https://www.svhuizen.nl/dominant-huizen-ook-langs-csw/n4060c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Dominant Huizen ook langs CSW
  6 okt 2018
  Ron Tuijnman
  Een prima spelend Huizen lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Ook het ongeslagen CSW werd in Wilnis aan de zegekar gebonden. Een verslag...
  dominant-huizen-ook-langs-csw

  Van schapen en bokken…
  Na één (zure) nederlaag en één (eclatante) overwinning vandaag dan weer een uitwedstrijd, deze keer naar CSW in Wilnis. Voor mijn gevoel gaan we hier voor onszelf heel voorzichtig de schapen van de bokken scheiden: gaan we hier de pottenbak in, dan moet Huizen nadrukkelijk angstig naar beneden kijken en rekening houden met een zwaar seizoen. Winst tegen deze koploper laat echter zien dat Huizen toch een ploeg is omhoog mag kijken en met een beetje geluk voor een periodetiteltje zou kunnen gaan. CSW is weliswaar op doelsaldo koploper, maar met twee overwinningen op rij en de imposante 7-0 tegen Victoria op voorhand een tegenstander om rekening mee te houden.
  Met een volle bus – het tweede moet vandaag ook tegen CSW – brengt chauffeur Paul ons keurig naar het sportpark Pieter Joostenlaan aan – u raadt het al – de Pieter Joostenlaan in Wilnis.
  Na een hartelijke ontvangst door gastheer André en gastvrouw Marijke en onder het genot van een prima bakje koffie wachten we dan even op het wedstrijdformulier voor de namen en de rugnummers. Even de tijd om het programmaboekje van CSW door te nemen. Het voorwoord verraadt een voorschotje op een eventuele overwinning van CSW als men gewag maakt van het enorme verschil tussen de plekken die Huizen en CSW twee seizoenen geleden innamen: Huizen derde divisie, CSW tweede klasse. Maar liefst drie niveaus verschil en wat een prestatie zou een overwinning van de thuisclub dan ook zijn! Aan Huizen de schone taak dat dus niet te laten gebeuren…
  Coach Arnold Klein had me al verklapt dat dezelfde elf als vorige week zullen beginnen. Met uitzondering dan uiteraard van Lucas van Esterik – die Goddank na een goede week al weer een heel eind op de weg terug is – en voor wie Jordey Buitenhuis in de basis zal beginnen. En verder een keeperswissel: Brian Willemse verdedigt vandaag het doel. Volgens afspraak, verklaart Klein me. De afspraak was al vóór het seizoen gemaakt dat Brian Willemse en Rinaldo O’Niel twee competitiewedstrijden de kans zouden gaan krijgen zich te bewijzen alvorens de definitieve keuze gemaakt zou gaan worden.
  Wie er uiteraard ook niet is, is Randy Onuoha. Na een vervelend incident en de stevige uitspraak van de KNVB daarin, is er besloten dat de wedstrijdmentaliteit van deze verder uiterst aimabele speler onverenigbaar is met het imago dat Huizen naar buiten toe wil uitstralen en dat onze wegen dus beter kunnen scheiden. Ook vanaf deze plek wens ik Randy veel succes met het vinden van een andere club en dank ik hem voor zijn inzet.
  Even paniek in de tent als blijkt dat er voor de keeperstenues verkeerde kleuren zijn meegenomen. Eerst wil men Brian in het reserveshirt van Rinaldo O'Niel laten keepen, maar dan stuitert Bertje Brons met de oorspronkelijke shirts de bestuurskamer binnen en geeft arbiter Knetsch aan hier geen enkel bezwaar tegen te hebben. En dus kan Brian gewoon in zijn eigen shirt met de al even vertrouwde 1 op de rug aan de wedstrijd beginnen. Naast het vertrouwde rugnummer zie ik het shirt van de lange Rinaldo ook nog niet een-twee-drie lekker om de toch niet onaanzienlijke schouders van Brian vallen.
  Als dan de kopietjes van het wedstrijdformulier worden rondgedeeld verontschuldigt André zich met de opmerking dat er hier weinig pers op af komt en dat ze dus eigenlijk nooit een  namenlijst presenteren.
  De namen van Huizen zijn dus bekend: Willemse in de goal, daarvoor dan een laatste lijn van Buitenhuis, Vente, Bonke en Benning. Dan een middenrif met Van Kammen, Klaassen en Dennis Lamme. Voorin dus weer Troost, geflankeerd door Van Waveren en Van der Veldt. ‘Never change a winning team’ zal Klein gedacht hebben.
  Bij CSW gaat er alleen bij de naam van Vincent van Hellemondt een vaag belletje rinkelen. Navraag leert me, dat deze spits weliswaar van Argon afkomstig is, maar toch al een jaar of vijf bij CSW in de spits loopt.
  Dan zoek ik een plekje op het knusse tribunetje. Geen palen die het zicht belemmeren deze keer, maar door het wat lage dak geeft het uitzicht een beetje het beeld dat ‘n middeleeuwse ridder door de gleuf van hun helmvizier gehad moet hebben. Gelukkig heeft het stralende nazomerweer de meeste mensen naar het zonnetje langs de zijlijn gelokt, dus ik heb de plekken voor het uitkiezen. Tussen de restanten van een - naar het zich laat aanzien - copieuze lunch vind ik dan een plekje ter hoogte van de middenlijn. Uit de speakers klinkt minuten lang een nasale stem die onder ‘hakkuh’-geluiden met enige trots verkondigt dat ie een kind van de duivel is. Ieder zijn muzikale meug en voorkeur, en ik heb bij Huizen ook regelmatig met de tenen krom in de schoenen gezeten, maar ik ben toch blij dat dit bij ons nooit uit de speakers geschald heeft. Dan toch nog liever die line-dance-meuk en ‘Toet-toet-toet-wij zijn geweldig goed!’…

