Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Wedstrijdverslagen

  Degelijk: SDVB – Huizen 0 – 2

  Gepubliceerd op:

  SDVB

  Sterk Door Vriendschap Barneveld is net als Huizen eind vorig seizoen gepromoveerd naar de vierde divisie. Dat geeft deze wedstrijd sowieso al een speciaal kantje. Daarbij hebben eerste wedstrijden van het seizoen altijd iets extra’s: beide ploegen willen koste wat het kost met een resultaat van het veld stappen en dat geeft zo’n openingswedstrijd altijd iets van een derby: een wedstrijd op zich.
  SDVB had voor die promotie wel de nacompetitie nodig en dat maakte dat de mannen uit Barneveld slechts een korte vakantie en voorbereiding beleefden.
  Weerzien ook met Rob Knul en Zakaria el Biyar, die beiden inmiddels ook al weer jaren de kleuren van de Barnevelders verdedigen. Zakaria begint op de bank, maar Knul staat in de basis. En dat maakt me nog zenuwachtiger dan ik al ben. Knul hebben we bij Huizen leren kennen als een blessuregevoelige, maar uiterste trefzekere spits.


  Inmiddels begint de selectie van Huizen ondanks de gedegen trainingsopbouw van Arnold Klein een beetje op een aflevering van M*A*S*H* te lijken: topscorer Theo Visser is nog niet klaar voor negentig minuten en begint op de bank, Timo Vos sloot deze week pas weer aan bij de training en is nog niet wedstrijdfit, Hidde van der Veldt verliet donderdag strompelend de training, Joshua Lo-Asioe heeft amper kunnen trainen na de aanslag op zijn benen in het oefenduel tegen Genemuiden en onze nieuwe aanwinst Sergio Kozjak hoeft zich door een kwetsuur ook niet in het wedstrijdtenue te hijsen. Voeg daarbij de afwezigheid wegens sociale verplichtingen van Sergae Kogeldans en we zien een gemankeerd Huizen in deze o zo belangrijke openingswedstrijd.
  Geen namenlijst van Huizen in mijn bezit, maar een fotootje van de lijst van de stadionspeaker lost dat voor me op. Als tegenprestatie neem ik die lijst van ons nog even met hem door op de correcte uitspraak, maar op de een of andere manier blijft die uitspraak bij een aantal spelers lastig. Ik moet bekennen dat ik voor ‘Felitciano Zschusschen’ ook een macrootje heb gemaakt dat die naam correct voor me spelt als ik de lettercombinatie ‘Zs’ intik…
  En dus begint Huizen met Hensen in de goal. Vooralsnog lijkt Hensen de strijd om de plek onder de lat te hebben gewonnen. Kroeze, Jeroen Lamme, Anouar Aktaou en Helms moeten de aanvalsplannen van Rob Knul en zijn kompanen zien te verijdelen.
  Een middenrif met Dennis Lamme, Lo-Asioe en Thomas van den Abeelen moet het schakelcentrum tussen die defensie en onze aanvalslinie vormen. Een aanvalslinie die gevormd wordt door Van den Bosch, Zschusschen en de dartele Perez die in de voorbereiding een uitstekende indruk heeft achtergelaten.
  De psychologische oorlogsvoering van de Barnevelders bestaat uit een koppijn veroorzakende stampende herrie die over de tribunes wordt uitgestort. Het korte overleg dat ik met Fred Kirchner inzake de presentatiegids had willen hebben gaat daarin volledig verloren.
  En dan gaat het om drie uur dan toch beginnen: de bal rolt weer ‘om het echie!’

  Bingo!

