https://www.svhuizen.nl/d-day-huizen-dfs/n3942c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  D-day: Huizen-DFS
  26 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Een seizoen lang stond Huizen stijf onderaan. Een seizoen lang leek degradatie de enig logische uitkomst. Na een bewonderenswaardige eindspurt kon het op die laatste beslissende speeldag nog rechtstreekse degradatie voorkomen door een ticket voor de nacompetitie te veroveren.
  d-day-huizen-dfs

  D-Day
  12.00… Je kunt veel van de hoofdklasse B zeggen, maar niet dat het een saaie competitie is. Niet alleen voor het kampioenschap wordt op de laatste speeldag nog op drie fronten gespeeld, maar ook in de strijd tegen degradatie worden er op de laatste speeldag op drie velden de laatste kaarten geschud voor de beslissing wie er volgend seizoen in de eerste klasse uit gaat komen en wie er via PD-wedstrijden nog even verder mag knokken voor lijfsbehoud.
  Wie had er voor aanvang van de competitie Eemdijk als titelkandidaat getipt?
  En wie had Huizen als stijf laatste ingevuld?
  En ook tijdens de competitie zagen we een Huizen dat in veel gevallen bepaald niet onderdeed voor de latere kampioenskandidaten. Alleen Ajax maakte gehakt van geel-groen. Met een totaaluitslag van 10-1 veegde Jorg Smeets de vloer aan met de Huizer equipe, om vervolgens in de voorlaatste speelronde te struikelen tegen - uitgerekend - onze buren. Leg het mij maar uit…
  Huizen heeft het niet meer in eigen hand. Ondanks een sterke comeback onder trainer Michael Weggemans, lag de eindstreep net een wedstrijd of vijf te vroeg om op eigen kracht nog iets te kunnen veranderen aan de dreigende degradatie. Kijkend naar de derde periode, dan zien we een Huizen dat lekker in de middenmoot zijn partijtje meeblaast en dat nodigt uit tot bespiegelingen in de trant van ‘wat als…’. Maar gedane zaken nemen ook nu geen keer, achteraf kun je een koe in de kont kijken en met “wat als…” schieten we nu niets meer op. Ik heb al eerder aangegeven dat ik alle keuzes destijds kon begrijpen en billijken. Achteráf weet ik nu ook wel hoe het beter en anders had gekund, maar nogmaals: dat is een gepasseerd station en kunnen we de zaken alleen nog maar accepteren zoals ze zijn.
  Het enige dat Huizen vandaag kan doen is winnen en dan maar hopen dat Zuidvogels en NSC punten zullen verspelen. Dat zou bij bookmakers iets van een 10% kans opleveren, tien keer je inzet als je voor handhaving voor Huizen wedt. Het is aan de mannen van vanmiddag om vol voor die tien magere procentjes te gaan. Weer die dood of de gladiolen en we hebben al een paar keer met een bosje van die stengels staan juichen, dus waarom vandaag niet?
  DFS speelt alleen nog maar voor de sportieve eer. Geen periode meer op het spel, op naar de zomerstop voor de mannen uit Opheusden. Uit werd het 4-2 en hadden we op zich weinig in te brengen daar. Nu liggen de verhoudingen echter wat anders en is ook Huizen een echte vechtmachine geworden die tot het gaatje kan gaan voor een overwinning. En met het mes op de keel kunnen we nu ook niet anders meer.
  Voor Huizen moet het wonder vandaag gaan geschieden door de bekende namen. Önal heeft zijn plek in de spits weer ingenomen en dat zet het goudhaantje van vorige week – Garrett Jones – weer op de bank. Verder Desmond Mensen, Bob Brilleman, Hidde van der Veldt en de immer vrolijke Rinaldo O’Niel op de reservelijst.
  Bij DFS zie ik geen namen die me belletjes doen rinkelen. Of het moet die van aanvoerder Rutger Worm zijn die ruim honderd wedstrijden bij voormalig eredivisionist N.E.C. speelde.
  14.00… Eenmaal op mijn vertrouwde stekkie op de tribune schittert het smetteloos wit van DFS me tegemoet. De mannen ogen bepaald niet in ‘vakantiestemming’ en als Huizen al naar binnen is trekken zij nog fanatiek sprintjes op het zonovergoten veld. Ik benijd de mannen niet, toeschouwers om me heen hebben het over ‘lekker in de schaduw’ als ze plaats nemen op de tribune en dat houdt in dat op dat broeierige kunstgras met die gemalen autobanden de warmte wel eens een factor van betekenis zou kunnen worden.
  14.29… Groen gele rookwalmen als de beide ploegen opkomen, geflankeerd door een jeugdteam met een spandoek. Wat het spandoek ons vertelt gaat een beetje in de rook verloren, maar de sfeer is er als betrof het een finale. En dat is het ook.. D-Day!

