Het eerste elftal is uitgeschakeld in de strijd om de districtsbeker. Na een 4-4 eindstand nam vierdeklasser Alliance `22 de strafschoppen beter (6-5). Daarmee bekert de ploeg uit Haarlem verder.
    beker-huizen-blameert-zich-tegen-alliance-22-4-4

Het eerste elftal is uitgeschakeld in de strijd om de districtsbeker. Na een 4-4 eindstand nam vierdeklasser Alliance '22 de strafschoppen beter (6-5). Daarmee bekert de ploeg uit Haarlem verder.

In de gezellige bestuurskamer van Alliance ’22  waar de ontvangst allerhartelijkst is, ontcijfer ik de opstelling van Huizen.  Vaste krachten als Omar Limon, Iry Etwi en doelman Brian Willemse kampen met kleine pijntjes en zijn uit voorzorg aan de kant gehouden. Huizen begint redelijk aan deze bepaald niet onbelangrijke bekerwedstrijd. Al snel wordt een overwicht opgebouwd en de thuisclub lijkt enigszins onder de indruk van de veel hoger spelende opponent.  In de 20e minuut opende Dwaynley Spijker de score voor Huizen.  De bonkige spits rondt na een goede combinatie in het strafschopgebied netjes af (1-0) . Een kwartiertje later benut Robbert de Graaf een toegekende strafschop en lijkt er voor Huizen geen vuiltje aan de lucht..
    Alliance gooit de schroom van zich af en krijgt zoiets van ‘dan maar strijdend ten onder’. En ziedaar opeens is daar de 1-2.  Een ogenschijnlijke ongevaarlijke hoge voorzet wordt slecht beoordeeld in het Huizer doelgebied, waardoor de bal via het hoofd van Frank van Wees in de bovenhoek zeilt. Nog voor rust stelt Huizen, zo lijkt het, orde op zaken.  Aanvoerder Sam Doeve knalt de bal van afstand onbedaarlijk hard achter de Haarlemse doelman.

Met deze 1-3 stand gaat de rust in en niets lijkt een verlenging van het bekeravontuur van s.v. Huizen in de weg te staan.  En die weg kan zomaar tot deelname volgend seizoen aan het grote Amstel Cup toernooi leiden !  Eventuele winst op Alliance zou Huizen immers koppelen aan de winnaar van de wedstrijd Altius - AFC 2 en dat lijkt op voorhand geen onoverkoombare horde. Maar eerst moet de tweede helft tegen het sympathieke Alliance met goed gevolg worden afgerond. En daar slaagt de Huizer ploeg dus totaal niet in !
    Na opnieuw uiterst matig verdedigen aan Huizen kant brengt Martijn Laten de thuisploeg terug in de race.  Nog lijkt er niet zoveel aan de hand.  Huizen speelt echter nonchalant en zonder enige inspiratie.  De ploeg roept de problemen daardoor over zich af en krijgt dan ook prompt de rekening gepresenteerd.  Danny Benning, normaal gesproken toch een baken van rust en degelijkheid, gaat opzichtig in de fout waarna Rutger Leeuwen de bal achter de opnieuw niet erg overtuigende Carolus kan mikken.
    Huizen probeert een tandje bij te schakelen en zoekt het initatief.  De ploeg loopt nu echter min of meer achter de feiten aan en je ziet en hoort de onzekerheid in de ploeg sluipen. Hoe kan dit gebeuren tegen een vierde klasser !  Aanvoerder Sam Doeve probeert zijn wankele ploeg op sleeptouw te nemen en penetreert een paar keer gevaarlijk in het vijandelijke stafschopgebied.  En als dan zes minuten voor tijd de 3-4 valt doordat Garrett Jones na een fraaie aanval de 3-4 binnentikt lijkt het allemaal toch goed te komen voor de hoofdklasser.
    Maar Alliance recht nog één keer de rug en gooit nu alles op de aanval. En ja hoor, vlak voor tijd opnieuw een hoge voorzet, opnieuw klungelig ingrijpen in de Huizer defensie en de 4-4 is een feit.  Daarna volgt een strafschoppenserie waarbij je aan je theewater al aanvoelt dat dit verkeerd gaat aflopen.  Dat Quincy van Waveren de laatste strafschop overschiet na ietwat uit zijn concentratie te zijn gebracht door een onbegrijpelijke discussie die de scheidsrechter met hem aangaat is de jongeling niet aan te rekenen.  Het eerste elftal faalt collectief en wordt zodoende door een 4e klasser (!) uit het bekertoernooi geknikkerd.  Een blamage !

Vandaag geen al of niet leuke verhalen over een balletje gehakt of andere bijzaken.  Ik heb er gewoon geen zin in en schaam mij voor de (wan)prestatie van het vlaggesschip.

Scoreverloop:

20. Dwaynley Spijker 0-1
    35. Robbert de Graaf (penalty) 0-2
    38. Frank van Wees 1-2
    43. Sam Doeve 1-3
    53. Martijn Laten 2-3
    61. Rutger Leeuwen 3-3
    85. Garrett Jones 3-4
    90. Duko de Vries 4-4

Opstelling Huizen:

Surani Carolus, Danny Benning, Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Leroy Oehlers, Sam Doeve, Gino Heerings, Aron Klaassen (46. Quincy van Waveren), Garrett Jones, Dwaynley Spijker (66. Tim Klaassen-Bos), Gilermo Pengel.