  Er boven op
  Nadat Lee Towers ons dan toch ook nog even bemoedigend heeft toegezongen dat we nooit alleen lopen, gaan we dan toch tien minuten later dan gepland van start. Blijkbaar geen pupil van de week te vinden daar in Wilnis, want de ploegen gaan meteen aan de aftrap. En Huizen schiet meteen lekker uit de startblokken. CSW is echter geenszins van plan zich zomaar door Huizen te laten slachten en dat resulteert in een wat nerveuze openingsfase. De nervositeit bij Huizen wordt geïllustreerd door een lastige terugspeelbal in de eerste minuut waarmee Wouter Bonke zijn doelman op de proef stelt. Brian Willemse doorstaat deze vuurdoop echter zonder een spier te vertrekken en controleert de hoge bal keurig en zet deze om in een keurige spelhervatting.
  Een minuut later gaat Aron Klaassen dan goed door tot in de zestien van CSW. In plaats van zelf af te drukken legt hij de bal net wat te kort af en zien we de aanval dus stuklopen. De intenties van Huizen zijn echter nu al zichtbaar: we gaan erop en erover!
  Weer Klaassen – nu aan de basis van een goede aanval. ‘Doorgeefluik’ Troost kopt de bal goed door naar de op snelheid liggende Van der Veldt. Het schot is venijnig, maar wordt ten koste van een corner geblokt. Als de corner voorkomt valt de bal voor de voeten van Klaassen en deze haalt nu wél de trekker over. Helaas spatte de bal hoog over. Dat deed me even denken aan het inschieten dat Huizen voor de wedstrijd deed: de ene bal na de andere vloog kansloos naast of over. De veiligste plek leek daar die van de keeper! Was dat een voorteken? Ik merk dat ik toch nog wel wat onzeker ben ondanks een groeiend veldoverwicht. Voetbal is geen jurysport en alleen die ballen in dat net tellen mee voor de punten. En deze bal schiep nou niet echt vertrouwen in dat opzicht…
  Met vijf minuten op de klok zijn de veldverhoudingen gestabiliseerd en duidelijk: Huizen valt aan CSW houdt met de moed der wanhoop tegen, hopend op een uitval, een blooper of een uitglijer aan Huizenkant. Huizen combineert snel en met druk naar voren. Quincy van Waveren gaat de combinatie aan met Renee Troost en zet goed voor. Helaas geen spits te bekennen die er een voetje tegenaan kon zetten. Dat is wel een beetje het nadeel van de ‘Luuk de Jong-rol’ die Renee Troost als diepste spits vervult: hij is vaak meer op het middenveld dan in de punt van de aanval terug te vinden.

