Huizerkaas BC Zuyderzee MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Wedstrijdverslagen

  Aantrekkelijk: WV-HEDW – Huizen: 2 – 2

  Gepubliceerd op:

  Wilhelmina Vooruit – Hortus Eendracht Doet Winnen

  Zo, dat staat er maar weer. Ik zal u verder niet vermoeien met de volledige naam van deze gigantische Amsterdamse voetbalclub. De broer van ons aller Frank van den Bosch verricht er zijn voetbalkunsten in het achttiende(!!) elftal. Dat is ongezien een compliment aan het wedstrijdsecretariaat van de Amsterdammers dat ze dat allemaal weten te laten spelen op die paar velden die de club ter beschikking staan. WV-HEDW vormt voor de tweede keer dus onze tegenstander. Nadat we op de Wolfskamer een aantrekkelijk duel met een licht dominant Huizen in 1 – 1 zagen eindigen, hoop ik nu op de volle winst. Huizen kan de punten goed gebruiken, het is nu toch een half seizoen verder en ervarener, en na de winst tegen SDVB zou Huizen de lijn maar zo eens door kunnen trekken. Het blijft voetbal natuurlijk, maar met wedstrijden tegen d’Olde Veste en Flevo Boys in het verschiet, zouden we maar zo eens een serietje van twaalf punten neer kunnen gaan zetten. Maar dan moet Huizen hier dus wel met de volle winst de bus weer instappen.

  Credits @Jan Vonk Fotografie - janvonkfotografie.nl

  Een bus die weer bij de Lidl geparkeerd staat. Het moet toch niet zo heel moeilijk zijn om de toegang naar de parkeerplaats ook voor bussen geschikt te maken? Iedere week jaagt ons complex een buschauffeur het angstzweet in de bilnaad. Onze eigen Hans weet waar hij (niet) aan begint en parkeert zijn gevaarte dan ook maar buiten het complex. De chauffeurs van onze gasten zien zich echter voor een schier onmogelijke taak gesteld om zonder schade tussen alle geparkeerde auto’s door te laveren.
  Maar ook in Amsterdam wacht ons een ferme wandeling voor we op de plaats van bestemming zijn. De yuppen sjezen met hun kinderbakfietsen langs de lange stoet richting sportpark Middenmeer en Jaap Eden ijsbaan. De bus moet zelfs midden op een drukke verkeersweg worden uitgeladen. Het kan dus allemaal nóg erger…
  Even wat massale bijval voor die broer van Frankie, die onder luid applaus een corner neemt op een van de bijvelden. Zoveel publiek heeft dat achttiende elftal nog nooit langs de lijn gehad…
  (Nog) geen tribune daar en dus heb ik mijn vouwstoeltje weer bij me. WV-HEDW heeft wel vergevorderde plannen voor een kleine tribune, maar dat heeft nog even wat voeten in aarde, verneem ik van WV-HEDW-bestuurslid Lopes Dias.
  Arbiter Haico Michielsen vindt mijn aanwezigheid tussen de dug-outs geen probleem, het is fris, maar gelukkig wel droog, en ik kan dus prima mijn werkzaamheden verrichten zonder dat er mensen voor mijn neus komen zitten.
  In de bestuurskamer knoopt voorzitter Klaas Vos een gesprek aan met zijn Amsterdamse collega Ronald Nijsen en de viering van het honderdjarig bestaan komt ter sprake. Met gepaste trots presenteert Nijsen een jubileumboekenserie van encyclopedisch formaat. Mijn hemel! Wát een arbeid en gedegen speurwerk ademen de boeken, dit is lekkerbekken. Wij zijn als vereniging voorzichtig begonnen met de eerste voorbereidingen van ons eeuwfeest, maar dit ziende zinkt de moed me toch wel wat in de schoenen: dit getuigt van een gedegen en minutieuze archivering die ik bij Huizen nog niet ben tegengekomen. Wedstrijdfoto’s en verslagen van vóór de oorlog… Chappeau!
  Van de spelerslijst die teammanager Henk de Groot me ter hand stelt leer ik dat Helms, Van der Veldt, Perez, Creebsburg en Vos reservedoelman Pabon vanmiddag gezelschap houden op de bank.
  Bij WV-HEDW een andere doelman onder de lat: Dion Thomas heeft Sil Fiddani weer naar de bank verwezen. Wel staat die gevaarlijke Tim Correia weer in de basis.
  Pupil van de week Maxim Hosman wordt door moeder in de bestuurskamer afgeleverd en grapt dat ze hem om een uur of zes wel weer op komt halen. Maar ik vermoed maar zo dat ze toch even is gebleven om het glorieuze moment van haar manneke mee te maken als hij schijnbewegingen makend op doelman Hensen afgaat. Een heerlijke pirouette stuurt Hensen het bos in en de bal verdwijnt achter de kansloze doelman. Ik denk dat Jaime hem niet gehad had al zou hij het gewild hebben!
  Wachtend op de aftrap valt mijn oog op de reclameborden: ‘Smart Sportswear for the active man’ vermeldt een bord, met daaronder de tekst: ‘Condoms in all sizes’… Sportswear…Zó heb ik die dingen dus nog nooit horen noemen…

