https://www.svhuizen.nl/die-ellendige-eerste-wet-huizen-azsv/n3898c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Een prima wedstrijd spelen en toch de pottenbak ingaan. Het overkwam Huizen tegen AZSV. Een verslag...
  die-ellendige-eerste-wet-huizen-azsv

  Return
  Hoewel het einde van het seizoen al met rasse schreden naderbij komt, treffen we vandaag AZSV eigenlijk voor het eerst. Die paar minuten in Aalten tel ik dan voor het gemakt maar even niet mee. De KNVB telt ze gelukkig ook niet mee, zodat we niet voor slechts een ‘staartstuk’ van de wedstrijd helemaal naar Aalten hoeven af te reizen op Hemelvaartsdag.
  Vandaag dus de wedstrijd die eigenlijk de ‘return’ had moeten worden. AZSV staat er ook alles behalve rooskleurig voor op de ranglijst en we hoeven er dus niet op te rekenen dat de Aaltenaren matig gemotiveerd die bus uit zullen stappen. Ook AZSV zal er op gebrand zijn de volle zes punten uit dit tweeluik te halen.
  Op mijn spelerslijstje is de naam van Garrett Jones doorgehaald. Hij is ziek verneem ik van invaller teammanager Gert van der Roest. Wel zie ik de naam van Murat Önal bij de wissels staan. Voor de rest houdt coach Weggemans het bij het winning team dat je dus never changet. Hidde van der Veldt, Bob Brilleman, Desmond Mensen en reserve doelman Rinaldo O’Niel moeten naast hem vanaf de bank hun kansen afwachten.
  Tegenstander AZSV zit helaas wat vast in de file en dat houdt in dat de wedstrijd een kwartiertje later zal gaan beginnen. En met het prachtige zomerweer dat deze aprilmiddag opleukt zullen weinigen daar ook problemen mee gehad hebben, want het was goed toeven op de Wolfskamer. Bedrieglijk goed voetbalweer, want aangenaam buiten de lijnen, is de gevoelstemperatuur binnen de lijnen nog een paar graden hoger: het kunstgras lijkt de warmte aan te trekken en dat maakt de atmosfeer op het veld bepaald niet van dien aard dat je er zin van krijgt om een eindje te gaan hollen.

  D’r op en d’r over!
  En Huizen gaat ferm uit de startblokken. Opererend vanuit die compacte defensie begint Malolepszy in de derde minuut aan een rush waarbij Robbin Thuss en Max Jansen hem de pas af lijken te gaan snijden. Met een schitterende voetbeweging loodst Malo de bal echter precies tussen de twee verde3digers door en zet zichzelf zo in kansrijke positie. Die positie is echter wel wat schuin voor de goal van Matthijs Ebbers, zodat Malolepszy de bal fraai breed legt op Kevin Smit die goed uithaalt en Ebbers tot een formidabele redding dwingt. De corner van Joey Papamelodias lijkt aanvankelijk op niets uit te draaien, maar via via belandt het kunstleer weer voor de voeten van onze spelbepaler en met een prachtig afstandsschot neemt hij het doel van Ebbers opnieuw onder vuur en de bal zeilt bijna bij de verre paal binnen. Huizen is duidelijk van plan snel zaken te doen en houdt de Aaltenaren stevig onder druk. ‘Er op en er over’ is het devies voor vanmiddag.
  Toch ook wel even werk aan de winkel voor onze defensie als Klaassen en Buitenhuis eendrachtig ingrijpen bij een uitval van AZSV. De lange bal lijkt dreigend bij Kars Vierwind te belanden, maar eendrachtig weten onze mannen diens inzet te blokkeren. De bal spat omhoog en heel even lijkt het nog een benauwd momentje te gaan worden voor Wilco Mackaay, want zo’n steil naar beneden vallende bal is altijd lastig voor een keeper, maar tot onze opluchting en die van Mackaay valt de bal op het dak van het doel.
  Acht minuten gespeeld als Joey Papamelodias de bal op het middenveld onderschept. Met een formidabele rush trekt hij het strafschopgebied binnen, wordt tegen de hakken getikt en gaat neer. Scheidsrechter Greveling ziet er echter een schwalbe in en geeft de vrije trap aan AZSV. Was de wens nou écht de vader van deze penalty-gedachte? Ik ben geneigd scheidsrechter Greveling hier vanaf de tribune het voordeel van wel heel veel twijfel te geven…

