https://www.svhuizen.nl/beloften-komen-een-maatje-tekort-tegen-dvs-33/n2540c88
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Onze beloften traden deze eerste dag van maart aan tegen DVS in Ermelo. Het werd een leuke wedstrijd voor de toeschouwers en bood veel te genieten, maar DVS trok helaas wel aan het langste eind…
  beloften-komen-een-maatje-tekort-tegen-dvs-33

  Pizza!
  Het weer zit bepaald weer niet mee. Twee dagen achtereen prachtig weer en dan nu weer hondenweer. Het lijkt wel of ik ieder beloftenverslag begin met een treurzang vanuit een natte file.
  Netjes op tijd bereik ik de stationsstraat, alwaar Pizzeria Italia (laat u niet op het verkeerde been zetten door die oubollige naam, het is een uitermate gezellig etablissement!) mij een voortreffelijke pizza serveert. Voor de lol laat ik die arme ober ook nog alle bijzonderheden buiten de kaart om declameren, om hem dan doodleuk te vertellen dat ik al die heerlijkheden aan mijn neus voorbij laat gaan en toch vanwege de tijd voor een gewoon pizzaatje ga. Maar als ik hier ooit met mijn vrouw neerstrijk…
  Ook de ontvangst bij DVS is hartelijk. De koffie is prima en de opstelling wordt mij keurig ter hand gesteld. Aan tafel nog even discussie over de kansen van ons eerste op promotie en dan is de fotograaf klaar met het inrichten van zijn toestel en blijkt de scheidsrechter van dienst het middelpunt van zijn belangstelling. Nauwgezet wordt het draaiboek nog even doorgenomen en met enige verwondering hoor ik hoe hij min of meer opdracht krijgt af te fluiten vanaf een fotografeerbare plek… Naar ik later te horen kreeg betrof het een stuk voor op de DVS-website over de vrijwilligers die altijd voor alles en iedereen klaar staan in een vereniging. En dan vind ik dit sop die uiteindelijke kool toch wel waard…
  Bij onze beloften een flink aantal afwezigen: Mats Kreek en Bob Brilleman zijn ziek, Colin Veerkamp, Desmond Mensen en Wilco Mackaay kampen met blessures die hen langs de kant houden. Dan blijkt ook Lucas van Esterik nog op vakantie en dan wordt de spoeling toch wel dun. Vandaar dat er vandaag zelfs twee B1- junioren op zullen draven: Batuhan Ciyhan en Dennis Lamme.
  Maar ook bij DVS zie ik de nodige correcties met pen op het formulier,

  Onder druk
  Bij het voorstellen valt al meteen op dat onze gastheren fysiek wat ruimer in het vel zitten dan onze mannen. Misschien komt dat ook door dat prachtige, smetteloos Real Madrid-witte tenue, maar het oogt oogverblindend indrukwekkend.
  En DVS maakt die tenues het eerste kwartier zonder meer waar: fel en fanatiek wordt Huizen de duimschroeven aangedraaid en het lukt onze mannen maar niet om zich onder die druk uit te voetballen. Meer dan krampachtig tegenhouden is er niet bij en het lijkt bij tijd en wijle wel alsof er twee DVS’ers meer op het veld staan dan die in geel-groen…
  Toch is de eerste kans die ik noteer voor Huizen. Na een goede pass komt de snelle Hidde van de Veld schuin voor de goal in balbezit. Zijn positie is echter te moeilijk geworden om nog écht gevaar te kunnen stichten met zijn inzet.
  In de elfde minuut moet dan doelman Gianni Hermans vol aan de bak als Yordi Grovenstijn – die ik me nog herinner van de voorgaande ontmoetingen – goed doorgaat en ook vanuit een schuine hoek Hermans onder vuur neemt. Met de voeten weet onze doelman de bal echter knap te keren en als de rebound simpel wordt ingeschoten is hij al weer op zijn post om de bal eenvoudig weg te vangen.
  Helaas is de opluchting van korte duur, want een minuut later is het spits Lars van de Wetering die de bal uit een goede voorzet op het hoofd neemt. De bal lijkt vanaf de tribune bezien nog even naast te gaan, maar ploft uiteindelijk toch perfect naast de paal in de verre hoek achter de kansloze Hermans: 1-0. Een stand die op dat moment volstrekt logisch genoemd mag worden gezien het overwicht dat de thuisclub dat eerste kwartier ten toon spreidde.

