https://www.svhuizen.nl/cruciale-nederlaag-huizen-csv-apeldoorn-3-4/_430_n__139_NL_3876_____
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen 1 ruim langs SDO Combinatie
  19 aug 2018
  Ron Tuijnman
  Een wat merkwaardige aanvangstijd en een wat merkwaardige tegenstander: terwijl de eerste selectie van SDO een bekerduel tegen Urk afwikkelt, speelt Huizen een oefenwedstrijd tegen een samengestelde SDO-combinatie. Een verslag…
  huizen-1-ruim-langs-sdo-combinatie
  De Zuiderzeecup is een sterk bezet toernooi waarin Huizen twee tegenstanders trof die beide twee klassen hoger spelen. Was Huizen daarmee kanonnenvoer? Geenszins! Een verslag...
  huizen-verdienstelijk-vierde-in-zuiderzeecup
  Met een stevige 0-4 nederlaag verwees het Rotterdamse XerxesDZB Huizen onverbiddelijk naar de eerste klasse... Hallo Zuid, Daar zijn we weer...!
  eerste-klasse-is-een-feit-huizen-xerxesdzb-0-4
  D-day: Huizen-DFS
  26 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Een seizoen lang stond Huizen stijf onderaan. Een seizoen lang leek degradatie de enig logische uitkomst. Na een bewonderenswaardige eindspurt kon het op die laatste beslissende speeldag nog rechtstreekse degradatie voorkomen door een ticket voor de nacompetitie te veroveren.
  d-day-huizen-dfs
  We leven nog! HZVV-Huizen 2-4
  19 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen had vandaag maar één taak: zelf winnen van HZVV in Hoogeveen. Een verslag...
  we-leven-nog-hzvv-huizen-2-4
  Nadat Huizen tot het gaatje moest in Aalten om een zwaar bevochten punt uit de strijd te kunnen slepen, moest het nu dan aantreden tegen titelkandidaat Berkum. Een verslag...
  naar-het-slappe-koord-berkum-huizen-2-1
  Karakter! AZSV - Huizen 2-2
  10 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Een punt dat smaakte naar een overwinning. Na een schier kansloos ogende 2-0 achterstand knokte Huizen zich met een bewonderenswaardige strijdlust naar een punt dat mogelijk nog wel eens cruciaal zou kunnen blijken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie.
  karakter-azsv-huizen-2-2
  Gladiolen: NSC - Huizen 2-4
  25 apr 2018
  Ron Tuijnman
  Ondanks dat Huizen het laatste half uur van de wedstrijd met tien man kwam te staan, wist het juist in die fase afstand te nemen van het aandringende NSC. Een verslag...
  gladiolen-nsc-huizen-2-4
  Een prima wedstrijd spelen en toch de pottenbak ingaan. Het overkwam Huizen tegen AZSV. Een verslag...
  die-ellendige-eerste-wet-huizen-azsv
  Strohalm: Urk - Huizen 1-3
  14 apr 2018
  Ron Tuijnman
  Een wilskrachtig spelend Huizen gaf Urk niet de gelegenheid op eigen veld te domineren. Onder het motto één voor allen, alleen voor één hielden de groen-gelen de thuisploeg onder druk en trokken de wedstrijd naar zich toe. Een verslag...
  strohalm-urk-huizen-1-3
  Je kunt het een zespuntenwedstrijd noemen als je in een rechtstreeks duel tegen je naaste concurrent voor degradatie uit moet komen. Winnen is dan een eerste vereiste. Maar helaas. Een verslag...
  cruciale-nederlaag-huizen-csv-apeldoorn-3-4