  Kansen
  Met een dikke tien minuten gespeeld zet Aron Klaassen met een weergaloze Ziyech-pass (sorry Aron: ik weet zo een-twee-drie geen Feyenoord middenvelder die jou dit na zou kunnen doen…) Dennis Lamme alleen voor CSW-doelman Gök. Oog in oog met Gök kiest Lamme zijn hoek en de bal glipt centimeters naast de verkeerde kant van de paal! Het is de eerste 100% kans die Huizen laat liggen.
  Drie minuten later weer een hoofdrol voor Aron Klaassen. In een serie verbeten grondduels weet hij tot twee keer aan toe de bal te bemachtigen voor hij de bal uit de ‘battlezone’ weet te spelen. De te hulp gesnelde Quincy van Waveren denkt dan de bal op Brian Willemse terug te spelen, maar in plaats daarvan geeft hij een loepzuivere voorzet op de gretig doorstotende Van Hellemondt die daarmee één-op-één met Willemse komt te staan. Willemse blijft goed kijken en dwingt Van Hellemondt tot een keuze en dan faalt de spits opzichtig en legt de bal ruim naast de goal van de opgeluchte Willemse. Het had maar zo 1-1 kunnen staan als beide 100% kansen waren verzilverd.
  Het zou gelukkig een incidentje blijken, maar zorgelijk is wel dat Willemses werkzaamheden niet zo zeer uit goede acties van CSW waren ontsproten, maar uit verkeerde terugspeelballen van Huizen zelf!
  Aan de andere kant moet Gök zijn niet geringe kwaliteiten tonen als hij een voorzet van Quincy van Waveren stijlvol gestrekt weg bokst voor de gretig inlopende Huizers er iets mee kunnen aanvangen.
  Een kopbal van Hidde van der Veldt mist even later voldoende kracht en richting en Gök kan eenvoudig vangen. De druk van Huizen houdt aan, maar die moet je dan toch wel eens een keer in goals gaan omzetten…
  Van der Veldt zet weer voor, Quincy van Waveren probeert uit de dekking te komen en we zien de bal bij de tweede paal rakelings voorlangs vliegen. Huizen combineert dat het een lieve lust is, maar die hatelijke 0 blijft nog maar steeds op het scorebord staan.
  Weer zo’n heerlijke pass van Klaassen: de bal heeft een tegendraads effect en gaat dus niet uit, maar valt daardoor perfect voor de opstormende Danny Benning die de bal weer fraai voorgeeft. Opnieuw ontbreekt het aan kopkracht voor de goal om hier de openingstreffer uit te kunnen produceren.
  CSW blijft natuurlijk loeren zolang die openingstreffer er niet is. En dan zien we ineens een snelle counter over de flank waar Jordey Buitenhuis nu even weg is omdat hij mee ten aanval was getrokken.
  Gevaar!
  Gevaar!!

  Maar dan is daar Bonke to the rescue! In volle sprint gooit hij er een perfect tackle uit, zo goed zelfs dat hij er zelfs de inworp aan overhoudt! Klasse!
  Het is op slag van rust dat Justin Blok van CSW op pure wilskracht nog een corner weet te forceren. De bal wordt afgeslagen en vormt daarmee de aanzet tot een snelle counter van Huizen. Alles lijkt perfect te passen tot die laatste pass: die is dan net te ver voor Buitenhuis en het momentum is uit de aanval en zo gaan we dus doelpuntloos de rust in.

