https://www.svhuizen.nl/aswh-duidelijk-te-sterk-voor-huizen/n3034c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  ASWH duidelijk te sterk voor Huizen
  6 nov 2016
  Ron Tuijnman
  De mannen van ASWH hadden aan één helft genoeg om Huizen op de knieën te dwingen...
  aswh-duidelijk-te-sterk-voor-huizen

  Regenbroek
  De regenbroek en de basebalcap worden uit de kast gehaald als ik de regen trotseer richting Wolfskamer. De groen-gele ‘Adri Storm-das’ doet goede diensten en ik moet bekennen dat mijn gemoed weinig beter was dan het weer. Uit de povere vertoning in Sneek – waar de ploeg collectief door een ondergrens heenging - peur ik weinig vertrouwen voor de wedstrijd tegen het sterke ASWH dat dus gewoon maar even Spakenburg uit het bekertoernooi knikkerde. De zaterdag daarop ging het dan wel lelijk onderuit tegen VVOG (2-5!), maar dat levert ons waarschijnlijk een tot op het bot gemotiveerde tegenstander voor vandaag op.
  Toch voel ik ook wel een sprankje hoop, wellicht tegen beter weten in, want het is natuurlijk wel een tegenstander waarvoor onze mannen zich zouden kunnen opladen om tot een sportieve revanche te komen. Persoonlijk reken ik de Hendrik-Ido-Ambachters tot de potentiële titelkandidaten, dus meer dan een sprankje hoop heb ik er niet op als ik mijn fiets aan het hek vastknoop.
  Henk van de Pol heeft zo op het eerste gezicht een bezem door de selectie gehaald. ‘Vaste’ waarden Danny Benning, Guido de Graaf, en Iry Etwi beginnen op de bank en voor vanmiddag puzzel ik een 3-4-3-opstelling in elkaar op basis van de namenlijst: Joey Papamelodias mag vandaag weer in de basis starten en vormt met Wouter Vente en Rudy Etwi de laatste lijn voor doelman Verkerk. Op het middenveld vermoed ik een soort piramidetje met Sam Doeve, Bilal Laoikili en Arnoud van Toor als controleurs met daarvoor Aron Klaassen als schakelcentrum. Op zich lijkt me dat niet zo’n onlogische insteek tegen een sterke tegenstander als ASWH. Voorin moeten dan Siemen Eijkemans, Denny van Loen en Zakaria el Biyar voor het gevaar en de goals zorgen.
  Bij de gasten verraadt een met de hand doorgevoerde wissel een laatkomer of een toch niet helemaal fitte Mels van Driel. Die naam zegt me wel iets en ik ben er dan ook niet geheel ongelukkig mee dat Mels op de reservebank gaat beginnen. [Nagekomen correctie: De speler die bij ons uiteindelijk niet begon aan de wedstrijd was niet Mels van Driel - hij speelde gewoon en gaf de assist bij de 0-2 - maar Gilmaro van de Werp. Met dank aan Michel Nys, PR-man van vv ASWH].
  Bij het vullen van mijn bidon loop ik Garrett Jones tegen het lijf. Ik ken Garrett als een speler die over het algemeen heel snel van blessures herstelt en nu ik hem al weken niet meer in actie zie is de vraag hoe het er mee gaat dan ook niet ongerechtvaardigd.
  “Ik heb een slepende liesblessure die vanuit mijn lies naar mijn buikwand is getrokken. Ik heb het laatst al weer even geprobeerd in het tweede, maar bij de warming-up voelde ik al dat het niet goed zat en heb ik besloten pas weer te gaan spelen als ik helemaal pijnvrij ben,” aldus onze snelle vleugelspits.
  Nadat ik mijn plekje op de tribune heb vrijgekocht met twee mini-snickers kan ik me dan opmaken voor Huizen - ASWH…

  Druk
  ASWH oogt fysiek sterk en opent ook sterk. Robbert Olijfveld zet een aanval op met de ijzersterke Peter de Lange. Hij passeert sterk met een wippertje over onze verdediger heen, maar gelukkig is daar Joey Papamelodias die op het laatste moment redding weet te brengen. Twee minuten later mag Joey Weer een hoofdrol voor zich opeisen als hij weer goed inglijdend redt en een kans voor de bezoekers verijdelt.
  De achtste minuut en Huizen staat al aardig onder druk. De lange wordt weer diep gestuurd en deze keer probeert hij het met een directe lob. Gelukkig voor ons raakt hij de bal achter verkeerd en gaat de bal gevaarloos voor de goal van Verkerk langs.
  Huizen probeert op de counter de goal van doelman Doedée te bestoken, maar vooralsnog komt het niet veel verder dan een gevaarloos kopballetje van Denny van Loen dat over de goal van de imposante ASWH doelman gaat. De lob van Olijfveld kort daarop oogt gevaarlijker, maar belandt gelukkig ook op het dak van Verkerks heiligdom.

