Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Wedstrijdverslagen

  Adel verplicht: RKDES - Huizen 0-6

  Gepubliceerd op:

  Kudelstaart

  Het klinkt een beetje alsof men na de carnaval vergeten is het dorp weer terug te dopen naar de oorspronkelijke benaming. In mijn eigen actieve tijd als voetballer speelde ik er al regelmatig toernooien en soms ook wedstrijden toen ik nog in de interregionale jeugd uitkwam, zoals dat destijds heette. Niet dat ik me er verder nog veel van herinner als Hans ons vrolijk als altijd afzet op het fraaie complex. Er is veel veranderd in die veertigplus jaren dat ik hier niet meer geweest ben.
  Een fraai complex nu, zeker voor een zondag derde klasser. Alleen geen tribune te bekennen, slechts wat houten banken die wat onhandig ver naar achteren zijn geplaatst. Ook geen mensen te bekennen, afgezien van een tweetal oudgedienden achter de bar die vooral ‘Nee’ moeten verkopen. Achteraf niet vreemd uiteraard, het is immers een club die normaliter alleen op zondag volk trekt. Jammer, want het is de laatste wedstijd die we met enig publiek zullen mogen spelen. Een knop waaraan onze overheid al eerder vruchteloos aan het draaien was geweest om de pandemie een halt toe te roepen, maar waar ze nu dus in pure onmacht maar opnieuw en in blinde paniek maar opnieuw naar grijpen onder het motto: ‘Het helpt wel niks, maar dit is een makkelijke maatregel om te laten zien dat we tóch wel wat doen…’
  Het is dus louter Huizen dat de fraaie kantine bevolkt en enkele spelers blijken ook zeer bedreven op het dartbord dat ze aan de muur ontdekken.
  RKDES staat negende in 3C en lijkt daarmee toch ook in de eigen competitie niet in grootse vorm te steken. Derde klasser, dus adel verplicht: Huizen moet hier gewoon een ronde verder gaan.
  Hoewel coach Arnold Klein de beker serieus neemt, toch een wat gewijzigde opstelling zodat ook de spelers die wat minder aan hun wedstrijdritme hebben kunnen werken daar weer een beetje aan kunnen bijspijkeren. Zo biedt Klein een basisplek aan Delano Paskald, Dennis Lamme, Timo Vos en doelman Rik van Nuenen. Ons complete centrale defensieblok ontbreekt echter: Jeroen Lamme is ziek, Anouar Aktaou werd geconfronteerd met droeve omstandigheden. Vanaf deze plek ons medeleven voor Anouar: heel veel sterkte. En uiteraard beterschap voor Jeroen.
  Ook een heuglijke tijding bereikt me: Remco Helms is voor het eerst vader geworden en mag zich laten feliciteren met de geboorte van zoon Levy. Uiteraard ook vanaf hier alle gelukwensen namens mij en ik denk ook namens de hele vereniging!
  Verder heeft Klein gekozen om Tristen Kroeze, Sebastian van Kammen en Lennart Dubbeldam vanaf de bank te laten beginnen.
  De oproep om toch vooral deze laatste mogelijkheid om een wedstrijd te bezoeken te benutten is blijkbaar niet echt doorgedrongen tot de mensen. Niet alleen slechts een handjevol Kudelstaarters bezoekt deze wedstrijd, maar ook onze eigen harde kern schittert goeddeels door afwezigheid. Velen vonden een wedstrijdje tegen een derde klasser blijkbaar de rit naar Kudelstaart uiteindelijk toch niet waard. Toch merk ik dat er voldoende publiek op de been is en dat dat zich vooral ophoudt in mijn blikveld. Na eerst een ander plekje op een andere bank te hebben gezocht, begin ik tenslotte toch maar aan de wandeling naar de overzijde van het veld om tussen de dug-outs een ongehinderd zicht op de wedstrijd te hebben. Later zou blijken dat ik daarbij wel buiten de staf gerekend had als die in vreugde opsprongen, maar goed.
  Zonder schrijftafeltje en met één hand mijn verrekijker hanterend probeer ik er maar het beste van te maken. Als je alleen een globale beschrijving van de wedstrijd maakt, dan volstaat dat wel en vat je achteraf gewoon je indrukken samen. Maar ik stel me er een eer in om ook de wedstrijd zo goed en zo kwaad als dat gaat te ‘verslaan’. En dan zijn aantekeningen met mijn geheugen toch wel een eerste vereiste.