  Rust
  Ondanks een fiks veldoverwicht en nagenoeg constante druk op het doel van die prima keepende Gök kijken we dus toch wat bedremmeld tegen die brilstand aan. En om er dan maar eens een gemeenplaats tegenaan te gooien: de wedstrijd heeft gewoon een doelpunt nodig. Een doelpunt van Huizen wel te verstaan, want er is maar één ploeg die daar - gelet op het beeld van deze eerste helft - aanspraak op mocht maken en dat was zonder enige twijfel Huizen.
  Valt die goal, dan zal CSW wat moeten, komt er ruimte achterin en betekent dat natuurlijk een mentale opdoffer voor het dapper knokkende CSW.
  Valt die goal echter aan de andere kant, dan gaat Huizen het natuurlijk dubbel zo zwaar krijgen. Dan rijden de Wilnissers die spreekwoordelijke bus het strafschopgebied binnen en moet Huizen maar zien hoe het de schade zal weten te repareren.
  Wissels om de zaak open te breken? Misschien toch de trefzekere Müller in de ploeg brengen? Voor de wedstrijd had ik hem plagerig gevraagd of ie aan tien minuten invallen genoeg zou hebben voor twee goals. Müller is lang, sterk, snel en trefzeker en dat lijkt me een kwaliteit die je goed zou kunnen gebruiken als de zaak toch een beetje ‘op slot’ zit zoals nu. De vraag is dan echter wel wie je er uit zou moeten halen, want geen van de spelers stapte vandaag met minder dan een zeven de kleedkamer in.

  Geen wissels
  Het verbaast me dan ook niet echt dat Klein er voor heeft gekozen om dezelfde elf weer de wei in te sturen.
  Ook bij CSW bespeur ik zo vlug geen wissels. Kleine tip voor de materiaalmensen van CSW: neem voortaan witte in plaats van rode cijfers op dat blauwe vlak – dat maakt het denk ik een stuk zichtbaarder dan deze kleurenblindheidstest die het nu vanaf de tribune werd.
  CSW gaat er flink tegenaan om de wedstrijd weer wat in hun voordeel te laten kantelen. Het spel is de eerste minuten dan ook wat rommelig en veel aanvallen van Huizen worden in de kiem gesmoord. CSW weet zich echter ook met haar balbezit geen raad en dus kijken we in de openingsfase van deze tweede helft naar een veredeld soort hotseknots-begonia-voetbal.
  Zo ook als Hidde van der Veldt een Messi-imitatie weggeeft en zo oprukt tot in de Wilnisser zestienmeter. Daar loopt het dan echter toch weer spaak.
  Justin Blok komt dan aan de andere kant centimeters te kort om een dieptepass die hem vrij voor Willemse zou hebben gezet voor de achterlijn binnen te houden, en dan herpakt Huizen zich en weet zich weer voetballend te onderscheiden.
  Een heuse schiettent voor de goal van Gök als de doelman wat aangeslagen in zijn doelgebied trekkebeent na een botsing bij de voorafgaande corner. De schoten ketsen telkenmale af op verdedigers tot de bal tenslotte rakelings over wordt geschoten en die arme Gök de verzorging kan krijgen die hij nodig heeft.
  Na de verzorging van Gök is het dan eerst nog Kenzo Shailesh Brown die over de flank dreigend door komt. Buitenhuis en Klaassen zijn hem dan uiteindelijk toch eendrachtig weer de baas en het blijft toch oppassen geblazen voor die ‘tegentreffer uit het niets’.

  Goal!
  Huizen zet dan met een uur gespeeld weer via Troost een snelle en soepel lopende aanval op. Onze nieuwbakken spits controleert de bal keurig op de borst en weet Quincy van Waveren in één keer diep te sturen. Op zijn beurt weet Quincy Dennis Lamme te bereiken die dan twee pogingen nodig heeft om de bal langs Gök te prikken: 0-1! En dan heeft Huizen dus eindelijk waar het recht op heeft: een voorsprong. Het enige dat we de ploeg tot dusver konden verwijten is dat het daar zo lang voor nodig had.
  Huizen wil de voorsprong uitbreiden en de wedstrijd met een tweede treffer in het slot gooien. Troost is daar dichtbij als hij bij de eerst paal een voorzet van de wederom uitblinkende Quincy van Waveren slim binnen wil tippen. Gök is echter een uitstekende doelman en vangt de bal rustig weg. Ook een spetterende verre voetzoeker van Danny Benning wordt ondanks een woud van benen rustig onschadelijk gemaakt door die voortreffelijke CSW-doelman.
  Dan toch een wissel: Zakaria el Biyar komt in het veld voor de leeg gespeelde Hidde van der Veldt.
  Van de verwachte instorting van CSW na de openingsgoal is echter bepaald geen sprake: de Wilnissers blijven knokken voor wat ze waard zijn en zoeken met man en macht naar gaatjes om de achterstand weer in te lopen. De Huizer defensie oogt echter solide en pareert de uitvallen van de thuisclub met rust en degelijkheid.