  Zonnige dag, zwart randje
  Met een gemoed dat gelijke tred hield met het heerlijke lentezonnetje parkeer ik mijn fiets op zijn stekkie op de Wolfskamer. Naar de ranglijst kijken heeft al weken geen zin meer en de tijden dat een overwinning je meteen als een kurk op de ranglijst omhoog deed schieten liggen al weer lang achter ons. Het is nu focussen op de eigen prestaties en – dan toch even die ranglijst – als je dan tegen de nummer voorlaatst speelt, mag je toch wel stellen dat er sprake is van een zespunten-wedstrijd.
  Van de harde kern verneem ik dat spits Murat Önal en back Randy Onuoha niet in de basis zullen beginnen. Önal is geblesseerd en Onuoha heeft de hele week door ziekte niet kunnen trainen.
  Nog akeliger nieuw bereikt me in de bestuurskamer waar ik te horen krijg dat scheidsrechters-begeleider en Huizer coryfee Aart van der Roest afgelopen donderdag is overleden. Hoewel Aarts fysieke gesteldheid de laatste maanden zichtbaar achteruitliep, viel zijn overlijden me toch als een akelige verrassing op mijn dak. Naast zijn passie voor het scheidsrechteren was Aart in tal van functies actief binnen de sv Huizen. Hij was zo’n stille kracht op de achtergrond die onzichtbaar voor het grote publiek zijn werk voor de club uitvoerde. Hij zal gemist worden!
  Ook vanaf deze plek wens ik familie en nabestaanden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
  De waan van de dag brengt me dan toch tot de opstelling en ik ben benieuwd hoe Assink het ontbreken van twee basisspelers zal gaan opvangen met deze krappe selectie. Achterin vermoed ik dat Desmond Mensen op de plek van Danny Benning zal beginnen en dat Danny door zal schuiven naar de opengevallen plek van Onuoha. Voor de spitspositie zie ik in mijn kristallen bolletje drie opties: Garrett Jones, Kevin Smit of Lucas van Esterik. Blijkens het formulier begint Jones op de bank en die optie kan ik dus afstrepen. Smit lijkt me dan de meest aangewezen man om in de punt te gaan spelen met de hard werkende Van Esterik daar kort achter en omheen. Zonder beide mannen ook maar iets tekort te willen doen is dat toch wel een aderlating ten opzichte van de lepe spits die Önal toch is.
  Jones krijgt op de bank gezelschap van Onuoha, Pelgrum (al zie ik die even later in trainingspak op de tribune plaatsnemen), Van der Veldt, Brilleman, en reservedoelman O’Niel.
  Bij onze tegenstanders van vandaag weinig namen die me een  belletje doen rinkelen. Ja, die van Mark Fennebeumer, maar als ik het nazoek, dan is die vooral pinch-hitter en vandaag dus naar het tweede van csv Apeldoorn verbannen.
  Eenmaal op mijn vaste stekje op de tribune hoef ik niet bang te zijn dat er weer iemand voor mijn neus gaat staan: alle toeschouwers op de tribune zouden met wat inschikken makkelijk in een modaal bushokje gepast hebben. Maar goed: het beginsignaal is pas over een kwartier aanstaande dus welllicht loopt het nog wat voller. In het zonnetje aan de overkant staat het echter ook niet echt ‘rijen dik’.
  Na de indrukwekkende minuut stilte voor Aart – heel dapper bijgewoond door zijn nabestaanden – doen de pupillen van de week wat ze doen moeten en beginnen we aan de zoveelste finale van dit seizoen.

  Goede opening, stevige domper
  Huizen opent gretig: meteen na de aftrap dwingen we de eerste corner al af. De bal valt wel goed, maar de Apeldoornse defensie is alert en weet een directe doelpoging te verhinderen. Het levert meteen een tweede corner op en die leidt helaas meteen tot een snelle uitval waarbij Jesse Hartgers zomaar vogeltjevrij aan onze linkerkant komt te staan. Zijn inzet wordt met de voet gekeerd door de alert keepende Wilco Mackaay. De bal spat omhoog en we hebben geluk dat het even comedy kapers is als Sander Krijns woest uithaalt en volledig naast de bal maait.
  Het zal slechts uitstel van executie blijken, want in de vierde minuut gaat het al hopeloos mis als achterin een sliding wordt ingezet om een dieptepass te onderscheppen en ook deze bal dus jammerlijk gemist wordt. Het zet Steven van Es vrij voor Mackaay en waar zijn collega nog oog in oog met onze doelman faalde, weet Van Es de bal feilloos bij de verre paal binnen te schuiven: geen schijn van kans voor onze doelwachter en we kijken dus amper in de wedstrijd al tegen een achterstand aan.

  Euforie, deceptie
  Huizen laat het er niet bij zitten uiteraard en zoekt de aanval. De mouwen worden opgestroopt en daarbij gaat Aron Klaassen wederom voorop. Ook over de schreef – en dat zien we van deze keurige voetballer niet vaak – als hij op het middenveld een spijkerharde tackle inzet op Fedde Timmer. Het levert Klaassen zijn derde gele kaart van dit seizoen op en voor Timmer is het helaas einde wedstrijd, hij moet worden vervangen door Jamarro Diks.
  Huizen komt wat beter in de wedstrijd en als Kevin Smit een bal dan via een verdediger over de goal van CSV-doelman Jansen jaagt krijgt het corner nummer drie te nemen. Opnieuw legt Joey Papamelodias de bal fraai voor en nu is daar de ongedekte blonde kuif van aanvoerder Troost die koeltjes binnen knikt: 1-1 en we leven weer! Zouden we dan toch over die kinderlijke tegentreffer heen kunnen stappen en nu doordrukken naar die broodnodige driepunter?
  Diezelfde Joey Papamelodias maakt het in de negentiende minuut dan nog even heel spannend door een bal terug te koppen op de gedekt staande spits van csv Apeldoorn. De dekking is gelukkig op orde en Troost weet te verhinderen dat de spits een uitgelezen kans zo in de schoot geworpen krijgt.
  Dan breken de Apeldoorners uit over de flank. Maikel Lange wordt aangespeeld en lijkt op de achterlijn aan een kansloze missie bezig te zijn. Dan trekt hij de bal toch keurig voor en de inlopende Maarten Boeve kan er bij de eerste paal een voetje tegenaan tikken en verrast zo doelman Mackaay die daarmee een van zijn mindere momenten kende en we kijken dus weer tegen een achterstand aan.

