https://www.svhuizen.nl/de-teerling-is-geworpen-sparta-nijkerk-huizen-2-2/n3564c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Met een `gestolen` puntje had Huizen vrouwe Foruna weer eens aan haar zijde. In de slotfase bracht invaller Hidde van der Veldt ons naast Sparta Nijkerk. Een verslag...
  de-teerling-is-geworpen-sparta-nijkerk-huizen-2-2

  Somber
  D’r zijn mensen die ook de herfst een prachtig jaargetijde vinden, die kunnen genieten van loodgrijze luchten, verkleurende bladeren en de straffe bries die aan die verkleurende bladeren rukt. Die mensen zitten waarschijnlijk lekker binnen bij de open haard, want op weg naar de Wolfskamer worden die prachtig verkleurende balderen als natte billendoekjes in mijn gezicht geblazen door die straffe bries en die loodgrijze lucht produceert een akelig fijn regentje dat mijn spijkerbroek doorweekt in het kleine stukje dat ik moet fietsen om bij ons sportpark te komen. Met een bril die een soort caleidoscoop is geworden, ploeter ik de laatste meters naar het clubhuis omhoog. Kortom: hondenweer dat ieder humeur tot een dramatisch dieptepunt weet om te toveren. Maar ik ben dan ook gewoon een ‘binnenmens’ om met die akelige reclame van Bever-sport te spreken.
  Ook de resultaten van onze mannen geven weinig aanleiding tot een zonnig humeur: nog steeds puntloos onderaan en ik kan me de tijd niet heugen dat ik meemaakte dat we met vier gespeeld puntloos onderaan bengelden. En dan moet je dus vandaag tegen dat altijd lastige Sparta Nijkerk als opmaat voor de Huizer derby. Een wedstrijd die je toch met enig zelfvertrouwen in wilt gaan. Ook optimisme moet gevoed worden en daar deed de nederlaag van vorige week – ondanks de lichtpuntjes – toch ook weer geen goed aan.
  Vandaag dus weerzien met Brian Willemse – onze voormalige doelman die daar de opvolger is geworden van Kevin Rijnvis, ónze huidige doelman.
  Aangekomen op sportpark De Ebbenhorst in  Nijkerk, is de stemming op het terras waar ik de harde kern tref bepaald in mineur. Niet alleen vanwege de weersomstandigheden, maar vooral vanwege het feit dat Renee Troost wederom in de opstelling zal ontbreken. De blessure speelde toch weer op en Renee zal vandaag louter als toeschouwer aanwezig zijn. Dat geldt echter ook voor Joey Papamelodias die lichte spierklachten heeft en ook uit voorzorg aan de kant wordt gehouden – de derby werpt zijn schaduw vooruit, denk ik dan maar…
  Onder het genot van een prima kopje koffie puzzel ik in de bestuurskamer een vermoedelijke opstelling in elkaar. Met name de laatste lijn blijft een puzzel waar ik diverse opties bij elkaar fantaseer. De plek van Joey zou kunnen worden opgevuld door Desmond Mensen, maar helaas zit Danny Benning ook in die vermaledijde lappenmand en dus lijkt me dat niet écht een optie. Dan Buitenhuis maar weer in de laatste lijn, maar het blijft puzzelen.
  Eenmaal op de tribune even wat hilariteit als de speaker verrast wordt door de naam van een van onze reserves van vandaag: ‘Thomas Malo…. Ehhh… moeilijke naam, Hidde van der Veldt…’. Het lijkt me toch met onze multinationale samenleving met tongbrekende namen van diverse makelij toch wel van enig respect getuigen als je als stadionspeaker de moeite neemt om van te voren de namen even door te nemen en te verifiëren hoe je die uitspreekt. Ma-lo-lep-sie… Twee keer oefenen en je weet het….

  Brrrr….