  SDVB laat er geen twijfel over bestaan dat het voor de punten gaat vandaag. Meteen in de eerste minuut jaagt Rob Knul al een bal op onze verdedigingslinie. De inzet smoort en kan simpel door Hensen worden opgeraapt. Maar de intentie is duidelijk!
  Ook Huizen trekt via Perez ten aanval en onze speelse vleugelaanvaller sleept een minuut later dan de eerste corner van de wedstrijd uit het vuur. Thomas van den Abeelen neemt de weggebokste bal van doelman Ruben van de Streek op de pantoffel, maar de rebound krult helaas naast de goal van Van de Streek.
  De openingsfase is nerveus van beide kanten, voorzichtig zoeken beide ploegen naar openingen en als twee boksers draaien ze plaagstootjes uitdelend om elkaar heen op zoek naar openingen in de wederzijdse defensies. De thuisploeg neemt daarbij toch het heft min of meer in handen en Huizen wordt vaak op eigen helft teruggedrongen.
  Opnieuw een corner via Perez, maar nu eentje tegen. Onze jongeling schuwt het verdedigende werk niet.
  Écht in gevaar komt Huizen niet en dan in de zevende minuut is daar een uitbraak via Lo-Asioe en vooral Frank van den Bosch. Slim breekt hij door de defensie van de Barnevelders en trekt de bal perfect voor op de mee opgekomen Felitciano Zschusschen die zijn klasse als spits niet verloochent en de bal in één keer door in de verre hoek plaatst en doelman Van de Streek volstrekt kansloos laat: 0 – 1, en dat is gezien het beeld van de wedstrijd zeker een heerlijke opsteker.
  Ook voor onze spits is dus de kop er nu af! En dat er nog maar vele mogen volgen! Overigens was dit voor Felitciano al weer zijn vijftigste treffer op dit niveau!

  Tegenoffensief

  SDVB is uiteraard niet van zinnens zich bij deze tegenslag neer te leggen en gaat opnieuw vol in de aanval. Na een corner en een gevaarlijke kopbal bij de eerste paal van Rob Knul krijgt Huizen die bal maar niet weg uit de eigen zestien en via via komt de bal opnieuw voor de voeten van de man die ik eigenlijk liefst zo min mogelijk aan de bal wil zien: Rob Knul. De uithaal gaat gelukkig voor ons ruim over en we komen daarmee dus goed weg. Maar uit dit vaatje moeten we niet blijven tappen, want de wedstrijd is nog lang en als deze druk aanhoudt, dan moét dat een gegeven moment toch noodlottige gevolgen hebben voor onze mannen.
  Perez vormt een ware plaag voor de Barnevelders en op de tribune is het genieten van de wervelende acties van onze ‘Zirkzee’. Niet te beroerd ook ‘vuil’ loopwerk op te knappen is hij telkens de Barnevelders te snel af en krijgen ze maar geen grip op zijn acties. Op het middenveld tipt hij de bal weer weg voor een aanstromende SDVB’er en trekt opnieuw ten aanval. De actie is fraai, maar zoals vaak bij onze publiekslieveling is het vervolg niet op maat en de steekpass kan eenvoudig worden verwerkt bij SDVB achterin.
  Het aandringende SDVB vindt geen gaatjes in de hechte en gedisciplineerd verdedigende Huizer defensie. Als Knul het op nieuw van afstand probeert en een afzwaaier produceert, dan begint dat al een beetje naar ‘n ‘wanhoopspoging’ te rieken. En dat is een geruststellend gevoel: Huizen is niet van zinnens ook maar iets weg te geven…

  Pompen om niet te verzuipen

  Huizen geeft dus niets weg, maar het moet daarvoor wel diep gaan en komt hele periodes niet aan het eigen fraaie spel toe. Een afstandsschuiver van Dennis Lamme die simpel door doelman Van de Streek verwerkt kan worden mist de kracht om doeltreffend te kunnen zijn. Joshua Lo-Asioe wordt op het middenveld hard geraakt en heeft even verzorging nodig. Bezorgdheid of hij verder kan, maar onze kanjer komt al vlot weer terug binnen de lijnen.
  Frank van den Bosch gooit zich dapper in de baan van een vlammend schot van Rico Kuijt. Ik ‘voelde’ ‘m op de tribune…
  Huizen maakt het zichzelf soms wat lastig door maar steeds ‘mooi’ onder de druk uit te willen voetballen. Natuurlijk weet je dat bij een wilde opluchtings-peer die bal in no-time weer teruggebracht wordt, maar het blijft toch wel billenknijpen als er al combinerend getracht wordt het hoog druk zetten van SDVB te omzeilen.
  Een fraaie aanval via Dennis Lamme, Remco Helms en Rowdy Perez eindigt helaas in een fluitsignaal van arbiter Pieter van Veelen. Jammer, want het begon er veelbelovend uit te zien.
  Van Veelen trekt dan in de eenendertigste minuut geel voor Milan van Elten als deze zich vergrijpt aan Rowdy Perez. En dat zou helaas niet het laatste geel worden vandaag…
  Dan een knappe voorzet van de uitstekend spelende Tristen Kroeze die de bal bij de inkomende Perez tracht te bezorgen. Daar heeft doelman Van de Streek echter goed het oog in en vangt de bal weg voor Perez er iets mee kan uitrichten dat ‘lucht’ voor Huizen zou kunnen betekenen.
  Het ontbreekt de thuisploeg aan zorgvuldigheid in de opbouw: veel als pass bedoelde ballen vliegen onzuiver over de achterlijn en eigenlijk komt doelman Hensen nauwelijks in de problemen ondanks alle Barneveldse druk.
  Naarmate het rustsignaal nadert weet Huizen zich toch wat aan de druk van SDVB te ontworstelen. Na een lang lopende aanval over veel schijven produceert Perez een rollertje dat simpel verwerkt kan worden en kort daarop levert Perez een prachtige diagonale voorzet af die alleen ten koste van een corner onschadelijk gemaakt kon worden.