  Kansloos, toch nog?
  Huizen is aangeslagen. Opnieuw moet het weer minimaal twee goals zien te maken om hier met die inmiddels gewoon noodzakelijke overwinning van het veld te kunnen lopen. En dat is een zware opgave realiseren de mannen zich. Huizen geeft vorm aan de term ‘je groen en geel ergeren’ als achterin de ene na de andere halve misser opeengestapeld wordt. Het levert invaller Diks een uitgelezen schietkans op die hij gretig benut. Té gretig, want de bal spat tot onze opluchting ruim over. Ook kort daarop gaat het op het middenveld mis: Papamelodias glijdt weg bij het verzenden van een van zijn vele lange passes en de bal wordt simpel opgepikt. Soepeltjes zet csv Apeldoorn een aanval op die als een warm mes door onze defensieve boter snijdt. Sander Krijns staat aan het eind van de aanval en luttele meter van de eerste paal weet hij de bal toch over de goal van Mackaay te krijgen.
  Met een half uur op de klok krijgen we dan toch de genadestoot: rustig kaatsend wordt op het middenveld Jesse Hartgers bereikt die soepeltjes om Aron Klaassen draait en hem zijn hielen laat zien. Hartgers mag lopen, verder lopen, rustig aanleggen, schieten en… de bal valt opnieuw buiten bereik van Mackaay binnen. 1-3, scheids, maak er maar een eind aan… Het doek lijkt gevallen voor onze dappere Huizer mannschaft.
  Irritatie ook op de tribune waar enkele supporters elkaar verbaal in de haren vliegen. Ook hier in de frustratie en het besef van een naderende degradatie voelbaar.
  Dan mag Krijns er weer vandoor als we een kopduel op het middenveld verliezen. De bal komt voor en dan loopt daar totaal ongedekt Jamarro Diks het strafschop gebied binnen om de bal op de slof te nemen. Met een schitterende reflex weet Mackaay het schot te pakken. Huizen lijkt helemaal rijp voor de slacht. De haakwerkjes van mijn vrouw bevatten minder gaten dan onze defensie vanmiddag…
  We snakken al naar de rust als Danny Benning de vrijstaande Papamelodias bereikt. Doelman Jansen verwacht een voorzet en neigt al wat naar de tweede paal om die voorzet te kunnen onderscheppen. Dan legt Joey al zijn gevoel in een prima gekruld schot richting eerste paal dat Jansen volkomen verrast en gaan we dus aan de thee met een ineens toch weer uitzicht biedende 2-3 stand. Zou het dan toch nog?

  Rust
  Rust dus met een teleurstellende maar toch ook nog hoopgevende 2-3 achterstand. Het voetbal is net als vorige week tegen onze buren uitermate povertjes en csv Apeldoorn lijkt daarbij de eenoog in ons land van blinden. Deze keer dus wel volop doelpunten en daar moet de objectieve toeschouwer zijn voetbalgerief dan maar uit zien te peuren.
  Zoals vaker lijkt Huizen maar niet om te kunnen gaan met de druk die uitgaat van een wedstrijd die gewoon gewonnen moet worden. Achterin vallen er gaten en zien we misperen die zelf voor Huizer begrippen niet normaal zijn.
  Een zware taak dus voor de technische staf om dit tij te keren – al geeft die late aansluitingstreffer van Papamelodias de burger nog enige moed – al is het wellicht enigszins tegen beter weten in, want het spel van de onzen geeft weinig aanleiding voor die hoop…
  Randy Onuoha is dan bezig aan een serieuze warming-up en het laat zich aanzien dat hij na rust in de ploeg zal gaan komen. Ik vermoed dat Desmond Mensen dan geslachtofferd zal gaan worden. Ik denk dat Assink daarmee toch een einde aan de defensieve chaos wil maken door Benning en Onuoha weer op de eigen stek te zetten en daarmee de automatismen achterin te herstellen. Ik kan me daar wat bij voorstellen: Mensen speelde - zeker opbouwend - niet geweldig deze eerste helft, maar het voert te ver om hem de zwarte Piet voor de defensieve chaos te geven: daarvoor was de malaise té algemeen en van links naar rechts, in het centrum, overal teveel en alom aanwezig.

