https://www.svhuizen.nl/bonuspunt-voor-huizen-bij-koploper-scheveningen-1-1/n3329c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Dankzij penaltykiller Johan Verkerk heeft Huizen een bonuspunt gepakt tegen koploper Scheveningen.
  bonuspunt-voor-huizen-bij-koploper-scheveningen-1-1

  Scheveningen
  Geen rit die je echt voor je plezier maakt, behalve als je wellicht naar het strand gaat. Maar met de A1 waar van A naar Beter zich uit de naad werkt en ook nog eens bijbeunt op de doorgaande wegen in Den Haag is de tocht helemaal geen pretje. Eenmaal in Scheveningen is dan tot overmaat van ramp ook nog eens de batterij van mijn telefoon leeg zodat ik het laatste stuk zonder de begeleiding van Miepie, mijn trouwe steun en toeverlaat van Google, moet stellen. Toch ben ik redelijk op tijd om in de gezellige bestuurskamer hartelijk te worden ontvangen met een Colaatje en de opstellingen van beide teams.
  Die opstellingen leren me dat Van de Pol vandaag toch kiest voor iets meer ‘slot-op-de-deur’ middels routinier Arnoud van Toor en wederom een basisplek voor Jorik van Ruiswijk.
  Bij de koploper verschijnen de namen van Sandro Calabro en Peter Jungschläger op het formulier. Twee door de wol geverfde ex-profs die je om een boodschap kunt sturen. In de deuropening verschijnt Levi Schwiebe die door een van de Scheveninger bestuursleden joviaal met ‘Swiebertje’ wordt aangekondigd. Op het formulier lees ik dat hij geblesseerd is, een ontsteking naar ik later verneem. Een aderlating voor de Scheveningers, want ook in de thuiswedstrijd maakte Schwiebe een uitstekende indruk op me.
  Buiten een heerlijk zonnetje dat menigeen toch wel zal hebben doen twijfelen voor wat betreft het uiteindelijke reisdoel: strand of Sportpark Houtrust. Toch nog veel aanwezigen die het sportpark verkozen boven het strand, al zag ik ondanks mijn dringende oproep van vorige week helaas toch maar weinig groen-geel onder de aanwezigen. Heerlijk voetbalweer dus op weer eens een ouderwetse, échte grasmat. Daar kan toch nog geen namaakveld tegenop in mijn beleving. Heerlijk!

  Rolverdeling
  De rolverdeling in deze wedstrijd is vanaf de aftrap duidelijk: Scheveningen gaat op zoek, Huizen houdt de boot af. Na drie minuten zien we dan ook de eerste serieuze ‘belegering’ van de Huizer veste. Ridder El Biyar schiet te hulp en weet ons met wat kunst- en vliegwerk te ontzetten.
  Na zes minuten is het Marvin Nieuwlaat die de bal prachtig op de borst controleert een meter of twee van en met de rug naar de goal van Verkerk. Nieuwlaat besluit tot een kunstige omhaal, maar Verkerk is paraat en tipt de bal keurig over zijn doel. Het levert Scheveningen een corner op die hard voor de goal langs gaat en aan de andere kant van het veld geruimd kan worden.
  Dan een scherpe voorzet van Ruben Koorndijk. De bal komt voor de doelmond en Leroy Oehlers raakt de bal niet helemaal lekker. De bal spat rakelings over de kruising boven de kansloze Johan Verkerk.
  En dan, ineens een verre bal van Joey Papamelodias op de sprintende Zakaria el Biyar. Maar schouder aan schouder met de koppen grotere en vele kilo’s zwaardere Ricardo Samoender lijkt onze dappere strijder aan een kansloze missie te beginnen. Dan gaat hij er in één glijdende beweging langs en zet Samoender op snelheid te kijk, haalt de achterlijn en behoudt dan ook nog het overzicht om de mee opgekomen Guido de Graaf – die blijkbaar wel geloofde in de goede afloop – van een pass op maat te voorzien. Even denk ik dat Guido teveel tijd nodig heeft om tot een schot te komen, maar dan heeft hij toch bijtijds het vizier scherp ingesteld op de rechter benedenhoek en zuiver schiet hij de bal achter doelman Sven Wolsheimer – die tot op dat moment nog geen serieuze bal had hoeven verwerken en nu al meteen de gang naar het net kan maken: 0 – 1!

