https://www.svhuizen.nl/capelle-en-huizen-houden-elkaar-in-evenwicht-0-0/n2851c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen houdt een punt over aan de uitwedstrijd tegen Capelle. De betere kansen waren voor de ploeg van Van de Pol, maar een overwinning mocht het helaas niet zijn...
  capelle-en-huizen-houden-elkaar-in-evenwicht-0-0

  Lift
  Vandaag naar Capelle en mocht ik meerijden met de gebroeders Veerman. Onze voorzitter had echter verplichtingen bij de open dag en derhalve konden we niet helemaal op tijd vertrekken. We arriveren dan ook precies als de aftrap wordt genomen en ik heb helaas geen tijd meer voor de beschouwingen vooraf. Ik vind een plekje op de tribune tussen een groepje analisten die Huizen en Capelle voor toekomstige wedstrijden in kaart brengen.
  In de seizoensgids van het blad Elf heb ik me wat ingelezen over Capelle en de opvallendste naam die me treft is toch die van Tim Vincken, ooit speler van Feyenoord en ik herinner me hem als een aantrekkelijke voetballer. Na de nodige omzwervingen is hij nu neergestreken bij Capelle, maar ik zie hem nog niet verschijnen in de basisopstelling.

  Onbevangen
  Onze mannen openen de wedstrijd met een heerlijke onbevangenheid en nog voor ik goed en wel geïnstalleerd ben, zie ik hoe Siemen Eijkemans de bal net naast glijdt. Een minuut later rolt er weer een fraaie Huizer aanval over de prachtige Capelse grasmat: combinerend via Papamelodias, Eijkemans, De Graaf en Van Loen mondt de aanval helaas uit in een slap schot van Siemen Eijkemans dat geen enkel probleem vormt voor doelman Bradley van der Meer van Capelle.
  Maar ook Capelle laat zich niet onbetuigd. Eerst is er een goede kopbal van Dave van der Steen die maar rakelings naast gaat en kort daarop zet Burak Dogan een van onze verdedigers te kijk. Zijn inzet wordt geblokt en had eenvoudig geruimd kunnen worden als de complete defensie echter niet in verbijstering naar elkaar had blijven staan staren. De bal hobbelt dan ‘zomaar’ over de achterlijn. Gelukkig is men bij het verwerken van de corner wel weer bij de les en dus komen we hier zonder schade doorheen.
  Natuurlijk is de ranglijst nog maar pril en zal nog aan talloze wijzigingen onderhevig zijn, maar van het verschil tussen nummer twee versus nummer elf is op het veld niets terug te zien. Capelle heeft dan wel optisch iets meer balbezit, maar beste voetbal komt van onze groen-gelen. Een breedtepas van de gastheren wordt door El Biyar attent onderschept, maar onze rappe aanvaller was vanmiddag bepaald ongelukkig in zijn voortzettingen en levert de bal ‘zomaar’ weer in. De gretigheid en de scherpte spat er echter wel van af en je zou bijna verwachten dat de mannen grommend en grauwend over het veld gingen als ware het hongerige roofdieren op zoek naar een prooi.
  Wouter Vente lanceert dan met een minuut of acht op de klok de immer gretig sprintende Denny van Loen. De steekpass is voortreffelijk en Van Loen bedenkt zich diagonaal voor de goal geen moment en haalt goed uit. Van der Meer is echter een betrouwbare sluitpost en heeft zich goed anticiperend opgesteld en weet derhalve de pegel onschadelijk te maken.

  Werklust
  Aan werklust ontbreekt het de mannen niet want diezelfde Denny van Loen - die weer terug zal kunnen zien op een prima wedstrijd – is een minuut later alweer ter plekke in zijn eigen doelgebied om daar op even spectaculaire als riskante wijze een zeker lijkend doelpunt voor Capelle te voorkomen. Die dekselse nummer vijf van Capelle – ik ben geneigd om hem de beste man van het veld te noemen – Burak Dogan - forceert met een messcherpe voorzet een corner die gevaarlijk voorgezet wordt. Denny van Loen is de laatste strohalm als de bal zo voor de voeten van een gretig aanstormende aanvaller dreigt te vallen. Met het risico de bal in eigen doel te werken en zo de schlemiel van de wedstrijd te worden werkt hij de bal echter spectaculair weg.
  Werklust kan per definitie ook onze middenvelder Bilal Laoikili niet ontzegd worden. Ook hij is scherp en alert als hij een aanvalsopzet van Capelle onderbreekt en de bal bij Eijkemans bezorgt. Deze geeft een sterke steekpass op de inkomende Zakaria el Biyar waarna de bal – was het Van Loen?- hard in het zijnet wordt geschoten.
  Werklust ook bij Zakaria. In de vijfentwintigste minuut wordt hij stevig op de huid gezeten. ‘Zaka’ draait, draait, priegelt, wordt neergehaald, krabbelt weer op, blijft in balbezit en weet de bal uiteindelijk bij Eijkemans te krijgen die de bal hard inzet. Helaas geen Huizer die een passend vervolg aan deze actie kon geven en dus wordt de bal uiteindelijk geruimd. Maar het tekent de vechtlust, de wilskracht van onze mannen!