  Centrum

  Het ontbreken van ons legendarische duo in het centrum lost Klein op met Tim Boterenbrood en onze ‘stille kracht’ Remco Helms. Wat een heerlijkheid voor een coach om een speler te hebben die zo multi-inzetbaar is en dat zonder morren gewoon prima invult. Geef Remco een paar handschoenen en ik wed dat ie nog een prima wedstrijd keept ook!
  Zoals het de favoriet betaamt zoekt Huizen meteen de aanval. Toch wat voorzichtig, je weet immers maar nooit wat voor vlees je vandaag in de kuip hebt en bekerwedstrijden zijn toch altijd heel aparte wedstrijden waarin ploegen boven zichzelf uit kunnen stijgen.
  Het eerste wapenfeit dat ik het noteren waard vind, is in de vierde minuut als een afstandsschot van de als immer weer bedrijvige Theo Visser recht op de ook bij RKDES reservedoelman Tim van der Linden af spat. Ook voor deze doelman vormen dergelijke ballen echter geen probleem.
  Hoge ballen gaan hem dan toch wat lastiger af zou kort daarop blijken, als Timo Vos een hoge voorzet geeft en de doelman moet lossen als hij in botsing met zijn eigen verdediger komt. Van der Linden heeft wel even verzorging nodig, maar kan de wedstrijd gelukkig vervolgen.
  Drie minuten later is het Sergae Kogeldans die een hoge voorzet loslaat en dat loslaten doet Van der Linden nu ook opnieuw. Het blijft vooralsnog zonder kwalijke gevolgen voor de Kudelstaarter doelman.
  Huizen dringt dus aan en probeert met wat plaagstootjes uit te vinden waar de Achilleshiel van de RKDES defensie zich bevindt. Ook een voorzet vanachter het publiek belandt bij Hidde van der Veldt die een schot vanuit de draai probeert dat echter de richting mist die noodzakelijk is voor de openingstreffer. Ook een kopbal van de ijverig en gretig acterende Timo Vos belandt in handen van doelman Van der Linden, die zo met de minuut zijn onzekerheid uit de openingsfase van zich afschudt. Hij moet op een inzet van Tim Boterenbrood wel alle zeilen bijzetten, maar vooralsnog weet hij zijn sheet clean te houden…
  RKDES zoekt het geluk logischerwijs in de counter. Een diepe bal op spits Rick Verkuijl lijkt een mogelijkheid te gaan worden, maar onze doelman Van Nuenen is alert en heeft zijn doel bijtijds verlaten om de bal te onderscheppen.
  Het is niet hoogstaand, maar zolang de ban niet is gebroken, is er nog van alles mogelijk natuurlijk…

  De ban is gebroken!