  Die hoek waar de klappen vallen…
  En zo lijkt Huizen netjes stand te houden onder de druk die ASWH zet. Aanvallend komen we er niet aan te pas en achterin is het soms alle hens aan dek, maar we lijken toch het hoofd redelijk boven water te kunnen houden. Dan slaat in de zestiende minuut toch het noodlot toe als een ongevaarlijke voorzet een prooi voor Verkerk lijkt te gaan worden. De doelman valt uit en ziet tot zijn afgrijzen hoe Wouter Vente in een uiterste poging glijdend de bal te onderscheppen de bal zomaar bij de eerste paal verkeerd raakt en tergend langzaam hobbelt de bal binnen… 0-1…
  Wat een domper weer!
  Typisch een goal zoals je die tegen krijgt als je in die bekende hoek zit waar de klappen vallen.
  En ASWH wil meteen ‘zaken’ doen en gooit er nog een schepje bovenop. Huizen knokt tegen de tegenslag en tegen zichzelf, het realiseert zich terdege dat scoren tegen dit ASWH een lastige zaak zal gaan worden. Nick Slotboom komt dan op een voorzet helemaal vrij te staan, recht voor de goal van Verkerk. Hij is echter zo verbouwereerd dat hij helemaal vergeet een actie te maken en weer is het Joey Papamelodias - die zeker in deze fase een van de betere Huizers was – die alert ingrijpt.
  De speldenprikjes die Huizen tracht uit te delen mogen eigenlijk geen naam hebben. Wel is er geel voor een ASWH verdediger als Aron Klaassen er vandoor lijkt te gaan over de flank en wordt vastgepakt. De vrije schop verdwijnt echter weer zo in de handen van doelman Doedée, hij zal ze in de warming-up lastiger gehad hebben…
  De meest indrukwekkende actie van Huizen deze eerste helft komt van Zakaria el Biyar die met de bal aan de voet goed doorzet en het halve veld oversteekt alvorens een goede pass op Siemen Eijkemans te geven. Maar dan is de voorzet die dan volgt opnieuw weer een simpel vangballetje voor Doedée.

  Genadeslag
  Huizen probeert wel, maar het is allemaal te matig wat er voetballend op de mat wordt gelegd. ASWH is gewoon sterker, fysiek, maar zeker ook mentaal. Slimmer ook: het was opmerkelijk dat ondanks dat de ASWH’ers zwaarder, groter en sterker waren dan hun Huizer opponenten, dat arbiter Gansner toch voornamelijk overtredingen zag tégen Huizen. Aron Klaassen wordt op een gegeven moment door twee man zo ongeveer onder de autobanden gefrommeld en er wordt doorgespeeld. Een lichte schouderduw van Laoikili, zo ongeveer een overtreding van een mug tegen de olifant, en de mug wordt afgefloten… Niet dat het ook maar iets op de uitslag of het verloop van de wedstrijd uitgemaakt zou hebben, maar het ‘hielp’ ook niet echt natuurlijk.
  Dan een duel op de hoek van het strafschopgebied van Huizen. Wat er precies gebeurde kon ik niet constateren – hands of weer zo’n overtreding – maar Gansner legt de bal tot mijn opluchting niet op de stip, maar op de hoek van het strafschopgebied. De bal wordt snoeihard op het dijbeen van de dapper blokkerende Joey Papamelodias geschoten die dan ook subiet neergaat. Het spel gaat echter door en de bal belandt na wat omzwervingen op het hoofd van Peter de Lange die de bal kordaat de hoek in stuurt: 0 - 2 en iedereen op de tribune weet dat de strijd gestreden is: dit komt Huizen niet meer te boven.
  En zes minuten later, we schrijven de 41e minuut, maakt ASWH dan aan alle twijfel een einde: de bal komt uit een corner scherp voor de goal van Verkerk langs en van dichtbij mag Peter Verhoeve bij de tweede paal de bal simpel binnentikken: 0 - 3... Over en sluiten.
  Hoe de tik aangekomen is, wordt wellicht nog het beste gesymboliseerd door het schot van Aron Klaassen die vanaf de rand van de zestien uithaalt, maar de bal volkomen verkeerd raakt. De bal miste het doel op meters. Maar goed: het was tenminste nog een schot!

