https://www.svhuizen.nl/adel-verplicht-huizen-limmen-3-0/n4221c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Adel verplicht: Huizen - Limmen: 3-0
  1 mrt 2019
  Ron Tuijnman
  Natuurlijk moet je als eersteklasser een derde klasser gewoon opzij zetten voor de beker. Maar het moet nog wél even gebeuren! Een verslag...
  adel-verplicht-huizen-limmen-3-0

  Beker
  Donderdagavond en dus komt zondag derde klasser Limmen op bezoek om uit te maken wie er naar de volgende bekerronde door mag. Op papier geen al te zware tegenstander, maar wie tot hier de bekerslachting heeft overleefd, heeft uiteraard wel het een en ander in zijn mars. Daarbij kent Huizen sportief gezien niet echt zijn beste fase van deze competitie.
  De vierde plek van de Limmenaren doet vermoeden dat het ‘een goede middenklasser’ is in die derde klasse B. En wellicht weet Huizen nu dan tegen deze tegenstander eens lekker in de bus te blazen en zo wat zelfvertrouwen voorin te kweken.
  En dan knijp ik ‘m toch een beetje…
  Onderschatting ligt op de loer terwijl de mannen uit Limmen er ongetwijfeld op gebrand zullen zijn om tegen die roemruchte eersteklasser eens even voor een stuntje te gaan zorgen. Huizen heeft zo dus alles te verliezen en Limmen alles te winnen.
  Eenmaal op de Wolfskamer ga ik op zoek naar een lijstje met namen en rugnummers. Terwijl de geblesseerde aanvoerder van de Limmenaren me bereidwillig de namen zit op te lepelen, overhandigt teammanager Henk de Groot me het wedstrijdformulier en heb ik ze in één keer op een rijtje. Wel vernam ik van de aanvoerder dat er vijf man geblesseerd waren en er één man geschorst is. En dat stemt me dan toch wel weer iets geruster
  Prima voetbalweertje: een motterig regentje heeft het kunstgras lekker snel gemaakt en een straf briesje komt schuin vanachter de tribune dwars over het veld.
  Als de mannen zich opstellen oogt het alsof ze 3-3-4 zullen gaan spelen, maar dat is slechts schijn.

  Wat een kááááns!
  Limmen opent zoals te verwachten wat voorzichtig, maar krijgt toch de eerste vrije trap mee. Nummer 7, Paul Zeeman, zet zich achter de bal en dan krult hij het kunstleer vervaarlijk voor de goal van doelman Willemse langs. Het scheelt niet veel, maar wel genoeg en het geeft aan dat deze derde klasser toch ook wel voetballend tot het een en ander in staat is.
  Dan is Zakaria el Biyar er ineens vandoor. Op snelheid en behendigheid slalomt hij keurig om Limmen-goalie Randy Scheerman heen en niets, maar dan ook helemaal niets, lijkt hem het scoren te kunnen beletten, de bal aan de voet lijkt maar voor het binnenschuiven. Maar dan draalt ‘Zaka’ even, wil de bal voor de goede voet, doet nog een tikkie en een stap en als hij dan uiteindelijk afdrukt glijdt daar Wouter Koot vanuit kansloze positie de bal voor de doellijn weg… Wat een kans! Het is om stil van te worden... Na het missen van zo’n kans koop je een hengel en ga je voortaan vissen of zo… Het is in Zakaria te prijzen dat hij gewoon doorspeelde en niet zijn voetbalschoenen ter plekke aan een goed doel doneerde.
  Nu komt Zakaria wel terug van een blessure en dan zijn dit typisch van die ballen die je in goeden doen gewoon binnenschuift. Maar ik denk dat onze goede vrind hier vannacht nog wel eens paar keer met wijd opengesperde ogen zwetend van overeind veert!
  Toch hoeven we niet lang op de openingsgoal te wachten. Bij het onderdeel ‘dekken’ in de tactische bespreking heeft men achterin bij Limmen bepaald de gedachten elders gehad, want als Van der Veldt lekker doorzet over de flank en voorzet, dan kan Olivier Blaauw vanaf een meter of drie nagenoeg ongehinderd de 1-0 binnen schieten. Geen kans voor Scheerman.