  Buigen, barsten
  Onuoha moet als eerst een corner toestaan. Klaassen en Smit weten gezamenlijk het gevaar te keren. Kort daarop krijgt Diks weer een schietkans en deze keer spat zijn spijkerharde schot op de reclameborden naast Mackaay uiteen.
  csv Apeldoorn blijft soepeltjes combinerend de aanval zoeken en een corner gaat vervaarlijk dicht voor de goal van Mackaay langs. Van een wederopstanding van Huizen is voorlopig nog weinig te merken.
  Dan toch een uitval via Malolepszy: hij gaat goed zijn man voorbij, kapt hem uit en zet goed voor. Rand zestien heeft Joey Papamelodias net even teveel tijd nodig voor zijn schot dat bovendien ook de juiste richting mist.
  Apeldoorn heeft meer ‘lopende mensen’ in balbezit. Zo’n lopende man is ook Krijns die met een simpele 1-2 door onze defensie snijdt en voor een nagenoeg leeg doel de bal maar voor het inschuiven heeft. Met een uiterste krachtsinspanning weet Jordey Buitenhuis daar gelukkig nog een voet tussen te steken en voorkomt zo een 100% zeker lijkende treffer die absoluut alle restjes hoop in de Huizer harten zou doen doven… Ook de daarop volgende corner gaat via een kopbal van Maarten Boeve maar weer rakelings aan de goal van Mackaay voorbij.
  We zijn een goed uur onderweg als Danny Benning het dan ook maar eens probeert bij doelman Jansen: van een meter of dertig zoekt hij de hoek, maar zijn inzet mist de snelheid om Jansen te verrassen en de doelman plukt de bal simpel uit de hoek. Het was niet veel, maar onze kinderhand is al vlot gevuld vandaag. Ook een bal van Van Esterik die uit de draai recht op Jansen schiet levert dus de gelijkmaker niet op. Hier ging echter eindelijk weer eens een fraaie aanvalsopzet via Van Waveren en Smit aan vooraf – en dat hadden we dus al een tijdje niet meer zien gebeuren. Even later weer een goede pass van Papamelodias die Malolepszy wegstuurt. Malo doet alles goed deze keer, totdat het op het schot aankomt: diagonaal voor de goal produceert hij een slap rollertje dat geen enkel probleem voor doelman Jansen oplevert.
  Dan – een kwartier voor tijd - slaat het noodlot toch toe: een verre uittrap van Jansen bereikt de zojuist ingevallen Bruce Schotman. Die legt de bal meteen breed op Maikel Lange. Deze legt de bal ‘over de hele’ naar de andere kant waar Krijns de bal met een simpele trap tussen de apathisch reagerende verdedigers van Huizen door voor de goal brengt. Schotman is gewoon rustig doorgelopen en aangezien niemand de moeite nam even bij hem te gaan staan, kon hij dus ongehinderd de bal in het lege doel schuiven. Toegegeven: die bal had hem nooit mogen bereiken, maar de vrijheid die hij kreeg mogen onze mannen zich als team zonder meer aanrekenen!

  Slotfase, eindfase?
  Assink brengt dan zijn laatste wissel (even eerder was Brilleman al gekomen voor Kevin Smit) en vervangt Malolepszy door Garrett Jones. Nog steeds leeft het besef dat er hier eigenlijk gewonnen moet worden en gaan dan ook met de moed der wanhoop de slotfase van deze wedstrijd in. Of is het de eindfase van Huizen als hoofdklasser? We willen ons er nog niet bij neerleggen. Een prachtige beweging en een leep wippertje van Aron Klaassen brengt Lucas van Esterik in stelling. Ons jonge talent had vandaag echter wat weinig geluk met zijn doelpogingen en ook deze zien we dan ook weer kansloos over vliegen.
  Aan de andere kant soleert Schotman door de defensie en lijkt door drie man niet te stuiten tot Benning hem uiteindelijk de voet dwars weet te zetten. David Spoelstra zet de bal dan ook nog een keer voor op Schotman die alleen voor Mackaay de bal maar voor het inschuiven heeft. Het is Mackaay die ons dan met een prachtige reflex voor een grote nederlaag behoedt.
  De slotfase is rommelig: Huizen dringt wel wat aan, maar geeft daarmee ook ruimte weg achterin. Invaller Bob Brilleman volleert dan knap nog een keer de bal net naast de goal van Jansen, het zijn speldenprikjes en langzaam maar zeker daalt de berusting neer over het handjevol op de tribune.
  Typerend is de manier waarop Quincy van Waveren twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de bal zomaar over de achterlijn loopt als hij goed door Troost diep wordt gestuurd. Er wilde gewoon weinig lukken vanaf onze flanken.
  Dan op de valreep stoomt Onuoha op met de bal aan de voet. De negentig staan al op de klok en hoewel hij van achteren wordt aangetikt geeft Randy hem dan maar een peer richting het doel van Jansen. Opnieuw wordt Jansen verrast en zo komen we dus toch nog op 3-4!
  De tijd die Huizen rest is echter te kort en de goed leidende arbiter Voncken besluit dat het na drie minuten extra tijd wel genoeg is geweest. Huizen leidt een cruciale nederlaag en dat geeft deze dag opnieuw een zwart randje…

