https://www.svhuizen.nl/beloften-trappen-goed-af/n2178c88
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Beloften trappen goed af!
  30 sep 2015
  Ron Tuijnman
  Met als eerste tegenstander de kampioen van vorig seizoen, stonden onze beloften voor een zwaar openingsduel van de nieuwe beloftencompetitie. Hoe het ze verging leest u hier....
  beloften-trappen-goed-af

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen…
  "Geen wijzigingen!" deelt coach Frank Spermon me voor aanvang nog even mee, daarmee de namenlijst die hij me eerder deze week toezond bevestigend. Maar het geldt nagenoeg ook naadloos voor de gehele namenlijst; Daan Weggemans bevestigt dat twaalf van de zestien geselecteerden er vorig jaar ook al bij waren. Veel bekende gezichten dan ook, maar toch ook een stel nieuwe deze eerste wedstrijd van deze nieuwe beloftencompetitie 2015-2016.
  Een competitie waar ik me ieder jaar toch weer op verheug: jonge aanstormende talenten, spelers die nog voor een actie durven gaan, een competitie waar de 'pleintjesvoetballers' nog niet zijn uitgestorven. Tactisch lang niet altijd even verzorgd, maar misschien juist daarom wel een smulpartij voor de ware liefhebbers van de ‘heerlijke’ actie. Ik heb me wel eens laten verleiden een hoofdcoach plagerig toe te voegen dat ik hier meer voetbal zag dan de zaterdag ervoor bij het eerste. De opmerking werd me niet in dank afgenomen en was ook eigenlijk wel een beetje ‘onder de gordel’, maar hij bevatte wel een kern van waarheid: het spel van de talenten is vaak nog lekker fris en onbevangen, sprankelend en spontaan. Het is voor mij dé charme van deze categorie.

  DVS’33
  Tegenstander DVS is de regerend Beloftenkampioen laat ik me vertellen. De ploeg oogt op het eerste gezicht fysiek wat sterker dan onze mannen en DVS neemt dan ook het eerste kwartier het heft in handen.
  Toch is het na dertien minuten spelen Oskar van Logtestijn die voor de eerste serieuze mogelijkheid zorgt: na een voorzet van Bob Brilleman ziet hij zijn boogkopbal van dichtbij toch nog van de lijn gehaald.
  Huizen put er blijkbaar moed uit: het moet kunnen als deze 'grote' tegenstander toch kwetsbaar blijkt. Nadat eerst Van Jaarsveld en Van Waveren uitbreken en de voorzet helaas te hard is om gevaarlijk te worden, is het dan toch de nijvere Van Esterik die de bal oppikt na knoeiwerk in de DVS defensie en heel leep Oskar van Logtestijn diep stuurt. Oog in oog met DVS-doelman De Groot laat hij deze laatste geen kans en laat met een bekeken schuiver de 1-0 aantekenen en vader Esterik op de tribune in euforie uitbarsten.
  Vanaf dat moment is Huizen heer en meester en blijkt de DVS-defensie alles behalve zeker te opereren. In de 22e minuut neemt Quincy van Waveren een scherpe corner en kan de volledig ongedekte Oskar van Logtestijn koeltjes zijn tweede van de avond binnenwerken: 2-0!
  Een ongekende weelde die DVS toch niet zonder slag of stoot wil accepteren. Steven Knijn zet een goede combinatie op met vleugelspits Yordi Grovenstein. De voorzet is hard en scherp, maar Michael Musa gooit er een spectaculaire omhaal uit die door doelman Mackaay knap onder de lat vandaan wordt gehaald. Meteen daarop moet Mackaay nogmaals stevig aan de bak als hij een scherpe voorzet voor het hoofd van een DVS-spits weg moet stompen. Toch moet onze dapper doelman een tegentreffer toestaan als centrale middenvelder Jordy van Selm aan een onstuitbare rush vanaf het middenveld begint en zo door het hart van de defensie mag opstomen. Oog in oog met Mackaay blijft hij koel en rondt zijn soloactie vakkundig af: 2-1.

  ‘n Snel antwoord
  Lang hebben de Ermeloërs er echter geen plezier van, want het is nog geen minuut later - ik zit de voorgaande goal nog te beschrijven - als ik opkijk en zie hoe van Logtestijn zijn onvervalste hattrick completeert, met dank aan Mats Kreek die hem schitterend lanceerde en de DVS-defensie die hem eigenlijk geen strobreed in de weg legde…
  De rust breekt dus aan met een comfortabele 3-1 voorsprong. Een stand waar het het eerste kwartier qua voetbal bepaald niet naar uitzag, maar waar DVS vooral zichzelf verwijten mag maken in defensief opzicht.