  Oef!...
  14.32…
  DFS lijkt zich bepaald niet in te graven en oogt allerminst ‘plichtmatig’. De eerste druk van de wedstrijd is dan ook op de goal van Wilco Mackaay.
  Dan in de tweede minuut het eerste dreigende werk van Huizen. Randy Onuoha trekt naar binnen, worstelt zich langs drie verdedigers maar zijn uithaal mist de kracht om doelman Peteren Veeneman te verontrusten.
  14.34… Lucas van Esterik speelt als altijd met de volle 100% inzet en gooit al die procenten in een prachtige sliding om Levi Raja Boean de doortocht te verhinderen.
  14.37… Huizen jaagt goed door als de defensie van DFS wat schuttert en een halve misser en een zwakke terugspeelbal produceert. Kort daarop brengt dat Quincy van Waveren in stelling en diagonaal jaagt hij de bal rakelings voor de goal van Veeneman langs.
  14.41… Thomas Malolepszy zet goed door. De bal gaat via Quincy van Waveren naar Murat Önal die met een ferme pegel het doel van Veeneman onder vuur wil nemen. Via een verdediger spat de bal tot corner. DFS mag dan het betere van het veldspel hebben, de eerste kansen zijn toch voor Huizen en dat geeft de groen-gele burger moed. De corner komt voor en daar gaat het blonde koppie van Aron Klaassen de lucht in. De timing is goed, de knik is goed, maar tot onze ontzetting spat de bal op de lat, waarna de rebound door Murat Önal recht in handen van doelman Veeneman wordt gewerkt.
  14.45… Malo houdt keurig overzicht bij zijn doorbraak en legt de bal perfect voor de goal waar Quincy van Waveren in volle ren opduikt. Quincy controleert de bal schitterend op de borst en oog in oog met Veeneman die zich breed maakt besluit hij de bal over de doelman te liften. Weer lijkt alles perfect te kloppen en wéér zit die vermaledijde lat in de weg!
  14.46…Voor het eerst deze wedstrijd is onze onvolprezen doelman Wilco Mackaay belangrijk met de voeten als Lucien Dors doorbreekt en zijn goal onder vuur neemt. Weer is het Wilco die zijn ploeg in de race houdt.
  14.51… Een eigen doelpunt zet Zuidvogels in Staphorst op achterstand: 1-0! Mochten Zuidvogels en NSC beide verliezen, dan heeft Huizen vandaag aan een gelijk spel genoeg!
  14.53… Zuidvogels maakt weer gelijk: 1-1!