  Erik Assink
  Assink werd vooral moedeloos van de manier waarop we onze goals tegen moesten incasseren. “Daar is bijna niet tegenaan te voetballen,” antwoordt hij op mijn opmerking dat ik met die zeven goals het positieve van deze wedstrijd wel zo ongeveer heb opgesomd. Bij alle vier de goals kon Assink wel uitroeptekens plaatsen en ‘schuldigen’ aanwijzen. Csv Apeldoorn heeft 54 doelpunten tegen, Huizen 52. Beide ploegen hebben dus in verdedigend opzicht een probleem. Dat houdt in dat je eigenlijk iedere wedstrijd kansen tegen krijgt. Aan de voorkant creëren we ondanks dat we drie goals maken eigenlijk geen gevaarlijke situaties. Assink was in de rust dan ook behoorlijk pissig geweest in de rust: Van Esterik onderscheidde zich qua werklust, maar van de vleugels werd niet thuis gegeven. De vleugels speelden zonder overtuiging en waren amper op een goede actie te betrappen.
  Natuurlijk hebben we op kwaliteit een probleem. Zeker nu er steunpilaren uitvallen en er geen anderen zijn die dat kunnen overnemen, dan zie je dat meteen terug in het veld.
  Csv is defensief bepaald ook niet zo zeker, vandaar dat we hadden afgesproken dat Smit en Van Esterik beurtelings in de spits zouden opduiken. Van Esterik voldeed, de rest ‘figureerde’ en zat in de kontzak bij de tegenstander.
  De tweede helft hebben we dan wel een paar keer geluk en ontsnappen we een paar keer aan een grotere achterstand, maar moest Csv toch verder achteruit. Alleen verder dan hun zestienmeter kwamen we niet, daar hield het op. Een kwestie van kwaliteit aldus Assink. Je praat wel over twee in verdedigend opzicht kwetsbare ploegen, waarbij Huizen de kroon spande. Vandaag hadden we er al vijf moeten maken om weer eens te kunnen winnen! verzuchtte Assink wanhopig. Uiteindelijk gaat het er om of je de eerste de beste bal erin ketst of dat je de goal zomaar cadeau geeft! Daarbij moet het dan ook een beetje meezitten en wat dat betreft trok Huizen dit seizoen nogal aan het kortste eindje. Ook vandaag sta je na vier minuten al weer achter en dan weet je dat je moeilijk scoort. Önal heeft er acht inliggen, Quincy zes en dan speel je vandaag dus zonder je topscorer. Daar krijg je niet echt zelfvertrouwen van.
  Ondanks dat de strohalmen een voor een afknappen is opgeven geen optie voor Assink. We moeten de fighting spirit weer in de ploeg zien te brengen. Nu zien we dat terug bij Van Esterik en Klaassen, maar die verbetenheid moet breder tot het team doordringen, er moeten elf man met het mes tussen de tanden spelen willen we nog punten gaan pakken. Wat dat betreft verzucht Assink dat ie graag dertig jaar jonger zou zijn en gewoon mee zou kunnen doen!