  Drinkpauze
  Na een half uur spelen besluit de uitstekend leidende scheidsrechter Annegam tot een drinkpauze. Het oogstte wat verbazing op de tribune omdat de temperatuur niet extreem hoog was. Het is echter wel erg ‘drukkend’ weer en ik kon me de beslissing dan ook wel voorstellen. Daarbij: als de spelers daardoor weer wat fitter worden en we als publiek daardoor een betere wedstrijd zien, wat is er dan op tegen?
  Na de drinkpauze zien we hoe Jordao Pattinama een schot lost dat maar moeizaam door Johan Verkerk gekeerd kan worden. Het levert Capelle een hoekschop op die gelukkig verder niets oplevert.
  Ook nu doen de ploegen voetballend weinig voor elkaar onder en Huizen houdt goed druk op de aanvalsopbouw van Capelle.
  Denny van Loen controleert dan sterk en gebruikt zijn lange lijf goed om de bal af te schermen. De bal gaat breed op Siemen Eijkemans die dan een schot lost dat Van der Meer maar met moeite onder de lat vandaan weet te boksen.
  Dan begaat Jamie Jaliens op het middenveld een overtreding en meen ik scheidsrechter Annegam op een van zijn weinige foutjes te betrappen: het is gewoon een scherp duel om de bal en het levert Jaliens een gele kaart op. In mijn ogen toch wel wat zwaar bestraft, maar Annegam stond er uiteraard dichter bij en beter voor, dus hij zal wel gelijk hebben gehad.
  Huizen speelt slim en bij vlagen oogstrelend: rond de middenlijn wordt de bal met tikkie-takkie-voetbal snel van de ene schijf naar de andere gespeeld en als beide partijen kort voor rust de bal maar niet lekker weer in het spel krijgen door het felle wederzijdse afjagen, versiert Bilal Laoikili slim een inworp en komt zo als winnaar uit deze strijd.

  Rust
  We halen de rust dus met een op zich terechte 0-0. Op slag van rust had Dave van der Steen nogmaals van dichtbij in de handen van Verkerk gekopt en Van der Meer had dus die bal van Eijkemans onschadelijk gemaakt. Daarmee was het aantal kansen min of meer in evenwicht. Capelle iets meer balbezit, Huizen het wat verzorgdere, lepere voetbal. Huizen is wat feller en scherper vermeldt ook Radio Rijnmond. Het is bepaald geen hoogstaande wedstrijd, maar de stand en de werklust maken hem toch zeker het aankijken waard.
  Beide ploegen geven weinig weg en beide doelwachters hebben dan ook op een enkele uitzondering na weinig hoofdbrekens gekend om hun heiligdom te beschermen.
  Ik voorzie dan ook geen wissels aan Huizenkant, of er moeten pijntjes en blessures zijn. Want ook deze wedstrijd geldt weer: je moet 100% zijn anders ga je er onder door…