  En erover…
  Dan valt toch de beslissing als Quincy van Waveren op snelheid naar binnen trekt en een diagonaal schot van zeker twintig meter afgeeft. Zo’n heerlijke krulbal die je ballen in je buik geeft en die bij de verre paal binnenslaat: 0-2 Gök eindelijk kansloos en de race lijkt met nog een minuut of twintig te gaan nu wel gelopen!
  Dan grijpt de CSW-Coach in. Mij is geen naam van de goede man bekend, want op de site van CSW tref ik voor mijn gevoel nog de selectie van vorig seizoen aan. Die uitstekende Gök staat immers niet bij de doelverdedigers en de trainer van CSW die ik daar aantref is voor mijn gevoel ook niet de man die ik zag coachen. In ieder geval: Mike Cornellissen en broer Dave worden in de ploeg gebracht voor Kenzo Shailesh Brown en Justin Blok. Opmerkelijke wissels aangezien deze twee eigenlijk nog voor het meeste gevaar voor CSW wisten te zorgen…
  Voor het spelbeeld zou het echter weinig uitmaken. CSW gaat weliswaar heel dapper met meer mensen voorin spelen, maar Huizen blijft domineren en het spelbeeld bepalen. Danny Benning heeft een goede pass op Troost die bij de tweede plaan nu echter een teenlengte tekort komt om Gök te verschalken. Aan de andere kant smoort Danny Benning dan vervolgens een doorbraakpoging van Dave Cornelissen in de kiem en springt de bal even later bij broer Mike van de voet als hij de bal in de draai tracht te controleren.

  Slotfase
  Om de extra aanvalskracht van CSW wat structureler het hoofd te bieden brengt Arnold Klein dan de wat verdedigender ingestelde Jeroen Lamme voor broer Dennis. Het kan dan toch echter niet voorkomen dat Dave Cornelissen de bal naar binnen steekt en Mike Cornelissen voor Brian Willemse doet opduiken. Willemse zou echter een foutloze wedstrijd keepen en werpt zich dapper voor de voeten van de aanvaller waarna de bal door de te hulp gesnelde defensie geruimd kan worden. Uiteraard kermt men aan CSW-zijde om een penalty aangezien de aanvaller naar de grond gaat, maar de uitstekend leidende Knetsch heeft het goed gezien: Willemse speelde de bal en niet de man.
  Met nog slechts luttele minuten op de klok mag dan toch Müller nog zijn opwachting maken voor man of the match Quincy van Waveren. En ook Müller weet zich in die magere zes minuten speeltijd nog nadrukkelijk te onderscheiden. Weliswaar doet hij zijn belofte van twee goals geen gestand, maar hij zet wel twee keer uitstekend voor en dat biedt eerst Klaassen een schietkans. Diens pegel wordt echter met gevaar voor lijf en leden geblokt door een CSW verdediger. Even later weer een gevaarlijke doorbraak en goede voorzet, maar ook nu helaas geen doelpuntrijk vervolg.
  En zo trekt Huizen relatief simpel de tweede overwinning op rij over het eindsignaal van de uitstekende Knetsch die het allemaal keurig zonder kaarten tot een goed einde wist te fluiten. Elke week zo’n scheids!