  Rust

  Na een langlopende Huizer aanval blaast Van Veelen ons dan aan de thee. De 0 – 1 is dan misschien niet helemaal terecht gezien het beeld van de wedstrijd, maar aan de andere kant heeft SDVB ook aanvallend weinig potten kunnen breken ondanks het optisch overwicht dat het grote delen van deze eerste helft had. Huizen verdedigt sober en gedisciplineerd en weet zich eigenlijk steeds simpel onder die Barnevelder druk uit te voetballen. Spits Knul ligt stevig aan banden en behoudens enkele wilde pogingen is hij nog niet écht in scoringspositie gekomen.
  Perez en Thomas van den Abeelen spelen sterk en nemen Huizen bij de hand. Ook broer Simon zie ik warm lopen en ik ben benieuwd wat Klein voor tactische troef in de mouw heeft.
  De Barnevelders houden de moed er maar in via een alternatieve versie van Three Little Birds. Het typeert het spel van SDVB wel een beetje: het is het nét niet…

  Kans

  Inderdaad heeft Klein in de rust ingegrepen: Simon is broer Thomas komen aflossen. Nou begrijp ik wel vaker de tactische handel en wandel van onze trainer niet helemaal, maar deze zag ik dus écht niet aankomen en ik vermoed dan ook een blessure of voorzorgsmaatregel in deze wissel. Thomas speelde in mijn ogen een voortreffelijke wedstrijd en van een blessure had ik geen signalen gezien. Maar ik weet uiteraard niet met welke opdrachten Klein de mannen het veld in stuurt.
  SDVB doet er niets op uit en dringt meteen weer aan. Kevin Greeven, Rico Kuijt en weer Greeven  zetten een vloeiende combinatie op die uitmondt in een bal voorlangs.
  Na drie minuten stuurt de lepe Felitciano Zschusschen met een prachtige beweging Simon van den  Abeelen door het midden weg. Van den Abeelen is snel en wordt op de hielen gezeten. Iets naar buiten gedrongen komt hij oog in oog met doelman Ruben van de Streek en jaagt de bal goed langs de uitkomende doelman. De bal doet het net bollen, maar helaas wel vanaf de verkeerde kant! Een fikse kans waar je er in dit soort wedstrijden nooit zo heel veel zult krijgen en die dus eigenlijk gewoon binnen had moeten vallen in plaats van in het zijnet. Positief is wel dat Huizen wat meer grip op het spel van SDVB leek te krijgen.
  Zschusschen gaat dan even later zelf ook nog een keer op avontuur. Met de bal aan de voet dringt hij Timo Schefczyk terug op zoek naar een gaatje. Als dat gaatje zich voordoet moet hij snel handelen en daarmee krijgt de bal net te weinig richting mee en gaat daardoor gevaarloos voorlangs.