  Jordey Buitenhuis neemt inderdaad de plek van Papamelodias in het hart van de defensie over en Desmond Mensen opereert weer gewoon vanaf zijn eigen plek aan de rechterkant. We zijn maar nauwelijks op weg of Jorrit Fiegen van de thuisclub gaat kermend naar het gras. Zijn pijn en frustratie zijn niet gespeeld en hij timmert kermend op het kunstgras. Ik heb echter geen overtreding of wat dan ook kunnen constateren, mede doordat er constant mensen voor me langs schuifelen omdat de tribune inregent en daardoor de eerste paar rijen onbruikbaar zijn. Maar ook navraag om me heen geeft hierover geen uitsluitsel. Na afloop sprak ik de ongelukkige heel kort even en hij gaf aan te hopen dat het ‘slechts’ de meniscus was en geen kruisband-kwetsuur. Ik help het hem hopen en spreek hierbij de wens uit dat hij een voorspoedig herstel tegemoet gaat en dat het inderdaad allemaal mee zal vallen. Maar de scene op het gras deed mij als voormalig kruisbandpatiënt een huivering door de leden schieten… Brrrr…
  Sparta moet dus na drie minuten al de eerste wissel brengen en is daardoor even van de leg. Huizen tracht hiervan te profiteren en lijkt dan even de hulp van Sparta-doelman Brian Willemse te krijgen die er twee keer niet helemaal lekker uitziet bij een terugspeelbal. Dat levert Huizen onder meer een corner op die door Lucas Pelgrum binnenkant voet huizenhoog over wordt geschoten.
  Ondertussen heeft er iemand daarboven het bad over laten lopen, want het plenst dat het een lieve lust is.
  En weer een huivering: nu bij de aanblik van die arme jongens die daar in hun tricotje over dat veld dolen. Binnensporten hebben dan ineens toch ook wel weer hun charme…
  Na tien minuten laat de bedrijvige Murat Önal een schot los waar Willemse dit keer wél attent op reageert. En zo ontstaat er een wedstrijd die gelijke tred houdt de weeromstandigheden: troosteloos en onaantrekkelijk. Het is rommelig en de armoe is troef. Ballen schieten over de lijnen alsof er geen lijnen getrokken waren, schoten gaan over alsof de doelen ergens in de lichtmasten hingen.

  Troosteloos
  De wedstrijd is een troosteloze vertoning en ik denk met weemoed aan onze geblesseerde Renee Troost die deze wedstrijd zo nadrukkelijk de kwaliteitsimpuls had kunnen geven die hij nu zo nadrukkelijk ontbeert. En daarmee geeft hij het begrip ‘Troosteloos’ vandaag een dubbele betekenis.
  Na een kwartier dan eindelijk een staaltje beter voetbal, van Sparta wel te verstaan: de sterke back Mohammed al Haydar krijgt van Garrett Jones alle tijd om een goede voortzetting te bedenken en doet dat dan ook. De bal belandt bij Donny van de Wal die op zijn beurt een attente Rijnvis op zijn weg vindt nadat zijn eerste inzet nog door de defensie kon worden geblokt.
  Dan trekt Rick Knoop bij de daaropvolgende uitval Quincy van Waveren onderuit die er op snelheid tussenuit dreigde te knijpen. De uitstekend leidende arbiter Gansner moet voor het eerst naar de borstzak grijpen en tovert het terechte geel tevoorschijn.
  Dan moet je gewaarschuwd zijn… Maar als Van Jaarsveld dan kort daarop zijn man op het middenveld handig voorbij dreigt te zien glippen, is diens gele kaart even voorspelbaar als de uitschakeling van Oranje.