  Arnold Klein
  “Zeker drie hele nuttige punten!” beaamt onze hoofdcoach. “Zeker als je hier een vervolg neer moet leggen na vorige week. Ik roep altijd dat je twee punten per wedstrijd moet pakken en dus was deze overwinning gewoon noodzakelijk om aan dat gemiddelde te komen. In deze competitie zijn de ploegen aardig aan elkaar gewaagd, er zit best een aantal goede ploegen tussen. Ik vind het dus moeilijk om nu al te zeggen waar we ‘staan’, maar ik vind ook niet dat we weg moeten lopen voor de ambitie om óók bij die goede ploegen te horen. Maar ik heb al eerder aangegeven: een proces – waar we nu middenin zitten – dat doe je niet in een paar weken, daar gaat tijd overheen. Vandaag zagen we weer een prima werkend Huizen dat voetballend natuurlijk nog wel wat stapjes kan maken, maar goed: dat is dus dat proces waar ik het over had!
  We hadden inderdaad wat meer moeite met deze stugge ploeg dan het spelbeeld aangaf. Maar als Dennis begin eerste helft meteen die 0-1 binnen legt (hij kwam alleen voor de keeper, red.) dan kan het ook maar zo weer net als vorige week gaan. We hebben de eerste helft drie of vier goede kansen gehad die we niet hebben benut. En daardoor hielden zij de hoop op een resultaat. Na onze eerste treffer moesten zij ook wat anders gaan doen en kregen we ruimtes waardoor we ook maar zo naar 0-3 of 0-4 hadden kunnen uitlopen.
  Ik was alleen niet echt tevreden over de laatste fase hoe we defensief stonden. Toen CSW met vier spitsen ging spelen bracht ik Jeroen Lamme in. Dat had het centrale trio wellicht wat beter neer kunnen zetten. Ook dat is echter een onderdeel van het proces waar we mee bezig zijn. Maar ik zie uiteraard ook wel degelijk de stappen die we maken als we bijvoorbeeld druk zetten.
  Aron Klaassen had even een wat ‘vervelende’ voorbereiding. Mar de spelers zitten qua kwaliteiten heel dicht bij elkaar en ze stellen zichzelf als het ware op. Aron speelde vandaag bij vlagen gewoon weergaloos – een van de betere mensen op het veld! Hij heeft op het middenveld een geweldige crosspass in de benen en dat zou hij vaker kunnen doen: opendraaien die crosspass geven.
  Ook Renee Troost in de spits beviel me wel. Ik vind wel dat hij zich nog wat sterker zou kunnen opstellen in bepaalde situaties, maar we kunnen nu op meerdere manieren voetballen: de diepe bal of langs de zijkanten.
  Al met al ben ik zeker tevreden. Als je echt 100% tevreden bent, dan sta je iedere week 4-0 met de rust voor. Maar dat is natuurlijk een utopie. Vandaag hebben we de tweede helft eigenlijk niets weggegeven, Brian Willemse ligt er nog wel een keertje goed voor in de slotfase, pakte ook hoog boven iedereen uit die ballen uit de lucht en dat is gewoon belangrijk voor een elftal. Dat geldt voor Rinaldo ook natuurlijk. De keepers ontlopen elkaar niet veel qua kwaliteit. Vandaar dat ik ze alle twee nog twee competitiewedstrijden de kans geef zich te bewijzen. Dat geldt overigens ook voor de rest van de selectie: het ligt allemaal zo dicht bij elkaar – we hebben ook nog steeds geen twee keer met dezelfde elf gespeeld. Het is de grote kracht van het elftal. Als je ziet hoe ze onderling met elkaar omgaan, qua sfeer en gezelligheid. Misschien wel iets té goed: van mij mogen ze op de training elkaar wel eens wat steviger terecht wijzen – waarbij Michael (Weggemans, red.) en ik overigens alleen maar kunnen dromen van de trainingsintensiteit die ze aan de dag leggen – mijn complimenten aan de ploeg! Maar een gezonde woordenwisseling zou af en toe geen kwaad kunnen. Maar als ze zich allemaal zo blijven opstellen en ondergeschikt blijven maken aan het elftal, dan kunnen we zeker ver komen met deze ploeg!
  Het verlies van Randy Onuoha vind ik jammer. Hij speelde die wedstrijd uitstekend als rechtsbuiten en beging de stommiteit in te gaan op een provocatie. Ik heb niet precies kunnen zien wat er gebeurde, dus daar heb ik verder geen oordeel over. Dan is het vervolgens aan de club en leg ik me neer bij de beslissing die ‘de club’ heeft genomen – daar zijn andere mensen voor…”