  Rust
  Nadat De Lange nog een keer rakelings voorlangs had geschoten gaan we dan met een kansloze 0-3 naar de kleedkamers. Ik kan me haast niet voorstellen dat Henk van de Pol nog met enige hoop in het achterhoofd naar die kleedkamer is gelopen. Wat zal hij de jongens meegeven? Waar zal hij op hameren? Waar ziet hij nog ‘opties’?
  Behoudens de afzwaaier van Klaassen en een gekraakte schotpoging van Zakaria heeft Huizen aanvallend niets kunnen brengen dat een ommekeer zou kunnen doen vermoeden. Vooralsnog tankte ASWH vooral zelfvertrouwen deze eerste helft.
  Op de bank hebben we dan nog Guido de Graaf en Iry Etwi die we als aanvallende impulsen binnen kunnen brengen, maar of we daarmee het ‘lek’ boven hebben waag ik te betwijfelen. ASWH is gewoon een maatje te groot – letterlijk en figuurlijk…

  Wissel
  Na rust blijft Arnoud van Toor achter in de kleedkamer. Een van die boomlange ASWH’ers was pontificaal op zijn voet gaan staan. Iets dat scheidsrechter Gansner blijkbaar ook weer was ontgaan. Iry Etwi maakt daarmee zijn opwachting.
  Hoewel het toch weer ASWH is dat de klok slaat – Slotboom jaagt de bal nog maar eens hard over de goal van Verkerk, een hoogstandje van Jesper van den Bosch en Peter de Lange waarbij de bal met hakjes en wippertjes alle kanten uit caramboleert, eindigt tot onze opluchting in de handen van Verkerk, Joe Papamelodias grijpt weer goed in als De Lange gestuntel achterin dreigt af te straffen – lijkt het toch alsof de veldbezetting wat ‘logischer’ ingevuld wordt.
  En dan komt er eindelijk een schitterend opgezette aanval als Iry Etwi fel doorgaat en zijn snelheid goed uitbuit. De voorzet is perfect op Van Loen en onze spits krijgt recht voor de goal een uitgelezen schietkans. Pegelt hij Huizenhoog over! Nou had Van Loen eigenlijk nog geen bruikbare bal van dichtbij gezien en dat wil ik dan ook onmiddellijk tot zijn verdediging aanvoeren. Maar het zijn natuurlijk wel dit soort kansjes die je meteen moet afronden op dit niveau.
  Ook broer Rudy Etwi onderscheidt zich met een klein uur op de klok. Olijfveld gaat er op snelheid vandoor en lijkt vrije doorgang te krijgen naar Verkerk. Geen rare acties, geen rare glijpartijen met het risico op een penalty, gewoon rustig gebruikmakend van zijn kwaliteiten duikt daar dan Rudy Etwi op die goed op de benen blijft en Olijfveld dermate hindert dat hij niet tot een voldragen schotpoging komt. Klasse!
  En als Olijfveld dan nogmaals goed doorgaat en blijkbaar geen buitenspel staat is daar Verkerk die er goed uitkomt en ten koste van een corner erger voorkomt.
  Het laatste kwartier van de wedstrijd levert verder geen vermeldenswaardigheden op en is het louter wachten op het eindsignaal van Gansner. Met de 0-3 mag Huizen zich nog gelukkig prijzen.