  Renee Troost
  “Voor mij was die goal die ik maakte een beetje een goedmakertje voor mijn rol bij de eerste tegengoal,” bekent onze captain. “Maar ja, als je dan ook weer ziet hoe makkelijk de 1-2 en de 1-3 erin gaan, dan zie je ook in het veld dat je knokt tegen iets waar je haast niet tegenop kunt knokken. Ik denk dat onze kwetsbaarheid achterin vooral verklaard wordt door de wijze waarop zij speelden. Ze hadden geen vaste mensen voorin, maar heel veel mensen die er ‘komen’. Als je een directe tegenstander hebt, dan kun je je daar makkelijker in vastbijten. Dat was vandaag niet het geval en dat maakte het een stuk lastiger voetballen achterin. Daardoor was de organisatie regelmatig zoek, zeker als die backs langs de zijkanten opkwamen. Aan de andere kant weten wij ook amper iets voorin te creëren en dat is iets dat eigenlijk het hele seizoen al speelt. Maar normaal gesproken moeten drie doelpunten tegen een degradatiekandidaat toch voldoende zijn voor de overwinning. Het ging een tijdje goed met drie keer op rij zonder tegengoals, maar tegen Ajax weer vijf en nu weer vier, tja… Als je constant zo hard moet knokken om een kans te creëren en een goal te maken en je krijgt ze dan steeds zo makkelijk tegen, dan krijg je toch ook steeds weer een stevige mentale tik. Vandaag komen we dan op zo’n ongelukkige manier op 1-3 achter en dat verschil is dan net even te groot. Dat zullen we met zijn allen moeten oppakken, hoe moeilijk het ook is. De tweede helft gingen wij hoger druk zetten en dat liep wat beter. We maakten hun het voetballen wat meer onmogelijk. De eerste helft konden ze veel vaker ongestoord opbouwen en vrije mensen inspelen. Als je dan aan het begin een stap te laat bent, dan ben je overal een stap te laat. Dan moet je – zoals Aron Klaassen in de eerste helft deed – wel eens aan de noodrem trekken. Daarbij hebben we zelden in de beoogde opstelling kunnen spelen. Ik heb zelf in het begin van het seizoen weinig kunnen brengen, nu mis je Wouter Vente, Murat Önal, d’r ontbreekt er altijd wel één.
  Natuurlijk kwam deze nederlaag als een dreun aan. Iedere nederlaag komt als een dreun aan. Als je de eerste helft bekijkt kan je je afvragen waar we mee bezig waren. Onbewust sluipt de twijfel toch binnen als je al zo weinig kansen creëert en je realiseert je op zo’n moment weer dat je er dus twee zult moeten gaan maken. Maar alle koppies staan dezelfde kant op: er zijn gewoon nog zeven wedstrijden te gaan, dus we blijven er voor gaan. Als we weer een keer die eerste bal erin knallen, dan voetbal je meteen een heel andere wedstrijd!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Desillusie alom. Waar de een zich na afloop al verzoend leek te hebben met een aanstaande degradatie, heeft een ander nog hoofdschuddend vage hoop op een ommekeer. Maar diep geworteld is die hoop niet. Deze wedstrijd moest gewoon gewonnen worden en we verloren hem, weer lopen we drie punten verder achter op de concurrentie en het te overbruggen gat lijkt nu wel het werk van Mozes bij de Rode Zee.
  De nipte uitslag verbloemt de kansloosheid van Huizen. Twee afstandsschoten en een dekkingsfout verhullen dat we eigenlijk nauwelijks een uitgespeelde kans hebben gecreëerd. Ironisch kun je opmerken dat Huizen eigenlijk extreem effectief gespeeld heeft voorin, door uit nul kansen drie goals te maken. Met achterin een gatenkaas kan je echter scoren tot je een ons weegt en blijft het dweilen met de kraan open. Apeldoorn heeft Huizen min of meer in leven gehouden, want die hadden er nog wel drie of vier bij kunnen – en misschien wel moeten – maken.
  Nog slechts zeven wedstrijden resten Huizen voor het de balans op moet gaan maken. Volgende week Urk uit. Na een slechte start hebben de Urkers het lek wel boven, lijkt het. AZSV zal nog twee keer onze tegenstander zijn, het stugge DFS komt nog langs op de Wolfskamer en daarmee hebben we de thuiswedstrijden gehad. HZVV, Berkum, NSC en dus AZSV moeten we dan ook nog bezoeken. Uit die zeven wedstrijden zullen minimaal drie of vier overwinningen moeten worden behaald, anders valt het doek voor de sv Huizen als ‘topamateurclub’. En dan nog zullen PD-wedstrijden over ons lot moeten beslissen.
  Ik denk dat ik mijn geloofwaardigheid ernstig te grabbel zou gooien als ik zou stellen dat ik daar nog alle vertrouwen in heb. Hoop heb ik nog wel: het is tenslotte pas over als we meer wedstrijden moeten winnen dan er nog te gaan zijn. Maar ik geef onmiddellijk toe dat het hoop tegen beter weten in is.
  Na afloop ook veel bespiegelingen hoe het zover heeft kunnen komen. Uiteraard vliegen de schuldigen me om de oren. Ik denk dat ze het me niet recht in mijn gezicht durven te zeggen, maar ik houd er ernstig rekening mee dat men ook mij onze deplorabele situatie verwijt. Iedereen moet ‘opzouten’, die moet weg en die moet weg... Allemaal niet leuk en al helemaal niet aardig, maar wie dan wél? Het wegsturen van mensen is het probleem niet, de zondebokken zijn immers maar zo aangewezen. Maar laten we dan wel met elkaar afspreken dat we voor iedere naam die ‘op moet zouten’ meteen een naam noemen wie daar dan voor in de plaats zou moeten komen en anders maar liever onze mond houden…
  Dinsdag kijk ik ijs, werk, weder en gezondheid dienende naar onze beloften die heel knap de halve finale van de beloftencompetitie spelen tegen IJsselmeervogels. Leuke, sprankelende wedstrijden en naar ik hoop nu ook eens zonder vrieskou. Ik kan ze u echt aanraden. Zaterdag zit ik dan weer gewoon op de tribune in Urk. Ware clubliefde heb je immers in voor- en tegenspoed. Het zijn de laatste strohalmen, maar tot die laatste geknapt is blijf ik hopen.

