https://www.svhuizen.nl/beker-huizen-wint-met-duidelijke-cijfers-van-sew-1-8/n893c93
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen heeft de bekerwedstrijd tegen SEW met duidelijke cijfers gewonnen. De ploeg van Joeri Volkers zegevierde met 8-1. Bij de rust was de stand 2-1 in het voordeel van de Huizers.
  beker-huizen-wint-met-duidelijke-cijfers-van-sew-1-8

  Huizen heeft de bekerwedstrijd tegen SEW met duidelijke cijfers gewonnen. De ploeg van Joeri Volkers zegevierde met 8-1. Bij de rust was de stand 2-1 in het voordeel van de Huizers.

  SEW is de plaatselijke voetbaltrots van Nibbixwoud. Een dorp met ca 2300 inwoners, hartje Noord Holland. Omdat het hoofdveld van SEW niet beschikt over een lichtinstallatie moest voor deze wedstrijd worden uitgeweken naar het sportpark van buurvereniging SV Spartanen. Deze vereniging heeft haar domicilie in Wognum, maar hemelsbreed gezien liggen de beide sportparken vlak bij elkaar.

  Het is een hele reis van Huizen naar Wognum. Maar liefst 73 km dient als enkele reis te worden afgelegd om deze wedstrijd te mogen aanschouwen. Onderweg een telefoontje van de plaatselijke sportschool. Een goede vriend blijkt een prijs te hebben gewonnen bestaande uit een week gratis sporten en hij is zo vriendelijk geweest deze prijs aan mij toe te kennen. Ik besluitt mijn goede humeur er niet te door laten bederven. Ook niet door die paar files die de rit naar Wognum vertragen. Het maakt allemaal niets uit, ik kijk uit naar een ouderwetse bekerwedstrijd waar Huizen hopelijk de goede lijn die in de competitie is ingezet kan doortrekken. Aangekomen op het sportpark van SV Spartanen kan ik mijn goede humeur zonder enig probleem vasthouden. De ontvangende vereniging beschikt over een sfeervol sportpark met een mooie kantine en dito kleedkamers. De lichtinstallatie oog wat flauwtjes, maar eigenlijk heeft dit decor, omhuld door nevelflarden, deze avond wel wat.
  In de knusse bestuurskamer vertelt de voorzitter van SEW enthousiast over zijn vereniging. Ca. 300 leden, veel clubliefde en ook hier plannen voor een nieuwe accommodatie. Alleen wil de gemeente hier nog niet zo meewerken als dat dit in Huizen momenteel wel gebeurd. Er zal nog wat afgepraat dienen te worden voordat de plannen werkelijkheid kunnen worden. Ook is er een verhaal van Maarten Schaapherder, die bij SEW in het eerste elftal heeft gespeeld, nu in Huizen woont en kinderen bij s.v. Huizen heeft voetballen.

  Dan de wedstrijd. Huizen begint goed: al na drie minuten ligt de bal achter SEW doelman Richard Maijers: Gilermo Pengel schuift een voorzet van Iry Etwi beheerst binnen. Er zijn wat protesten van SEW voor vermeend buitenspel van Etwi, maar aangezien grensrechter Knol zijn vlag naar beneden houdt, is dat kennelijk niet het geval.  Een kleine twintig minuten later komt Huizen op 0-2. Aron Klaassen ziet een inzet door de SEW doelman gekeerd, maar één van de meegelopen SEW verdedigers is vervolgens zo vriendelijk de bal ongelukkig is eigen doel te werken.
  Huizen neemt ietwat gas terug maar verliest daardoor ook enigszins de controle over de wedstrijd. SEW wordt een paar keer dreigend en vlak voor rust resulteert dat zelfs in de aansluitingstreffer. Jeffrey Keizer, aanvoerder en uitblinker aan SEW kant, mag ongehinderd door de Huizen verdediging slalommen en laat doelman Willemse vervolgens kansloos.
  In de tweede helft lijkt dit spelbeeld aanvankelijk zo te blijven. SEW krijgt zelfs een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar doelman Brian Willemse weet met een goede reflex de inzet van een doorgebroken SEW aanvaller te pareren. Nu wordt het Huizen toch wel wat te gortig en er wordt weer even aangezet. In de 54e minuut resulteert dat in een doelpunt van Omar Limon en daarna wordt in nog geen 15 minuten de wedstrijd beslist. Eerst is het Aron Klaassen die al of niet met behulp van SEW verdediger scoort, daarna volgt Iry Etwi met een fraaie, doeltreffende kopstoot na een prima voorzet van Gilermo Pengel en vervolgens besluit Gino Heerings ook een duit in het zakje te doen met een harde, zuivere inzet.  Zo staat het met nog bijna een halfuur te spelen dus zomaar 1-6. Met de dreiging van de sportschool in het achterhoofd lijkt het nu toch wel tijd voor het gebruikelijke broodje bal. En het moet gezegd worden: het duurde een beetje lang maar het balletje gehakt dat de vriendelijke mevrouw van SV Spartanen uiteindelijk uit haar pannetje tevoorschijn tovert is van prima kwaliteit. Terug aan de zijlijn ben ik nog net op tijd om arbiter de Waard, die toch wel veel kaarten nodig heeft om dit tamelijk onschuldig ogende duel tot een goed einde te brengen, een rode kaart uit te zien delen aan SEW, waarna Omar Limon met twee fraaie goals de einduitslag op 1-8 bepaalt.

  Een verdiende overwinning, daar is iedereen het na afloop in de bestuurskamer wel over eens. Aan Huizen-kant toch wel wat ongenoegen over de mindere fase in de wedstrijd waarin SEW bijna terug kon komen van een 0-2 achterstand, maar ook tevredenheid over de manier waarop dit uiteindelijk werd rechtgezet. Bij SEW betreurt men het dat de ploeg er niet in is geslaagd er een echter bekerkraker van te maken, maar ook bij ploeg uit Nibbixwoud overheerste het realiteitsgevoel. Zittend aan de bestuurstafel ontving ik een emailtje; pupil van de week tijdens de wedstrijd Huizen – Sportlust ’46 van a.s. zaterdag is Jesse Schaapherder. Juist ja, de zoon van de eerder in dit verslag genoemde Maarten Schaapherder, oud-speler van SEW 1. Er is meer tussen hemel en aarde……..

  Scoreverloop:

  03. Gilermo Pengel 0-1
  20. Eigen doelpunt SEW 0-2
  44. Jeffrey Keizer 1-2
  54. Omar Limon 1-3
  55. Eigen doelpunt SEW 1-4
  57. Iry Etwi 1-5
  60. Gino Heerings 1-6
  75. Omar Limon 1-7
  78. Omar Limon 1-8

  Opstelling SEW:
  Richard Maijers, Bart de Groot, Daan Karsten, Rens Kieftenburg, Derrick Schoenmaker, Erik Buis, Jeffrey Keizer, Travis Reuser, Bas Berkhout, Gertjan Karsten en Nick Henriet.

  Opstelling Huizen:
  Brian Willemse, Tarik Divarci, Robbert de Graaf, Vincent Verbond (Jim Schiks), Oehlers, Gino Heerings, Aron Klaassen, Tim Klaassen-Bos (Rayendall Bitorina), Iry Etwi (Garrett Jones), Omar Limon en Gilermo Pengel.

  Bekijk hier de uitslagen van de 2e ronde.