  Net als RKDES bij vlagen wat overmoedig de helft van Huizen wat frequenter begint op te zoeken, gaat het dan toch mis voor de dappere Kudelstaarters. Nadat een kopbal van Theo Visser op een strakke voorzet van Paskald nog naast de goal van Van der Linden is gevlogen, is het dan toch Tim Boterenbrood die de bal voor het eerst achter Van der Linden werkt: 0-1 en daarmee lijkt de ban eigenlijk al wel gebroken en is de vraag hoe Huizen hier vervolg aan zal gaan geven. Het spelbeeld laat daarover eigenlijk weinig te raden.
  Hoewel…
  Ineens gaat daar die lange Robin van der Steeg er vandoor. Met lange passen en op topsnelheid verrast hij onze defensie dan toch en opgelucht zien we toe hoe hij zijn imposante rush besluit met een vlammend schot dat Rik van Nuenen volstrekt kansloos laat. Helaas voor de al juichende Kudelstaarters ketst de bal met een heerlijke ‘peng!’ via de kruising weer het veld in en komt Huizen met de schrik vrij. Het geeft echter wel aan dat Huizen bepaald nog niet op de lauweren kan gaan rusten…
  En dat doet Huizen dan ook niet: vier minuten voor rust en na een keurige combinatie door het centrum, ziet Theo Visser het gaatje naast de paal. En zoals Theo dat kan is zijn trap zuiver en ook qua snelheid perfect bemeten: de 0-2 vliegt binnen achter de kansloze Van der Linden en Huizen gaat met een rustige 0-2 voorsprong richting thee.
  Het levert wel iets van frustratie op bij RKDES en dat ondervindt de ongenaakbaar spelende Joshua Lo-Asioe als Laurens van de Scheur de ‘zaag’ hanteert en Joshua onderuit veegt. Arbiter Mitchell Stuurman beloont de onbesuisde actie met een gele kaart.

  Rust

  De 0-2 biedt in ieder geval wat speelruimte qua score. Huizen kan zich zo nog een uitglijertje permitteren, maar de eerlijkheid gebiedt te vermelden dat we qua voetbal toch niet echt ‘verwend’ werden deze eerste helft. Doelman Van der Linden kreeg er dan wel twee om de oren, maar een heldenrol qua reddingen is er voor hem nog niet weggelegd, Huizen heeft hem het vuur nog niet echt aan de schenen gelegd. Huizen drukt wel aan maar die rode muur is blijkbaar toch sterker dan we dachten. Daarbij was RKDES één keer wel héél dicht bij een treffer met die pegel op de lat, dus waakzaamheid blijft geboden. Terwijl ik met RKDES aanvoerder en vandaag reserve Roy Endhoven sta te praten zie ik vanuit mijn ooghoeken twee spelers van Huizen warmlopen. Arnold Klein gaat dus toch nog wat wijzigingen aanbrengen in zijn formatie.

  Fotos: met toestemming van Jaap Maars. Dennis Lamme zet Ruben Onderwater de voet dwars...

  Buit binnen!

  Met Tristen Kroeze en Sebastian van Kammen binnen de lijnen voor Tim Boterenbrood en Hidde van der Veldt, zijn we nog geen minuut bezig of Van der Linden moet dan toch voor de derde keer capituleren: de voorzet van Timo Vos is perfect en dan is het bij de tweede paal Theo Visser die met een strakke schuiver zijn tweede van de avond laat aantekenen: 0-3! En daarmee lijkt het pleit toch echt wel beslecht. Ik denk niet dat er nog een Kudelstaarter te vinden was die daarna nog in een bekerstuntje geloofde. De enige vraag die nu voor vanavond nog open stond was: hoeveel gaat Huizen er vanavond nog bij maken?
  RKDES blijft dapper op zoek naar een eretreffer en dat is zeker in de Kudelstaarters te prijzen. Ruben Onderwater doet een dappere poging over de vleugel en Tristen Kroeze moet stevig aan de bak om hem de voet dwars te zetten. Een corner vliegt gevaarlijk voor de goal van Van Nuenen langs.
  Hilariteit (nu wel, maar met 0-0 hadden we hier toch echt met andere ogen naar gekeken!) als Vos op snelheid doorgaat, de doelman passeert en op een meter voor de goal de bal maar voor het intikken heeft als ook de verdediger van RKDES de bal volledig mist. Wat er gebeurde snap ik nu nóg niet, maar de bal gaat er niet in! Als de rebound dan alsnog in de goal dreigt te verdwijnen zet Vos er gretig alsnog de kuif tegenaan. Helaas… Dat deed hij dan dus wel in buitenspelpositie… Goal afgekeurd… Arme Timo, wat zal hij zich beteuterd hebben gevoeld!
  Timo wil het dan twee minuten later alsnog goed maken als hij de bal even buiten de zestien voor de voeten krijgt. Hij legt ziel en zaligheid in het schot. Ziel en zaligheid gaan echter zelden hand in hand met precisie en de bal vliegt dan ook zelfs nog over de ballenvanger heen…