  Sterke Fase
  We zitten nog maar net voor de tweede helft of de bal lijkt de bal in een leeg Capelle doel te verdwijnen. In die ene aanval haalt de kopbal van dichtbij tot twee keer aan toe het lege doelvlak niet en weet Capelle op miraculeuze wijze een achterstand te voorkomen.
  Maar we houden de druk op de Cappeller ketel en de felle Zakaria el Biyar onderschept weer een breedtepass in de opbouwpoging van de thuisploeg. Als de bal bij Eijkemans komt besluit deze echter veel te vroeg tot een schot, zodat de Capellenaren opgelucht adem kunnen halen.
  Aan de andere kant is het weer die dekselse Dogan die een verdediger aftroeft op de rand van de zestien en rakelings naast de goal van Verkerk schiet.
  In de 48e(!!) minuut is het dan wéér bijna raak voor Huizen als de bal opnieuw maar voor het intikken lijkt voor een open doel. Maar weer wordt de bal op miraculeuze wijze uit de doelmond gehaald door doelman Van der Meer. Huizen voert de druk nog wat op en Capelle wankelt. Een combinatie Via De Graaf, Klaassen en El Biyar levert een voorzet op die redelijk paniekerig tot corner wordt verwerkt. Een harde schuiver van Danny Benning spat dan rakelings naast de goal van Bradley van der Meer.
  Door een woud van spelers weet Bram de Bruin toch een gaatje te vinden en vanuit de draai jaagt hij de bal op de doel. Daar is dan echter Johan Verkerk die zich goed opgesteld heeft en de bal recht in zijn armen krijgt – maar toch wel even een kleine hartverzakking, daar op die tribune bij de meegereisde Huizen supporters.
  De wilskracht die Huizen vandaag aan de dag legde wordt nog maar eens geïllustreerd door Siemen Eijkemans die een ‘onmogelijke’ bal toch weet binnen te houden: Huizen geeft de volle honderd procent!
  Zo ook Joey Papamelodias, alleen ging diens honderd procent iets te ver in de ogen van arbiter Annegam. Naast een vrije trap net buiten de zestien ziet ook onze verdediger een gele prent. Dogan jaagt dan de bal maar rakelings over de goal van Verkerk. Kort daarop gooit Bilal Laoikili zich met gevaar voor eigen lijf en leden voor een inzet van diezelfde Dogan en we komen opnieuw met de schrik vrij…
  Verkerk is dan vervolgens ook nog uitstekend op zijn post als de ingevallen Joey Klein vanuit de draai het gaatje in de uiterste hoek lijkt te vinden. Het schot mist door de draai wellicht iets aan kracht en als een snoek schiet onze doelman gestrekt naar de hoek om de bal keurig weg te pakken voor hij verder onheil aan kan richten.

  De nul
  Het is een fase waarin de thuisploeg zich wat opricht en het spel weer wat meer in handen neemt. Huizen kiest voor dichthouden en slim uitvallen. Zakaria gaat er dan in de 66e minuut al draaiend vandoor en heel even lijkt hij aan een herhaling van zijn prachtige rush van vorige week bezig te zijn. Maar dan besluit ook hij te vroeg tot een schot en de schuiver gaat gevaarloos en ruim naast.
  69e Minuut als Dogan wéér een vrije schop mag nemen op een plek waar je ze liever niet ziet als tegenstander. Vanaf een meter of twintig mag hij aanleggen en opnieuw scheert de bal rakelings de lat. Op dit moment is het echt een gelijkopgaande strijd. Capelle als thuisspelende ploeg voelt zich gesterkt door het overleven van de Huizer kansen en gokken op de eerste voetbalwet: ‘als hunnie ze niet maken, dan…’ Invaller Sander Avdic lijkt dan door te breken en Huizen moet alle hens aan dek brengen om die doorbraak te voorkomen. De leeg gespeelde Bilal Laoikili wordt dan vervangen door Desmond Mensen en Ruddy Etwi komt de met kramp kampende Aron Klaassen (die ook op een uitstekende wedstrijd terug kan zien) vervangen.
  Inmiddels is er iets mis gegaan met de tijdwaarneming en geeft de prachtige stadionklok niet langer de speelminuten maar de gewone tijd aan. Siemen Eijkemans gooit er een bewonderenswaardige tackle uit en snoept de bal van Kai Fens af. Snel is hij overeind en spurt hij het strafschopgebied binnen. In plaats van zelf af te ronden kiest hij echter voor een voorzet waarop de inglijdende Zakaria el Biyar net een teenlengte tekort komt om hem tussen de palen te schuiven. Weer een 100% kans uit goed voetbal en pure inzet die Huizen niet wist te verzilveren.
  Als dit soort kansen er niet ingaat, dan is het vooral zaak ervoor te zorgen dat die eerder genoemde voetbalwet geen vat op je krijgt en dat je zelf ook de nul weet te houden. Met Jorik van Ruiswijk voor Zakaria el Biyar is dat dan ook de taak waar Huizen zich in deze slotfase voor geplaatst ziet: géén tegentreffer meer toestaan!

