JO17-3 ziet hoe het moet
    6 okt 2018
    Ron Bunschoten JO17-3 2018-2019
    sv Huizen JO17-3 - Waterwijk JO17-3: 0-8 (0-3)
    jo17-3-ziet-hoe-het-moet
    Als een gelijkspel als een verlies voelt…..
    29 sep 2018
    Ron Bunschoten JO17-3 2018-2019
    Olympia ``25 JO17-2 - sv Huizen JO17-3: 1-1 (0-0)
    als-een-gelijkspel-als-een-verlies-voelt

De eerste wedstrijd wist de JO17-3 winnend af te sluiten. Met 6-0 maar liefst en dan is toch eigenlijk wel de verwachting om bovenaan te staan. Dat bleek niet het geval, Olympia ’25 had de competitie geopend met een 14-0 overwinning. Laten we daar nou de tweede wedstrijd tegen mogen spelen…..

Natuurlijk stonden we in de bespreking voor de wedstrijd wel even stil bij die 14-0 van de tegenstander. Ook al wisten we alleen de einduitslag, het is er toch eentje om even bij stil te moeten staan. De tactiek werd er enigszins op aangepast, maar ging vooral uit van onze eigen kracht en kwaliteiten.

De voorbereiding was allesbehalve rustig. De eerste uitwedstrijd, het bleek even wennen. Al met al was het team 20 minuten voor de wedstrijd begon in de kleedkamer en werd een deel van de warming-up achterwege gelaten.

Olympia begon de wedstrijd sterk. Een hoog tempo, met veel ‘lopende’ spelers zoals dat dan heet. Sv  Huizen werd aardig in de verdediging gedrukt, maar daar wist het goed raad mee. Soms werd het wat slordig en onrustig, maar het bleef verder goed overeind. Langzaam maar zeker moest ook Olympia verdedigend werk gaan opknappen, sv Huizen kwam er een paar keer goed door.

Zo ontstond er een hele aardige wedstrijd en ging het gelijk op. In de rust was er niet alleen de constatering dat het aardig goed ging, we kregen ook het idee dat er meer in zat dan een gelijkspel.

De tweede helft werd eigenlijk alleen maar spannender. Sv Huizen begon wel de overhand te krijgen en het spel speelde zich dan ook veel op de helft van de thuisclub af. Tot grote kansen mocht het niet komen, aan beide kanten niet. Tot dat Jan de bal voor zijn voeten had liggen in de 72e minuut….

Jan stond op de helft van de tegenstander, net voorbij de lijn van de middencirkel en schoot vanaf daar de bal met een verschrikkelijk akelige precisie over de keeper heen. Een wonderbaarlijk mooi doelpunt die natuurlijk uitgebreid gevierd werd: 0-1.

Olympia gaf het niet op en ging op jacht naar de gelijkmaker. Sv Huizen hield stand en daar was weer een machtige redding van keeper Tim die de tegenstander van scoren afhield. Olympia kreeg 2 minuten voor tijd de ultieme gelegenheid. Milad wilde de bal wegwerken in het strafschopgebied en raakte de bal net iets te veel met de handen. De penalty werd raak geschoten: 1-1.

Beide ploegen konden daarna de kracht niet meer opbrengen om in nog een allerlaatste poging te proberen om nog een keer te scoren.

Het bleef bij 1-1 en dat voelde bij sv Huizen als verlies, zo dichtbij een fantastische overwinning als het was. Natuurlijk balen, maar wat een geweldige wedstrijd hebben de jongens gespeeld.

Complimenten voor de inzet, de strijdlust en de kwaliteit van spelen!
    Wanneer een team baalt van een gelijkspel, dan weet je dat het goed zit…..

JO17-3 opent competitie voortvarend
    22 sep 2018
    Ron Bunschoten JO17-3 2018-2019