  Druk
  Bijna een kwartier gespeeld en AZSV komt maar uiterst moeizaam onder de Huizer druk uit. Als een wurgslang houden de Huizers AZSV in haar greep en op de tribune hebben we het gevoel dat dit vandaag echt niet meer stuk kan. Ook Lucas van Esterik – karakter, werklust en inzet zijn hem bepaald niet vreemd – worstelt zich het strafschopgebied binnen. Hij raakt de bal echter na al die strijd niet meer vol en de bal kan weer met vereende krachten door de Aaltenaren geruimd worden. Het kan haast niet anders of die openingsgoal gaat een keer vallen!
  Een corner van Joey Papamelodias komt schitterend voor. Beter kun je ze niet panklaar leggen, maar drie Huizers verzuimen er het hoofd tegenaan te zetten en de bal zeilt rakelings voor de goal langs naar voor AZSV veiliger oorden.
  Ook de noodrem gaat er dan op als Buitenhuis op de turbo door lijkt te gaan breken. Het kost Joost Rasing terecht een gele kaart. Het is alle hands aan dek voor AZSV.
  Twintig minuten gespeeld en een pass van de goed op dreef zijnde Randy Onuoha bereikt Thomas Malolepszy. Malo legt aan voor een schot, aarzelt heel even en dan blijkt die aarzeling genoeg voor de Aaltener verdedigers om zich voor de bal te storten en het schot te kraken. Het levert wel een corner op die via via bij Kevin Smit komt die van twintig meter de bal rakelings naast pegelt.
  AZSV breekt dan even uit en we moeten twee corners op rij toestaan als Renee Troost de uitval over de achterlijn rommelt en zo een corner weg moet geven. Even hilariteit als de bal ver weg wordt gepegeld en onze nieuwbakken teammanager wel héél erg ijverig de ballenzak blijkt te hebben dichtgeknoopt. Als de zak dan eindelijk zijn inhoud prijsgeeft kan die tweede corner dan eindelijk worden genomen.
  We naderen al het halve uur en de kansen blijven zich maar aaneenrijgen onder die niet aflatende druk van Huizen. Het kan toch niet anders of die rode muur moet toch een keer bezwijken onder zoveel geweld? Een prachtige pass van Onuoha stuurt Quincy van Waveren op weg. Deze wordt in de mêlee van verdedigers van de bal gezet, maar Huizen houdt druk en AZSV moet weer aan de noodrem. Quincy gaat achter de vrije trap staan en ondanks zijn protesten neemt het tweemans muurtje geen afstand. Via dat muurtje jaagt Quincy de bal dan tenslotte maar tot corner. Ook een volgende corner levert echter niets op en vooralsnog houden de Altenaren dus knap stand onder de druk.
  Een handsbal levert opnieuw een vrije trap voor Quincy van Waveren op. Deze keer wel voldoende afstand en de bal spat rakelings naast de goal van Matthijs Ebbers.
  Een uitval van AZSV en Yeftha Nyamsangya gaat op avontuur en duikt rand zestien gewillig tussen de gemalen autobanden. Robbin Thuss zet zich achter de bal en krult hem fraai om het viermans-muurtje dat de Huizers hebben gemetseld. De bal gaat dreigend richting doelvlak, maar dan is daar die attente Wilco Mackaay die de bal stijlvol wegvangt.