  Oef!
  Het oog van de naald zien we dan van dichtbij als Joey Kleijn doorbreekt. Verkerk komt goed zijn goal uit en stort zich er dapper voor. De bal caramboleert tussen beide spelers en hobbelt met een gevaarlijke curve richting goal. We houden onze adem in als de bal op het laatste moment toch voor een koers kiest die rakelings langs de voor ons goede kant van de paal voert…
  In de daaropvolgende aanval wordt ook een schotpoging van diezelfde Kleijn met ware doodsverachting door onze defensie gekraakt en weer parelt het zweet door de bilnaad.
  Vanaf het middenveld peert Fens de bal nog maar eens blind omhoog en naar voren. Het mondt uit in een boogbal van een meter of vijftig en die landt gevaarlijk dicht bij de lat. Gelukkig hebben wij een doelman die goed bij de lat kan en hoewel het toch nog even spannend leek, weet Verkerk die steil naar beneden vallende bal over de lat te tikken. Als voormalig doelman wéét ik wat een vreselijke ballen dit zijn voor een keeper en ik moet bekennen dat ik destijds menigmaal heel wat minder overtuigend uit die strijd ben gekomen dan onze doelman. De corner wordt keurig verwerkt door Verkerk en dan is het gevaar geweken en besluiten Huizen en Capelle tot een puntendeling waarbij Huizen zich op basis van de kansen en het vertoonde spel toch het meest bekocht mee zal voelen. Zoals een Capellenaar na afloop terecht opmerkte: “Als er een had moeten winnen, dan had dat Huizen moeten zijn…”

  Henk van de Pol
  Hebben we een punt gewonnen, of hebben we er twee verspeeld?” open ik het gesprekje met onze hoofdtrainer. “Nee, we winnen altijd een punt, altijd! Maar als je niet scoort kan je ook niet winnen, zo simpel is dat. We hebben de nul gehouden en dat is goed. Aan het einde ontsnapten we nog twee keer, maar ik denk dat we zelf wel acht of negen opgelegde kansen gehad hebben, eerste helft een stuk of vier en de tweede helft ook nog een stuk of vijf. Daar hebben we niks mee gedaan en dat hebben we zelf dus niet goed gedaan. Het eerste kwartier van de tweede helft waren we echt heer en meester, daarna werden de verhoudingen wat vlakker. Na rust hadden we toe moeten slaan en als je dat niet doet, dan moet je zelf gewoon die nul houden en dat hebben we in de slotfase twee keer gedaan.
  Nou ja, Capelle wankelde wel, maar wij hebben ze in leven gehouden. Maar ze lagen wel op hun rug. Eerst die bal van Siemen en later Denny van Loen die alleen maar ‘dit’ had hoeven te doen en die bal zit, maar dat hoort bij voetbal, zo gaat dat… We zijn gewoon niet nauwkeurig genoeg geweest in de afwerking!”
  Ik had wel de indruk dat de jongens er weer voor de volle honderd procent voor gegaan zijn…
  “Ja, het stond goed en ze deden het goed, maar dat zie je wekelijks wel terug. Ik denk dat we wel hebben bewezen dat we het op dit niveau ook gewoon goed kunnen doen. Ondanks dat we vandaag drie man misten zie je gewoon dat we voldoende kwaliteit op de bank hebben om dat in te vullen. En dan heb ik nog niet eens gebruik gemaakt van Nicolaï Verbiest en Nino van Jaarsveld die ik óók zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies in had kunnen brengen. Nee, het tandem Eijkemans – Van Loen is zeker niet verkeerd. Alleen: ze scoren niet vandaag. We speelden vandaag met drie voorhoedespelers die alle drie een beetje een vrije rol hadden, dat deden ze op zich uitstekend, alleen hebben ze die kansen niet gemaakt. Maar dat is ook het enigste dat ik ze kan verwijten!“