  Na een goede combinatie van Huizen werkt Lucas Pelgrum de bal naast, Sparta ziet hoe Frank Heus de bal hoog over jaagt en ook Lucas van Esterik pegelt de bal ruim over de goal van Willemse als hij wat ver naar de zijkant uitkomt bij een snelle uitval. Het is een typische 0-0 wedstrijd: veel gedoe om niks…
  Was er dan helemaal niks te beleven? O, jawel, hoor: Nino van Jaarsveld krijgt een tik op een plek waar geen man ‘m hebben wil. Nu hebben wij twee prachtige verzorgsters en de opmerkingen op de tribune zijn dan ook niet van de lucht als Josine met de waterzak gewapend aan de rand van het veld verschijnt. Na afloop schiet ik haar even aan en vraag haar of ze dat niet ongemakkelijk vond en of ze ook een soort protocol voor dit soort blessures hebben. “Nee,” lacht ze nuchter. “Aan dit soort blessures kan je sowieso niet zo heel veel doen. De speler een beetje lang maken en wachten tot het wegtrekt, maar we hebben daar verder geen afspraken over…”
  Het zou eigenlijk het enige moment van opwinding op de tribune blijken van deze armoedige eerste helft. Alleen een inzet van Quincy van Waveren die richting verre hoek dreigde te gaan doet ons de adem nog even inhouden voor de rust. Maar ook hier is Willemse paraat en bokst de bal weg voor de Huizer aanhang in gejuich kan uitbarsten.
  Dan op slag van rust nog een opstootje en opnieuw zijn de kaarten die Gansner trekt logisch: één voor Mensen, één voor Mark Groenewoudt.

  Rust
  En zo breekt de rust aan met enige stand die deze magere vertoning verdiende: 0-0.
  Het bemoedigende is dat Huizen echt niet minder is – ondanks het ontbreken van enkele belangrijke steunpilaren. En als Sparta dus in staat is om punten bijeen te voetballen, dan moet Huizen daar óók toe in staat worden geacht.
  In de rust zien we hoe Thomas Malolepszy aan een serieuze warming-up begonnen is en we vragen ons af wie er voor hem afgehaald zal gaan worden: gegadigden zijn er immers genoeg, geen van de spelers kon nou écht terugzien op een goede eerste helft – geen van de 22 overigens, want alleen arbiter Gansner presteerde naar behoren. Hoewel hij vier keer geel moest trekken in een wedstrijd die overliep van de gezapigheid, waren het alle vier kaarten waar niets op aan te merken viel.
  In de rust bekijk ik dan ook vaak even de reclameborden en dan valt mijn oog op een bord dat ‘Proef het ritselende gras!’ verkondigt. En dat ook hier weer op een sportpark waar je het enige gras dát er groeit tussen de straatstenen aantreft. Ook hier weer een kunstgrasveld dat er al een tijdje ligt en waar de rubberkorrels prominent in de rondte vlogen. Nee, noem me een oude zeikerd, maar ik blijf een tegenstander van die grastravestie en verlang terug naar eerlijke graswedstrijden. ‘Maar dan wordt het nooit afgekeurd!’ hoor je dan als argument. Moeten we daar dan blij mee zijn dat er straks wedstrijden in een poolklimaat worden gespeeld terwijl de velden er begin mei onder een stralend lentezonnetje verlaten bij liggen?

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen
  Als de spelers weer het veld op komen zien we dat Lucas van Esterik plek heeft gemaakt voor Thomas Malolepszy. Een opmerkelijke wissel voor sommigen, maar gelet op het spelbeeld van de eerste helft kan ik me voorstellen dat Assink wat meer power in de voorste lijn wilde zetten om het lichte overwicht dat Huizen die eerste helft had ook in doelpunten om te gaan zetten. Jones verhuist naar de rechterflank en Thomas Malolepszy neemt zijn vertrouwde plek op links weer in.
  En Huizen start voortvarend. We zien eerst een aanval ontstaan vol hoogstandjes waarbij Murat Önal knap aan de bal weet te blijven. Uiteindelijk wordt de aanval afgesloten met een schot van Van Jaarsveld dat helaas wat speling kent tussen doel en luchtruim.