  Geel

  Opnieuw krijgt Joshua Lo-Asioe een opdoffer die verzorging noodzakelijk maakt. Arbiter Van Veelen (uitstekend gefloten!) houdt hier nog het geel even bij op zak. Hoewel Josh het nog even probeert moet hij kort daarop dan toch vervangen worden door Theo Visser.
  Geel is er dan wel voor Simon van den Abeelen als hij op het middenveld hard een duel aangaat.  
  Ook voor Zschusschen zit de wedstrijd er even later op en hij wordt vervangen door Laurens Kooij. En zo moet Huizen dus toch weer twee sterkhouders missen, al komt er met Visser natuurlijk wel weer één voor terug.
  Opnieuw geel voor Huizen en opnieuw terecht: Tristen Kroeze ziet zich gepasseerd worden door Ricardo Mengerink en grijpt de Barnevelder bij het shirt. Een ‘nuttige’ overtreding, want het had maar zo een veelbelovende aanval kunnen gaan worden. Uiteraard zie ik liever géén overtreding, maar dan toch liever dat shirtje-trekken dan de doodschop waarmee Lo-Asioe vorige week tot staan werd gebracht…

  Wissels

  In de 68e minuut brengt SDVB-coach Schreuder dan eindelijk mijn ‘vriendje’ Zakaria el Biyar binnen de lijnen. Ik heb altijd een zwak voor die kleine dribbelaar gehad.
  Roy Bronkhorst zet dan de bal goed voor in het Huizer strafschopgebied. Via drie man spat de bal als in een flipperkast heen en weer om tot onze opluchting naast de goal te verdwijnen. De corner die daaruit volgt wordt zonder verdere problemen door onze defensie verwerkt en we kunnen weer opgelucht ademhalen. Deze wankele voorsprong is niet goed voor onze zenuwen.
  Dan gaat Kevin Greeven neer met kramp. De korte voorbereiding van de mannen van Schreuder begint zijn tol te eisen. Kort nadat Arnold Klein Tim Boterenbrood in het veld had gebracht voor Rowdy Perez moet dan ook Greeven het veld verlaten en wordt vervangen door Thimo Vink.
  Even wat desorganisatie alom en nu is het Dennis Lamme die Shan Biwott ferm neerhaalt. Opnieuw een gele prent waar weinig op aan te merken viel.

  Beslissing

  Met nog een dikke tien minuten te gaan breekt Huizen opnieuw uit. Weer is het die schier onvermoeibare Van den Bosch die aan de basis staat en de snelle Kooij op avontuur stuurt. De bal gaat door naar Simon van den Abeelen die opnieuw richting doelman mag gaan. Nu resteren er echter ook nog wat verdedigers naast de doelman die het bos in wordt gestuurd. Ook Visser mengt zich in de strijd en dat is dan eigenlijk net even teveel. Ondanks de lege goal weten de verdedigers te voorkomen dat onze aanvallers de bal er in kunnen planten. Het had maar zo de beslissing kunnen, nee: moeten zijn! Dit soort kansen mag je gewoon niet laten liggen op dit niveau!
  Zakaria el Biyar zoekt de hoek op en trekt goed voor. Hensen zit mis, maar de bal zeilt gelukkig ongehinderd verder.
  Met het naderende eindsignaal probeert Huizen de driepunter over de streep te trekken met blinde ballen naar voren waar Van den Bosch, Visser en Kooij zich de benen uit het lijf moeten lopen.
  Nog een minuut of vijf te gaan en Schreuder brengt nog twee aanvallers in het veld: Kevin Eskens die Milan van Elten aflost en Frits van Roekel waarvoor ik zo 1-2-3 geen speler het veld zag verlaten. Ik neem toch aan dat SDVB niet met twaalf man verder is gegaan. Ook het wedstrijdformulier gaf me geen uitsluitsel, dus ik neem aan dat ik deze laatste wissel fout heb gezien. Het ging ook allemaal wat gehaast en rommelig in die slotminuten.
  Nogmaals moet Van Veelen met de hand naar de borstzak als Visser neergelegd wordt door Kuijt. De seconden tikken weg en de spanning stijgt bij iedere tik…
  “In je handen! In je handen!” gilt een grapjurk als doelman Van de Streek naar de cornervlag sprint om een hoekschop te voorkomen. Op de tribune lachen we de zenuwen even van ons af.
  De negentig staat al op de stadionklok als een voorzet voorlangs gaat bij Van de Streek. Gejaagd door de haast om nog een keer ten aanval te kunnen gaan stormt de doelman wat onbesuisd achter de bal aan en komt dan in botsing met Theo Visser. Arbiter Pieter van Veelen kent geen genade en wijst resoluut naar de stip. En dan weet Visser wel raad met dit buitenkansje. Genadeloos laat Visser die onfortuinlijke Van de Streek kansloos en schiet Huizen met die 0 – 2 in veilige haven… Voor de statistici onder ons: dit was Theo’s vijfenzeventigste!