  En door…

  Huizen zet door en Tristen Kroeze gaat in volle vaart achter een schier onmogelijke bal aan die hij daarmee dus wél binnen houdt. De voorzet is goed en Visser bedenkt zich niet en haalt vernietigend uit. Met gevaar voor eigen lijf en leden storten de Kudelstaarters zich in de baan van het schot en weten zo de inzet te kraken.
  Coach Raymond de Jong van RKDES gooit dan twee verse krachten in de strijd: de jeugdige Koen Braat en Reno de Jong komen en Laurens van de Scheur en Ruben Onderwater mogen de warme douches op gaan zoeken.
  We hebben een dik uur gespeeld als Joshua Lo-Asioe een schitterende sliding maakt ter hoogte van de middenlijn. Arbiter Stuurman is waarschijnlijk geen eerste-klasse-voetbal of hoger en de daarmee gepaard gaande snelheden gewend, want op appelleren van de bank van RKDES toont hij Joshua voor deze perfecte sliding een gele kaart. Zoals gesteld: de sliding was perfect op de bal, het been langs de grond, geen noppen naar voren en de speler van RKDES miste gewoon de handelingssnelheid om de tackle te ontwijken en maakte daardoor een tuimeling. Maar had het inderdaad een overtreding geweest, dan zou men de ongelukkige met de brancard hebben moeten afvoeren. Het levert even wat stekeligheden over en weer op, maar verder zou de wedstrijd gewoon in een uitermate sportieve sfeer gespeeld worden.
  De gram voor Huizen wordt gehaald door Frank van den Bosch, die een minuut later van buiten de zestien een heerlijk ‘bananashot’ produceert. Normaliter zijn boogballen traag, maar de bal van Frank leek wel als via een geleiderail binnen te slaan: snoeihard en toch met een fraaie curve. Hier kon Vander Linden écht helemaal niks aan doen en hier slaapt onze kleine vleugelspits vannacht op! Reken maar!
  Drie minuten na de treffer van ‘Frankie’ is het al weer raak: een vlammende snelle uitval van Huizen via Joshua Lo-Asioe en Frank van den Bosch vindt zijn eindpunt bij Theo Visser die op de juiste plek staat om zijn derde en onze vijfde van de avond binnen te prikken. De man van het scorebord zit op dat moment in de ontkenningsfase en lang blijft het bord nog 0-4 aangeven…
  De Jong wisselt dan ook nog Michael Schreven en Arnaud van Leeuwen voor Kees Nieuwendijk en Roman van den Hoek. De Kudelstaarters moeten donderdag nog een inhaalwedstrijd spelen voor de competitie en geven daar zeker met deze stand voorlopig maar even de prioriteit aan.