  Ja hoor…
  Dronken van vreugde proberen we te genieten van deze ongekende weelde: 0-1 voor in en tegen Scheveningen – de koploper nota bene! We weten niet wat ons overkomt en wachten gespannen op de dingen die komen gaan. Zal Scheveningen een tandje bijzetten, een tempootje hoger gaan draaien? Ze zijn het haast wel aan hun stand verplicht!
  Opgezweept door het chauvinistische thuispubliek dat vanaf de eerste seconde om vrije trappen, gele kaarten en andere akeligheden bleef mekkeren, gaat Scheveningen dan inderdaad wat meer druk zetten. Na een minuut of tien is het dan zover: bij een overtreding bij de zijlijn geeft arbiter Sanders voordeel en een paar meter verderop leidt dat tot een tweede overtreding, deze keer op Sandro Calabro en binnen de zestien. Sanders wijst naar de stip. Geen protesten bij Huizen, dus het zal er inderdaad een geweest zijn, maar vanaf mijn commentaarpositie had het ook veel weg van een onschuldige struikelpartij.
  En dus lijkt er na tien minuten al een einde te komen aan de weelde van die 0-1 voorsprong. Tim Peters stelt zich achter de bal op om het vonnis te voltrekken. Zijn inzet is prima, maar Verkerk slingert zijn lange lichaam de goede hoek in en ranselt de bal schitterend naar de zijkant! We leven nog!
  De druk neemt wat toe als Scheveningen nadrukkelijk op jacht gaat naar de gelijkmaker. Maar met het toenemen van het tempo, neemt de zorgvuldigheid af en we zien hoeveel Scheveninger aanvallen stranden vanwege te harde of onzorgvuldige passes.
  Huizen tracht via snelle uitbraken de voorsprong verder uit te breiden. Een veelbelovende aanval snel opgezet via het middenveld bereikt tenslotte aanvoerder Laoikili die de bal echter hoog tegen de reclameborden jaagt. Jammer! Even later schiet ook Leroy Oehlers uit de draai rakelings naast.
  En net als ik mijmer over de rust in gaan met die 0-1, slaat het noodlot dan toch toe. Het is weer zo ongeveer de slotminuut als de concentratie achterin iets verslapt. Sandro Calabro controleert een prachtige dieptepass van Leroy Resodihardjo prachtig op de borst en volleert hem half vallend van dichtbij achter Johan Verkerk

  Rust
  En zo breekt de rust dus toch aan met een gelijke stand. Een 1-1 waar geen van beide ploegen echt tevreden over kan zijn: Huizen niet omdat het op slag van rust toch weer die voorsprong uit handen gaf en Scheveningen niet omdat de koploper nu eenmaal niet tevreden kan zijn met een gelijke stand tegen een laagvlieger als Huizen.
  De vraag is wel of Scheveningen de druk nog verder zal opvoeren en of Huizen in staat is die druk nog drie kwartier het hoofd te bieden. Want heel eerlijk geloof ik niet dat Huizen nog een keer in staat zal zijn doelman Wolsheimer in de problemen te brengen – al blijft het nog altijd voetbal natuurlijk!
  De 1-1 die er nu op het scorebord prijkt lijkt vooralsnog het maximaal haalbare voor vanmiddag en ik bereid me voor op een drie kwartier met een vochtige bilnaad op dat inmiddels wel wat hard aanvoelende houten bankje daar op Houtrust.