  Thriller
  En zo ontspint zich een zenuwslopende thriller. Met één oog op teletext en het andere op de wedstrijd lijken de dingen nu in een stroomversnelling te komen…
  14.54… Malo gaat er weer op snelheid vandoor, trekt naar binnen voor een schot en opnieuw zit er te weinig kruit in het kanon en vormt het rollertje geen probleem voor Veeneman.
  14.55: HZVV krijgt een strafschop in Nijkerk en zet daarmee NSC op achterstand: 0-1!
  14.56… Ineens mag Marijn de Kler er vandoor en oog in oog met Wilco Mackaay heeft hij de hoek maar voor het uitkiezen. Hij kiest de verre en dan is er met een fabelachtige reflex de hand van Wilco die de bal net buiten de palen duwt. Opnieuw een wereldredding van onze doelman die niemand een seizoen geleden een dergelijke cruciale rol in de Huizer geschiedenis zou hebben toebedeeld!
  De corner komt voor en er ontstaat even een akelig gevaarlijke scrimmage op de doellijn. Gelukkig constateerde arbiter Mesbah daarbij hands van een DFS’er en het gevaar is daarmee voorlopig weer even geweken.
  Dan aan de andere kant ineens ook paniek in de tent: een rare keiharde terugspeelbal op Veeneman en de doelman probeert de bal op de borst te controleren. Dat is spekkie voor het bekkie van Buitenhuis die er gretig invliegt. Arbiter Mesbah ziet terecht niets in de botsing die dan volgt en de mogelijkheid gaat weer verloren.
  15.07… Staphorst scoort en zet Zuidvogels op een 2-1 achterstand!
  15.10… Malo pakt geel als hij een pass van Önal te ver van de voet laat springen en dat met een onbesuisde tackle probeert te corrigeren. Op de scheids is weinig aan te merken, ook deze beslissing is gewoon correct.
  15.13… Onuoha trekt weer gevaarlijk naar binnen, zijn vlammende schot spat uiteen op het zitvlak van Rick van Walsem…
  15.14… Zuidvogels maakt opnieuw gelijk in Staphorst: 2-2. Het blijft ongemeen spannend zo…

  Rust
  Nadat Nick Romein de bal van afstand nog maar eens Huizenhoog over had gejaagd, gaan we dus met 0-0 de rust in. Toch wat teleurstellend, gelet op de kansen die we kregen en vooral ook de standen op de andere velden. En onwillekeurig spookt dan toch die eerste voetbalwet weer door het hoofd. NSC staat dan weliswaar met 0-1 achter, maar die marge is uitermate broos. Zuidvogels staat gelijk en dat maakt een overwinning vandaag noodzakelijk.
  De vraag is ook wie er als eerste het moede hoofd in de schoot zal leggen met die warmte. Ik hoop daarbij dan toch dat het ‘heilig moeten’ van Huizen de doorslag gaat geven tegen een DFS dat eigenlijk alleen nog voor de sportieve eer strijdt.
  Jones lijkt zich in de rust te prepareren voor een invalbeurt. Tijdens de training was Jones midweeks geblesseerd geraakt en zijn meespelen leek even twijfelachtig. Maar Jones heeft een historie van wonderbaarlijke genezingen en zo ook met deze blessure die zich aanvankelijk ernstig liet aanzien. Maar voor wie zal Jones straks in het veld komen? Een middenvelder eraf en Jones als extra spits erbij? Of is Önal toch nog niet helemaal ökselfris?

  Het uur U…
  15.35… Nog een klein uur te gaan en nog niets lijkt er al beslist. Geen voorsprong voor Huizen en dat maakt dat het zijden draadje toch wat meer begint te rafelen met die 2-2 van Zuidvogels.
  Önal blijkt dan in de kleedkamer te zijn achtergebleven voor Garrett Jones, die meteen Quincy van Waveren lanceert. De doorbraak lijkt kansrijk, maar toch weet een verdediger zijn inzet te kraken en levert ook deze kans slechts een corner op. De bal komt voor en stuitert zonder beslissend zetje ongehinderd voorlangs.
  15.37… Levi Raja Boean steekt de bal slim door op Lucien Dors. Wilco is echter opnieuw attent en plukt de bal dapper van de voet van Dors voor deze er iets akeligs mee kan uitrichten.
  15.39… Wéér die Lucien Dors aan de haal! Gehinderd op de achterlijn weet hij toch tot een inzet te komen die opnieuw door Wilco Mackaay goed voorlangs geweerd wordt.
  15.42… Van Esterik werkt zich het snot voor de ogen en gaat op avontuur. Op pure wilskracht bereikt hij het strafschopgebied en om erger te voorkomen wordt hij door de DFS verdediging vastgepakt. Een vrije trap net buiten de zestien dus en Joey Papamelodias zet zich aan de trekker van het kanon. De bal gaat gevaarlijk dicht langs de kruising, maar opnieuw dus nog steeds niet die bevrijdende treffer…
  15.44… Opnieuw Van Esterik in de hoofdrol als Levi Raja Boean zich door onze defensie probeert te frommelen. Als een rots in de branding zet Lucas hem de voet dwars. Wat groeit deze jongeling toch met de week. Geen stap is hem te veel, altijd die 100% inzet, een eigen knul om trots op te zijn!
  Huizen zet druk en omsingelt DFS. Quincy van Waveren zet goed voor, maar niemand om er een passend vervolg aan te geven. Klaassen legt af op Papamelodias, opnieuw wordt de inzet gekraakt… De minuten tikken door…