  Die vermaledijde eerste voetbalwet
  Weer trekt Yeftha Nyamsangya op avontuur, maar deze keer snijdt Randy Onuoha hem goed de pas af en loopt hem keurig van de bal.
  Achter me zit Peter Post van de Gooi en Eemlander en als ik de eerste voetbalwet citeer ('Als je zelf niet scoort, dan doet je tegenstander dat wél') bestrijdt hij die stelling. De argumenten van die discussie zal ik u besparen, maar kort daarop klopt hij me troostend op de schouder als spits Rick van der Eerden na een simpele combinatie ineens vrij mag aanleggen voor een schot van net binnen de zestienmeter. De bal lijkt houdbaar, maar valt toch buiten bereik van de graaiende handen van Wilco Mackaay net naast de paal binnen… En met verbijstering constateren we dat we ondanks een overweldigende superioriteit we toch weer tegen een 0-1 achterstand aan lopen te kijken… Ongeloof, verbijstering en ontzetting vechten een kleine machtsstrijd uit in mijn gemoed. Dit is een domper die alleen de hele sterken te boven komen. Zal Huizen die veerkracht weten op te brengen?
  En dat lijkt Huizen dan toch ook op te kunnen brengen: drie minuten voor de rust legt Joey Papamelodias een vrije trap keurig op het hoofd van Jordey Buitenhuis. Diens kopbal treft geen doel, maar de bal valt ter hoogte van de eerste paal wel voor de voeten van de op een meter van het doel staande Renee Troost die zich niet bedenkt en uithaalt. De bal spat rakelings voor beide palen langs en weer zien we een uitstekende kans in rook opgaan. Het zit ook voor geen stuiver mee, ook!

  Rust
  Nadat Joost Rasing voor de Aaltenaren na een snelle counter een bal ‘Huizen’hoog over had gejaagd gaan we dan met die uitermate frustrerende 0-1 aan de thee. Hoe onrechtvaardig kan Koning Voetbal zijn? Vier, vijf doelrijpe kansen liet Huizen liggen in een eerste helft die zich vooral voor de goal van Ebbers afspeelde. En toch kijken we tegen die frustrerende 0-1 aan uit de anderhalve kans die onze gasten zich deze eerste helft wisten te creëren.
  Huizen had zichzelf voor het uitstekende spel moeten belonen met zeker een treffer of twee en daar waren kansen genoeg voor aan te wijzen die daar voor hadden kunnen zorgen.
  Huizen heeft nu een pittige taak om de toch al zo stugge Aaltense muur te slechten, een muur die door dit meevallertje alleen maar hechter geworden zal zijn in de overtuiging dat er hier wellicht tóch iets te halen zal vallen.
  Gelukkig hebben we met Murat Önal nog een troef achter de hand. Maar hoe fit ís onze eerste spits? Zal hij al in staat zijn het verschil vanmiddag te kunnen gaan maken?

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen
  Als de gong voor de tweede ronde van deze wedstrijd gaat zien we dat Önal nog niet meteen wordt ingebracht, maar nu wel aan zijn warming-up gaat beginnen.
  Meteen een hachelijk moment voor de goal van Wilco Mackaay als Vierwind van dichtbij mag uithalen. Wilco Mackaay reageert echter sterk met de voet en weet het gevaar te bezweren. AZSV heeft in de rust duidelijk de opdracht gekregen om deze klus meteen maar af te maken en opent de tweede helft dan ook sterk en met vertrouwen. Een achterwaartse kopbal vliegt maar rakelings Wilco’s goal voorbij en we zitten heel even wat onrustig op onze stoeltjes. Maar alras neemt Huizen dan toch het heft weer in handen en zet het de druk van de eerste helft voort. Een vlammend schot van Joey Papamelodias van een meter of vijfentwintig vliegt maar rakelings over de goal van Ebbers en een minuut later overleeft mannetjesputter Van Esterik een tweetal felle tackles als hij over het middenveld doorstoot. Met wat fortuin brengt de tweede tackle de bal voor de voeten van Quincy van Waveren die zich niet bedenkt en met een schitterende curve de bal in de verre hoek achter Ebbers legt: 1-1 en we zijn weer helemaal in de race!
  Weggemans benut de feestelijke onderbreking meteen om Önal in te brengen voor Kevin Smit en Huizen gaat op jacht naar de voorsprong: een voorzet van Joey Papamelodias wordt bijna in eigen doel gewerkt bij de tweede paal en Quincy van Waveren dwingt Ebbers opnieuw tot een goede redding met een diagonaal schot. Onuoha dringt aan en wordt net buiten de zestien neergelegd. Deze keer belandt de vrije trap van Joey nog maar ternauwernood op de ballenvanger: meters over! AZSV wankelt, maar weet hoe dan ook overeind te blijven…