  We leven nog…
  Meteen na rust moet Vente even aan de noodrem op het middenveld. Uiteraard brult heel Houtrust om geel. Maar arbiter Sanders laat zich niet gek maken en houdt het bij een vrije trap.
  De minuten tikken voort…
  Vijftigste minuut: Michael Ros haalt vanuit de draai hard uit. Verkerk staat op de goede plek en vangt simpel.
  We leven nog…
  Een minuut later begint Joey Papamelodias aan een demarrage en haalt hard uit. De bal verdwijnt maar nauwelijks naast de goal van Wolsheimer. Zakaria dreigt door te breken, maar Jordy de Bruin zet een goede sliding in.
  Toch weer even lucht…
  Peters probeert het met een afstandsschot, Verkerk pakt weer.
  We leven nog…
  Vijfenvijftigste minuut: De Bruin bereikt Marvin Nieuwlaat die vanuit de dekking naast schiet.
  Opluchting…
  Danny Benning creëert wat lucht door even neer te gaan en stuit daarbij op onbegrip van het Scheveninger publiek. Toch wordt hij kort daarop vervangen door Desmond Mensen, dus helemaal commedia dell arte was het toch ook weer niet.
  Nog een half uur te gaan en we leven nog…
  De Scheveninger aanhang roert zich en een vent met een ijscobel maakt fanatiek schreeuwend rondjes om het veld. Kan me niet voorstellen dat je dáár harder van gaat lopen…
  En dan is het de tweeënzestigste minuut. Jordy de Bruin gaat goed door en haalt uit. Joey Papamelodias weet de bal echter met de hak te blokken. De bal spat omhoog met een raar effect en als de bal op de grond komt stuitert hij vreemd omhoog bij Wouter Vente. Het ‘leek’ op hands, maar de bal wordt dus gewoon met de borst gespeeld!! En zelfs al WAS het hands, dan nog bleef de arm gewoon naast het lichaam, was er geen sprake van opzet of voordeel en had Sanders gewoon door moeten laten spelen. Maar zoals zo vaak dit seizoen zit Huizen in de hoek waar de doffe dreunen vallen en wat al te makkelijk wijst Sanders ten tweeden male naar die stip voor Verkerk. Het is werkelijk ten hemel schreiend! Als die uitspraak klopt dat je aan het eind van een seizoen altijd weer op een evenwicht qua arbitrale voor- en tegenspoed zult uitkomen, dan gaan we die laatste wedstrijden absoluut nog hele feestelijke momenten tegemoet!
  Nu zet zich Marvin Nieuwlaat achter de bal om dit onredelijke vonnis te voltrekken. De bal gaat hard naar de hoek en wederom is het Johan Verkerk die als een gifslang naar de bal spat en hem zelfs klem uit de hoek pakt! Er bestaat dus toch nog iets van gerechtigheid!
  En we leven nog…

  Aftellen
  Nieuwlaat mag kort daarop meteen zijn plekje afstaan aan Barry Rog en Scheveningen zet nog waar weer eens aan om in de slotfase toch die kampioensaspiraties levend te houden middels een late treffer. De Huizer gewoonte om het resultaat juist in de slot- of beginfase door de vingers te laten glippen houden me onrustig heen en weer schuivend en zuchtend op dat houten bankje met één oog op de klok, het andere oog op het veld.
  Zakaria ziet zijn schot gekraakt en als de corner laag ingebracht wordt, ruimt de Scheveninger defensie eenvoudig. De rebound valt voor Doeve die hard uithaalt maar de bal volkomen verkeerd raakt.
  Op het middenveld gaat Van Toor in de fout en speelt slecht terug op Vente. Deze weet dit missertje echter prima te corrigeren en heeft even later ook een fraaie duikkopbal in huis om een voorzet uit de eigen zestien te werken.
  Een Scheveninger pass binnendoor wordt door niemand begrepen en rolt zonder ook maar te zijn aangeraakt achter. Nog een kwartier te gaan - en we leven nog…
  Huizen tracht wel aanvallend wat terug te doen, maar de passes zijn vaak te wild, te hard, te onzuiver en meer gericht op het verschaffen van lucht dan bedoeld om de voorwaartsen te bereiken. Daarbij zie je ook bij die spitsen dat het geloof in die ballen langzaam maar zeker verdwijnt en dus stranden veel aanvallen in een mengsel van Scheveninger overmacht en Huizer ongeloof.
  Iry Etwi komt voor de leeg gevoetbalde Van Ruiswijk.
  Drieëntachtigste minuut: een voorzet gaat voorlangs - en we leven nog…
  Vierentachtigste minuut: Verkerk maakt goed gebruik van zijn lengte om een voorzet weg te vangen – en we leven nog…
  Etwi heeft aan de zijlijn een paar schitterende acties en wint daarmee kostbare seconden.
  Negentigste minuut op de klok, de blessuretijd gaat in – en we leven nog!
  Huizen versiert tot wanhoop op de tribune een corner. Tijd is onze beste vriend en het is zaak onze concentratie te bewaren. De klok staat al geruime tijd op 90 en Mensen moet nog een keer goed ingrijpen en als Oehlers ook attent reageert op een doorschietende bal op Sandro Calabro fluit Sanders eindelijk af en hebben we een bonuspunt in de tas!
  We hebben de hel van Scheveningen overleefd!

