https://www.svhuizen.nl/beloften-laten-een-steekje-vallen-0-1/n3235c88
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Beloften laten een steekje vallen: 0-1
  15 feb 2017
  Ron Tuijnman
  Waar wedstrijden van onze beloften garant lijken te staan voor een doelpuntenfestijn, bleef het vanavond steken bij één enkele goal...
  beloften-laten-een-steekje-vallen-0-1

  Wisseling van de wacht
  ‘n
  Wisseling van de wacht bij Jong Huizen en dat is nog even wennen aan weerskanten. Ik moet dus eerst even op jacht naar een lijstje namen en rugnummers, maar gelukkig kom ik daar met behulp van Daan Weggemans snel achter. Na een jaar of twee samenwerking waren Frank Spermon en ik uitstekend op elkaar ingespeeld en dus is het wel gepast hem ook vanaf deze plek te bedanken voor zijn inzet en de uitermate plezierige samenwerking die ik met hem heb gehad de afgelopen seizoenen. Maar zoals met zoveel zaken in het leven is er en tijd van komen en een tijd van gaan en voor Frank was dit het moment om het stokje van de beloften over te dragen aan Michael Weggemans.
  Ook van onze tegenstanders krijg ik keurig de namen en rugnummers aangeleverd, alleen dragen ze dus shirts waarop de zwarte rugnummers vanwege een donkerrode baan nauwelijks van deze afstand te onderscheiden zijn. Maar ik doe mijn best en zoals ik onder ieder verslag aangeef: aanvullingen en correcties zijn altijd welkom!

  Opening
  Onze bezoekers openen agressief en gedreven. Het resulteert in een overwicht en al na vier minuten moet doelman Wilco Mackaay kruipend een schot van Dylan Vreede onschadelijk maken. De schade blijft gelukkig beperkt tot een corner die verder geen gevaar oplevert.
  Maar het overwicht houdt aan en Huizen is zoekende naar een antwoord. Dat antwoord lijkt dan te komen als een voorzet van Jasper van Vark bij de eerste paal bijna wordt binnengevlogen door spits Thomas Müller en kort daarop teistert een schot van Shaqueel Wilsterman de voeten van doelman Michael van der Hoorn van de Hooglanders.
  Toch zijn het de gasten die de score openen. Op een lange bal kopt Dylan Vreede de bal uitermate knap vanuit de dekking in de verre hoek. Wilco Mackaay valt nog vertwijfeld uit, maar hij is kansloos op de perfect geplaatste bal: 0-1.
  Kort daarop is het Nino van Jaarsveld die perfect inglijdend een messcherpe voorzet voor de voeten van de aanstormende voorwaartsen van Hoogland wegglijdt, anders had het binnen luttele minuten al meteen 0-2 geweest.

  Ommekeer
  In de 20e minuut veren we dan op als spits Müller opduikt voor doelman Vd. Hoorn. In eerste instantie weet de doelman de bal nog te keren, maar dan wurmt Müller de bal alsnog over de lijn. Helaas lukte dat niet zonder de hulp van lichaamsdelen die daar middels het spelregelboekje niet toe geëigend zijn en dus fluit scheidsrechter Gert van de Broek deze goal terecht naar de vergetelheid.
  Een minuut later weer een poging van Müller en het lijkt er op dat de wedstrijd nu toch wel wat gekanteld is: Huizen zet druk, maar de kansen willen er vooralsnog maar niet in. Ook deze poging van Müller strandt dus in goede bedoelingen.
  De nervositeit begint toch ook bij de gasten zo zijn tol te eisen en we zien hoe een bal tussen aanvaller en verdediger raar richting doel caramboleert. Een eigen doelpunt lijkt aanstaande, maar dan heeft V.d. Hoorn een succesvolle circusact in huis en met die capriolen weet hij toch zijn goal voor doorboring te behoeden.
  Natuurlijk blijft het oppassen geblazen en vooral die nummer 12 van de Hooglanders Dylan Vreede is een lastpak met een hoofdletter ‘L’. In de 26e minuut laat hij een vlammend schot los dat een zeker doelpunt lijkt te gaan opleveren. Maar dan is daar de onvolprezen Wilco Mackaay die met een even stijlvolle als weergaloze redding een doelpunt weet te voorkomen.