  Met net vijftig minuten op de klok stuift Malolepszy getergd achter een schier hopeloze bal aan. Hij is de enige die er in gelooft en ook de Sparta-defensie meent dat de bal onhaalbaar is. Maar Thomas is van zinnens iedereen een even een poepie te laten ruiken na zijn verbanning naar de reservebank en met zijn zo kenmerkende grote passen houdt hij de bal fraai binnen en dendert richting achterlijn. Schielijk spurt de Spartadefensie terug, maar Malo heeft zijn keuze al gemaakt en zet de bal keurig strak voor op de inlopende Murat Önal. En met een droge knal tekent onze spits opnieuw een treffer aan: 0 - 1!
  Een stand die rechtdoet aan het spelbeeld van de eerste en het begin van deze tweede helft. Een gouden wissel, nu al!
  Alles lijkt nu te wijzen op doordrukken en afmaken.
  Maar dan hadden we buiten de Nijkerker waard gerekend. Het lijkt wel alsof we een slapende reus gewekt hebben, want de Nijkerkers zetten niet één, maar wel twee of drie tandjes bij en Huizen komt al vlot onder heftige druk te staan. Van Jaarsveld glijdt dan schitterende een scherpe voorzet weg bij de eerste paal, de corner komt voor en er ontstaat een heftige scrimmage waarbij Sparta enkele malen dicht bij een snelle gelijkmaker komt en de bal een paar keer smoort in de mêlee. Desmond Mensen glijdt weg op de rubberknikkers en de bal spat even later over via Buitenhuis die zich dapper in de baan van het schot werpt.
  De druk houdt alsmaar aan en Huizen weet er maar niet onderuit te voetballen. Op de tribune voelen we niet alleen letterlijk, maar nu ook figuurlijk de bui al hangen.
  Coach Marco Roelofsen grijpt dan in en brengt de imposante Junior Albertus binnen de lijnen voor Rafael Boer. Assink antwoordt met het inbrengen van Hidde van der Veldt voor Garrett Jones.
  De omsingeling duurt voort en Sparta-spits Jesse Buitenhuis weet zich tussen twee man vrij te spelen en weet zo een corner te forceren.

  Gelijk
  Dan gebeurt het onvermijdelijke toch nog onverwachts: ver buiten de zestien weet invaller Albertus spits Buitenhuis te vinden die een schuiver loslaat die laag over de grond als een voetzoeker zijn weg door onze defensie zoekt. Doelman Rijnvis is verrast en de bal glibbert dwars door het midden binnen: 1 - 1.
  Een zwak moment van onze anders zo betrouwbare doelman. Een moment waar iedere doelman voor in de wachtkamer zit vanaf het moment dat hij die handschoenen aantrekt ‘om dan maar te gaan keepen’. De vraag bij dit soort bloopers is dan niet óf je ze gaat maken, maar hoe vaak, hoeveel en wanneer… En wat dat laatste betreft zit het onze onfortuinlijke doelman dan niet mee: gáát het ons een keer lekker voor de wind qua score, komt de tegenstander op zo’n manier weer gelijk. Het is niet anders en we moeten toch gewoon verder.
  Huizen zit dan ook niet bij de pakken neer. Gretig perst invaller Hidde van der Veldt er een goede actie uit die een corner oplevert. De bal komt voor en het geblokte koppie van Aron Klaassen ketst de bal rakelings over de kruising.
  Dan weer zo’n scherpe voorzet vanaf onze linkerkant en Rick Boersma glijdt gevaarlijk dicht bij de tweede paal de bal naast! Een 100% kans waar Boersma vannacht nog wel eens zwetend aan terug zal hebben gedacht.