  Arnold Klein

  “De kop is er af met drie punten,” beaamt Klein. “We wisten dat we met een gehavende ploeg hierheen moesten, niet alleen voor wat betreft de spelers die we tot onze beschikking hadden, maar ook qua fitheid van spelers. Vijf weken voorbereiding – mijn collega had er zelfs nóg minder – lijkt wel aardig, maar als je ziet hoeveel je dan met een volledige groep hebt kunnen trainen. Sommige spelers hebben bij ons ook maar twee of drie weken voluit kunnen trainen. Dat maakt dat een aantal spelers nog niet zover is dat ze maar moeiteloos kunnen invallen.
  We scoorden uit een goed lopende aanval. Dat was inderdaad een loopactie zoals we die getraind hebben en ook graag terug willen zien. Dan heb je natuurlijk gewoon de kwaliteit van Felitciano Zschusschen die zo’n bal dan keurig in de lange hoek pegelt.
  Daarna kwamen we toch voor mijn gevoel wat teveel achter de feiten aan te lopen, zeker het eerste bedrijf. We liepen ook niet ‘slim’ achter die feiten aan. Dat kostte ons verdedigend zoveel energie dat we ook in de omschakeling in balbezit aanvallend geen vuist konden maken. Dat is een aspect waar ik zeker niet tevreden over ben in die eerste helft.
  Ik ben wél weer tevreden over het laatste deel van de wedstrijd. Misschien niet over hoe we het uiteindelijk uitspelen, maar wel hoe we goed ‘compact’ zijn gaan staan. Daardoor lukte het om eigenlijk niks weg te geven. Als we nog wat slimmer in de omschakeling waren geweest, dan hadden we ze direct na rust al meer pijn kunnen doen.
  Als je kijkt naar de kansenverhouding, dan hebben we verdiend gewonnen, maar kijk je naar het veldspel, dan denk ik weer niet dat we verdiend hebben gewonnen. We moeten alleen nóg slagvaardiger worden in die laatste fase.
  We kenden de speelwijze van Rob Knul. Als je dat op de juiste wijze bespeelt, dan haal je de angel uit SDVB.”
  Je wisselt de broers Van den Abeelen. Dacht je: dat heeft niemand in de gaten en dan heb ik zo een wissel extra?
  “Haha! Nee, ik wilde Joshua Lo-Asioe terugbrengen op de positie waar ik hem het liefste zie spelen. Dan moet er helaas iemand ‘sneuvelen’ en Thomas heeft zeker niet slecht gespeeld, maar het is géén nummer tien. Zijn broer Simon heeft iets meer aanvallende kwaliteiten. Waar Thomas inmiddels al een beetje gewend is aan het tempo, moet Simon alleen nog een beetje aanhaken. Door zijn blessure heeft hij daarin nog wat trainingsachterstand. Maar ik wilde iets meer diepgang op die positie, maar je zag dat hij toch nog wat wedstrijdritme ontbeert.
  Sergio Kozjak haakte donderdag met een lichte blessure af. Die werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Vorig seizoen konden we de bekerwedstrijden gebruiken als voorbereiding. Straks sluiten er weer geblesseerden bij de groep aan en wordt de groep weer groter en breder. Nu vullen we aan met spelers uit Onder23 en die zullen uiteindelijk aan moeten klampen bij het niveau van het eerste. Dat gaat al de goede kant op met Rowdy Perez. Je ziet dat die knul van net achttien heel graag wil en we moeten alleen nog aan hem sleutelen om hem positioneel nóg beter te krijgen. Hij staat ook nog wel eens wat te dromen op het veld. Aan de andere kant is dat wellicht ook zijn kwaliteit als hij vanuit zo’n dromerige situaties ineens een actie maakt.”
  We hebben in het verleden Tijs Schipper als trainer gehad die steeds over het veld de naam ‘Jóóónes!’ bulderde om Garrett Jones aan het werk te zetten. Nu zie ik daar een soort herhaling van met jou en je ‘Róówdyyyy!’
  “Haha, tja... Sommige spelers hebben het gevoel dat als ze de bal niet hebben, dat ze dan lekker voetbal kunnen gaan staan kijken. Dat moet er gewoon uit. Daar zijn wij als staf – en zeker ook de groep zelf – met deze spelers heel veel mee bezig.
  Als we meteen al drie punten meenemen uit de openingswedstrijd, een uitwedstrijd ook nog, nul goals tegen, dan stemt me dat zeker tevreden!”