  Lekker, maar toch achter…

  Het duurt een minuut of drie voor Zinga in het spel betrokken wordt, maar dan trekt hij er ook op volle snelheid vandoor, laat zijn man achter en zet goed voor. Helaas gaat de bal bij de eerste paal ternauwernood aan Visser voorbij, maar de eerste kans voor Huizen is een feit. Een heerlijke open wedstrijd begint vaste vorm aan te nemen: beide ploegen gaan vol voor de winst en trachten elkaar continue vast te zetten op eigen helft. Huizen lijkt daar in die openingsfase het beste mee om te kunnen gaan en ik zie vlak voor mijn neus een verrukkelijk staaltje one-touch-voetbal ontstaan dat helaas toch bij de cornervlag van WV-HEDW tot een roemloos einde komt. WV-HEDW beperkt zich vooral tot gevaarlijke en snelle counters via Roy van Essen en Tim Correia. Voor alsnog weet de Huizer defensie dat gevaar goed in te dammen.
  Een pegel van Theo Visser spat maar rakelings over de goal van Dion Thomas nadat Huizen de bal op het middenveld had opgepikt, maar dan meteen weer een uitbraak van Van Essen op een fraaie crosspass. Daar treft Van Essen echter in de geconcentreerd spelende Tristen Kroeze een van Huizens uitblinkers van vanmiddag en de counter wordt dan ook in de kiem gesmoord.
  Toch staat Kroeze aan de basis van de openingstreffer in de elfde minuut als hij opnieuw vol aan de bak moet en een corner moet toestaan aan die snelle Van Essen. Ashraf Azzouz brengt de bal voor, waar een ‘treintje’ WV-HEDW’ers uiteen waaiert. Het sticht toch wat verwarring bij Huizen achterin en dan staat daar ineens Correia vrij bij de tweede paal. En dat is een fout die fataal blijkt: geheel tegen de verhoudingen in jaagt Correia de 1 – 0 achter de kansloze Hensen. Een domper voor Huizen dat eigenlijk nog niet echt in de problemen was geweest.

  De rug rechten

  Dat is dus even slikken voor de mannen van Klein en WV-HEDW maakt dankbaar gebruik van het momentum dat nu in hun voordeel is gekanteld. Eerst is daar een pegel van Rida Najib die de afvallende bal na een vrije trap spijkerhard inzet en de bal rakelings naast ziet spatten. Het levert WV-HEDW een serie corners op die Huizen overleeft al was Correia opnieuw met een omhaal dicht bij een treffer.
  En ook nu valt de treffer weer geheel tegen het spelbeeld in: een counter van Huizen leidt een hoekschop in die door Anouar Aktaou voortreffelijk strak in wordt gebracht. En daar stormt de na zijn schorsing weer gretig spelende Joshua Lo-Asioe het strafschopgebied in en torent hoog boven alles en iedereen uit om met een knallende kopstoot spijkerhard de gelijkmaker aan te laten tekenen!
  En nu is het Huizen dat de vaart der volkeren met zich mee lijkt te hebben: na een fraai opgezette aanval waaruit Theo Visser een corner weet te forceren, is het even later Tristen Kroeze die goed doorstoot tot aan de cornervlag. De voorzet is perfect op Frank van den Bosch die zich niet bedenkt en vernietigend uithaalt. Doelman Thomas zal na de wedstrijd nog wel eens naar die schroeiplekken op zijn handschoenen staren, want hij kan de bal niet ontwijken en bokst hem zo weer het veld in. Pech voor Frankie die met zijn grote broer langs de lijn graag op het scoreformulier terecht had willen komen.
  Frank staat ook aan het einde van een schitterende Huizer combinatie als Tristen Kroeze opnieuw alert reageert en op het middenveld de aanvalsopbouw van WV-HEDW overneemt. De bal gaat soepeltjes door naar de weer sterk spelende Sergio Kozjak die de bal al even soepeltjes bij Theo Visser bezorgt. Visser brengt de bal keurig voor en Van den Bosch kaatst de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Weer een kans voor Huizen om de voorsprong te nemen…

  Oei oei!