  Rust
  In de rust zullen de ramen deuren in het DVS-gedeelte van de catacomben hebben geklapperd, want men komt fanatiek uit de kleedkamers. Wilco Mackaay moet zich nadrukkelijk doen gelden als de DVS-aanvallen op zijn doel af golven. Een schot van invaller Isa Kiziler krult vervaalijk dicht langs de kruising naast en als de balvaardige vleugelaanvaller Michael Musa de bal panklaar voor de volledig vrijstaande spits Lars van Wetering legt, heeft deze laatste van binnen het doelgebied de bal maar in het verlaten doel te tikken. Maar dan is daar opnieuw de uitblinkende Mackaay die met een onwaarschijnlijke reflex de bal uit zijn goal weet te ranselen en daarmee DVS van de snelle aansluitingstreffer berooft.

  Tegenvaller
  Met goed een uur op mijn stopwatch zien we hoe de snelle Van Waveren onreglementair wordt gestuit. Het zou meteen einde wedstrijd blijken voor onze rappe vleugelspits die geblesseerd het veld moet verlaten. De vrije schop wordt helaas recht in de handen van doelman De Groot geschoten en meteen daarop mag ook DVS aanleggen voor een vrije schop die evenmin iets oplevert qua stand.
  Huizen tracht de controle over de wedstrijd weer over te nemen zoals dat in de eerste helft zo voortreffelijk lukte. Maar de scherpte is er wat af. Invaller Hidde vd Veldt zet Sarujan Vevakannthan alleen voor De Groot, maar de bal gaat naast. Ook bij de moegestreden Logtestijn is de scherpte eraf: Youri van Kommer stuurt hem schitterend weg, maar Oskar strandt in het zicht van de haven omdat de pijp leeg is. Het zal zo ongeveer zijn laatste actie zijn, want ook hij wordt kort daarop vervangen.

  Slotakkoord
  Gelukkig is ook bij DVS het fijne er wel af. Huizen knoeit een kwartier voor tijd: een slordige terugspeelbal die Mackaay niet lekker kan verwerken en het doel is zo typerend verlaten dat de verre boogbal onvermijdelijk lijkt. Maar tot onze opluchting weet DVS daar verder niet van de profiteren en kan de defensie de bal uiteindelijk opruimen.
  Nog één keer weet doelman De Groot een schot van de bedrijvige Houssam El Harmazi te pareren, maar in de slotminuten van de wedstrijd moet hij toch nog één keer capituleren als Huizen een vrije schop snel neemt en daarmee profiteert van het enige foutje waar ik de verder uitstekend leidende scheidsrechter Nick Smit (écht een hele grote in de dop!) op heb kunnen betrappen: de bal wordt meters van de plek van de overtreding genomen en Houssam el Harmazi weet de bal prachtig breed te leggen op Hidde vd Veldt die de bal perfect in de korte hoek pegelt: 4-1!

  Frank Spermon
  “We zijn zeker tevreden op basis van de uitslag en de goede eerste helft. Na rust hebben we wat wisselingen door moeten voeren en dat ging een beetje ten koste van de stabiliteit op het middenveld. Dat hebben we hersteld door Bob Brilleman in te brengen waardoor er weer wat rust op dat middenveld kwam. Verdedigend hadden we de zaken goed staan met Alvin (Obovwemu), Mats (Kreek), Nino (van Jaarsveld) en daar paste Youri (van Kommer) zich uitstekend bij aan.
  Vorig seizoen verloren we hier nog met 2-5 van deze tegenstander. Daar zaten natuurlijk wel wat andere jongens in, maar wat ik eigenlijk het belangrijkste vond was de bezieling en de beleving die onze jongens aan de dag legden. We zijn natuurlijk dik tevreden door zo deze leuke competitie te kunnen beginnen. Het is en blijft natuurlijk leuk om tegen de winnaar van vorig jaar met 4-1 te winnen. Ook al zijn de poppetjes dan wellicht wat anders, het blijven duidelijke cijfers!”

  Ron Tuijnman
  Op- en aanmerkingen, correcties en aanvullingen, reacties als altijd van harte welkom via RON apenstaartje RTPSOFTWARE punt NL