  Huizen - csv Apeldoorn 3-4 (2-3)

  4. Steven van Es 0-1
  19. Renee Troost 1-1
  23. Maarten Boeve 1-2
  32. Jesse Hartgers 1-3
  45. Joey Papamelodias 2-3
  75. Bruce Schotman 2-4
  90. Randy Onuoha 3-4


  Opstelling Huizen
  Wilco Mackaay, Danny Benning, Renee Troost, Quincy van Waveren, Jordey Buitenhuis, Thomas Malolepszy (77. Garrett Jones), Aron Klaassen, Desmond Mensen (46. Randy Onuoha), Kevin Smit (71. Bob Brilleman), Lucas van esterik, Joey Papamelodias

  Opstelling csv Apeldoorn
  Patrick Jansen, Melvin Bresser, Joost Krijns, Maarten Boeve, Sander KrijnsSteven van Es, Rob Diderik, Jesse Hartgers (71. Bruce Schotman), Fedde Timmer (13. Jamarro Diks), Jeremy Jonker, Maikle Lange (77. David Spoelstra)

  Foto's: Henk Heijnen Fotografie

  Een derby zonder hoogtepunten...
  31 mrt 2018
  Ron Tuijnman
  Hoewel Huizen de punten meer dan nodig heeft, wist het tegen Zuidvogels toch niet verder te komen dan een 0-0 `nederlaag`. Niet dat Huizen erg veel aanspraak op een overwinning mocht maken, werd de 0-0 toch als een nederlaag ervaren....
  een-derby-zonder-hoogtepunten
  Een kwartiertje hoop: Huizen - Ajax 0-5
  25 mrt 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen wist een kwartier lang de hoop op een resultaat levend te houden tegen titelkandidaat Ajax. Het mondde uiteindelijk uit in een vernederende 0-5 nederlaag. Een verslag...
  een-kwartiertje-hoop-huizen-ajax-0-5
  Voetje voor voetje: Huizen-Putten 3-0
  10 mrt 2018
  Ron Tuijnman
  Voetje voor voetje schuifelt Huizen dichter naar de aansluiting toe. Zou het dan toch? Een verslag...
  voetje-voor-voetje-huizen-putten-3-0
  De verwachtingen waren vooraf niet hooggespannen tegen de kampioen van de eerste periode. Toch lieten de Huizer mannen zich daar niet door imponeren en knokten voor wat ze waard waren. En dat bleek uiteindelijk meer dan menigeen had gedacht!
  heroisch-knokkend-huizen-boekt-langverwachte-driepunter
  Het noodlot lijkt Huizen nadrukkelijk op de hielen te zitten. In een wedstrijd waarin Huizen volgens vriend en vijand minimaal een punt had verdiend, trok het toch weer aan het kortste eindje...
  de-hoek-waar-de-klappen-vallen-huizen-eemdijk
  Ook tegen Urk wist Huizen de punten niet in huis te houden. In een matige wedstrijd werd het 0-3 voor de Urker hoofdmacht. Een verslag...
  huizen-laat-zich-opnieuw-aftroeven-tegen-urk
  Huizen moest koste wat het kost winnen tegen Sparta Nijkerk. Erop of eronder was het motto. Een verslag...
  pover-huizen-verliest-cruciaal-duel-van-sparta-nijkerk
  Huizen 1 geflatteerd onderuit
  28 jan 2018
  Ron Tuijnman
  Tegen koploper Genemuiden was een kleine nederlaag niet geheel onterecht geweest. De 4-0 die het scorebord na afloop aangaf was volgens vriend en vijand echter erg geflatteerd. Een verslag...
  huizen-1-geflatteerd-onderuit
  In de openingswedstrijd van de tweede seizoenshelft moest Huizen het opnemen tegen het op de derde plaats staande Staphorst. Een verslag...
  huizen-knokt-zich-naar-een-verdiend-punt
  Klaar voor de start?
  17 jan 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen deed wat het doen moest in de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie...
  klaar-voor-de-start
  Na een winterstop van vier weken rolt de bal weer. In de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe jaar wist Argon met 0-2 te winnen.
  huizen-start-2018-met-oefen-nederlaag-tegen-argon
  Een ferme nederlaag in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Huizen kan de wonden gaan likken na de ferme 5-1 nederlaag op de Toekomst. Een verslag...
  huizen-in-laatste-wedstrijd-van-2017-keihard-onderuit
  `n Koude Kermis: CSV - Huizen
  3 dec 2017
  Ron Tuijnman
  Indachtig de overwinning waarmee Huizen dit seizoen vriendschappelijk tegen de Apeldoorners opende waren de verwachtingen toch wel optimistisch. Het pakte anders uit...
  n-koude-kermis-csv-huizen
  Huizen pakt puntje
  26 nov 2017
  Ron Tuijnman
  In een boeiende wedstrijd met doelkansen voor beide ploegen heeft Huizen een punt gepakt tegen het hoog geklasseerde Berkum.
  huizen-pakt-puntje
  Heen en weer naar Aalten
  19 nov 2017
  Ron Tuijnman
  Anderhalf uur heen en even zo lang weer terug voor wat uiteindelijk slechts tien minuten voetbal zou opleveren... Een verslagje...