  Dennis Lamme
  De maker van de openingsgoal die de ban een beetje brak voor Huizen herinnert zich ‘zijn’ moment:
  “Die bal kwam voor uit een counter. Quincy had de bal en ik storm voor de goal en hoopte dat hij de bal zou geven. Dat gebeurde en de bal viel eigenlijk iets achter me en ik neem hem mee en schiet ‘m door de benen van de keeper! Die verdediger van CSW kwam er nog even tussen en die toucheerde de bal in eerste instantie. Verder ‘n prima goaltje! Nee, het was niet mijn eerste goal, ik had in de beker ook al gescoord…”
  Iets waar ik je ook wel mee wil feliciteren is dat je eigenlijk serieus tot de basisspelers gerekend moet worden. Dat is sneller gegaan dan je zelf gedacht zal hebben…
  “Haha, ja, daar gaat het wel wat op lijken, inderdaad. Ik blijf er toch elke wedstrijd maar van uitgaan dat ik niet in de basis zal staan, dat werkt voor mij gewoon het beste. Ik beschouw iedere basisplaats als een cadeautje en is het alleen maar mooi meegenomen voor mij. Ik durf er eigenlijk nog niet echt in te geloven dat ik een echte basisspeler ben. Ik ben immers nog maar een A-junior, dus ik had dit ook nog niet zo snel verwacht. Ik ben blij dat het nu goed gaat, maar ik moet dat wel vast weten te houden wil ik me tot de echte basisspelers kunnen rekenen – ik moet er vol voor blijven gaan…”
  En dan word je gewisseld. Door wie?” plaag ik even.
  “Voor mijn broertje, he! Af en toe zitten we elkaar wel eens te dollen. Hij is vijf jaar ouder dan ik en dan plaag ik hem dat hij niet zo’n grote mond moet hebben omdat hij nog geen basisspeler is. Maar nee: ik gun hem natuurlijk het beste en heb ik ook het liefst dat hij ook gaat spelen. Het lijkt me heel leuk om samen met mijn broer in één team te kunnen voetballen. We hebben nog nooit samen gespeeld door het leeftijdsverschil, dus ik vind het echt geweldig, echt leuk!” glundert ons toptalent van oor tot oor.

