Deelname Regiocup.
    31 mei 2021
    deelname-regiocup

Afgelopen vrijdag is in de persconferentie van het kabinet duidelijk geworden dat er nieuwe versoepelingen komen per 5 juni en die hebben ook veel betrekking op onze geliefde sport, voetbal. De aankondigingen behelzen o.a. dat voor alle leeftijden het normale sporten in teamverband weer mogelijk is (max met 50 tegelijk), dat er door kinderen t/m 17 jaar weer wedstrijden gespeeld mogen worden tegen andere clubs, dat de sportkantines weer open gaan en kleedkamers en douches ook.

Er is door de KNVB in de afgelopen periode ook veel gesproken over de regiocup. Dit is een soort minicompetitie, waarbij leeftijdscategorieën van verschillende clubs tegen elkaar kunnen voetballen. Een en ander wordt geheel door de KNVB georganiseerd en ingedeeld en gaat uit van de volledige medewerking van de respectievelijke clubs. Sv Huizen, en met ons diverse andere clubs, zien veel grote uitdagingen, deels overkomelijk, maar deels ook niet, om aan deze competitie deel te nemen. Beschikbaarheid van velden, vrijwilligers, vermoeidheid bij de trainers en spelers. Tevens zijn al enkele andere activiteiten gepland in deze periode, belangrijk voor de keepers, er is een clinic aanstaande voor onze onderbouw, verzorgd door het 1e, er moeten keuzes gemaakt worden voor volgend seizoen (selectietrainingen) en ook ons eerste krijgt graag de kans om eindelijk weer volop te kunnen trainen in voorbereiding naar komend seizoen.

Aan de andere kant hebben we duidelijk de terugkoppeling gekregen dat er ook veel kinderen zijn die wel heel graag nog wedstrijden willen spelen en daar willen we niet aan voorbijgaan. Als bestuur zijn wij tot de slotsom gekomen, dat deelname aan de regiocup geen haalbare kaart is. In overleg met de buurcollega’s, willen we wel heel graag zorgen dat er wedstrijden gespeeld kunnen worden tegen de respectievelijke teams van Zuidvogels, Eemnes of andere verenigingen, waar niet wordt deelgenomen.

Hoe we dat gaan invullen gaan we nog communiceren en zal via de bekende kanalen worden bekendgemaakt. Trainers en leiders kunnen dan op de meest geschikte momenten wedstrijden inplannen, bij ons of uit en we worden niet gestuurd door buitenaf. Ook met betrekking tot de heropening van de kantine en overige faciliteiten van het clubgebouw zullen wij zeer binnenkort met meer informatie komen, hoe we dat denken te gaan invullen.

We hopen met elkaar op deze manier nog een korte en uitdagende afsluiting van het seizoen te kunnen hebben.

Veel voetbalplezier!

Bestuur sv Huizen