  heen-en-weer-naar-aalten
  Opnieuw nederlaag voor Huizen
  11 nov 2017
  Ron Tuijnman
  75 Minuten aanvallen, een tegenstander die met tien man wankelt en dan toch nog met lege handen de bus in... Een verslag.
  opnieuw-nederlaag-voor-huizen
  In een onderhoudende wedstrijd heeft Huizen uiteindelijk toch geen kans gezien een punt mee te nemen uit Opheusden... Een verslag
  dfs-uiteindelijk-toch-maatje-te-groot-voor-huizen-4-2
  Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar op deze druilerige herfstdag lieten we ons de eerste driepunter goed smaken! Een verslag...
  eerste-zege-huizen-1-ruime-overwinning-op-hzvv
  Tegen het in de tweede (!!) klasse spelende Geinoord van David Toxopeus ging Huizen ook nu weer in de laatste minuut hard onderuit... Een verslag...
  huizen-weer-in-de-laatste-minuut-hard-onderuit
  Huizen wint in doelpuntenfestival
  18 okt 2017
  Ron Tuijnman
  In een benefietwedstrijd tegen de Hilversumse Selectie wist Huizen zijn tweede winstpartij van dit seizoen te noteren... Een verslag...
  huizen-wint-in-doelpuntenfestival
  In een heerlijke derbysfeer deelden Huizen en Zuidvogels de punten. Toch was was niet iedereen tevreden mee...
  huizen-laat-buren-in-slotfase-ontsnappen
  Met een `gestolen` puntje had Huizen vrouwe Foruna weer eens aan haar zijde. In de slotfase bracht invaller Hidde van der Veldt ons naast Sparta Nijkerk. Een verslag...
  de-teerling-is-geworpen-sparta-nijkerk-huizen-2-2
  Een weer als vanouds knokkend Huizen zag in de slotminuut een 1-0 voorsprong worden omgebogen tot een 1-2 nederlaag. Zuur, maar een nederlaag met lichtpuntjes…
  in-het-zicht-van-de-haven-huizen-genemuiden-1-2
  De malaise duurt voort: Huizen - NSC 1-4
  17 sep 2017
  Ron Tuijnman
  Met een uitermate teleurstellende 1-4 werd Huizen op eigen veld de oren gewassen door NSC. Een verslag...
  de-malaise-duurt-voort-huizen-nsc-1-4
  Eemdijk bezorgt Huizen ferme kater: 3-2
  10 sep 2017
  Ron Tuijnman
  Met 0-2 tegen tien Eemdijkers wist Huizen toch de overwinning uit de handen te laten glippen... Een verslag...
  eemdijk-bezorgt-huizen-ferme-kater-3-2
  Huizen komt een vroege rode kaart van Vente niet te boven, maar moet vertrouwen putten uit een prima eerst helft...
  tiental-van-huizen-komt-tekort-tegen-excelsior-31
  In een bloedeloze wedstrijd die eigenlijk in 0-0 had moeten eindigen, liet Huizen zich in de slotfase toch verrassen en moest het de Barendrechtse hoofdklasser Smitshoek met een 0-1 overwinning van de Wolfskamer zien vertrekken…
  huizen-verliest-typische-0-0-wedstrijd
  Huizen heeft de voorlaatste oefenwedstrijd in winst weten om te zetten. Op De Wolfskamer waren de groen-gelen met ruime cijfers te sterk voor zondaghoofdklasser Leonidas...
  fris-spelend-huizen-zet-leonidas-opzij-5-2
  Lang leek Huizen op zijn tweede overwinning in deze oefencampagne af te stevenen. In de dying seconds sleepten de Katwijkers echter toch nog de gelijkmaker uit het vuur...
  wilskrachtig-huizen-laat-katwijk-op-valreep-ontsnappen
  Na de nederlaag tegen VVOG, heeft Huizen ook in de tweede wedstrijd van de Zuiderzeecup niet weten te winnen. Competiegenoot Urk trok met 0-2 aan het langste eind...
  ook-urk-te-sterk-voor-huizen-in-zuiderzeecup
  Huizen naar troostfinale Zuiderzeecup
  9 aug 2017
  Ron Tuijnman
  Lang leek Huizen in de eerste wedstrijd om de Zuiderzeecup op weg naar een resultaat, maar uiteindelijk trok toch VVOG aan het langste eind...
  huizen-naar-troostfinale-zuiderzeecup
  Na een prima eerste helft waarin Huizen enkele 100% kansen liet liggen, was het uiteindelijk toch SDCP dat met 3-1 als winnaar van het veld stapte...
  sdc-putten-trekt-aan-langste-eind-in-oefenduel
  Technisch sterk Magreb `90 klopt Huizen
  1 aug 2017
  Ron Tuijnman
  Dinsdagavond stond voor Huizen de tweede oefenwedstrijd op het programma. Op De Wolfskamer bleek Derdedivisionist Magreb `90 met 1-4 te sterk...
  technisch-sterk-magreb-90-klopt-huizen
  Huizen wint eerste oefenwedstrijd ruim
  29 jul 2017
  Ron Tuijnman
  De eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen zit in de benen. In Apeldoorn won Huizen ruim met 0-3 van CSV Apeldoorn, een ploeg die Huizen ook in de competitie treft...
  huizen-wint-eerste-oefenwedstrijd-ruim