoren…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Derby’s zijn over het algemeen meer spannend dan goed. Ook deze derby maakte daar weer geen uitzondering op. Opnieuw moest Huizen tandenknarsend toestaan dat een tegenstander toch een puntje mee kon pikken waar een overwinning voor Huizen geen gekke uitkomst was geweest.
  Ook vandaag was Huizen de beter voetballende ploeg en leek er geen vuiltje aan de lucht totdat een toevalstreffer wederom roet in het eten gooide.
  Huizen schiet weinig op met dat ene puntje: op doelsaldo blijft het lijstaanvoerder van het rechterrijtje, op de hielen gezeten door het Breukelen dat we volgende week op de Wolfskamer mogen ontmoeten.
  Voor onze buren zijn de druiven wat zuurder. WV-HEDW won namelijk van het wisselvallige Zwaluwen en kroop daardoor Zuidvogels voorbij op de ranglijst. Hierdoor balanceert Zuidvogels met één puntje verschil op het randje van de PD afgrond.
  Volgende week kan Huizen dus een pittig weekje tegemoet zien met eerst op woensdagavond de lastige bekerwedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer en dan twee en een halve dag later de ook weer lastige ontmoeting tegen Breukelen.
  Ook nu had Arnold Klein het nadrukkelijk over het sprokkelen van puntjes en het is nu zaak om ons snel veilig te spelen, zodat we de wonden van een tegenvallend seizoen kunnen gaan likken en ons op gaan maken voor een frisse start na de zomerstop.
  Nu dus eerst het sterk geachte JOS/Watergraafsmeer woensdagavond. Een zien of we in die beker eens boven onszelf uit kunnen stijgen, zoals we - naar ik hoop - de dag ervoor Ajax kunnen hebben zien doen. Dan Breukelen voor de competitie. Winst geeft lucht, een gelijk spel lichte ademnood en met een nederlaag wordt het ronduit benauwd. Laten we dus onze mannen de steun geven die ze nodig hebben om deze zware week schadevrij door te komen!

  Apenstaartje 20190413

  Zuidvogels - Huizen 1-1 (0-0)

  64. Quincy van Waveren 0-1
  80. Wouter van den Berg 1-1

  Opstelling HSV de Zuidvogels:
  Frank Mol, Tim Horsmeier, Ivo de Heus, Huib van Eijnsbergen (75, Stephan van der Vlist), Emanuel Davies (66. Richard Gooijer), Ricardo Tat, Jermain Heldoorn (75. Stepahan Campbell), Pieter Koopman, Gregory schaken, Terry Bóné, Wouter van den Berg

  Opstelling sv Huizen:
  Brian Willemse, Danny Benning, WouterBonke (31. Jeroen Lamme), Renee Troost, Quincy van Waveren, Sebastian van Kammen, Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Dennis Lamme, Olivier Blaauw (79. Zakaria el Biyar), Bob Brilleman (60. Hidde van der Veldt)