  De wanhoop nabij
  15.47… Calderwood brengt Remy Raterink voor Nick Romein. Een spits voor een middenvelder en Calderwood lijkt zich daarmee bepaald niet neer te leggen bij een 0-0.
  15.49:.. Marijn de Kler ziet Wilco Mackaay iets voor zijn doel staan en probeert het met een lange uithaal. De bal valt op het dak van het doel. Had Wilco erbij gekund als hij onder de lat zou zijn gevallen? We hoeven ons er gelukkig niet druk meer om te maken.
  15.52… De leeg gestreden Van Esterik maakt plaats voor Bob Brilleman. En vier minuten later zet ook Calderwood zijn tweede wissel in: Noë Bokila komt in het veld voor routinier Rutger Worm.
  Dan raakt Malolepszy geblesseerd en moet buiten de lijnen  verzorgd worden. Huizen staat even met tien man. NSC – HZVV 1-1 en een minuut later 1-2!
  En dan slaat het noodlot toe…
  15.58…Met een venijnig schot dat nog van richting wordt veranderd door een verdediger jaagt Levi Raja Boean de bal achter de kansloze Wilco Mackaay. 0-1 en onze ergste nachtmerrie lijkt waarheid te gaan worden: in plaats van de voorsprong die Huizen op basis van de kansen zonder meer verdiend zou hebben, kijken we nu tegen een demotiverende 0-1 achterstand aan…
  16.00… Hidde van der Veldt completeert het elftal weer. Malo strompelt naar de kleedkamer.
  16.04… Een ‘onmogelijke’ bal vanaf de achterlijn komt nog voor en van een meter afstand weet Raterink toch een al even onmogelijke misser te produceren door de bal over te schieten. Huizen wankelt, het lijkt meer wanhoop dan moed waarmee de mannen de teleurstelling van zich af proberen te knokken.
  Het inbrengen van Brilleman en Van der Veldt brengt echter wel wat nieuw ‘gif’ in het elftal van Weggemans. Beide spelers toch letterlijk geen ‘zwaargewichten’, gooien iedere gram van hun jeugdige body’s in de strijd en troeven daarmee regelmatig de DFS’ers af.
  16.05… Jones pegelt er lustig op los. De bal kaatst echter via de rug van verdediger Jim van Alst uit de goal…