  Steen des aanstoots
  Met nog een goed kwartier te gaan lijkt het doek dan toch te vallen voor Huizen als opnieuw zo’n scherpe voorzet vanaf onze linkerflank voor de goal mag komen. Een paar keer zijn we al met de schrik vrijgekomen, maar nu is het dan toch raak en stoten we ons dus aan de steen waar het bekende voor dom versleten trekdier zich meestal géén tweede keer aan stoot: bij de eerste paal wordt de inzet nog gekraakt, maar dan wordt hij bij de tweede paal alsnog binnen gegleden door Jesse Buitenhuis: 2 - 1…
  De site voetbalopzaterdag.com vermeldt dat de bal via Wouter Vente over de lijn zou zijn gewerkt, maar persoonlijk heb ik dat niet kunnen constateren en ik ben dan ook eigenwijs genoeg om de goal gewoon aan de Sparta-spits toe te kennen.
  Huizen lijkt rijp voor de slacht en Sparta ruikt bloed. Donny van der Wal jaagt de bal rakelings over de goal van Rijnvis. Wéér zo’n dodelijke voorzet die voor onze goal langs glijdt en opnieuw weet Boersma de bal niet binnen te glijden. Inmiddels is het zo’n bekend beeld geworden dat ik als speler denk ik met mijn ogen dicht al een sliding in zou zetten bij de tweede paal als die bal aan de andere kant voor gegeven dreigt te gaan worden.
  Met een katachtige reactie op een schuiver van de doorgebroken Frank Heus die al slalommend door onze defensie beende, maakt Rijnvis zijn foutje weer helemaal goed. Huizen wankelt en Kevin houdt ons hier nadrukkelijk op de been. Ook als die dekselse Jesse Buitenhuis weer gretig op een diepe bal doorgaat. De bal is hoog en hij probeert de uitkomende Rijnvis met een kopbal te verschalken. Weer is het Rijnvis die ons in de race houdt.
  We leggen ons op de tribune al bij het onvermijdelijke neer als Assink Kevin Smit binnen de lijnen brengt. Smit die eerder die middag nog tweemaal succesvol was geweest tegen Ajax 2 is koud in het veld of hij lanceert een diepe bal waar Willemse zich toch wat op verkijkt. Hij geeft zijn defensie aan dat hij uitkomt en ze trekken de kop in om de bal vrije doortocht te verlenen. Maar Willemse kent de snelheid en de gretigheid van Hidde van der Veldt niet! Vlak voor de graaiende handen van Willemse zet Van der Veldt het hoofd tegen de bal en wipt hem langs de Nijkerk-doelman en we zien de bal keurig in het verlaten doel hobbelen: 2 - 2!
  Gouden wissels dus van Assinks cs.: eerst invaller Malolepszy die de eerste goal voor 75% op zijn conto mocht schrijven, nu dan invaller Hidde van der Veldt die op aangeven van die derde invaller Kevin Smit, de gelijkmaker op het scorebord brengt.
  In de negentigste minuut had Huizen zelfs met de volle winst naar huis kunnen gaan als arbiter Gansner de penalty had toegekend die de handsbal in defensie van de thuisploeg overduidelijk maakte op een harde voorzet. Je had hem niet hoeven te zien, je had het gewoon kunnen horen!
  Toch geen woord van kritiek op Gansner die verder een voortreffelijke wedstrijd floot en heel eerlijk: Huizen verdiende gerekend over de hele wedstrijd vandaag ook geen driepunter: dit was een 0 - 0-wedstrijd die uiteindelijk vier doelpunten opleverde om het voor het publiek nog een klein beetje dragelijk te maken.