  De bakens worden verzet
  Coach Spermon brult de longen zo ongeveer zijn lijf uit in zijn pogingen het tij te keren. En dat lijkt dan ook heel even te lukken als Van de Veld weer goed doorgaat over de rechterflank en een voorzet afgeeft die door Marouan Halouchi helaas over wordt geschoten. Maar het was wel een aanval waar tenminste weer een ‘gedachte’ achter stak.
  En dan – we schrijven de 22e minuut – stuift over de linkerflank Shah Malik er als een speer vandoor. Veel sneller dan zijn directe tegenstander stuift hij het strafschopgebied binnen en wordt vervolgens met de noodrem gestopt. En onze modelvrijwilliger in het zwart doet het enig juiste: hij wijst onverbiddelijk naar de strafschopstip. Marouan Halouchi zet zich achter de bal en feilloos jaagt hij diezelfde bal tegen het net.
  Meteen daarop lanceert Issam Bounou Hidde van de Veld. Deze zet goed door en op wilskracht weet hij zich er langs te worstelen. De voorzet is perfect – er had alleen echter wel iemand moeten staan om de bal het laatste zetje te kunnen geven…
  De schrik zit er toch wel een beetje in bij DVS. Men gaat wat nadrukkelijker achteruit lopen en Huizen komt daardoor steeds meer aan voetballen toe. En dan blijken de onzen ineens toch wel heel aardig te kunnen voetballen en is het DVS dat niet alleen achter de feiten, maar vooral ook achter die razendsnelle groengelen aanloopt.
  Nino van Jaarsveld riskeert dan op het middenveld lijf en leden en weet met een ferme sliding Van de Veld te bereiken. Dreigend gaat Hidde op de goal van DVS-doelman Tom de Groot af en haalt lekker uit. De bal gaat goed richting paal waar De Groot nog alle moeite heeft om een tegentreffer te voorkomen. De corner  levert helaas niets op, maar we zitten nu wel naar een heerlijke open wedstrijd te kijken die nog werkelijk alle kanten uit kan…
  Wie ook alle kanten uit kon was de bij vlagen onstuitbare Shah Malik. Gianni Hermans – een van onze uitblinkers deze avond – onderschept een aanval en ziet goed de vrijstaande Malik ter hoogte van de middenlijn. Met een ferme uitworp weet Hermans Malik te lanceren. En dan gaat ineens de turbo erop! Alsof ik naar een vertraagde opname van zijn directe tegenstanders zit te kijken, snelt Malik 1, 2, 3 man voorbij en haalt verwoestend uit. Via doelman De Groot en de lat spat de bal corner. Deze actie alleen was de rit naar Ermelo al meer dan waard!

  Rust
  De rust komt dan kort daarop met een volkomen terechte 1-1 stand die vriend en vijand als billijk zullen hebben ervaren. Huizen werd het eerste kwartier zoek gespeeld, maar herstelde zich bewonderenswaardig na die gelijkmaker in dat laatste half uur van deze boeiende eerste helft.
  Huizen lijkt vooral over de flanken goede zaken te kunnen doen, aangezien zowel Malik als Van de Veld hun directe tegenstanders in ieder geval qua snelheid de baas zijn. Veel aanspelen lijkt mij het devies voor de tweede helft.

  Wissels
  Die tweede helft begint met wissels. De snelle Malik verhuist naar rechts en op zijn plek staat nu B1-junior Batuhan Ciyhan. Onthoud die naam! Wat een genot! Wat een feest van een voetballer! Daar koop je je toegangskaartjes uiteindelijk voor…
  Huizen gaat verder waar het de eerste helft mee geëindigd is: op snelheid en techniek troeft men de thuisclub af: Van Jaarsveld staat aan het eind van een fraaie combinatie, zijn inzet is geweldig, maar helaas is de reactie van invaller doelman Laurens Dekker dat ook.
  En dan slaat in de 56e minuut het noodlot toe voor onze mannen. Ineens is daar Jelle Zeeboer die het één-op-één verdedigen van Huizen afstraft en zijn kans schoon ziet als hij alleen op Hermans af mag. Zijn diagonale schuiver is Hermans te machtig en we zien hoe - op dat moment tegen de verhouding in - DVS weer een voorsprong pakt: 2-1.
  Huizen is nog niet geslagen en gaat naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Die lijkt dichtbij als Hoessam el Harmazi de bal net buiten het doelgebied aangespeeld krijgt. De bal is echter hard en op heuphoogte, waardoor El Harmazi er uiteindelijk weinig mee kan uitrichten. De positie was kansrijk, de pass net niet en we zien ook deze kans dus verloren gaan.
  Inmiddels is die dekselse B-junior Batuhan Ciyhan druk bezig de show te stelen. Telkens gaat hij de duels met zijn directe tegenstander aan en telkens verraden zijn bewegingen zijn grote klasse. Zo ook als hij weer een perfecte voorzet geeft op Marouan Halouchi die de bal knap volleert. Helaas raakt hij de bal net niet vol genoeg zodat de DVS-defensie redding weet te brengen.
  Spits Colin Helstone draait dan in de 70e minuut zijn lijf goed tussen bal en verdediger en verschaft zich daarmee een goede kans oog in oog met doelman Dekker. Met de buitenkant van de voet lift hij de bal langs de verbouwereerde keeper, maar helaas ook langs diens doel. Weer gaat er een fraaie kans verloren, weliswaar een kans die Helstone zich door goed doorzetten zelf verwierf, maar toch…
  Al met al zitten we ons bepaald niet te vervelen daar op die prachtige tribune in Ermelo.
  Een hilarisch moment voor de goal van Hermans als de bal eerst voorlangs wordt geschoten, bij een speler aan de andere kant van de goal terecht komt, die op zijn beurt weer uithaalt, mist en dan de bal onbedoeld bij spits Van de Wetering brengt die op een meter van de paal de bal snoeihard op diezelfde paal weet te schieten! Daar zal Van de Wetering vannacht nog wel eens zwetend van wakker schrikken!
  Ook Grovenstijn stelt Hermans nog maar eens op de proef, en weer geeft onze doelman geen krimpt en pareert diens inzet.