  Slotakkoord

  Naast me is een groepje uitgelaten jonge Kudelstaarters neergestreken die de wedstrijd van vrolijk commentaar voorzagen. Hun roep om RKDES in ieder geval een eretreffer toe te staan lijkt dan even te worden ingewilligd door Rik van Nuenen die in het matige kunstlicht even niet in de gaten had dat er niemand van Huizen in de buurt was op de plek waar hij zijn spelhervatting dirigeerde. Met Van Nuenen helemaal naast zijn goal ligt het doel wagenwijd open voor spits Rick Verkuijl die van een meter of twintig verzuimt om dit presentje uit te pakken en de bal gehaast over de lege goal schiet. Tja, als je dít soort kansen laat liggen, dan is die negende plek in 3C zo gek nog niet…
  Het slotakkoord is tweeledig: eerst is daar Timo Vos die dan toch zijn doelpuntje meepakt als hij goed bij de tweede paal binnen knikt. Als er één was die ik nog een goaltje gunde, dan was het die hardwerkende Timo Vos wel die vannacht nog wel eens zwetend wakker zal schrikken van die gemiste kans in de vierenvijftigste minuut. Loon naar werken, dus voor onze sympathieke vleugelaanvaller!
  Maar ook is daar het feest voor de fanclub naast me die hun idool Koen Braat dan een heerlijke actie zien maken als hij Tristen Kroeze de voet weet dwars te zetten. Vooral een leuk moment voor de ‘Benjamin’ van de Kudelstaarters — tevens de jongste man op het veld — en ik verdenk de mannen naast me ervan dat ze met enige regelmaat samen met Koen op het veld staan. Al met al was het een klein feestje daar tussen die dug-outs. Wat een heerlijk sfeertje! Ik heb met volle teugen genoten!
  Ook Roy Endhoven mag ondanks een lichte blessure nog even aan het kunstgras ruiken en komt in de achtentachtigste(!) minuut nog even mee draven voor Robin van der Steeg. Uiteraard zou dit voor het verloop van de wedstrijd niets meer uitmaken en als Mitchell Stuurman voor de laatste keer fluit kan iedereen leven met de einduitslag: 0-6, want adel verplicht…

  Arnold Klein

  Terwijl vanuit de kantine de Hollandse hits door de gang daveren, vraag ik Klein of ook hij ‘De zon een beetje in zijn hart heeft schijnen’.
  “Haha! Wel van de tweede helft! We hebben vorige week tegen Roda natuurlijk min of meer dezelfde wedstrijd gespeeld. Ook na die wedstrijd heb ik zoals altijd geprobeerd te analyseren hoe we ons beter of anders hadden kunnen belonen. Dus hebben we donderdag heel veel getraind op voetbal in hele kleine ruimtes. De gedachte was dat RKDES óf volle bak gaat spelen, óf zich zouden gaan ingraven, en dan moeten wij het gaan brengen op de een of andere manier. Dat lukte voor rust maar met vlagen, maar niet zoals in de tweede helft. Ik heb in de rust ook aangegeven waar we gewoon nog meer energie moesten brengen. Natuurlijk praat je hier over een derde klasser, maar dit was wel de ideale vervolgtraining van afgelopen donderdag!”
  Heeft dit nou ook nog op het moreel een positieve werking dat je na zo’n ongelukkige nederlaag meteen daarop weer een keer lekker uithaalt?