  Hoop
  16.06… Nog een kwartiertje te gaan, het is nu de 74e minuut van de wedstrijd, als Hidde van der Veldt op snelheid doorbreekt. Oog in oog met doelman Veeneman blijft hij kalm en legt de bal breed op de meegestormde Bob Brilleman die met een kalmte die je eigenlijk bij zo’n jongeling niet zou verwachten de bal keurig binnenschiet: 1-1! En er is weer hoop! Nog ééntje erbij en dan maar hopen dat er op de andere velden geen nare dingen gebeuren. NSC- HZVV: 1-2, Zuidvogels nog steeds gelijk… Er moet een overwinning worden behaald, anders valt het doek alsnog.
  16.10… HZVV deelt de beslissende dreun uit tegen NSC: 1-3. Alleen onze buren kunnen nog roet in het eten gooien. Huizen moet weer in de aanval, op jacht naar de winnende!
  16.12… Hidde van der Veldt steekt de bal prachtig op de sprintende Bob Brilleman. Een perfecte controle is dan echter teveel gevraagd en de bal springt weg en vormt zo een makkelijke prooi voor Veeneman. Calderwood brengt Melvin van Osenbruggen voor Levi Raja Boean, een verdediger voor een aanvaller en zo bereidt Calderwood zijn ploeg dus voor op een stormlopend Huizen.
  Tik, tak, tik, tak… De seconden tikken door…
  16.13… Lucien Dors is weer een plaag voor de Huizer defensie, Wilco Mackaay en Jordey Buitenhuis klaren het op de doellijn.
  16.17… Nog drie minuten te gaan en nadat invaller Bokila in vrije positie de bal nog ruim naast had gejaagd, gaat er dan iets vreselijk mis op het middenveld: Papamelodias wil een combinatie opzetten waar het helemaal niet kan en als de bal dan onderschept wordt brengt dat Raterink en Dors alleen voor Wilco Mackaay. Met de moed der wanhoop gooit Mackaay zich nog voor Raterink, maar de bal gaat opzij en ondanks een verwoed uitvallende Wilco Mackaay is het lege doel niet meer te missen: 1-2  - en de degradatie lijkt daarmee een feit.
  Dan horen we dat Mike Reuvers in Staphorst in de 90e minuut met een schitterende volley de Staphorsters aan de winst heeft geholpen en belangrijker nog: Zuidvogels met lege handen de bus naar Huizen weer in gestuurd heeft.
  Maar ja, wat schieten we er mee op als we zelf dan niet dat ene noodzakelijke puntje uit het vuur weten te slepen? Nog een minuut of twee plus wat extra tijd… Weggemans schreeuwt zijn mannen naar voren, nerveus worden de ballen naar voren gepompt. DFS’ers veinzen blessures – zouden we zelf ook doen in hun plaats – en de kansen rijgen zich weer aaneen. Tot twee keer aan toe worden voortreffelijke doelpogingen door Veeneman al even voortreffelijk gekeerd. Het is om wanhopig van te worden!
  16.23… De negentig staat al een minuut of twee op de stadionklok. Dan onderbreekt Bob Brilleman het uitverdedigen van DFS aan de kantinezijde van het veld. De bal gaat zoekend van voet tot voet en komt dan bij Joey Papamelodias. Ik zit schuin achter hem en zie de ruimte bij de tweede paal open gaan als was het het splijten van de Rode zee. Joey ziet het gelukkig ook en met een weergaloze beheersing neemt hij de bal buitenkant rechtervoet en met een fraaie krul zeilt de bal vlak naast de paal binnen en een orkaan van vreugde barst los op de Wolfskamer: Joey trekt een euforische sprint zoals hij de hele wedstrijd nog niet gesprint had, volwassen mannen staan elkaar met tranen in de ogen te omhelzen, als kikkers op een heet zinken dak springen spelers, staf, supporters op en rond het veld! Het wonder van Huizen is geschied! DFS mag nog even aftrappen, maar dan blaast Arbiter Mesbah Huizen alsnog de PD-competitie in!