  Soepeltjes
  Achterin laat Limmen zoveel steken vallen dat het wel een haakwerkje van mijn echtgenote lijkt, maar voorin lopen best wel wat aardige spelers rond. Bijvoorbeeld hun nummer 11, Quentin Aker, die vol in een veel te diepe pass gelooft en op volle snelheid de bal op de achterlijn stillegt. Dat lijkt dan een simpele prooi te worden voor onze defensie als Aker via de reclameborden terug het veld in moet kaatsen, maar de verbetenheid waarmee hij het duel aangaat verrast onze defensie en hij herovert keurig de bal. Vervolgens levert hij die dan met zijn slordige pass gewoon weer in, maar het was een opmerkelijk leuk staaltje onbevangen voetbal.
  Limmen moet duidelijk toch wel wat wennen aan het tempo, de kwaliteit en de snelheid waarmee Huizen speelde maakte dat men nogal eens een inschattingsfoutje maakte bij de opbouw of het aangaan van de duels. En daar profiteerde Huizen soepeltjes van. Makkelijk combinerend wordt Limmen van het spreekwoordelijke kastje naar het al even spreekwoordelijke muurtje gestuurd en dat resulteert dan in een corner die men maar niet weg weet te krijgen en opnieuw is het Blaauw die als ‘n goudhaantje de bal weer redelijk ongedekt binnen weet te tikken. 2-0 en een monsterscore lijkt op handen. Zeker als Blaauw dan op een dieptepass alleen op Scheerman af mag gaan. De Limmen-doelman blijft goed kijken en als Blaauw wat te gehaast afdrukt weet Scheerman bijtijds de benen te sluiten en gaat er weer een 100% kans verloren.
  Toch deelt Limmen ook wel wat speldenprikjes uit: Paul Zeeman glijdt gevaarlijk in op een fraaie voorzet van de flanken. Buitenhuis glijdt gelukkig geroutineerd mee en Zeeman kan daardoor net niet lekker bij de bal. Het is zaak toch wel alert te blijven daar achterin.
  De 3-0 valt als Van Kammen van buiten de zestienmeter uithaalt. De bal wordt onderweg lichtjes getoucheerd, maar dat is genoeg om Scheerman op het verkeerde been te zetten en daarmee is de arme doelman voor de derde maal geslagen…
  Met een klein half uur op de klok maait Zeeman dan half over de bal. Daar had men achterin niet op gerekend en de bal kaatst zo weer terug voor de voeten van Zeeman, die dan op zijn beurt ook weer niet op zoveel medewerking gerekend had, en dus gaat er zo dan ook een goede kans voor onze gasten verloren. Twee minuten later mag diezelfde Zeeman ineens zomaar doorlopen naar doelman Willemse. Willemse zou vandaag echter goed bij de les blijken en met een fraaie safe weet hij Zeeman het scoren te beletten.

  Rust
  Nadat Huizen nog een handjevol kansjes en mogelijkheden onbenut had gelaten en Kent Bakkum geel had ontvangen van de perfect leidende Thomas Hardeman toen hij de op snelheid liggende Blaauw op de hakken tikte, gaan we dus aan de thee met een comfortabele 3-0 voorsprong die eigenlijk wel verdubbeld had kunnen worden als Huizen wat zorgvuldiger met de kansen om was gesprongen.
  Hoewel ik Limmen zeker tekort zou doen als ik ze zou betitelen als een ‘walk-over’, was het verschil tussen de eerste en de derde klasser ook op het veld nadrukkelijk zichtbaar deze eerste helft. Huizen toonde meer duelkracht, was sneller, balvaardiger en combineerde vlotter. Een  prima derde klasser, dunkt me, maar adel verplicht en Huizen kwam die verplichting keurig na.
  Never change a winning team?
  Ik weet het niet…
  Persoonlijk hebben mij de experimenten voorin niet echt kunnen bekoren waar het de invulling van de spitspositie betreft en dit is natuurlijk wel een prettig wedstrijdje waarin je een spits die weinig aan spelen toekomt zich even lekker kan laten uitleven.
  Toch zie ik alleen Jasper van Vark aan een serieuze warming-up bezig die een invalbeurt doet vermoeden…