  Stings like a bee
  Ik herinner me uit mijn jeugd nog een bokswedstrijd. De bokser was ronden lang murw geslagen door zijn tegenstander (was het Cassius Clay – zo heette die toen nog – tegen George Foreman?) en haalde toen onverwachts één keer vernietigend uit en sloeg zijn tegenstander met die ene dreun K.O…. Dat ging er door me heen toen in de negenenzestigste minuut Rick van Eerden uit het niets uithaalt en zijn schot geblokt ziet. De bal valt echter zo voor de voeten van Kars Vierwind die daarmee een open kans krijgt. De defensie is volledig uit positie gespeeld en het doel ligt wijd open voor Vierwind die zich dat buitenkansje niet laat ontnemen en de bal in de openliggende goal schuift: 1-2… Dance like a butterfly, sting like a bee… Het dansen als een vlinder heb ik weinig gezien bij onze gasten, maar van de dodelijke steken die ze uitdeelden des te meer. Wat een dompers, wat een tegenvallers moeten onze mannen verwerken. Nog een goede twintig minuten te gaan, maar de balcontrole verliest het van de frustratie en er gaat ineens een hoop mis bij de onzen. Onuoha glibbert weg en geeft daarmee Vierwind de kans opnieuw te scoren. Deze keer heeft Kars het vizier wat te hoog afgesteld staan en de bal vliegt over. Wilco Mackaay werpt zich dapper voor een aanvaller, de bal gaat er dan alsnog in en tot onze opluchting heeft de arbitrage buitenspel of een overtreding geconstateerd en keurt de goal af.

  Alles of niets
  Coach Van Toor brengt dan middenvelder Brian Hogeweide voor vleugelspits Joost Rasing om de laatste stormloop van Huizen te weerstaan. Huizen valt met de moed der wanhoop aan en de duels worden feller en de irritaties lopen wat op. Arbiter Greveling heeft er de handen vol aan en gaat even de mist in als invaller Hogeweide gewoon een bal in het gezicht krijgt en de arbiter meent hem met een vrije trap te moeten troosten. Het wekt irritatie op bij Joey Papamelodias die met geen vinger aan zijn tegenstander had gezeten en ook aanvoerder troost gaat verhaal halen bij Greveling. Het levert hem een gele prent op.
  Weggemans brengt dan de lange Desmond Mensen in voor Malolepszy en geeft opdracht opportunistisch die bal dan maar voor de goal te pompen in de hoop dat vrouwe Fortuna ons dan eindelijk ook een keertje goed gezind zal zijn.
  Negenentachtigste minuut: Renee Troost haalt tot twee keer vernietigend uit om de bal op de verdedigers uiteen te zien spatten. Bart Kremer komt nog voor Max Jansen, waarmee AZSV coach Van Toor nog wat seconden probeert te snoepen. Een gekraakt schot van Önal is een prooi voor Ebbers en diep in de blessuretijd stuift daar dan ineens de voor Van Esterik ingevallen Hidde van der Veldt er vandoor. Hij gaat op volle snelheid het strafschopgebied binnen en wordt neergehaald. Penalty! Schalt het over de Wolfskamer. Maar niet in het hoofd van arbiter Greveling die het gebaar maakt door te spelen… Vanuit mijn positie op de tribune een schoolvoorbeeld van een strafschop. Maar ik loop niet met die fluit in de mond, ik sta daar niet met een vlaggetje langs die lijn… En ik denk dat dat voor de voetbalsport in zijn algemeenheid ook eigenlijk wel het beste is, want als ik érgens niet geschikt voor ben, dan is het voor de arbitrage. Hetgeen maar aangeeft wat mijn oordeel in deze waard is. Helaas hebben niet alle supporters deze relativerende kijk op hun arbitrale vermogens en Greveling is dan ook voor velen de gebeten hond na afloop. Maar Huizen verloor vandaag niet van de arbitrage, maar van zichzelf: na een kwartier hadden de Aaltenaren al hoofdschuddend over het veld moeten zwalken dat er hier niets te halen viel. Maar dat was dan ook het enige verwijt dat ik de mannen vandaag maken kon…