  Ondanks het overwicht dat Huizen in deze fase aan de dag legt zien we hoe na een partijtje chaotisch uitverdedigen hoe de bal ineens voor de voeten van Correia valt die voor open doel een mispeer produceert. Weer had maar zo de onderliggende partij tot scoren kunnen komen. Het is dat mijn stoeltje daar te gammel voor is, maar anders zou mijn honderd en vier kilo schoon aan de haak zich op het puntje van mijn stoeltje hebben bevonden. Wat een heerlijke wedstrijd!
  Achter me duikt die objectieve toeschouwer waar we het wel eens over hebben op. De goede man woont in de buurt, maar heeft verder geen banden met WV-HEDW en komt puur voor het voetbal naar sportpark Middenmeer. Eindelijk is ie er dus eens in het echt: die objectieve toeschouwer die in menig voetbalverslag opduikt. De goede man kreeg vanmiddag zeker waar voor zijn entreemuntjes!
  Genieten ook van een kopbal waarmee Sergio Kozjak de lat boven doelman Thomas laat zingen, nadat Zinga in zijn ren gestuit was en arbiter Michielsen Huizen een vrije trap toekende. Thomas kansloos, maar de bal spat dus onverrichter zake terug het veld in.
  Twee minuten later een snel genomen vrije trap. De bal komt bij Frank van den Bosch die rand zestien in het gezicht geraakt wordt. Arbiter Haico Michielsen geeft onder luide protesten alsnog een vrije trap als zijn voordeelregel zonder het beoogde voordeel voor Huizen uitpakt. En dat is natuurlijk een klus voor Theo Visser. De bal spat perfect de hoek in, maar doelman Thomas laat zien waarom hij Sil Fiddani op de bank weet te houden: als een snoek schiet hij de hoek in en pareert de inzet stijlvol.

  Geel

  Het levert niet alleen alsnog geel op voor Yamiro Macrander, maar het vormt ook de opmaat voor wat opwinding en onvrede over de arbitrage op de Amsterdamse bank. Als Michielsen kort daarop opnieuw een vrije trap aan Huizen toekent meent Jack van Moerkerk daarvoor op hoge toon verhaal te mogen halen bij de arbiter en dat levert hem uiteraard ook een domme gele kaart op. Arbiter Michielsen zou vandaag aan weerskanten weinig vrienden maken; hij floot af en toe wat warrig en kort voor rust dringt Theo Visser het strafschopgebied binnen, wordt vastgehouden, wordt aangetikt, gaat neer en Michielsen doet een ‘Nijhuisje’… Vanaf mijn positie aan de middenlijn leek het een schoolvoorbeeld van een strafschop, maar niet in de ogen van Haico Michielsen, dus.
  Joshua Lo-Asioe heeft de smaak te pakken en test uit een vrije schop met een knallende kopstoot opnieuw doelman Thomas, maar deze keer staat de doelman op de juiste plaats en kan de bal simpel wegvangen.
  De rust nadert met rasse schreden en beide ploegen willen die rust wel eigenlijk met een voorsprong ingaan. Eerst is er een vrije trap van Correia die voor alles en iedereen langs vliegt en Tristen Kroeze die niet alleen verdedigend, maar zeker ook aanvallend zijn mannetje stond, zet goed voor. De pegel die Visser vervolgens produceert wordt nog gestopt en uit de rebound kaatst Macrander de bal corner.