  Henk van de Pol
  “Ja, je ziet natuurlijk dat er veelkwaliteitsverschil tussen die twee ploegen zit, maar hoe we die eerste goal weer weggeven, ja dat is dus tekenend voor dit seizoen. Het is gewoon een stuk miscommunicatie bij onszelf. En dan maken ze daarna uit twee dode spelsituaties nog twee goals, en dan zie je gewoon dat ze kwalitatief beter zijn. Als je tegen dit soort ploegen speelt moet je gewoon zelf helemaal ‘top’ zijn wil je een resultaat kunnen halen. Maar je zag hoe het geloof er meteen uitging na die eerste goal, meteen gingen die koppies naar beneden. De tweede en derde goal waren gewoon standaardsituaties waarbij mensen helemaal vrij kwamen. Je zag bij hen dat de aannames strakker waren, de passing beter, sterker in de duels, ballen werden harder ingespeeld, ze waren kopsterker, allemaal lange sterkere kerels tegen bij ons toch vaak wat jongere, lichtere spelers. D’r zit natuurlijk wel het nodige kwaliteitsverschil in de selecties. Wij hebben geen selectie waarmee we kunnen zeggen: ik stel die en die op en dan weet ik zeker dat we winnen, we moeten ons toch wat aanpassen aan tegenstanders: 3-4-3 tegen een team dat met twee spitsen speelt, spelen we tegen drie spitsen dan spelen we 4-3-3. Klaar, dat zijn onze keuzes en dat hebben we ook met de groep besproken. Tegen DVS ging dat uitstekend en vandaag laten we het met twee dode spelsituaties lopen. We hebben een selectie met vijftien, zestien spelers en daar maken we elke keer een keuze uit op basis van hoe we spelen en tegen wie we spelen.
  Maar goed: we hebben wel met ASWH te maken en die 0-1 was natuurlijk dodelijk voor ons, zulke goals mag je gewoon niet weggeven.
  We wilden vandaag met echte middenvelders spelen. Guido de Graaf is dan meer een halve aanvaller, halve middenvelder. Zij speelden ook met vier echte middenvelder en daar wilden wij er vier van ons tegenover stellen. De keuze voor Zakaria, Siemen of Iry, dat maakt niet zo heel veel uit. Ik vind dat Iry’s rendement wat omhoog moet. Ik koos voor Zakaria omdat die nog wel eens lekker vanaf links en recht naar binnen komt dribbelen.
  In de rust ben ik dan meer met het mentale dan met het voetbal op zich bezig. Om de jongens erop te focussen dat ze deze wedstrijd weer moeten gebruiken voor de volgende wedstrijd, dat we niet helemaal door het ijs zouden zaken. Als ASWH vol gas zou geven, dan had het ook maar zo 0-5 kunnen worden. Probeer nog een goaltje te maken, maar probeer in ieder geval de schade verder zoveel mogelijk te beperken.
  Voor het gevoel is die tweede helft dan ook goed verlopen. Da’s nu even het belangrijkste. ASWH was gewoon een maat groter en sterker. Ik houd hier ook niet zo’n kater aan over dan vorige week bij ONS. Daar was ik echt pissig over hoe we toen speelden.

  Joey Papamelodias
  Hij moest zich een paar wedstrijden op de bank verbijten, maar nu stond hij dan weer in de basis en kon meteen terugzien op een prima wedstrijd.
  “ Tja, dat is natuurlijk leuk om te horen dat je van me genoten hebt, maar ja, die 0-3 is natuurlijk wel erg zuur. Dan speel ik toch echt liever zelf wat minder en dat we met 3-0 voor van het veld stappen. Ik heb een week niet gespeeld door en blessure, de twee weken daarna was ik wel fit maar viel de keuze niet op mij. Ik heb gewoon goed doorgetraind en nu speelde ik dan weer wel. Dat is de keuze van de trainer en dan is het zaak voor mij om zelf goed te spelen, ongeacht wat we als team zouden doen. Dat ik een goede wedstrijd speel is natuurlijk gewoon fijn voor mij, maar als je toch zo je goals tegen krijgt. Verliezen is niet erg, maar we moeten dan toch ook als spelers goed in de spiegel kijken. Je kunt overal over gaan praten, maar als je zo goals weggeeft, dan houdt het gewoon een keer op. Daar moeten we van leren en dat eruit halen. Maar goed: ASWH was gewoon een hartstikke goede ploeg en vooraf reken je ook niet echt op drie punten. Misschien als je een goede dag hebt kan je misschien een stuntje uithalen, we moeten ons nu gewoon helemaal richten op Volendam. Voor de winterstop krijgen we nog wat tegenstanders die wat dichter bij ons staan qua positie op de ranglijst, daar moeten we ons nu gewoon op richten en zien wat we daar tegen kunnen doen…”