  “Nou, laten we wel wezen: als je van een derde klasser verliest dan schiet je in een regelrechte mineurstemming. Nu win je hem en ook nog met goed combinatievoetbal en best wel mooie en uitgespeelde goals, en dat is alleen maar prettig. Ik vond het ook fijn om te zien dat de zaken die ik in de rust aangaf ook daadwerkelijk in het veld werden vertaald en dat ze met een hoop plezier hebben gevoetbald. Dat staat voorop: of je nou tegen een derde klasser of hoofdklasser voetbalt: je moet je plezier uit je eigen spel halen! En dat wil ik gewoon iedere wedstrijd, iedere week, zien. Ik hoop dat ze nu hebben geleerd wat ze in balbezit moeten brengen als je tegen een zwaar defensieve tegenstander speelt.
  Die bal op de lat was wel een waarschuwing, al stonden we toen al met 0-2 voor, dus dat scheelt nog, haha.. [Red. Het stond op dat moment toch echt nog maar 0-1. Bal op de lat in minuut 34, 0-2 in de 41e minuut…]
  Nu maar afwachten wat het kabinet met de competitie gaat doen. Eigenlijk is Rutte onze grootste tegenstander op het moment…
  “Nee, ik denk niet dat de overheid de grootste tegenstander is. Ik denk dat ‘wij’ zelf de grootste tegenstander zijn. Het land zit vol met mensen die de regels op een andere manier willen hanteren. Of we nou gevaccineerd zijn of niet, als we ons nou gewoon allemaal een beetje aan de regels kunnen houden, dan hebben we kans dat we dingen weer sneller zullen mogen. Daar heb ik het ook met de spelers over: je kunt nou wel wijzen naar een ander, maar je moet bij jezelf beginnen. Bij jezelf begin je met de wedstrijdbeleving en daarmee ook hoe ga ik veilig met andere mensen om. Ik hoop dat we het seizoen gewoon kunnen afmaken, maar je hebt ook kans dat de KNVB er zelf even de stekker uittrekt en aan een vervroegde winterstop begint.”
  Dat houdt dan wel in, dat die wedstrijden elders ingehaald moeten worden. En voor zover ik het kan bekijken, laat het programma daar weinig ruimte toe…
  “Je zou die bekerrondes naar de dinsdagavond kunnen halen en je zou meteen 18 januari weer kunnen beginnen. Ik denk dat wij dat wel zouden kunnen omdat we nog wel een aantal keren op zaterdag vrij zijn en misschien moeten we dan wat langer in het seizoen door voetballen. We zitten er in ieder geval niet op te wachten dat we op een dinsdagavond naar bijvoorbeeld ‘n WNC moeten en ook omgekeerd: ook ’n WNC zit er niet op te wachten dat ze op een dinsdagavond naar Huizen moeten… Maar dat is niet aan mij, dat is gewoon wat de voetbalbond gaat doen…”
  Wijze woorden van Arnold Klein. Woorden die nog eens extra gewicht krijgen als ik even later naar de kantine van de Kudelstaarters ga. Voor de ingang een brave dame die al even braaf de QR-codes controleert. Niks mis mee. Maar eenmaal binnen staat de geluidsinstallatie ‘voor de gezelligheid’ op kanonsterkte en worden alle aanwezigen gedwongen elkaar van dichtbij in het oor te schreeuwen om zich verstaanbaar te maken. Hoezo anderhalve meter? Ook in onze eigen kantine was me dat overdreven geluid altijd al ‘een doorn in het oor’ en ik denk dat ook ons eigen bestuur daar toch ook wel eens de gedachten over mag laten gaan in deze tijden van heftige besmetting. Ook gevaccineerden met ‘gratis’ QR-code kunnen het virus nog ‘gewoon’ met zich meedragen en vormen daarmee een ernstig besmettingsgevaar, zeker al de muziek je dwingt van dichtbij mensen in het oor te schreeuwen…