  Rust

  Die corner levert helaas niets meer op en zo gaan beide ploegen na een enerverende en uitermate aantrekkelijke eerste helft met een te billijken 1 - 1 stand aan de thee. Ik maak van de gelegenheid gebruik om mijn eigen bevindingen even tegen die objectieve toeschouwer aan te houden. Na enig nadenken geeft deze met 60/40 het voordeel aan Huizen. Het strookt met mijn eigen indruk: Huizen ietsje sterker, maar toch ook meer dan voldoende mogelijkheden voor WV-HEDW. Huizen had wellicht recht op een strafschop en zag ook nog wat andere mogelijkheden verloren gaan, maar ook WV-HEDW liet in de persoon van Correia een opgelegde kans liggen.
  Ik kan dus wel leven met die 1 – 1, al bekruipt me toch ook nu het onbevredigende gevoel dat er met een ‘tikkie meer’… Tja, een tikkie meer wát? Inzet? Nee, dat kan ik onze mannen echt niet verwijten. Een tikkie meer geluk? Ja, dat zeker: bal op de lat, strafschop, bal net naast… Maar ook geluk moet je bij vrouwe Fortuna afdwingen en daarin schiet Huizen blijkbaar toch dat tikkie tekort.
  Desalniettemin geen reden voor wissels op dit moment.
  Bij WV-HEDW maakt Damien de Vegt zich gereed om in te vallen. Hij komt voor Roy van Essen, die door Tristen Kroeze zo uitstekend aan banden was gelegd. Het is altijd een compliment voor een verdediger als zijn directe tegenstander gewisseld wordt, een terecht compliment aan het adres van Tristen!

  Poeh!

  Die De Vegt laat zich wel meteen gelden: hij sleurt en speelt agressief en gretig. Ik ben blij dat hij niet in de basis is begonnen! Driftig storend jaagt hij alles met een groen-geel shirt fanatiek af. Toch ziet Kroeze kans Kozjak in de dekking te bereiken. Kozjak draait slim bij zijn man weg en haalt uit de draai goed uit. Doelman Thomas redt en ook de rebound wordt door de Amsterdamse defensie verwerkt. Beide ploegen beginnen met hernieuwd elan aan deze tweede helft, beide ploegen naarstig op zoek naar de voorsprong die tot een driepunter zou moeten gaan leiden.
  Dennis Lamme stuurt dan Joshua Lo-Asioe door. Doelman Thomas komt er uit en weet de bal weg te boksen voor Joshua er potten mee kan breken.
  Kort daarop wil Thomas de bal rustig het middenveld in sturen. Op het moment dat hij trapt, glijdt hij onverwachts weg en levert de bal zo in de voeten van Ritchie Zinga. Heftig op de huid gezeten weet Zinga echter niet van deze uitglijer te profiteren. Kort daarop wordt duidelijk wat de oorzaak van deze merkwaardige actie is: de schoen van de doelman is bij de hak volkomen in tweeën gebroken!

  Met wat improvisatie weet de bank een paar andere schoenen voor de doelman te regelen en uiteraard geeft arbiter Michielsen even de gelegenheid om van schoeisel te wisselen.
  Na dit oponthoud lijkt WV-HEDW weer het heft wat in handen te hebben genomen. Eerst is daar Tim de Jong die de bal rakelings naast de kooi van Hensen jaagt en diezelfde Hensen moet kort daarop een rare zwabbervoorzet onder de lat wegduwen.
  Coach Marcel Valk voert dan in de zestigste minuut opnieuw een wissel door en de wat anoniem spelende Rida Najib wordt van het veld gehaald ten faveure van Jack van Moerkerk.

  Evenwicht

  Voetballend houden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht. Kort na de wissel pikt de ijverige Kogeldans de bal op het middenveld op en dat gaat het prachtig en snel richting doelman Thomas. Soepeltjes gaat de bal van voet naar voet, via Kogeldans, Van den Bosch en Sergio Kozjak die opnieuw het overzicht bewaart. Na deze wonderschone aanval is daar bij de tweede paal dan Theo Visser die zijn naam als Goudhaantje weer waarmaakt en met een rustige schuiver Huizen op voorsprong zet: 1 - 2!
  Lang kan Huizen echter niet van deze weelde genieten, want twee minuten later raakt Jeroen Lamme betrokken in een ongelukkige kluts: Lamme een blessure, geel en een vrije trap tegen op de rand van de zestien. Coach Klein ziet de bui al hangen en schreeuwt zich de longen uit het lijf om de muur anders opgesteld te krijgen. Maar de boodschap komt niet aan en als Correia dan de trekker overhaalt voor de herstelwerkzaamheden aan de Huizer muur zijn voltooid, jaagt hij de bal strak langs onze rechterpaal en staan we weer op gelijke hoogte: 2 – 2.
  Wat – een – heerlijke - wedstrijd!
  En het gaat maar door: Visser geeft een lepe steekbal op de opgerukte Kogeldans. Maar onze kleine vleugelverdediger heeft meteen twee verdedigers op de huid zitten en voor hij tot een voldragen poging kan komen heeft de defensie al ingegrepen. Het levert wel een corner op die Dennis Lamme opnieuw tot een corner weet te promoveren. Dan is de WV-HEDW defensie echter de situatie weer meester en is ook deze mogelijkheid weer zonder resultaat gebleven.