  Michael Weggemans
  Ook bij mij klotsen de tranen van emotie acht mijn oogleden en ik ben dan ook blij dat ik even de tijd krijg om weer wat tot mezelf te komen voor onze coach door de erehaag van supporters de kleedkamers heeft bereikt.
  Hitchcock, Houdini, noem maar op, dit verzin je niet!
  “Maar het gebeurt wel, het is gewoon fantastisch!“ hijgt onze succescoach nog na van alle emotie die ook hij uiteraard doorgemaakt heeft.
  Maar alle gekheid op een stokje: je hebt er ook min of meer recht op gelet op de wederopstanding van de laatste weken…
  “Ja, zeker! De eerste helft laten we nog zeker vier 100% kansen liggen. Laat je er daar twee van maken, dan ga je de rust al in met 2-0 en komen zijn er niet meer aan te pas. Ik had in de rust ook niet zoveel op- en aanmerkingen op de ploeg, behalve dat we op het middenveld wat meer in onze zone moesten dekken omdat hun verdedigende middenvelder elke keer vrij kwam te staan.
  Normaal doen we dat nooit, maar nu hebben we de standen toch wel even in de kleedkamer genoemd. We gaven ze aan dat het kan, het kan écht!
  Dan krijg je op zo’n ongelukkige manier een goal tegen. Dan is het als trainer langs de kant maar afwachten hoe een ploeg reageert. Dan zie je een aanvoerder (Renee Troost, red.) die meteen het voortouw pakt, de bal grijpt en bij de spits gaat staan en gewoon het geloof blijft houden en dat ook uitstraalt. Na de 1-1 hoorden we dat we aan een gelijkspel genoeg hadden en op dat zelfde moment maakt DFS dan ook weer de 1-2, dus ja, toen kon Renee Troost wel weer gewoon in de spits blijven staan.
  Nee, ik heb nog geen idee tegen wie en wanneer we die nacompetitie moeten spelen. Van de buitenwacht horen we al maanden dat we eigenlijk al gedegradeerd zouden zijn. En als je dan in de slotseconden van de competitie dit nog presteert, dat is werkelijk ongelofelijk…”
  Toch wil Michael Weggemans zich daar niet voor op de borst kloppen: “Nee, ik heb het alleen ‘anders’ gedaan, ik zou daar niet het etiket beter of slechter op willen plakken. Nu pakt het gelukkig meer dan fantastisch uit, hier hadden we eigenlijk niet van durven dromen. Dat Joey zó zijn foutje goed maakte, dat is ook goed voor zijn zelfvertrouwen.”
  Ik vond je keuze voor Brilleman opmerkelijk en had vanwege het ‘pompen’ de meer fysieke Dennis Lamme verwacht. Het pakte uitstekend uit en Brilleman toonde zich wederom een aanjager voor de ploeg samen met Van der Veldt…
  “Ja, eens! Bob heb ik twee keer laten starten en toen speelde hij twee goede wedstrijden, Berkum uit was ie wat minder. Tegen HZVV begon hij op de bank en viel hij weer fantastisch in. Dus zo’n jongen moet ook gewoon beloond worden, jongen van de club, loopt hier al jaren, en de A-junior Dennis Lamme die heeft nog alle tijd, zijn tijd komt nog wel. Ook Hidde viel uitstekend in. Ze wisten wat er op het spel stond, dus ik hoefde niemand voor deze wedstrijd te motiveren…”

  Joey Papamelodias
  Hij wisselde ongelukkige momenten af met de beslissende goal. Karaktermens Papamelodias werd na afloop luidkeels door de menigte toegezongen.
  “Ik hoorde van de supporters dat Zuidvogels ook achter stond en dat we dus aan een gelijkspel genoeg zouden hebben. We waren de laatste ploeg die speelde, dus op het moment dat ik scoorde wist ik dat het genoeg was om door te gaan.
  Ja ik baalde vreselijk dat ik de fout maakte door een 1-2 aan te gaan op een moment dat het helemaal niet kon. Ik vertrek na dit seizoen en ik wilde niet dat men mij hier zou herinneren als de man die de degradatie inleidde met zijn fout. En dan kan ik zo met buitenkantje rechts de bal in de kruising krullen – ik heb van iemand van het bestuur die bal ook cadeau gekregen!” verklaart een trotse Joey de bal die hij in zijn armen koestert als was het een kostbaar kleinood.
  “Ja, ik realiseerde me dat als ik zou missen dat ik de hoon over me heen zou krijgen. Ik zat er op dat moment ook eigenlijk al helemaal doorheen, dus ik dacht ‘gewoon met buitenkantje rechts, doen!’ Ik doe dat normaal nooit zo, maar het kon op geen beter moment gebeuren. Ik ben zo blij dat we het gehaald hebben! Het is ook heel lang geleden dat we voor het laatst zo de kleedkamer zijn binnengekomen, dat de supporters ons zo massaal onthaald hebben. Ik heb hier nog nooit meegemaakt dat de supporters mijn naam scandeerden, zo mooi, dat heb ik in al die jaren nog nooit zo meegemaakt en nu ik weg ga gebeurt het dan toch, fantastisch! Als ik Huizen maar niet ga tegenkomen volgend seizoen – ik ga in de eerste klasse voetballen,” verklaart Joey met een brede grijns om de lippen.