  Thomas van den Abeelen

  Ik schiet Thomas even aan in verband met de voor mij verrassende wissel met zijn broer Simon. “Ik vond je een uiterst sterke eerste helft spelen. Waarom ging je eruit? ’n Blessure?
  “Nee! Ik heb zelf ook geen idee, dat moet ik nog maar eens even aan de trainer vragen. Ik denk dat het iets te maken had met de positionele invulling. Tijdens de wedstrijd moest ik al wisselen met Joshua op de tien-positie, dus ik denk dat het om die invulling ging.
  Zelf had ik het gevoel dat het voetballend wel lekker ging. Mijn broer is van origine wat aanvallender ingesteld, dus ik denk dat dat er mee te maken had.”

  Frank van den Bosch

  Om met een open deurtje te beginnen open ik met “Je was weer belangrijk, vandaag, Frank…
  “Dat probeer ik dit seizoen wel te worden, ja…” klinkt het bescheiden.
  Niet alleen met die prachtige voorzet, want die was wel héél lekker op maat…
  “Ik hoorde Felitciano om de bal vragen bij ‘de zestien’. Ik probeer met mijn linkerbeen steeds beter te worden en ik kreeg hem nu perfect op maat bij hem en hij schiet hem prachtig binnen.”
  Is dat nou ook omdat jullie dat van de week zo getraind hebben?
  “Ja, we trainen verschillende looplijnen en dit was er één van en het is prachtig dat dat er dan ook nog uitkomt ook.”
  Het tweede moment waarbij je héél belangrijk was, was die pegel waarbij je je in de baan van dat schot gooide…
  “Ik probeer gewoon alles voor het team te geven, ook in mijn verdedigende taken. Ik stond rand zestien en dan moet ik er gewoon voor. Ik voelde hem inderdaad wel eventjes, maar dat liep ik er daarna wel weer uit…”
  Dan eigenlijk je hele tweede helft. Wat héb jij veel gelopen, zeg! Heb je wel eens aan marathonlopen gedacht?
  “Haha! Nee, nooit serieus over nagedacht. Ik probeer gewoon mijn extra’s te geven voor het team. We hadden geen wissels meer. Ik voelde de kramp al een beetje opkomen, maar ik heb gewoon doorgezet.
  Het waren inderdaad wel ondankbare meters, want de laatste tien minuten was het gewoon verdedigen. Zij bleven maar pushen en dan kregen Theo en ik wilde ballen waar we maar steeds achteraan moesten. Maar ik ben er heel blij mee dat we deze drie punten hebben binnengehaald!”