  Slotfase

  Arbiter Michielsen geeft dan een uitbal volstrekt ten onrechte aan WV-HEDW. Zijn assistent voor de dug-out zag het goed, maar de scheidsrechter overrulet hem en trouw wisselt het vlaggetje van hand. Dat schijnt zo te horen verneem ik na afloop van Gert van der Roest. Het geeft maar eens aan hoe slecht ik ben als grensrechter: ik zou mijn vlag dan maar gewoon hebben laten zakken en het oordeel aan de scheidsrechter hebben gelaten. Ik zou dus never nooit de bal aan de andere partij kunnen geven als ik zeker wist dat het andersom moest zijn. Ik ben gewoon totaal ongeschikt voor enige vorm van arbitrage…
  Van de zo sterk ingevallen Damien de Vegt gaat veel gevaar uit. Uit de draai jaagt hij de bal maar rakelings naast. Het spel gaat snel heen en neer en Arnold Klein brengt Hidde van der Veldt voor Sergio Kozjak die op een uitstekende wedstijd terug kan zien. Gokkend op de snelheid van Hidde is dat een logische wissel. Valk brengt ook de broer van Mick van Moerkerk, Jack, binnen de lijnen. Anouar Aktaou ziet zich genoodzaakt het shirt van De Vegt te testen en ziet daar terecht geel voor. Aan de andere kant moet arbiter Michielsen opnieuw naar de borstzak als Hidde van der Veldt op onheuse wijze afgestopt wordt. Deze keer is het De Vegt die alsnog geel krijgt als de aanval door is gezet met de voordeelregel. 
  De slotfase is voor de thuisclub. Tim de Jong pegelt nog maar eens rakelings naast en ook Correia ziet zijn inzet niet tussen de palen belanden. Het is deze moeizame slotfase die dit tweede puntverlies tegen WV-HEDW draaglijk maken. Maar het gevoel dat er dus wellicht toch een driepunter in had gezeten blijft ergens diep in mijn achterhoofd knagen…