  Michael Weggemans
  “Ik vond dat we gewoon een hele goede wedstrijd hebben gespeeld,” beaamt Michael mijn opmerking dat ik de ploeg alleen verwijt dat ze de kansen niet hebben afgemaakt. Ondanks dat je goed speelt weet je dat je altijd twee of drie kansen tegen krijgt. En ja, als zij dan een rendement van tegen de honderd procent hebben, dan heb je een probleem.
  Tja en we hadden de arbitrage ook niet echt mee vandaag: eerst Joey die op zijn hakken wordt getrapt en dan die penalty in de slotfase. Je ziet hoe onze spelers reageren, dan was het wel een hele duidelijke!
  Maar goed – je koopt er verder niks voor omdat je met lege handen staat – maar er mankeerde verder eigenlijk weinig aan, dat is het enige positieve dat we uit deze wedstrijd mee kunnen nemen. We hebben bijna negentig minuten gedomineerd en kansen genoeg gecreëerd om de wedstrijd te kunnen beslissen – al in de eerste helft! In de rust zei ik nog: ‘Jongens, deze wedstrijd gaan wij écht niet verliezen! We staan met 0-1 achter, maar ik ben gewoon tevreden!’ En toen die 1-1 viel had ik ook het gevoel dat we er overheen zouden gaan lopen. Tja, en toen kregen zijn die andere halve kans en pof, toen was het over. Daarna hebben we zelf ook bijna niks meer gecreëerd. Maar daarvoor hadden we het eigenlijk dus al lang moeten afmaken., Als we deze wedstrijd terugkijken denk ik niet dat we kunnen begrijpen hoe we hier hebben kunnen verliezen – het is echt ongelofelijk… Maar goed: als we dit goede spel dinsdag weer aan de dag leggen, dan trek je ‘m waarschijnlijk wél over de streep. Ik ben ondanks deze pijnlijke nederlaag nog steeds hoopvol want we krijgen nog directe concurrenten. We hadden deze inderdaad moeten winnen om de aansluiting te kunnen bewerkstelligen, maar goed, we roepen vanaf de winterstop al dat iedere wedstrijd cruciaal wordt en daar is dus geen verandering in gekomen.
  Murat had donderdag voor het eerst weer meegetraind, maar we hebben nog wat belangrijke potjes voor de boeg, dus ik wilde niet teveel risico met hem nemen. Daarnaast hebben we met Kevin een waardige vervanger die het tegen Urk gewoon heel goed heeft gedaan. Hij kreeg die tweede helft alleen wel wat weinig bruikbare ballen omdat we naar het einde toe opportunistischer gingen spelen met Renee Troost in de spits, Mensen erbij, we speelden uiteindelijk met vier aanvallers, één-tegen-één over het hele veld, we hebben er gewoon alles aan gedaan om te winnen. Voetballend waren wij voor mijn gevoel de betere ploeg en juist met lange ballen zijn we fysiek de mindere. Vandaar dat het een laatste redmiddel was waar ik ook niet te vroeg mee wilde beginnen. Maar je wilt toch iets forceren…” Aldus een strijdbare en ongebroken Michael Weggemans die nu voor de zware taak staat zijn mannen op te laden voor aanstaande dinsdagavond bij het degradatieduel in en tegen het Nijkerkse NSC…