  Siemen Eijkemans
  Hij speelde een voortreffelijke wedstrijd als scoorde hij niet. Ging voorbeeldig voorop in de strijd en werkte als een paard. Vandaar dat ik hem bij thuiskomst even apart nam voor een paar vragen.
  Het enige dat ik jou vandaag kan verwijten is dat je niet gescoord hebt – of doe ik je dan tekort en zat die bal toch?
  “Ja, ik baalde heel erg en zei nog tegen Denny van Loen voor de tweede helft dat ik wat slappe benen had, het veld was zwaar (natuurgras. Red.), ik kon niet lekker een actie aangaan en het is super kl*te dat het dan niet lukt. Maar nee, volgens mij zat ie niet… “ lacht hij schuchter. “Het was een soort carambole, maar volgens mij werd ie voor de lijn gepakt. Ik dacht heel even van wel en juichte voor de zekerheid maar vast, maar later zag ik dat ik te vroeg gejuicht had….”Je legde ontzettend veel energie in de wedstrijd. Je knokte, sprintte, tacklede, ging voorop in de strijd…”
  “Ik had nog wel wat last van een oude blessure, maar tijdens de wedstrijd was ik eigenlijk wel pijnvrij. Maar ik heb nog wel te slappe benen nog voor de goal zodat ik nog niet met het volle honderd procent vertrouwen durf te schieten. Maar ja, ik baal er gewoon heel erg van dat ik er vandaag niet een heb ingelegd… Natuurlijk stapten we op de heenweg de bus in met de gedachte aan een punt, maar als je de eerste tien minuten van de tweede helft ziet – vier mogelijkheden die we allemaal niet benut hebben en daar baal ik ontzettend van… Ik heb het gevoel dat we eigenlijk hadden kunnen winnen. Ik denk dat onze verdediging en ons middenveld een fantastische pot heeft gespeeld en als we in de frontlinie net iets fitter hadden geweest, dan hadden we ‘m over de streep kunnen trekken. Vooral ‘fitter’, want we moeten in ons systeem gewoon wel erg veel meters maken…”
  Ik had toch de indruk dat je die meters ook maakte en het ook tot het einde aan toe volhield…
  “Ja, maar dat is zonder bal, he!
  Maar goed: net ook in de bus heerste er gewoon een geweldige sfeer en we hebben een team dat gewoon voor elkaar gáát…”
  Aldus een eigenlijk veel te bescheiden Siemen Eijkemans…

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Een keurig punt waar we vooraf zonder meer voor getekend zouden hebben. Dat we achteraf het gevoel hebben dat er méér in had gezeten is alleen maar ‘bonus’!
  Ik zag een goed voetballend Huizen, een wilskrachtig Huizen, een fel Huizen, een gedreven Huizen, maar ook een slim spelend Huizen. Het geeft allemaal een prima gevoel en met een punt per wedstrijd dobberen we lekker mee in die derde divisie. Het valt mij dan ook bepaald niet tegen. Het vertrouwen groeit eigenlijk met de wedstrijd en ik moet bijna waken voor euforie.
  Volgende week wacht het sterke Lisse in opnieuw een uitwedstrijd voor onze mannen. Hoewel de competitie nog zo jong is dat er nauwelijks nog iets af te lezen valt aan de ranglijst, zien we zich toch al een klein kopgroepje aftekenen - met daarin datzelfde Lisse. Een lastige klus, dus, maar zeker geen onmogelijke als de mannen met dezelfde werklust en inzet in die Bollenstreek aan de gang gaan. Alles zal 100% moeten zijn, dus ook de steun van ons trouwe publiek. Ik hoop u dan ook in groten getale op sportpark Ter Specke aan te treffen om onze mannen de steun te geven die ze zo nadrukkelijk ook vandaag weer verdienden!
  In het kader van de herkenbaarheid heeft het bestuur mij verzocht mijn artikelen te voorzien van een foto. Nou is fotogeniek niet de eerste kwalificatie waarmee ik mezelf zou durven te omschrijven, dus bij deze…


  Scoreverloop:

  -

  Kaarten:
   Jami Jaliens (Capelle). Joey Papamelodias (Huizen).

  Opstelling Capelle:
  Bradly van der Meer, Frank Karreman, Kai Fens, Burak Dogan, Rutger de Bos, Jordao Pattinama (79. Tim Vincken), Gerrit-Jan Rothman, Bram de Bruin (58. Joey Kleijn), Dave van der Steen (58. Sandin Avdic), Jami Jaliens, Dwight Krolis (c).

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Danny Benning, Wouter Vente, Joey Papamelodias, Leroy Oehlers, Aron Klaassen (77. Rudy Etwi), Bilal Laoikili (c) (76. Desmond Mensen), Siemen Eijkemans, Guido de Graaf, Zakaria el Biyar (87. Jorik van Ruiswijk), Denny van Loen.