  Arnold Klein

  Hebben we een punt gewonnen of hebben we er twee verspeeld?” vraag ik onze coach na afloop.
  “Ja, dat is een lastige,” grijnst Klein. “Gezien het spelbeeld denk ik dat het een gelijk opgaande wedstrijd is geweest, met heel veel goede intenties in de duels en het voetbal. Bij vlagen waren wij de bovenliggende partij en bij vlagen de onderliggende. Ik ben alleen wel een beetje ontstemd over de manier waarop we die twee tegengoals uit standaardsituaties om de oren kregen. Daar heeft iedereen gewoon zijn positie in te nemen en daar deden we vandaag – zeg maar – ‘onherkenbare’ dingen. Voor de vrije trappen vanaf verschillende posities hebben we aparte afspraken hoe we moeten gaan staan. Dat haalden ze nu in het heetst van de strijd wat door elkaar, waardoor de muur eigenlijk verkeerd stond.”
  Die nummer negentien (De Vegt) daar was ik wel blij van dat ze die pas in de tweede helft brachten…
  “Ja, aan de ene kant was ik blij dat ze de spits Mick van Moerkerk naar de linkerkant haalden, want die bracht veel voetballend vermogen op het middenveld, maar die De Vegt die was wel fysiek heel erg sterk en viel heel gedreven in. WV-HEDW is ook gewoon een hele goede ploeg. Wij hebben vandaag gewoon heel goed van ons af gebeten en hebben in een uitwedstrijd gedurfd durven voetballen.
  Voor de wedstrijd had ik het met Marcel Valk er al over dat het vooral veel plezier op het veld zou mogen zijn en dat is gebeurd. Eigenlijk hadden we vooraf beter af kunnen spreken dat we ieder één wedstrijd zouden winnen, dan zouden we nu allebei met een punt meer hebben gestaan, haha! Maar nee, ik heb echt genoten van de spelopvatting van beide ploegen. Ook in de slotfase had het nog beide kanten op kunnen vallen. Ik denk dat het verzorgde voetbal er voor zorgde dat we in bepaalde fasen wat meer grip op de wedstrijd kregen. Het is gewoon jammer dat we na die schitterende 1 - 2 te snel die gelijkmaker weer weggaven. Hou je dat wat langer vast, dan had het maar zo kunnen zijn dat we die driepunter wel in de wacht hadden kunnen slepen.
  Nee, we kunnen dit gelijke spel niet in de schoenen van de arbitrage schuiven. De scheidsrechter reageerde wel wat sterker op hun geschreeuw, daar zijn zij gewoon gehaaider in dan wij. Wij hebben het gewoon laten liggen in het omgaan met die standaardsituaties.
  We hebben vandaag met volle overgave gevoetbald, met af en toe echt héél goed voetbal, verzorgd voetbal, daar kan ik alleen maar trots en blij om zijn.”
  Ik had eigenlijk mijn zinnen gezet op een goede serie van vier overwinningen op rij…
  “Ja, je kunt zoveel bedenken als je wilt, maar je moet het nog wel gewoon allemaal eerst maar doen. Natuurlijk zijn het wel voornamelijk ploegen die onder ons staan, die we sowieso niet dichterbij moeten laten komen, maar je moet er nog wel eerst voor voetballen. En je weet: iedereen kan hier van iedereen winnen!
  Ik had een zeker puntenaantal voor ogen voor deze eerste vijf wedstrijden en we moeten maar zien of we daar uiteindelijk aan kunnen voldoen. Ik wil daarbij uiteraard niet op hetzelfde rijtje uitkomen als vóór de winterstop, laat dat duidelijk zijn.”
  We staan als enige in het rechterrijtje nog met een positief doelsaldo. Dat zegt voor mijn gevoel toch ook wel wat…
  “Ja, dat zegt het zeker. Het geeft aan met welke spelopvatting wij spelen. Zie ook vandaag: we komen een aantal keren prima voor de goal. Kijken we puur naar onszelf, dan hebben we vóór rust zeker vier kansen gehad om te scoren en na rust misschien ook nog wel twee of drie. We creëren dus volop kansen en hebben er uiteindelijk ook niet gek veel weggegeven. We gingen vandaag eigenlijk gewoon nat op de standaardsituaties. Maar goed, volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen om weer een serietje neer te zetten. We hebben nog dertien wedstrijden te gaan…”

  Theo Visser

  Ik spreek onze aanvoerder na afloop even aan de zijlijn. Uiteraard ben ik benieuwd naar de strafschopsituatie. “Was het er een?” vraag ik op de man af.
  “Nou, het is wel zo dat ik dit soort situaties niet echt uit de weg ga. Ik werd licht geraakt en toen viel ik. Maar of het ernstig genoeg was voor een strafschop? Die beslissing is dan aan de scheidsrechter. Het zag er wellicht wat te overdreven uit, maar ik werd wel licht geraakt. Ja, ik moet dat maar meteen accepteren en weer doorgaan, want hij draait die beslissing toch niet meer terug, we hebben hier geen VAR, dus…”
  En verder: uiteindelijk toch teleurgesteld?
  “Ja, ja, ja en nee,” mijmert Theo. “Ik denk dat we over het algemeen voetballend goed hebben gespeeld, ook aanvallend hebben we goede dingen gecreëerd. Het is gewoon jammer dat we die goals uit standaardsituaties tegen hebben gekregen. Dat is dan toch iets waar we nog wat harder op moeten trainen, denk ik… Ik kan ook niemand direct aanwijzen als schuldige, hij schiet hem gewoon uitstekend binnen. Maar ja, drie punten had inderdaad wel extra lekker geweest natuurlijk. Dat is de teleurstelling dat je die punten niet binnenboord hebt weten te houden, we kwamen tenslotte vanuit een achterstand weer op voorsprong, dan is het gewoon zonde dat die 2 - 2 komt.
  Er zit veel fitheid en vertrouwen in de groep en ik denk dat we vandaag ook weer goed spel hebben laten zien. Ik probeer het toch positief te bekijken. Uiteindelijk hebben we toch weer een punt gepakt in een lastige uitwedstrijd en we hebben elk punt gewoon hard nodig. Het is toch dat ‘zakelijke’ weer dat ons opbreekt. Als we voor komen te staan moeten we gewoon proberen die wedstrijd ‘dood te voetballen’. Het deed me toch weer denken aan die wedstrijd bij DHSC toen we ook voor kwamen en hem toch weggaven. Nu pakken we toch gewoon een punt en we zitten nog steeds in een leerjaar. Volgende week gaan we opnieuw op jacht naar de drie punten we gaan er met zijn allen gewoon weer voor!”