  Wilco Mackaay
  Toch weer ‘beslissend’ vandaag… Dat moet naar meer smaken, dat moet toch gaan ‘kriebelen’...
  “Haha, ja, kriebelen doet het altijd. Zeker de eerste helft moest ik een paar keer stevig aan de bak, maar goed: daar sta je er ook voor. En als je dan ziet dat we dan na weken er voor geknokt te hebben dat we het dan toch halen, dan kriebelt het natuurlijk. Maar het houdt toch echt op, helaas. De afstand is gewoon te gek. Ik moet met het openbaar vervoer, met drie keer trainen in de week ben ik dan drie keer na twaalven thuis. Dat hou je wel even vol, maar geen heel seizoen. De wekker gaat de volgende ochtend toch weer gewoon.
  Maar ik ben zo blij dat ik dit nog even kan doen… We gaan er gewoon nog voor die laatste extra wedstrijden en zien dan wel waar het schip strandt…”
  Wat moet je je wanhopig hebben gevoeld toen die tweede goal viel…
  “Ja, ik gooide me nog vol tegen die spits aan, maar het mocht niet baten. Ik was heel kwaad dat we zo knullig die goal weggaven. Maar des te mooier dat je je dan nog zo terug knokt, een schitterende goal van Joey, en dan zo in de slotseconden het hele seizoen in een wedstrijd over te doen. Hitchcock had het zo niet kunnen bedenken!”