  Huizens eerste puntje is binnen en we zijn van die hatelijke nul af. Dát was voor de Huizer aanhang vandaag de grote winst…

  Erik Assink
  Als ik Erik Assink na afloop vraag of er nu vanavond polonaise gelopen wordt in huize Assink, grinnikt hij dat hij überhaupt niet zo’n liefhebber van polonaises is. Verder vond hij dit een ‘gestolen’ puntje was. Tot de 0 -1 waren er over en weer amper problemen voor de goals geweest. Na de fraaie openingstreffer verviel Huizen echter weer in de oude kwaal: teveel achteruit lopen, teveel angstig voetbal, weinig tot geen balbezit meer kunnen vasthouden. Half wegwerken levert Sparta dan toch de gelijkmaker op wat voor Sparta een opsteker was en voor ons toch even een ferme tik betekende. Daarna hadden we na de tweede ook zomaar een derde en een vierde goal tegen kunnen krijgen. We gaven gewoon veel te veel ruimte weg voor die voorzetten van de flanken. Daarbij kon onze vleugelverdediger zich na die domme gele kaart in de eerste helft ook niet veel meer permitteren.
  Door slecht verdedigen bij Sparta weten we dan uit een lange bal van Kevin Smit onverwacht via een goed doorlopende Hidde van der Veldt dan toch de gelijkmaker uit het vuur te slepen. Zelfs nog wat kopkansen in de slotfase, maar drie punten dat zou overdreven geweest zijn volgens onze oefenmeester.
  Dat we van die hatelijke nul-punten af zijn is misschien nog wel het belangrijkste resultaat dat we hier vandaag behaald hebben, dat we niet wéér verloren hebben ondanks een aantal steunpilaren die we vandaag moesten missen. Geen enkele reden dus voor polonaise, maar hij is er wel heel erg blij mee. Assink vreesde dat het uitblijven van punten een mentale kwestie zou kunnen gaan worden, dat het ‘geloof’ weg zou vloeien.
  Malolepszy was gewoon gepasseerd, verklaart Assink als ik hem vraag naar zijn keuze voor Jones in plaats van Malolepszy die eerder steeds de voorkeur had gekregen. Als je vier wedstrijden achter elkaar mag spelen en je bent als spits toch bij geen enkele goal betrokken, dan moet een ander maar eens de kans krijgen. Garrett Jones heeft op de trainingen laten zien dat hij gretig en fris in de kop is en dan dwingt ie de keuze uiteindelijk zelf af.
  Lucas van Esterik begon in de basis en werd inderdaad gewisseld. Dat kwam doordat we het moeilijk hadden met het oppakken van hun spelers, we waren aan het zwemmen. Met het inbrengen van een derde spits hebben we in ieder geval duidelijkheid qua speelwijze.
  “Hoezo spanning? Tegen wie spelen we dan volgende week?” Grapt Assink als ik hem vraag of hij ook iets van extra spanning ervaart voor de derby. Hij is blij dat hij niet met lege handen naar de derby toe hoeft. De gezichten staan toch even anders dan bij een nederlaag, er komt wat bier na afloop de kleedkamer in en het komt vooral de sfeer ten goede. Maar druk ervaart Assink niet. Hij verwacht gewoon van zijn mannen dat ze ongeacht welke tegenstander dan ook alles zullen geven. We moeten iedere week de volle 100% geven, de meesten kunnen niet eens 3% minder zijn zonder dat dat gevolgen heeft. Dat houd ik ze continue voor en dan maakt het gewoon niet uit tegen welke tegenstander je speelt!

  Thomas Malolepszy
  “Ja het doet altijd zeer als je gepasseerd wordt,” beaamt Thomas als ik hem even apart neem. “Maar als je vier wedstrijden verliest en je hebt als aanvaller te weinig gebracht, dan moet een trainer een keer een keuze maken. Een speler stelt zich in die zin altijd gewoon zelf op, dus ik kon me wel wat voorstellen bij de keuze van de trainer, ondanks dat je je ook wel wat kunt afvragen waarom het wat minder ging. Het enige dat je dan kunt doen is jezelf weer laten zien. Ik loop natuurlijk al wat jaartjes op dit niveau mee en ik wéét dus ook wel wat er gevraagd wordt en ik ben er niet een die bij de pakken neer gaat zitten.