  Rudy Etwi
  Vandaag viel hij me op door zijn volwassen spel en goede ingrepen. Een degelijke pot gespeeld.
  “Ik vond dat we eigenlijk best wel redelijk begonnen, we stonden goed en we waren rustig in de opbouw en op het middenveld. Maar toen kwam die miscommunicatie tussen Wouter en Johan en krijgen we die goal tegen. En toen merkten we toch al weer dat we het gevoel hadden dat we keer op keer tegen zo’n domper moeten knokken. We proberen natuurlijk wel positief te blijven, maar we merkten in ons spel dat het gewoon tegenzat. En toen vielen de 0-2 en de 0-3 en toen wisten we dat het gedaan was. De trainer heeft ons in de rust nog positief toegesproken en het heeft allemaal niks te maken met hoe we de wedstrijd in zijn gegaan, want ook Wouter Vente en Joey vond ik vandaag zeker niet slecht spelen. Zeker ook in de tweede helft, toen liepen we niet meer zo direct achter onze tegenstanders aan en kwamen we zelf tot voetballen. Ik zat wel lekker in mijn vel en voelde me gaande de wedstrijd steeds sterker worden. Ik deed gewoon zakelijk mijn ding. Ik heb veel geleerd van de vorige wedstrijden. Ik wil er graag inblijven en ik analyseer dan ook voor mezelf wat er goed fout gaat in een wedstrijd. Ik ken mezelf en mijn zwakke punt is het ‘haastige’. Als ik rustiger blijf, dan kom ik beter in mijn spel.
  Maar goed: vandaag zat er gewoon niet meer in. ASWH is gewoon een goede ploeg. De tweede helft namen ze wat gas terug en daardoor konden we wat meer in de wedstrijd komen. Ondanks dat het team heeft gedaan wat de trainer had opgedragen en we de teller niet verder hebben laten oplopen, zat er vandaag gewoon niet meer in…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  “Als je er een leuk stukkie van maakt, dan krijg je van mij een biertje,” wordt me gekscherend in de kantine een biertje aangeboden.
  Een leuk stukkie…
  Natuurlijk rekende ik vooraf nergens op, maar het lachen vergaat me toch wel enigszins als ik onze mannen zo kansloos naar een nederlaag heb zien spelen. De tweede helft geeft wel wat hoop, maar daar was een ASWH voor nodig dat een versnellinkje of twee teruggeschakeld had. Maar goed: als ik uitslagen als 6-0 en 7-1 voorbij zie komen, dan denk ik dat we het eigenlijk nog niet eens zo heel gek gedaan hebben...
  We wisten vooraf dat het een moeilijk seizoen zou gaan worden en we mogen rustig stellen dat het dat ook is. Hoopvol waren de eerste wedstrijden waarin we voetballend weinig tot niet onder deden voor onze tegenstanders. Een eerste overwinning op Rijnvogels waar niets op af te dingen viel, maar de laatste weken lijkt de stand op de ranglijst toch ook in het spel van onze mannen door te sijpelen. Het is zaak om snel weer eens een ferme driepunter te scoren om uit die vicieuze cirkel te komen van nederlagen en het daarmee samenhangend gebrek aan zelfvertrouwen. De voetballende kwaliteiten hebben absoluut in huis, daar ben ik van overtuigd! Niet tegen ASWH, IJsselmeervogels en zo. Het linkerrijtje kunnen we gevoeglijk als ‘kansloos’ betitelen – hoewel: DVS staat negende en die hadden we toch óók bijna op de knieën... Maar binnen het rechterrijtje weet ik zeker dat er ploegen zijn die zich in een wilskrachtig Huizen zullen gaan verslikken, waarvoor we voetballend niet onder hoeven te doen. Maar let wel: ik zet er bewust ‘wilskrachtig’ bij, want die wilskracht, de strijdlust, het afjagen, het vast zetten is een voorwaarde om tot een resultaat te kunnen komen. Ik benijd Henk van de Pol en zijn staf niet om de mannen weer op scherp te zetten, weer die spirit mee te geven waarmee we ons tot deze derde divisie hebben opgewerkt. Het zal niet makkelijk zijn, maar ook zeker niet onmogelijk. De kwaliteit is aanwezig, maar je moet er wel in blijven geloven. En dat geldt niet alleen voor de spelers, maar zeker ook voor de supporters. Huizen hoort gewoon qua vereniging op dit niveau thuis, maar we zullen alle zeilen moeten bijzetten om dat ook daadwerkelijk voor elkaar te kunnen krijgen. De supporters zijn daarbij zo’n zeil dat we bij kunnen zetten. Ik hoop dat u volgende week massaal acte de precense zult geven in Volendam, opdat ik dan wél een ‘leuk stukkie’ kan schrijven…  Scoreverloop:
  16. Wouter Vente (e.d.) 0-1
  36. Peter de Lange 0-2
  42. Peter Verhoeve 0-3

  Kaarten:
   Sam Doeve, Aron Klaassen (Huizen), Stanley Husen, Gilmaro van de Werp (ASWH).

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Rudy Etwi, Wouter Vente, Arnoud van Toor (46. Iry Etwi), Joey Papamelodias, Bilal Laoikili, Sam Doeve, Aron Klaassen, Siemen Eijkemans, Denny van Loen, Zakaria el Biyar.

  Opstelling ASWH:
  Stef Doedée, David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Victor de Blok (67. Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel, Peter de Lange, Robbert Olijfveld (77. Bart Deprez).

  Foto's Henk Heijnen