  Hidde van der Veldt
  Je breekt door, en dan…
  “Nou, simpel: ik tik de bal door en hij haalt me onderuit… Een 100% strafschop! Hij tikt de benen onder me vandaan, want anders had ik zeker voor mijn eigen kans gegaan. Het had de gelijkmaker moeten zijn, eigenlijk.
  Ik kom net terug van een blessure, dus het is sowieso lekker om weer te kunnen spelen. Ik had het verschil kunnen maken, maar dat werd me dus niet gegund…”

  Wilco Mackaay
  Ik had toch een beetje het idee dat je die eerste had kunnen hebben…
  “Ja, dat kan ik me voorstellen. We speelden goed en vergeten het alleen af te maken. Dan komen zij er een keer doorheen en dan kan die spits vrij uithalen op de rand van de zestien. Ik stond gewoon op mijn voorvoeten en hij schiet hem keurig netjes net buiten mijn bereik. Dan ziet het er misschien vanaf de tribune wat simpel uit, maar ja, hij kan dus wel vrij uithalen en dan wordt het moeilijk voor een keeper om dan nog wat uit te kunnen richten – je moet dan ook een beetje gokken waar die bal gaat komen, dan. Maar ik snap wat je bedoelt…
  Tja, het is heel zuur om op deze manier te verliezen. We speelden best een goede wedstrijd, maar maakten de zaak niet af.
  Ik heb de afgelopen weken de nodige gesprekken gehad om er nog een jaar aan vast te knopen, hier, op mijn werk en met mijn vriendin. Ik heb afgelopen donderdag echter toch besloten dat het geen haalbare kaart is vanwege de afstand Rijswijk – Huizen. Ik krijg van mijn werk een NS businesscard en dan moet ik dus met het OV ’s avonds terug en dat is gewoon niet te doen. Ik wilde het best wel heel graag, maar ik ben bang dat ik mezelf dan in oktober tegenkom… Jammer, want ik vind dit een hele fijne club en ik had er graag nog een jaartje aan vast geknoopt..”

  Quincy van Waveren
  Een wereldgoal, maar een moeizame wedstrijd van jouw kant…”
  “Nee, je hebt gelijk, ik kwam wat moeilijk in de wedstrijd. Ik was niet of nauwelijks aanwezig op de momenten dat het nodig was. Dat heeft natuurlijk met meerdere aspecten te maken en ik was dan ook blij dat ik toch nog van dienst kon zijn voor het team om de op dat moment belangrijke gelijkmaker te scoren.
  Na de gelijkmaker leken we op de goede weg te zijn, helaas loopt de wedstrijd dan anders – niet terecht naar mijn mening – wij speelde écht helemáál niet slecht, heel onterecht dat we ‘m verloren hebben. Je moet altijd naar jezelf kijken en ik moet gewoon vaststellen dat we goed gevoetbald hebben, alleen wel veel kansen laten liggen. Joey had wellicht in de eerste helft als een penalty moeten krijgen, maar daar kan je nog over discussiëren, maar die laatste penalty, dat was er een uit het boekje! En als je die dan niet krijgt, dan ‘pis je dus alsnog naast de pot’ om het zo te zeggen. Maar goed: we hadden het natuurlijk al veel eerder af moeten maken en dat moeten we alleen onszelf verwijten.
  Het was inderdaad erg warm. Dat veld wordt heet en dan gaan je voetzolen opzwellen, dat maakt het er allemaal niet beter op, loodzwaar!
  Ik begon de wedstrijd al met wat pijntjes en had afgelopen week ook wat rustiger aan getraind. Vanaf de zeventigste minuut zat ik er echt doorheen. Ik probeerde nog wel vol gas te gaan, maar het zat er gewoon niet meer in.
  Nee, we zijn niet gebroken. Het gevoel is goed in de groep, we zien dat we best goed kunnen voetballen, maar het wordt uiteraard wel heel lastig. Ik denk dat we gewoon positief moeten blijven. We krijgen deze ploeg ook nog uit en je zag vandaag dat we echt niet kansloos tegen ze zijn, we krijgen BNSC nog – thuis hadden we daar gewoon een off-day, dus die moét nu gewoon gewonnen worden. Het zit er gewoon in, het gevoel is goed in de groep! We willen écht niet naar die eerste klasse. Sommige supporters hebben zich er al bij neergelegd, maar wij zitten hier elke week met een rotgevoel dat die eerste klasse steeds dichterbij komt. Wij hebben ons daar beslist nog niet bij neergelegd!”