  Zo’n actie langs de lijn waar die eerste goal uitkomt, dat is een beetje mijn kracht. Vaak kwamen de ballen dan net niet goed aan, maar nu viel ie precies goed. Daarna lijkt het wel of wij ineens heel andere dingen gaan doen waardoor we een tegenstander weer in het zadel helpen: we lopen niet meer mee, lopen achteruit, durven ineens niet meer te voetballen. Het lijkt wel alsof we ineens zo iets krijgen van ‘shit, we staan voor, wat nu?!’ Dat zal er echt uit moeten om resultaten te kunnen halen.
  Ik kan best begrijpen dat de trainer niet meteen terugkomt op zijn keuze, dat ie iemand een paar wedstrijden wil laten staan, maar die wedstrijd tegen Zuidvogels wil ik toch wel héél erg graag spelen. Ik hoop dat ik het vandaag weer heb laten zien en dat ik weer het vertrouwen van de trainers krijg, want dat zijn prachtige wedstijden die ik niet graag wil missen!”

  Murat Önal
  Hij is wat verbaasd als ik hem complimenteer met zijn goal en dat hij ook in mijn ogen een prima wedstrijd heeft gespeeld. “Bedoel je mij alleen of het hele team?” vraagt hij aarzelend. “Ik had het gevoel dat ik niet zo heel veel ballen kreeg en ik ben zelf gewend om veel aan de bal te zijn. Met die paar ballen die ik dan krijg moet ik het dan maar zien te doen en ik weet dat ik per wedstrijd misschien maar één of twee kansen krijg en die probeer ik er dan in te leggen.
  Ik heb uiteraard wel wat gehoord over die derby van volgende week, maar ik ken het verder niet zo. Ik kijk ook nooit echt naar tegenstanders en speel gewoon altijd mijn eigen wedstrijd…” Aldus onze bescheiden spits.

  Brian Willemse
  Leuk om hem weer eens voor mijn microfoontje te krijgen, al moet ik hem een beetje losweken van de snackcorner waar hij op zijn broodje hamburger staat te wachten. “Nee, ik ben niet echt vrolijk,” verklaart hij . “Als je in de laatste minuten zo’n tegengoal tegen krijgt dan word je daar niet per se blij van, nee. Die lange bal viel er gewoon net overheen en dat voelt gewoon heel erg ongelukkig. Die spits reageert er gewoon heel erg goed op en maakt hem keurig af.
  Nee, het leverde geen extra spanning op om weer tegen mijn oude club te spelen, maar het is natuurlijk wel heel speciaal. Die onzekere momentjes in het begin, dat zijn gewoon van die onverklaarbare dingetjes, het overkomt je. Dan moet je gewoon terug naar de basis, dingen doen die je wel goed moet doen en dan zo weer in de wedstrijd groeien.
  Ik dacht inderdaad wel ‘Shit! Het zal toch niet!’ toen we achter kwamen. Ik weet alleen ook wat voor ploeg we hebben en dat we daar onderuit kunnen voetballen. We hebben dat eerder meegemaakt als we achter kwamen, dan lijkt het ineens weer alsof we wél kunnen voetballen en weten voldoende kansen te creëren. Dat was vorige week ook zo. Ik heb geen idee waar ‘m dat in zit. Blijkbaar hebben we dat nodig om tot ons beste spel te komen.