  Timo Vos

  Een uitvaartmedewerker is er uiteraard in getraind om zijn gezicht strak in de plooi te houden. Henk de Groot is daar een meester in en aanvankelijk heeft hij ook mij stevig te pakken als Timo Vos in de gang verschijnt om voor mijn microfoontje zijn verhaal te doen: “Nee, gebeurt niet. Geen interviews vandaag!” klinkt het streng.
  “Nee, serieus?” vraagt Timo die hem verbijsterd aanstaart.
  “Nee, serieus! Naar binnen!” klinkt het streng en met een stalen gezicht dat helemaal in de plooi blijft.
  “Echt?!...” piept Timo, inmiddels een octaaf hoger…
  Maar dan breekt de glimlach op het gezicht van de elftalleider door en kunnen we opgelucht aan het interview beginnen, want hij had mij ook lekker te pakken…
  Met een assist en een goal als ik goed geteld heb, kunnen we denk ik spreken van een nuttige wedstrijd …
  “Ja, klopt. Ik maakte de zesde en gaf de voorzet voor ik meen de derde. Het ging lekker en ik denk dat ik me wel nuttig heb kunnen maken voor het team.”
  Tja, maar er zat ook een moment in de wedstrijd dat als dat op beeld was vastgelegd absoluut de wereld over was gegaan…
  “Haha! Ja, ik hoop inderdaad niet dat dat moment op beeld staat! Ik ging op een diepe bal al langs die keeper en had hem maar voor het inschieten toen ook die verdediger ‘m nog miste. Wat er fout ging weet ik nu nog niet, ik raakte hem verkeerd met m’n teen of zo, maar die bal ging er dus niet in!
  Daarna kwam die bal inderdaad nog een keer recht op me af en in een reflex kopte ik hem binnen. Stom, ik had er af moeten blijven, dan had ie misschien alsnog geteld.
  Ik zit inderdaad lekker in mijn vel op het moment. Ik ben al een paar keer in de rust mogen invallen en nu voor de beker dan in de basis. Het gaat goed en de andere spelers gunnen het me ook en ik word goed gecoacht door alles en iedereen — ik krijg ook te horen wat ik moet doen om het nog beter te laten gaan, dus ik heb het echt supergoed naar mijn zin. De groep ligt me lekker, gewoon een goeie groep met een prima sfeer.
  Normaal gesproken ben ik iemand die makkelijk scoort en veel goals maakt. In het eerste heb ik wel wat kansen gehad, maar nog niet echt gescoord. Als aanvaller zijnde wil je natuurlijk graag een goal maken, dus als ie vandaag dan eindelijk toch een keer valt is dat toch lekker!”
  Ik zag je ook een bal uithalen waar je je ziel en zaligheid in legde. Was dat ook een beetje de frustratie van die gemiste kans die daar uit sprak?
  “Klopt! Ik nam die bal niet goed aan, de eerste aanname ging niet goed en toen schoot ik ‘m inderdaad hoog over. Dat was inderdaad een beetje het idee even snel die gemiste goal goed te willen maken. Als ik nog even rustig om me heen had gekeken of gewoon wat rustiger was geweest had er misschien wél een goal uit kunnen komen. Maar ja… Er zat op dat moment voor mij gewoon een beetje teveel druk achter. Maar met 0-6 winnen blijft gewoon lekker!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak

  Natuurlijk mocht Huizen hier geen steek laten vallen. Maar je moet het toch nog wel maar even doen. Huizen deed wat het aan haar stand verplicht was en schakelde deze modale derde klasser netjes uit met cijfers die recht doen aan het krachtsverschil. Want ook met een ‘uitgeklede’ selectie was het krachtsverschil groot. Oranje liet tegen Montenegro zien dat sterker zijn, klasseverschil en een 0-2 voorsprong bepaald nog geen gelopen koers betekenen. Wat dat betreft deed Huizen het gewoon beduidend beter dan Oranje!...
  Arnold Klein noemde het een uitstekende vervolgtraining voor wat betreft het spelen in de kleine ruimte. We zullen dat denk ik nog wel vaker tegenkomen – ook in de competitie. Hoewel De Zuidvogels de koppositie van ons hebben overgenomen na de uitglijer tegen Roda’46 en zij dus nu de te kloppen ploeg zullen zijn, betekent dat niet dat vele tegenstanders naar onze kant van de Wolfskamer af zullen reizen met het idee hier even lekker een potje vrij en onverveerd te komen voetballen. Een ervaring rijker na vanmiddag, dus…
  Door naar de volgende ronde. Een ronde waar de RKDES’en van dit bekertoernooi inmiddels wel uit verdwenen zullen zijn en ik kijk dan ook met belangstelling uit naar de volgende loting.
  Waar ik ook met belangstelling naar uitkijk is de volgende wedstrijd. De vraag is of ik daar nog verslag van zal kunnen doen. Ik zal met het bestuur in overleg treden en hoop dat ik toestemming zal krijgen ook de komende wedstrijden voor u te kunnen verslaan.
  Mocht dit echter mijn laatste verslag blijken, dan dank ik u voor het geduld om al die lappen verslag door te worstelen en hoop ik op een spoedig en gezond weerzien ná de coronapandemie.

  Op- en aanmerkingen, aanvullingen en correcties als altijd van harte welkom via 
  ron apenstaartje rtpsoftware punt NL

  Gerelateerde artikelen