  Bob Brilleman
  Ik vond dat je het ‘verschil’ maakte vandaag…
  “In dat half uurtje? Dan moet ik het wel heel goed gedaan hebben, volgens mij… hahaha!”
  Je scoort de belangrijke gelijkmaker en staat ook nog aan de basis van de tweede goal doordat je goed stoort… Ik vond dat met het inbrengen van jou en Hidde meer ‘gif’ in het elftal kwam…
  “Ja, we wilden graag natuurlijk en we zijn alle twee aanvallend ingesteld dus er kwam wat meer druk naar voren. Het was warm, dus twee verse krachten voorin erbij dat kan je dan wel merken, ja…
  Helaas moest ik op de bank beginnen, want ik had er vandaag heel veel zin in om te spelen. Vorige week mocht ik ook de tweede helft spelen, dus ik had er toch wel al wat rekening mee gehouden. En dat werd rijkelijk beloond met mijn eerste competitiegoal voor het eerste! Jaaaa, dat was lekker binnenkomen! Na de 1-2 dacht ik toch even dat het voorbij was. Maar dan hoor je vanaf de zijkant dat ook Zuidvogels achter staat en dan ontstaat er toch zoiets van ‘nu moet ie vallen!’ Dan komt die bal via mij bij Joey en die schiet hem dan voortreffelijk binnen. Maar goed, ik ben er in ieder geval heel blij mee dat we 9 en 16 juni nog in actie mogen komen. Ik hoop ook dan weer minuten te mogen maken!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Noem het rustig het wonder van de Wolfskamer. Een scenario waar men in Hollywood miljoenen voor neertelt: 2699 minuten lang bungelde Huizen onderin, rijp voor rechtstreekse degradatie, dertig wedstrijden lang, tot in die allerlaatste minuut van het seizoen. En toen trok Huizen zichzelf aan de haren omhoog en verrees het voor het eerst boven de streep die rechtstreekse degradatie betekent. Zoiets gebeurt alleen in goedkope B-films die je schamper lachend aankijkt en waarbij je ‘Ja hoor!’ roept als de ploeg onder dramatische vioolklanken op de schouders gehesen wordt omdat ze het tegen alle verwachtingen in tóch gered hebben. Desondanks knapte er iets bij thuiskomst als ik het hele verhaal thuis vertel en even liet ik mijn emoties de vrije loop. Gelukkig heb ik een vrouw die dat begrijpt – al vraag ik me zélf vaak af wat een man van 63 bezielt om zo emotioneel te worden over iets triviaals als een voetbalclub.
  Al voor de winterstop waren er weinigen die nog iets voor onze handhaving in de hoofdklasse gaven, één overwinning, een paar schamele gelijke spelletjes en een uitzichtloze achterstand op de rest van het peloton. Zonder verder iemand tekort te willen doen, toch een pluim voor de jonge, onervaren Michael Weggemans die het naar eigen zeggen alleen maar wat ‘anders’ gedaan heeft, maar onder wiens bezielende leiding de ploeg toch weer de weg naar boven wist te vinden.
  Het halen van de PD werd als een kampioenschap gevierd en velen leken toch even uit het oog te verliezen dat het zwaarste gedeelte nu nog komen moet. Bemoedigend is wel dat naar ik heb horen vertellen er vier van de zes kandidaten behouden blijven voor de hoofdklasse. Het fijne weet ik er niet van en ook de tegenstanders heb ik nog niet kunnen uitpuzzelen. Prettig is wel dat ook wij in een winning mood zijn. Als je na nederlaag op nederlaag tegen een runner up uit de eerste klasse moet, dan sta je eigenlijk al meteen op achterstand. Huizen is momenteel echter een ploeg die weer weet wat winnen is, die terug kan zien op een uitstekende periode. Een prachtige achtste plek bezetten we in de derde periode. Nee, makkelijk gaat het niet worden, maar met een beetje goede wil, de steun van het publiek, staan we zeker niet voor een onmogelijke klus!
  Natuurlijk was het even 'stil aan de overkant', maar hoewel er uiteraard wel sprake was van enig leedvermaak, toch een woord van troost naar onze buren die het dus op het nippertje niet gered hebben. Jammer, want zo'n derby heeft toch wel iets speciaals waar ook de penningmeester handenwrijvend naar uit kon zien. Het voelt ook een beetje als broedermoord zo, maar ja, het was zoals het was. en dat kwam uiteindelijk neer op ieder voor zich....
  Ik wens de mannen in rood-groen een prima seizoen in de eerste klasse en hoop ze dan ook spoedig weer in de hoofdklasse te mogen treffen. Kop op Zuid!

  Het was weer fijn langs de lijn! Sensationeel zelfs!


  Huizen - DFS 2-2 (0-0)

  67. Levi Rajan Boean 0-1
  74. Bob Brilleman 1-1
  87. Lucien Dors 1-2
  90+3 Joey Papamelodias 2-2

   

  Opstelling Huizen
  Wilco Mackaay, Danny Benninjg, Randy Onuoha, Renee Troost (c), Quincy van Waveren, Murat Önal (45. Garrett Jones), Jordey Buitenhuis, Thomas Malolepszy (68. Hidde van der Veldt), Aron Klaassen, Lucas van Esterik (61. Bob Brilleman), Joey Papamelodias

  Opstelling DFS
  Peteren Veeneman, Corne Davelaar, Tim Sanders, Rick van Walsem, Jim van Aalst, Marc Harlaux, Lucien Dors, Rutger Worm(c) (65. Noe Bokila), Marijn de Kler, Nick Romein (56. Remy Raterink), Levi Raja Boean (76. Melvin van Osenbruggen)

  Foto's: Henk Heijnen Fotografie