  Arbiter Greveling
  Uiteraard schoot ik onze arbiter van vanmiddag na de wedstrijd nog even aan om zijn visie op de slotfase en de vermeende penalty te geven.
  “Vanuit mijn standpunt en dat van mijn assistent werd de speler van Huizen niet geraakt. De tackle gaat er langsheen, hij ziet het been en gaat neer.
  Ik heb verder de wedstrijd niet als onprettig ervaren. Ondanks wat onheuse bejegeningen over en weer gingen de spelers voor de rest fair met elkaar om. ‘Het scherpst van de snede’ vond ik wel meevallen gelet op de overtredingen en het belang van de wedstrijd. Overall kijk ik wel met een tevreden gevoel op deze wedstrijd terug…”
  Aldus scheidsrechter Greveling…

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Nog vijf wedstrijden te gaan, maximaal vijftien punten in de pot. Een achterstand van acht en negen punten op de ploegen die momenteel de PD plekken bevolken. Willen we aan die eerste klasse kunnen ontsnappen, dan hebben we geen trainer nodig, maar Hans Klok.
  Vandaag hadden we Vrouwe Fortuna ingeruild voor het Pechduiveltje. Huizen speelde de pannen van het dak, maar trok toch aan het kortste eindje van de score. Natuurlijk kunnen we tevreden terugkijken op een goede wedstrijd, maar voetbal is helaas geen jurysport: alleen de goals tellen. Net als bij die bokswedstrijd waarin Clay ook op punten achterstond tegen de op hem inrammende Foreman. Alleen de K.O. telt en die kwam voor Huizen dus in de negenenzestigste minuut toen een droge knal een einde maakte aan de stellige overtuiging dat deze wedstijd gewoon gewonnen zou gaan worden. Ik denk dan ook dat je wel mag stellen dat dit een ‘gestolen’ overwinning was en de mannen reizen terug naar Aalten in een deinende bus. Dronken van bier en geluk, want ze sleepten de overwinning voor de poorten van de hel weg en zetten daarmee een o zo belangrijke stap naar lijfsbehoud. Een stap die Huizen dus verzuimde te maken.
  Alleen een ongeslagen reeks van vijf wedstrijden kan nog zicht bieden op handhaving. Te beginnen met de strohalm op dinsdagavond om 18.30 uur in Nijkerk. Huizen hangt aan een zijden draadje. Maar ook zijden draadjes en strohalmen houden het wel eens. Laten we ons daar dus maar aan vast houden…

  Huizen - AZSV 1-2 (0-1)

  38. Rick van der Eerden 0-1
  59. Quincy van Waveren 1-1
  70. Kars Vierwindt 1-2


  Opstelling Huizen:
  Wilco Mackaay, Danny Benning, Renee Troost, Jordey Buitenhuis, Randy Onuoha, Aon Klaassen, Joey Papamelodias, Kevin Smit (58. Murat Önal), Quincy van Waveren, Thomas Malolepszy (87. Desmond Mensen), Lucas van Esterik (74. Hidde van der Veldt).

  Opstelling AZSV:
  Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Max Jansen (90. Bart Kremer), Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsagya, Joost Rasing (84. Brian Hogeweide), Rick van Eerden, Robbin Thuss, Kars Vierwind.

  Foto's: Henk Heijnen Fotografie