De regenboogband
    13 okt 2019
    de-regenboogband

De voetbalwereld komt vanaf 11 oktober, de internationale Coming Out Dag, met een gezamenlijk statement om lhbti-acceptatie in het voetbal te bevorderen. Voetbal is voor iedereen. Of je nu een lesbische vrouw, homoseksuele man, biseksueel, transgender of intersekse persoon bent, iedereen moet zich welkom voelen in het voetbal.

De KNVB roept alle amateurclubs op om in actie te komen in het weekend van 19/20 oktober door de regenboogband te dragen. Per club is er 1 band beschikbaar. Bij sv Huizen zullen de aanvoerders van Huizen 2 en Huizen 1 deze band op zaterdag 19 oktober tijdens hun thuiswedstrijden dragen.

Betaald voetbal geeft het goede voorbeeld

De aanvoerders van de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie Vrouwen dragen tussen 11 en 20 oktober de regenboogarmband. De clubs ondersteunen de boodschap met een gezamenlijk statement op sociale media. Daarnaast dragen coaches, scheidsrechters en FOX Sports-presentatoren een speciaal regenboogspeldje en gebruikt FOX Sports voor de gelegenheid speciale regenboogmicrofoons.
    VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko: "De actie met de aanvoerdersbanden is de afgelopen twee jaar een mooi en krachtig statement geweest. Dit jaar wordt het geluid tegen homofobie nog luider, met de medewerking van coaches, scheidsrechters, clubs en FOX Sports. We laten vanuit iedere hoek zien en horen dat homofobie niet in de voetbalwereld thuishoort."

Klik hier voor meer informatie op de website van de KNVB.