  Scoren!
  Het overwicht is van Huizen en het balbezit is absoluut ruim in het voordeel van onze mannen, maar het ontbreekt nog steeds aan die vermaledijde gelijkmaker - hij hangt in de lucht, maar wil maar niet vallen! Deels komt dat door onzuiverheid in de aanvoer naar de spitsen, maar ook als de spitsen bereikt worden, dan ontbreekt het aan slagvaardigheid, precisie en simpelweg een stukje mazzel om de bal achter doelman Vd Hoorn te werken die zo zonder zich uitzonderlijk in te spannen toch schier onpasseerbaar blijkt.
  Zo ook in de 34e minuut als een vrije schop rechtstreeks tegen de eerste paal ketst en de rebound – een kopbal van Müller – ook geen doel treft. Colin Helstone schiet dan nog hard naast nadat Tristan Kroeze sterk door ging over de flank en een scherpe voorzet afleverde. De aanvallen van Hoogland stranden meer en meer: een prachtige tackle op de bal van een onverzettelijk werkende Van Vark brengt op de tribune de koude handen even op elkaar en kort voor rust is de ongrijpbare Cihan Batuan weer een plaag voor zijn tegenstanders die hij een voor een het bos in stuurt om tenslotte een voorzet af te geven waar dan helaas weer niemand nog in geloofde en dus aan alles en iedereen van Huizen voorbij ging.
  Even voor rust nog een klein incidentje als Batuan zich vast lijkt te lopen op zijn zoveelste tegenstander, maar de bal wat gelukkig weer mee krijgt. Let Hienekamp tracht hem de voet dwars te zetten en gaat geblesseerd naar het kunstgras. Batuan gaat echter door en er ontstaat een veelbelovende aanval. Gevoed door de onsportieve truc van Joël Veltman dit weekend, ontstaat er wat verontwaardiging als Huizen doorvoetbalt. Maar de regel is dat de scheidsrechter bepaalt wanneer het spel stilgelegd dient te worden en dus maakt Huizen tot verontwaardiging van de meegereisde Hooglanders de aanval eerst af voor scheidsrechter Vd Broek het spel stillegt voor verzorging van de onfortuinlijke Hienekamp.

  Rust
  En zo breekt de rust aan met een 0-1 die niet echt strookt met hetgeen we deze eerste helft hebben mogen aanschouwen. Na een aanvankelijk overwicht van onze gasten in het eerste kwartier dat in een fraaie openingsgoal resulteerde, kantelde de wedstrijd in het voordeel van Huizen dat echter veel te slordig met de paar kansen die het daarmee verwierf omsprong.
  Nu staat deze competitie garant voor veel goals, dus dat belooft nog een doelpuntrijke tweede helft te gaan worden!

  Het laken waar je eigenlijk geen pak van wil
  Nadat Let Hienekamp zijn bijna doorbraak keurig verijdeld zag door de Huizer defensie onder aanvoering van Mats Kreek en Nino van Jaarsveld, pakt Huizen d draad van de eerste helft weer op. Shaqueel Wilsterman verdeelt, passt en steekt ballen door, maar telkens weet de Hooglander defensie een stokje voor een succesvolle afronding te steken. Een schot van ver gaat ruim over. Een fraaie combinatie tussen Bob Brilleman en Joey Papamelodias zet laatstgenoemde vrij voor doelman Vd Hoorn. Maar de doelman is attent en snel zijn goal uit en werpt zich dapper voor de aanstormende Papamelodias nog voor deze bij de bal kan. Nino Koudijs onderbreekt slim een fraaie combinatie tussen Shaqueel Wilsterman en Joey Papamelodias.
  Inmiddels is er een uur gespeeld en ondanks een dubbele wissel van coach Weggemans blijft het qua aanvalsspel schorten aan precisie en doortastendheid. Huizen ploetert en zwoegt, heeft veel balbezit, maar haalt daar veel te weinig rendement uit.
  Ramon de Bruin laat een fraai stukje uitverdedigen zien. Het strandt bij nummer vier als hij eerst drie man het bos in heeft gestuurd, maar de bewegingen bij die eerste drie maken de vermelding al meer dan waard. En zo tikken de minuten weg en sluipt er iets gejaagds in het spel van Huizen. Papamelodias strooit met cross-passes die loepzuiver over veertig, vijftig meter op de stropdas van onze buitenspelers terechtkomen, een waar genot om naar te kijken: ballen in mijn buik! Maar ook laat hij zich vaak verleiden tot gehaaste en opportunistische pogingen die dan ook allemaal roemloos strandden. Zo ook een krulbal die gevaarlijk dicht over de lat achter krult.
  Dan lijkt het toch nog te gaan gebeuren als achterin bij Hoogland een mistrap in de laatste lijn spits Müller in kansrijke positie brengt. Hij komt wat schuin voor de goal uit en doelman Vd Hoorn dekt goed de ruimte bij de eerste paal af. Het schot is striemend hard, maar de hoek te moeilijk en weer komt Vd Hoorn dus als winnaar uit de strijd.
  Maar de lijn is nu wat uit het spel van Huizen, de haast en de tijdsdruk maken dat spelers nog even snel het verschil willen gaan maken en dus dingen gaan doen die ze beter niet kunnen doen.
  Even de adem inhouden als Hienekamp de bal fraai op Vreede speelt. Deze komt oog in oog met doelman Wilco Mackaay en de lob is logisch en goed. Mackaay weet er echter toch een handje tegenaan te krijgen en hoewel hij de bal hiermee niet weet te keren haalt dat voldoende snelheid uit de bal om hem de gelegenheid te geven in volle sprint de bal nog net voor de doellijn te kunnen wegvangen.
  Aan de andere kant een fraai schot van invaller Dennis Lamme dat nagenoeg onhoudbaar richting verre hoek krulde. Nagenoeg onhoudbaar dus, want doelman Vd Hoornweet er met een uiterste poging toch nog een handje tegen aan te krijgen en de bal gaat zo rakelings langs de verkeerde kant van de paal…
  Als dan ook een kopbal van Youri van Kommer en een spervuur van knallende schoten in de slotseconden geen doelpunt opleveren, dan fluit arbiter Gert van de Broek de wedstrijd tot een voor Huizen onbevredigend einde.