  we begonnen wat ongemakkelijk – mede door die momentjes van mij – en Huizen keek de kat ook een beetje uit de boom met hun reactievoetbal. Da’s logisch natuurlijk als je met nul punten onderaan staat en dat maakte het voor ons ook heel lastig voetballen. Ik denk dat we nog blij mogen zijn dat er nog vier goals vallen, anders had het allemaal maar zo door gekabbeld als de eerste helft. Dat doelpunt van Huizen brak de wedstrijd toch een beetje open…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  De teerling is geworpen: het eerste puntje zit in de knip. Op de tribune verzuchtte iemand dat het in vijfenzeventig jaar nog niet was voorgekomen dat Huizen met lege handen stond na vijf wedstijden. Nou was dat nog op een moment dat het er hard naar uitzag dat we met lege handen aan de thuisreis zouden moeten beginnen. Maar ik vraag me toch nog steeds af hoe lang het geleden is dat Huizen met één schamel puntje uit vijf wedstijden onderaan gestaan heeft. Zelfs vorig seizoen in de derde divisie gingen we voortvarender van start. Ik kan me in ieder geval niet herinneren wanneer we zo beroerd uit de startblokken kwamen
  Nog steeds geen reden voor polonaise dus, al had de stemming na afloop toch wel iets van opluchting. Uiteraard zat ‘m dat ook in het feit dat áls er een ploeg had moeten winnen, dat dat toch heel eerlijk onze gastheren uit Nijkerk geweest hadden moeten zijn die handen vol kansen lieten liggen en uiteindelijk in de slotfase de deksel op de neus kregen.
  Eigenlijk werd het publiek met vier goals en een keur van kansen nog verwend in deze typische 0–0-wedstrijd, maar voetbaltechnisch was het allesbehalve hoogstaand wat de 22 ons vandaag voorschotelden. Maar goed: kijkend naar de uitslagen (Genemuiden droogt Putten af met 5-1, Excelsior pakt lijstaanvoerder Berkum met 3-1) dan moeten we ook constateren dat we niet echt een makkelijke start hebben gehad. Voeg daarbij het feit dat we er ook nog eens ééntje minder hebben gespeeld dan de rest - al verwacht ik niet direct dat we met een driepunter uit Putten weg zullen rijden -  maar toch.
  Volgende week weer een zware en beladen wedstrijd tegen de buren. Waar de Zuid alle andere clubs als een ‘normale’ tegenstander tegemoet zullen treden, leven hier toch speciale sentimenten. Niet alleen staan ze voor het eerst in de historie (correct me if I’m wrong!) boven de ‘grote’ buurman, maar ook spelen er flink wat spelers bij onze buren die nog een sportief appeltje met ons hebben te schillen: Hidde van Erkel, Danny Roozendaal, Steve Promes, Jermain Heldoorn, Jorik van Ruiswijk en Terry Bóné hebben allemaal een Huizer historie en een aantal van hen zal er zeker op gebrand zijn dat we ons de haren uit het hoofd zullen gaan trekken dat we ze ‘zomaar’ hebben laten gaan, waar de rest er ‘gewoon’ op gebrand is om die Huizers eens een poepie te laten ruiken.
  Kortom: emoties, spanning en sensatie volgende week op de Wolfskamer. Ik slaap er nou al onrustig van, en ik ben niet meer dan 'een dik Amsterdammertje'om met jan Gooijer te spreken… Maar ‘Komt allen’ is nu een overbodige kreet, denk ik….
   

  Scoreverloop:
  50. Murat Önal          0 - 1
  64. Jesse Buitenhuis 1 - 1
  73. Jesse Buitenhuis 2 - 1
  88. Hidde v.d. Veldt   2 - 2

  Opstelling Huizen:
  Kevin Rijnvis, Desmond Mensen, Wouter Vente (c), Jordey Buitenhuis, Nino van Jaarsveld, Lucas van Esterik (46. Thomas Malolepszy) , Lucas Pelgrum, Aron Klaassen, Quincy van Waveren (85. Kevin Smit), Murat Önal, Garrett Jones (61. Hidde van der Veldt)

  Opstelling Sparta Nijkerk
  Brian Willemse, Mohammed Al Haydar, Dennis van der Wal, Janic Makizodila (c), Rick Knoop, Frank Heus, Jesse Buitenhuis, Jorrit Fiegen (3. Donny van der Wal), Rick Boersma (90. Brain Bawuah), Rafael Boer (57. Junior Albertus), Mark Groenewoudt