  Pijp
  Langzaam maar zeker begint de wedstrijd weer te kantelen en al even langzaam maar zeker weet DVS de fysieke overmacht weer wat meer tot uitdrukking te brengen.
  Een prachtig schot van Ciyhan nadat El Harmazi doelman Dekker nogmaals aan de tand had gevoeld. De bal wordt geblokt en helaas staat er iemand buitenspel als de bal voor de derde keer wordt ingezet. Het zullen zo ongeveer de laatste stuiptrekkingen van Huizen zijn. Huizen, waarbij het lampje langzaam aan het uitgaan is. Alleen als Ciyhan aan de bal is veren we nog op en lijkt de stadionverlichting ineens feller te gaan schijnen. Ciyhan die ook defensief zijn mannetje staat als een speler door dreigt te breken en hij sprintend deze kans voor DVS verijdelt. Nadat Van de Veld zijn inzet nog gekeerd zag - waar een voorzet meer kans van slagen had gehad, lijkt de pijp echt leeg bij Huizen. Behalve bij Jamil Held! Hij werd ook een beetje mijn ‘held’. Met meer overgave dan inzicht stortte hij zich in de duels, deed dingen die helemaal niet ‘kunnen’, maar kwam er toch telkens mee weg. Nam risico’s waarop in het moderne voetbal zo ongeveer een lijfstraf staat – en kwam er mee weg… Hoogtepunt was zijn onstuitbare rush, waarbij hij een keer of zes de bal dreigde te verspelen, maar telkens de bal weer heroverde tot hij uiteindelijk zijn inzet beloond zag met een corner. Je hebt wel eens van die voetballers die je het gewoon ‘gunt’. Jamil is zo’n voetballer: je weet dat wat hij wil eigenlijk helemaal niet kan, ‘n ‘idee’ zit er zelden achter zijn acties, maar je gunt het ‘m zo ontzettend graag dat het lukt – dat de vreugde ook evenredig groot is áls ‘t ‘m lukt…
  DVS is nog dicht bij het uitbreiden van die voorsprong als een bal goed voor wordt gezet. Ondanks een omvangrijke pommadekuif, komt DVS-spits Isa Kiziler toch centimeters tekort om de bal in te kunnen koppen. Youri  van Kommer acteert nog als reddende engel als er een opgelegde schietkans dreigt en Hermans mag zijn klasse op de valreep nog even tonen als hij een schot van Van de Wetering uitstekend pakt. Maar daar blijft het dan bij en gaat DVS er toch met de overwinning vandoor. Op zich niet onverdiend, al had je Huizen wel op basis van het geetoonde spel een puntje gegund.

  Frank Spermon
  “We stonden dat eerste kwartier in de organisatie niet goed, dat klopt,“ beaamt Frank Spermon. “We gingen na die goal met drie spitsen spelen en dan hebben we gewoon kwaliteit voorin met Hidde van de Veld en Shah Malik. Maar dat was vandaag toch te weinig. Na rust ben ik 3-4-3 gaan spelen. Daar leer je toch het meeste van tegen een ploeg als vandaag, maar bij ons ging helaas een kwartier voor tijd het licht bij veel spelers al uit. Een kwestie van oorzaak en gevolg.
  Maar goed, dat is nu eenmaal zo. En ik ben toch wel heel erg blij met bijvoorbeeld een eerste jaars B-junior als Dennis Lamme die op die leeftijd al als een ‘Klaassen’ loopt te voetballen. We hebben als club behoorlijk wat talent lopen en het is te hopen dat we daar zuinig mee omgaan en het goed gaan gebruiken.”

  Een heerlijke wedstrijd en veel bewondering ook bij het DVS publiek voor onze ‘jonkies’.Weliswaar hebben we deze wedstrijd verloren, maar ik denk dat de talenten toch weer stappen gemaakt hebben. En dat is pure winst!
  Ik heb Genoten. En dat schrijf ik niet abusievelijk met een hoofdletter!

  Ron Tuijnman
  Op- en aanmerkingen, correcties en aanvullingen, reacties als altijd van harte welkom via RON apenstaartje RTPSOFTWARE punt NL