  Henk van de Pol.
  Vorige week vroeg ik of je trots was, nu vraag ik je of je opgelucht bent vanwege dat punt, of teleurgesteld dat je toch de voorsprong hebt laten glippen…
  “Ik ben vooral tevreden. Tevreden dat we een punt hebben gepakt. Natuurlijk ben ik ontevreden over de manier waarop we toch die tegengoal weer weggeven, die Calabro was helemaal vrij en dat gebeurt ons gewoon veel te vaak.
  Ook die strafschoppen zitten me niet lekker. Wij krijgen ze bij ieder twijfelgeval gewoon tegen, terwijl we ze nimmer vóór krijgen. Vorige week werd ie nog net niet klemvast gepakt in een soortgelijke situatie en dan krijgen we niks en nu krijgen we er wéér een hele dubieuze tegen op een ‘vermoeden’ van hands. Ik heb daar net met die scheidsrechter nog even over gesproken. Nee, ik heb absoluut niet lopen ‘klagen’, maar gewoon om mijn ongenoegen te uiten over deze bizarre reeks arbitrale besluiten die ons al het hele seizoen achtervolgt.
  Die eerste daar was nog wát voor te zeggen, al was ie al dubieus, maar die tweede… Bij die eerste penalty moet je eigenlijk gewoon zelf niet in die situatie komen.”
  Heeft dat wellicht te maken met het feit dat een laagstaande ploeg toch vaker in het eigen strafschopgebied opereert?”
  “Nee, dat geloof ik niet. We krijgen ze gewoon niet mee als we aan de andere kant zijn. Nogmaals: vorige week tegen de Vogels exact dezelfde situatie en dan wordt er gewoon doorgespeeld.”
  Had je vooraf gedacht hier met een punt weg te rijden?
  “Niet gedacht, wel gehoopt en voor mogelijk gehouden. Uiteraard was Scheveningen over de hele wedstrijd gerekend de beter voetballende ploeg. Maar ‘mooi’ en ‘goed’ voetballen telt nu niet meer. Nu telt er maar één ding en dat is winnen! En hoe dat gebeurt, dat zal me verder worst wezen! We zullen alles uit de kast moeten halen, anders gaan we het niet redden. Dit is inderdaad een bonuspunt, maar met een punt per wedstrijd komen we er niet in deze slotfase, daar zal echt nog het een en ander in gewonnen moeten worden. Maar dit is in ieder geval een lekker bonuspuntje waar je vooraf toch niet echt op rekende!”

  Johan Verkerk
  Als de term Man-Of-The-Match niet bestond, dan moest ie vandaag voor Johan worden uitgevonden. Met het stoppen van twee strafschoppen complimenteer ik hem dan ook met ‘zijn’ punt.
  “Nee, dank je wel, maar dit is gewoon een punt voor het hele team hoor,” wimpelt hij mijn compliment bescheiden af. “Bij die eerste penalty wist ik al uit het verleden waar die vent hem ging schieten. Ik wist dan ook al vooraf welke hoek ik zou gaan kiezen en dat was dus een goede gok.
  Bij die tweede zag ik aan zijn aanloop dat hij zo nadrukkelijk naar de ene hoek seinde dat ie wel in de andere moést gaan en ook die gok pakte dus goed uit.
  Ja, natuurlijk is het balen als je ziet dat ze die strafschoppen zo makkelijk geven. Ik keek tegen Wouters rug aan, dus ik kon niet constateren of het daadwerkelijk hands was, maar ik geloof ‘m als ie zegt dat hij de bal met de borst speelde, zo zag het er namelijk ook naar uit.
  Ik heb verder inderdaad niet echt veel ballen hoeven verwerken. Een paar hoge ballen en een paar voorzetten. Alleen die omhaal in het begin, daar moest ik me wel even voor strekken.
  Het zal er inderdaad om gaan spannen die laatste wedstrijden. We zullen nog wel wat puntjes moeten pakken. Rechtstreekse handhaving dat zal wel héél lastig gaan worden gelet op de afstand op de ranglijst. Maar die PD-plekken, daar moeten we toch gewoon voorkunnen gaan. Daar heb ik alle vertrouwen in.”
  “heb je al besloten waar je volgend jaar gaat spelen?”
  “In ieder geval in de buurt van mijn woonplaats Woerden. Wellicht bij een vriendenteam. Een tweede of derde team. Ik ga dan denk ik ook als back aan het werk, niet meer als keeper. Ik vind dat je als keeper soms wat weinig bij het spel betrokken bent en teveel maar af moet wachten. Ik zal wel zien hoe dat gaat en of ik er uit de voeten kan.”