  Aron Klaassen
  Ik heb het er met de trainer over gehad dat jij het schoolvoorbeeld bent van de speler die zichzelf opstelt. Daar was hij het roerend mee eens…
  “Ja, ik had in de voorbereiding even last van een blessure en had wat tijd nodig om helemaal fit te worden. Ik vond zelf dat ik er al eerder klaar voor was, maar ik moet heel eerlijk bekennen dat dat eigenlijk nog niet zo was. Dus moest ik eerst weer ritme opdoen in het tweede. De laatste weken gaat het nu weer lekker. Vorige week en vandaag weer lekker gewonnen en als je goed speelt, dan sta je er dan gewoon in. Ik denk dat we gewoon de controle hadden over de wedstrijd en we wonnen veel tweede ballen. Dat was lekker voetballen en we hielden het veld ook goed compact. Daardoor kwam CSW er eigenlijk niet doorheen. Een verkeerde bal terug en een doorbraak waar Brian goed bij zit en dat was alles. Je moet de eerste helft natuurlijk wel ook gewoon zelf scoren, dan maak je het jezelf veel makkelijker. Als je de wedstrijd terugkijkt, dan zie je dat we eigenlijk teveel moeite hadden om CSW op de knieën te krijgen. We hadden met rust eigenlijk al met 0-2 voor moeten staan!
  Na de 0-1 gingen we toch wat achteruit lopen en gingen hun met vier man voorop spelen. Ze gingen de lange bal spelen en kwam zo eigenlijk toch weer wat in de wedstrijd. Dat moeten we dan gewoon rustig uitvoetballen door de tweede bal te blijven winnen. Gelukkig hielden we met een lekker keepende Brain Willemse de boel achterin toch droog, maar ik denk dat we allemaal wel goed in de wedstrijd zaten.
  Ik ben gewoon blij dat ik de stijgende lijn weer te pakken heb. Ook op de trainingen gaat het steeds beter en ik voel me ook steeds fitter. Ik wil ook gewoon belangrijk zijn voor het team. Eind vorig seizoen ging het al beter dan aan het begin van dat seizoen en die lijn wil ik gewoon doortrekken. Door die blessure was het even wat aanpoten, maar nu ben ik voor mijn gevoel weer lekker bezig en hoop ik dat ik die positieve lijn vast kan weten te houden…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  De contouren van dit sv Huizen en de competitie in die eerste klasse A beginnen langzaam maar zeker wat vorm aan te nemen. Eén Zwaluw(en ‘30) maakt nog geen zomer en ook deze tweede overwinning maakt ons nog bepaald geen kampioenskandidaat. We hebben daarvoor nog een veel te lange weg te gaan in dit zo jonge seizoen. Toch geeft deze overwinning en de manier waarop we tegen CSW speelden wat optimisme na de zeperd tegen Argon. Een misstap die we tot de winterstop zullen moeten proberen goed te maken.
  Belangrijk is beide benen goed op de grond te houden en niet te vervallen in veel te hoge verwachtingen en euforie. We zullen iedere wedstrijd voor de volle 100% voor moeten gaan en we zagen tegen Argon dat een mindere dag genadeloos wordt afgestraft. Zoals Arnold Klein al aangaf is Huizen midden in een proces onder de nieuwe technische staf. Een proces dat zal moeten leiden tot een vernieuwd Huizen, met een vernieuwd elan en uiteindelijk toch weer promotie naar die hoofdklasse waar we als vereniging qua status, historie, accommodatie en kwaliteit toch naar moeten blijven streven. En dat zal nog lastig genoeg worden. Vandaag haakte Huizen aan bij de kopgroep: op doelsaldo blijft CSW koploper van die groep van vier met zes punten, met één doelpuntje voorsprong op achtervolgend Huizen. Niemand is meer zonder puntverlies en dat geeft de krachtsverhoudingen binnen deze eerste klasse toch wel weer. Nu al!
  En op de een of andere manier zie ik dan toch ook weer een parallel met vorig seizoen: ook nu weer is iedere wedstrijd een finale! En die volgende finale is tegen de zaterdagafdeling van het Buitenveldertse AFC. Een ploeg met twee gelijke spelen waarvan één tegen het Zwaluwen ’30 dat zo jammerlijk onderuit ging tegen Huizen. Geeft dat de krachtsverhoudingen weer of heeft de ploeg van Joey Papamelodias inderdaad de rug gerecht en is het aan een wederopstanding bezig? De tijd zal het leren.
  Ik hoop u allen weer massaal op de Wolfskamer te treffen als Huizen de tanden in AFC zal trachten te zetten. Alle support is daarbij uiteraard welkom! Het was opnieuw weer fijn langs de lijn!

  CSW - Huizen 0-2 (0-0)

  Scoreverloop:

  60. Dennis Lamme 0-1
  71. Quincy van Waveren 0-2

   

  Opstelling CSW:
  Rahim Gök, Maikel Pauw, Jelle van den Bosch, Nick van Asselen, Elroy Baas, Erik Mulder, Sven van der Horst, Justin Blok (72. Dave Cornelissen), Vincent van Hellemondt, Menno v.d. Leeden, Kenzo Shailesh Brown (72. Mike Cornelissen)

  Opstelling Huizen:
  Brian Willemse, Danny Benning, Wouter Vente, Wouter Bonke, Renee Troost, Quincy van Waveren (84. Thomas Müller), Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Sebastian van Kammen, Hidde van der Veldt (67. Zakaria el Biyar), Dennis Lamme (80. Jeroen Lamme)