  Wissels
  Het is een heel gepuzzel, want coach Jurg Bosman gooit na rust al zijn wissels binnen de lijnen. Ramon Tabois, Jos Hollenberg en Dirk Hollenberg komen binnen de lijnen en dus moeten we maar afstrepen wie er nu dan ontbreken. Het duurt even voor ik als laatste de aan de overkant spelende nummer vijf (Kent Bakkum) heb ontdekt en dus meen te deduceren dat Quintin Aker, Ezra Romeijn en Rens Mins het veld moeten hebben verlaten.
  Bij Huizen is inderdaad Jasper van Vark binnen de lijnen gebracht voor Danny Benning, die uit voorzorg rust krijgt vanwege wat vage hamstringklachten. Better safe than sorry, want deze wedstrijd lijkt eigenlijk al wel gelopen.
  Na vier minuten komt dan toch ook Thomas Müller in het veld voor Zakaria el Biyar.
  En Müller neemt dan meteen de eerste kans van deze tweede helft voor zijn rekening als hij bij de eerste paal doelman Scheerman onder vuur neemt. Met de benen weet de doelman de pegel te keren en de bal spat recht omhoog. Zittend op de grond weet Scheerman de vallende bal alsnog corner te werken. En Huizen lijkt de draad van de eerste helft moeiteloos weer op te pakken…

  Zand in de motor
  Maar dat blijkt gaandeweg deze tweede helft helaas maar schijn: Huizen gelooft het eigenlijk wel en het ‘heilig moeten’ is een beetje verdwenen bij onze mannen. En dan zie je dat je het zelfs tegen een derde klasser nog moeilijk kunt krijgen: eerst is daar een schot – of was het een voorzet -  van Kent Bakkum dat via het hoofd van een van de Limmer spitsen net voorlangs vliegt en als kort daarop Sem Winter vernietigend uithaalt moet Brian Willemse alles uit de kast halen om een tegentreffer te voorkomen. Hij doet het voortreffelijk en we halen opgelucht adem. Want wat als?... Wat als de Limmenaren door een tegengoaltje ineens het idee krijgen dat hier wellicht een stuntje te behalen valt? Van Vark blokt dan een venijnig schot van Paul Zeeman en opnieuw moet Willemse zich naar de hoek strekken als Zeeman even later weer een poging kan wagen. Het is in deze fase dat Huizen dankbaar achterom naar zijn doelman mag kijken…
  Inmiddels is ook Lucas van Esterik in het veld gekomen voor Sebastian van Kammen en Limmen dringt nu gewoon brutaal aan zonder enig ontzag voor Huizen. Huizen wordt teruggedrongen rond de eigen zestien en van het oppermachtige Huizen van voor de rust is nu weinig meer over. Voorin jaagt en zwoegt Müller op iedere bal, maar te vergeefs: Limmen leert snel!
  Wéér die Zeeman door en opnieuw is daar Brian Willemse die dapper uitkomt en hem de bal van de voet plukt.
  Huizen produceert deze tweede helft nog één goed lopende aanval: de bal gaat van voet tot voet en belandt uiteindelijk op het hoofd van Müller die met een geplaatste kopbal helaas de paal net aan de verkeerde kant passeert.
  Kort voor tijd slaat dan toch ook even de frustratie toe bij het verder sportief en plezierig spelende Limmen: Wouter Koot begaat een forse overtreding die arbiter Hardeman met geel ‘beloont’. De overtreding was er echter wel een met ‘een rose randje’… Nadat Dennis Lamme de vrije trap nog gevaarlijk voorlangs krulde en kort daarop vanaf de rand van de zestienmeter een tweede poging mocht doen die ook rakelings zijn doel miste, fluit Hardeman ons dan naar de vijfde ronde van de beker…