  Felitciano Zschusschen

  Niet alleen scoorde hij Huizens eerste officiële goal van deze nieuwe competitie, ook liet hij weer enkele staaltjes sterk en leep voetbal zien. Toch was hij na afloop zelf nog niet tevreden…
  “Nee, ik heb er dan wel een in liggen, maar ik ben nog niet tevreden omdat het spel nog niet goed was. We hebben meerdere mogelijkheden gehad om er goed onderuit te voetballen en meer te scoren en dat hebben we nagelaten. Natuurlijk misten wel wel wat spelers – niet dat de jongens die vandaag speelden het slecht hebben gedaan of zo – maar het ging me vandaag veel te moeizaam.”
  Mwoah, zo’n eerste wedstrijd van het seizoen is altijd een hele speciale en die zijn gewoon vaak ‘moeizaam’…
  “Ja, dat klopt allemaal, maar ik ben gewoon altijd kritisch. Ook op mezelf! Ik weet wat deze ploeg zou moeten kunnen en ik vind niet dat we vandaag  hebben laten zie wat we kunnen! Natuurlijk gaat het uiteindelijk zeker om het resultaat, maar we willen gewoon ook zelf voetballen en niet alleen achter de bal aan lopen. Daar moeten we het gewoon van de week over hebben met z’n allen. We moeten het er over hebben hoe we dit nog beter kunnen gaan doen, dan moet het zeker goed gaan komen.”
  Ik vond je als verdeelstation in de punt zeker in de eerste helft erg sterk spelen…
  “Ja, ik probeer op dat soort momenten de diepte op te bouwen door de bal vast te houden zodat de rest aan kan sluiten. Dat is ook iets wat ik ook kan en wat ik probeer te doen.”
  Toen ik je vorig seizoen sprak toen je net bij ons was, had je het over je ‘inhoud’ die nog niet optimaal was. Hoe sta je er nu voor?
  “Dat gaat inderdaad beter, al kreeg ik de tweede helft weer kramp in mijn kuit. Da’s een beetje ouderdom, denk ik, haha! Nee, ik had gewoon ook veel gegeven in de minuten daarvoor, veel gelopen in de wedstrijd. Ik wil gewoon winnen en probeer dan overal te helpen. Dat gaat soms ten koste van mijn eigen energie en dan kom ik aan het einde van de wedstrijd nog net even wat tekort. Maar daar vroeg deze wedstrijd gewoon om: we zakten veel in en dan moet je veel pendelen en dat kost veel energie.”
  Even terug naar je goal: een échte spitsengoal…
  “Ja, als ik een kansje ruik, dan speel ik puur op mijn intuïtie en neem ik ‘m gewoon. Dit was gewoon een hele goede bal. Het begon ergens met een inworp en toen gaf Joshua Lo-Asioe hem diep. Daardoor gingen die verdedigers een beetje terug en ik bleef wat hangen om mezelf vrij te spelen. Frank zag dat goed en de voorzet was perfect! We spreken dit soort situaties veel door. Niet alleen met Frankie, maar ook met Hidde die veel assists geeft. Ik heb die jongens gewoon nodig, ik ben geen speler die de bal oppikt en even vijf, zes man passeert…
  Het is inderdaad heel erg lekker dat er in de eerste wedstrijd al meteen eentje in vliegt. Wat dat betreft ben ik ook heel blij voor Theo Visser dat hij heeft gescoord. Die heeft het ook even moeilijk gehad met zijn blessure, zo’n goal geeft hem dan ook weer vertrouwen!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak

  De kop is er af, drie punten in de tas, geen goals tegen, twee spitsen die hem er lekker inleggen. Zoals ik al eerder aangaf, zijn die openingswedstrijden altijd een soort derby’s, wedstrijden op zich die zelden echt fraai zijn.
  Uiteraard zegt zo’n ranglijst na één wedstrijd ontzettend weinig, maar als je dan de uitslag van Genemuiden tegen CSV Apeldoorn ziet, dan is dat toch wel even slikken. CSV is van oudsher toch een gerenommeerde Hoofdklasser en dan toch zó afgetekend winnen…
  Huizen speelde niet zijn beste wedstrijd daar in Barneveld. Maar zolang chauffeur Paul op de terugweg drie rondjes om de rotonde kan blijven maken, zal je mij daar niet over horen mekkeren.
  Zeker als we in ogenschouw nemen dat we toch wel een gehavende ploeg aan de aftrap moesten brengen mogen we gewoon tevreden zijn met dit resultaat.
  Waar we ook tevreden mee mogen zijn is toch ook weer de breedte van onze selectie. Een neutrale toeschouwer zou een Rowdy Perez zeker niet als ‘debutant’ of ‘invaller’ bestempeld hebben. Ook Remco Helms speelde weer een uitermate degelijke partij. De wissel van de broers Van den Abeelen mag gewoon een ‘luxe’ wissel genoemd worden.
  We hebben ons dus in deze openingswedstrijd keurig aan de vierde divisie gepresenteerd met een driepunter en dus een plek in het linker rijtje. Er zal nog best het een en ander moeten verbeteren om ons daarin te kunnen handhaven, maar daar heb ik best vertrouwen in!
  Zaterdag een volgende vuurdoop: dan staat het ook vers gepromoveerde WV-HEDW (2 – 1 gewonnen van HZVV) aan de poort van de Wolfskamer. Ik bewaar weinig plezierige herinneringen aan onze ontmoetingen met de Amsterdammers: WV-HEDW – uit of thuis – altijd lastig!
  Komt dus allen om de ploeg naar de overwinning te supporten. Dat zal nog lastig genoeg blijken!

  Op- en aanmerkingen, aanvullingen en correcties als altijd van harte welkom via

  ron apenstaartje rtpsoftware punt NL

  Gerelateerde artikelen