Boetes nav gele- of rode kaarten
    2 mrt 2020
    boetes-nav-gele-of-rode-kaarten

Hoe zit het eigenlijk met de gele- en rode kaarten? Welke gevolgen hebben ze?

Overtredingen kunnen door een scheidsrechter bestraft worden met een gele- of rode kaart. Wanneer dit gebeurt, zal de KNVB daar een tuchtzaak van maken en daarin uitspraak doen. Hieruit volgt een digitale tuchtbrief met daarin vermeld de geldboete. Deze tuchtbrief wordt naar de club en de speler zelf gestuurd. De boetes worden direct bij sv Huizen geïnd en wij zullen deze kosten bij de speler verhalen.

De kosten voor een gele kaart zijn EUR 7,10 en voor een rode kaart EUR 15,60 (jeugd). Voor Senioren is dat respectievelijk EUR 15,60 en EUR 27,50.

Via ClubCollect ontvangt de speler de factuur voor de boete, verhoogt met EUR 0,50 administratiekosten. Deze dient binnen 30 dagen via iDeal (geen incasso) betaald te worden.
    Mocht de factuur binnen deze termijn (er zijn 3 herinneringen) niet voldaan zijn, volgt er direct een financiele blokkade in Sportlink waardoor de speler niet meer deel kan nemen aan wedstrijden.
    Deze blokkade kan uitsluitend door betaling opgeheven worden.

Zorg dus voor tijdige betaling!

Mocht je vragen hierover hebben, richt die dan aan clubcollect@svhuizen.nl