  Arnold Klein
  “Vanavond ook?” lacht onze hoofcoach als ik hem in de catacomben opwacht.
  Jazeker, maar laten we het maar vooral over de eerste helft hebben…
  “Ja, laten we dat maar doen ook. We hebben van de week getraind op het druk zetten op het juiste  moment en het zoeken van diepgang bij een balherovering. Dat ging de eerste helft goed: we konden makkelijk tussen de linies voetballen, ook omdat we wel wat ruimte van Limmen kregen. Daar zijn we dinsdag uitgebreid mee bezig geweest om open te draaien en de ruimte te zoeken met loopacties en druk te zetten op het juiste moment. Dat kwam er de eerste helft gewoon goed uit, mede doordat je twee vroege goals maakt en een derde er achteraan. Dan zie je ook meteen het spelplezier weer bij de jongens opleven.
  Als we het dan toch over de tweede helft moeten hebben, dan zie je dat het verschil juist zit in die punten. De tweede helft hadden we totaal geen diepgang meer. Limmen zette ons op een gegeven moment gewoon vast rond onze eigen zestien en dan moet je eigenlijk gewoon even de lange bal gaan spelen en jezelf niet in de problemen brengen. Maar de eerste helft stemde me zeker tevreden, omdat ik de zaken van de dinsdagtraining volop terug zag in het veld. We moeten dat eigenlijk ook de tweede helft doorzetten, maar we weten allemaal dat zo’n wedstrijd eigenlijk al gelopen is als je met rust 3-0 voor staat, dan sluipt er toch een beetje gemakzucht in. Natuurlijk vind ik als coach niet dat dat mág, maar ja, dat soort dingen gebeurt gewoon… Wij speelden de eerste helft gewoon slimmer en gaven hen de tweede helft de tijd om lekker te voetballen. En dan kan dus ook een derde klasser lekker meevoetballen…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Lekker weer eens gewonnen. Daar was ik wel aan toe. Natuurlijk is het geen overwinning waardoor je het gevoel krijgt dat ‘het lek nu boven is’, maar goed: één helft gedomineerd en een tweede helft freewheelend de nul gehouden met een doelman die daar echter wel drie, vier formidabele reddingen voor heeft moeten verrichten - dat dan weer wél tegen een derde klasser…
  En toch ook wel weer lekker dat we weer een ronde verder zijn. Nou weet ik het niet precies hoe die regeling in elkaar zit, maar ik hoorde iemand vertellen dat we nog twee rondes moeten zien door te komen om ons te plaatsen voor de grote KNVB-beker. En dat kan dan wel eens een leuke tegenstander opleveren die onze tribunes weer eens weet te vullen. Voorwaar een loffelijk streven dus om die bekercompetitie toch ook serieus te nemen.
  Zaterdag geen competitievoetbal voor Huizen 1 en ook geen oefenwedstrijd voor zover mij bekend. Even rust, even wat kleine pijntjes en blessuretjes op laten lossen en dan beginnen we aan die laatste periode van deze competitie, die alles beslissende laatste periode waarin we openen tegen dat stugge BOL in Broek op Langedijk. Dus zaterdag even de kans om the shoppen, te klussen, of om gewoon even bij te komen van de afgelopen weken, en dan 9 maart weer vol goede moed naar BOL om onze mannen naar een klinkende eindsprint te supporten! Ik reken op u!

  Huizen - Limmen 3-0 (3-0)

  8. Olivier Blaauw 1-0
  10. Olivier Blaauw 2-0
  24. Sebastian van Kammen 3-0

  Opstelling Huizen:
  Brian Willemse, Wouter Bonke, Wouter Vente, Danny Benning (45. Jasper van Vark), Aron Klaassen, Zakaria el Biyar (49. Thomas Müller), Dennis Lamme, Olivier Blaauw, Hidde van der Veldt, Sebastian van Kammen (67. Lucas van Esterik), Jordey Buitenhuis

  Opstelling vv Limmen:
  Randy Scheerman, Job Min, Rens Min (45. Jos Hollenberg), Wouter koot, Kent Bakkum, Lasse Karelsse, Paul Zeeman, Stan Donker, Sem Winter, Quentin Aker (45.Dirk Hollenberg), Ezra Romeijn (45. Ramon Tabois)