  Garrett Jones
  Geen minuut gespeeld en toch kies ik er voor om je even te ondervragen. Enig idee waarom?
  Ja,” lacht Garrett van oor tot oor. “Ik ben er zesentwintig wedstrijden niet bij geweest en vandaag voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie!
  Ik heb hard aan mijn herstel gewerkt en voel me nu dan ook weer topfit. Drie keer in de week twee tot drie uur met de fysiotherapeut aan de slag dat heeft zijn vruchten wel afgeworpen.”
  Je komt dus niet alleen figuurlijk, maar dus ook letterlijk sterker uit deze blessure tevoorschijn?
  “ja, zo mag je dat wel stellen, inderdaad. Ik heb nu helemaal geen pijn meer in de lies. Vroeger had ik dat iedere keer als het seizoen weer begon en na de winterstop. Meestal trok dat dan na een paar weken weer weg, maar nu blééf het maar. Ze konden eerst niet vinden wat het was en ik kreeg zeven weken rust voorgeschreven. Vier verschillende fysiotherapeuten hebben er naar gekeken en uiteindelijk ben ik toen toch doorgestuurd naar een sportarts in VUMC. Die is gespecialiseerd in dit soort blessures en ‘doet’ ook de Ajax-selectie. Hij constateerde twee zwakke plekken in de buikwand en adviseerde de operatie en voerde hem ook uit.
  Ik heb nu twee wedstrijden in het tweede gespeeld en dat ging goed. Wel wat kleine pijntjes omdat ik zo’n tijd niet had gevoetbald, maar niet in de lies, meer in mijn dijen. Maar dat is normaal als je weer begint. Ik was er vandaag dan ook helemaal klaar voor. Nee, ik had geen last van ‘plankenkoorts’: als ik in had mogen vallen dan was ik er helemaal klaar voor geweest!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Een onverwacht bonuspunt, maar zeker ook een signaal naar de achterban dat dit Huizen de handdoek bepaald nog niet geworpen heeft. Een strijdbaar Huizen zag ik weer dat knokte voor wat het waard was tegen een tegenstander die op alle fronten – behalve vanaf de stip – superieur was.
  Nadat we vorige week een punt tegen Berry Powel uit de vingers lieten glippen zagen we vandaag weer een kampioenskandidaat die eigenlijk geen vuist kon maken tegen een wilskrachtig opererend Huizen dat zich het snot voor de ogen werkte. Behoudens die twee strafschoppen hoefde Johan Verkerk zich vandaag ondanks een optisch veldoverwicht toch niet bovenmatig in te spannen.
  Toch zal Huizen nog 540 minuten vol aan de bak moeten om die resterende zes wedstrijden nog wat punten te sprokkelen. Thuis krijgen we nog een lastig programma met Jong Volendam, Quick Boys en ONS BOSO Sneek. Uit is het niet minder lastig met SteDoCo, ASWH en O.D.I.N. op de laatste speeldag.
  Het zou me niet verbazen als het op die laatste speeldag daar in Heemskerk wel eens min of meer een beslissingswedstrijd zou kunnen worden met Rijnvogels dat ons op twee punten volgt en Jong Almere dat daar weer een punt achter zit – met een wedstrijd minder gespeeld!
  De wedstrijden van de afgelopen periode sterken me in de overtuiging dat het Huizen moet gaan lukken om die nacompetitie te halen en dan is het maar afwachten hoe we dáár doorheen zullen komen.
  Tenslotte wil ik hier het bestuur een veer in de bekende opening steken voor het feit dat men ondanks de lastige situatie waarin ons vlaggenschip zich bevindt, toch de rust heeft weten te bewaren. Ik vraag iedereen dan ook dit goede voorbeeld te volgen en achter de ploeg en zijn staf te blijven staan en als één front die laatste wedstrijden tegemoet te treden!
  Het was weer fijn langs de lijn – én verrekte spannend!

  Scoreverloop:
  19. Guido de Graaf 0-1
  45. Sandro Calabro 1-1

  Bijz.: Johan Verkerk stopt strafschoppen van Tim Peters (23e min) en Sven Nieuwlaat (66e min).

  Kaarten:
   Ricardo Samoender (Scheveningen). Guido de Graaf (Huizen).

  Opstelling Scheveningen:
  Sven Wolsheimer, Michael Ros (c), Samir el Moussaoui, Rubin Koorndijk, Sandro Calabro, Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Marvin Nieuwlaat (64. Barry Rog), Ricardo Samoender (28. Jordy de Bruin), Esin Gula (76. Michael Scholten), Peter Jungschläger.

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Danny Benning (56. Desmond Mensen), Wouter Vente, Joey Papamelodias, Leroy Oehlers, Arnoud van Toor, Sam Doeve, Bilal Laoikili (c), Jorik van Ruiswijk (76. Iry Etwi), Zakaria el Biyar, Guido de Graaf.