  Michael Weggemans
  Ik zag een kwartier een sterker Hoogland dat daarmee de 0-1 maakte, maar daarna was het vooral Huizen dat de klok sloeg, maar niet scoorde… En ik ga zo graag naar deze wedstrijden vanwege de grote aantallen goals!”
  “Ja, het was vandaag de wedstrijd van de gemiste kansen. Ik zei net in de kleedkamer ook dat ze eigenlijk na de goal zo’n tachtig minuten het beste van het spel hebben gehad. Alleen: als je niet scoort ga je niet winnen…
  Dat zat ‘m vooral in de eindpassing, de slechte veldbezetting voor de goal, voorzetten die dan net niet goed terecht komen, een spits die twee, drie goede kansen onbenut laat… Dus ja, dan wordt het moeilijk. Het is gewoon zonde…” verzucht onze jonge coach. “Maar goed: het draait bij ‘Jong’ vooral om goed voetballen, het leerproces, en dat hebben we gewoon tachtig minuten lang gedaan en daar ben ik dan ook gewoon tevreden over. Als we volgende wedstrijd al onze kansen afmaken, dan maken we in ieder geval die hele hoop goals waar je het net over had…
  Dit is niet mijn eerste wedstrijd van ‘Jong’, maar vanaf nu zal ik het wel gaan doen, inderdaad. Ik heb de wisseling aan de jongens in de kleedkamer medegedeeld en wat uitleg gegeven. Nee, verder geen problemen wat dat aangaat. Ja, de uitslag viel tegen, maar ik vond het wel een leuke klus, toch wel iets anders dan junioren trainen, merkte ik.”

  Apenstaartje kijk op de zaak
  Geen doelpuntenfestijn deze keer, al had dat er zeker ingezeten als bij een aantal spelers het vizier wat meer op scherp had gestaan. Natuurlijk doet deze nederlaag geen goed aan de stand op de ranglijst, maar daar draait het bij deze competitie ook eigenlijk niet om.  Nu roept iedere verliezende coach iets in de trant van ‘Ach, het is maar een spelletje!’, maar het doet toch een beetje zeer. Een leerproces met een overwinning smaakt utieindelijk toch lekkerder. Maar goed: soms zit het nou eenmaal mee en soms zit het tegen.
  Toch weer genoten van een aantal spelmomenten, individuele acties, sprankelend voetbal en – al was het er deze keer dan maar één – prachtige doelpunten.
  Volgende wedstrijd is 7 maart als we op bezoek gaan bij het sterke DVS’33. Zelfs na deze nederlaag kan ik u alleen maar aanraden er eens een wedstrijdje van te bezoeken – het is een feest!