Solide overwinning Jo15-2
    14 okt 2018
    Opnieuw tegen Wasmeer
    solide-overwinning-jo15-2
    Bij de buren is het gras zeker niet groener.
    7 okt 2018
    Ron Hansen - JO15-2 2018-2019
    De derby stond weer op het programma
    bij-de-buren-is-het-gras-zeker-niet-groener

Jo15-1 - Jo15-2 (1-0) 1-3

Vandaag de derby tegen de buren en hoewel ik zelf geen achtergrond heb die in Huizen ligt,geboren naast "de Meer" merk ik aan de jongens toch iedere keer dat deze wedstrijden speciaal zijn.

Met een mooi zonnetje en na een speurtocht over het Zuidvogels terrein trapten we precies om 10:30uur af.

De wedstrijd begon van beide kanten rommelig, slordige passing en veel te gehaast maar wel met veel inzet. Halverwege de 1e helft kregen beide teams mogelijkheden tot scoren maar aan onze kant stond Niels een prima partij te keepen en Thijmen en Vincent vormden een goed blok achterin. Aan de andere kant gaf Zuidvogels ook niet veel weg en beide partijen waren aan elkaar gewaagd. Net op het moment dat ik het gevoel kreeg dat we sterker werden, na een paar mogelijkheden,viel de goal aan de verkeerde kant. Een hoekschop waarbij we verkeerd doordekten (kwestie van tellen)en er achterin een speler van Zuid over het hoofd gezien was 1-0. In de rust even de koppies weer op scherp gezet en een paar kleine positiewisselingen doorgevoerd omdat Jeremija na een ongelukkige botsing even niet verder kon.

We begonnen goed kwamen een paar keer goed door over de zijkanten alleen ontbrak het aan precisie. Zuidvogels moest achteruit maar bleef gevaarlijk in de omschakeling met vooral de snelle spits als aanspeel punt.

Een paar keer werden we in mijn ogen ten onrechte afgevlagd voor buitenspel waar , de overigens uitstekend leidende scheidsrechter, in mee ging(dat kwam later weer van pas).

Uit een half mislukte vrije trap van Vincent ,soms heb je gewoon mazzel, viel de 1-1 op miraculeuze wijze. De bal schampte het haar van Ramon raakt een boven been van een verdediger en stuiterde zo over de verbouwereerde keeper  heen. Ik weet nog steeds niet wie er nu scoorde maar het waren in ieder geval niet Nick en Tobias.

De gelijkmaker leverde ineens weer energie op bij veel spelers en dat kwam goed van pas want Zuid leek conditioneel niet heel sterk meer.  We drongen meer en meer aan, maar de eindpass was niet altijd even goed en ons middenveld stond te diep zodat er weinig speelruimte was. Toen we weer afgevlagd werden voor buitenspel waren we even niet scherp in de omschakeling, de middenvelder van Zuid wel, hij gaf een lange bal die verlengd werd en de snelle spits omzeilde zowel Niels als Vincent 2-1 .... of toch niet. De vlag van onze vlagger stond omhoog en de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Gelukkig maar want ik weet niet of we dan het op hadden kunnen brengen om weer een achterstand goed te maken.

Vol goede moed vielen we weer aan en af en toe met heel aardig voetbal. In 55e minuut werd Sonny diep gestuurd door het middenveld, net buiten de 16 werd hij gemangeld tussen de keeper en een verdediger en net toen ik dacht vrije trap kwam daar Mert aangelopen die de bal zo binnen schoof 1-2. Ook hier een compliment voor de scheidsrechter voor de voordeel regel ik heb al vaker mee gemaakt dat er dan alsnog gefloten wordt.

De 1-2 was voor Zuid de nekslag en konden ze geen vuist meer maken.Op het middenveld waren we in tussen ook de baas en een goede interceptie van Vincent luidde de 1-3 in een mooie diagonale diepe bal waarbij Sonny goed zijn tegenstander afsneed en uithaalde boem prachtgoal 1-3  Over en Uit.

JO 15-2 klasse wat een inzet, wilskracht en teamgeest.

Nog niet goed genoeg
    1 okt 2018
    Opnieuw tegen s`Graveland
    nog-niet-goed-genoeg
    Knappe overwinning Jo15-2 op BFC
    23 sep 2018
    De eerste echte krachtmeting
    knappe-overwinning-jo15-2-op-bfc
    Nipte zege Jo15-2
    16 sep 2018
    Ron Hansen - JO15-2 2018-2019
    Het kan niet altijd top zijn.
    nipte-zege-jo15-2
    Een goed begin is het halve werk
    9 sep 2018
    Ron Hansen - JO15-2 2018-2019