  Sergae Kogeldans

  Onze kleine mannetjesputter speelde een voortreffelijke wedstrijd. “Dank je wel!” antwoordt hij bescheiden als ik hem dat voor houd. “Ja, ik heb wat te kampen gehad met wat lichte blessures.”
  Ik vond je niet alleen defensief erg sterk – ik zag je op een gegeven moment een beer van een vent over de zijlijn gooien – maar ook aanvallend droeg je je steentje prima bij…
  “Ja, ik had op een gegeven moment een situatie waarin Theo de bal over de verdediging legde en ik eigenlijk zelf moest schieten. Ik dacht echter dat Sergio Kozjak er wellicht beter voor zou staan, maar dat ging dus helaas fout. Zonde, want het was verder een goede wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Als je kijkt hoe de wedstijd in zijn geheel is verlopen dan is een gelijkspel wat mij betreft eigenlijk wel prima. Wij hebben de nodige kansen gehad, maar ook WV-HEDW heeft wel kansen laten liggen. Voor mijn gevoel hadden we de eerste helft wat meer beleving dan de tweede. Het is jammer dat we die tweede goal nog tegen kregen. Het was volgens mij ook eigenlijk geen overtreding van Jeroen Lamme, maar die scheidsrechter zag dat anders en daar moeten we mee dealen. Hij floot wel een beetje warrig, vond ik…
  We gaan nu volgende week maar vol voor de drie punten. We treffen tegenstanders waartegen dat gewoon mogelijk moét zijn, maar daar moeten we wel volle bak voor gaan. Geen negen uit drie, maar zeven uit drie, zullen we maar zeggen!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak

  Laten we voorop stellen dat ik daar in Amsterdam een heerlijke middag heb beleefd: een reclame voor de voetbalsport! Natuurlijk proef ik iets van teleurstelling dat we hem niet winnend over de streep hebben weten te trekken, maar zoals men stelt: als je ‘m niet kunt winnen, moet je zorgen dat je ‘m niet verliest. En dat laatste had er vandaag ook maar zeker zomaar in kunnen zitten als het pechduiveltje beter had opgelet.
  Huizen is groeiende, ondanks twee in wezen onnodige tegengoals speelde Huizen een volwassen wedstrijd, liet zich niet gek maken en nam toch dat ene punt mee de bus in. Niet vreemd in een uitwedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander.
  Thuis moet Huizen volgende week in staat worden geacht de volle winst op de Wolfskamer te houden tegen rode lantaarndrager d’Olde Veste. Daarbij hebben we iets goed te maken na die onbegrijpelijke nederlaag daar in Steenwijk: de pannen van het dak spelen en toch met lege handen de bus weer in. Het is nu zaak om de Steenwijkers te laten zien dat dat destijds een grove en kostbare vergissing van Huizen is geweest. Maar zoals Arnold Klein al aangaf: niets is zeker in deze poule.
  Het gigantische doelsaldo van plus zesendertig(!) van Eemdijk verraadt een beetje waarom Huizen nog in de plus staat. Veel ploegen lopen tegen een forse zeperd op en gaan één of twee keer met stevige cijfers de bietenbrug op. Huizen heeft dat weten te voorkomen: het speelt degelijk, aantrekkelijk en aanvallend voetbal. Voetbal dat eigenlijk meer publiek verdient dan de plusminus vierhonderd die nu per thuiswedstrijd de weg naar de Wolfskamer weten te vinden. Huizen is goed bezig en met de negende plek staat het keurig op een plaats die zelfs nog uitzicht biedt op méér. Daarvoor zijn nog wel de nodige punten een vereiste. Zaterdag kan Huizen er weer voor gaan drie punten aan dat totaal toe te voegen in de revanche tegen d’Olde Veste. Maar daar hebben ze wel alle steun voor nodig! Ik reken dan ook op uw aanwezigheid en positieve support naar de mannen. Was u niet in Amsterdam, dan heeft u zeker iets gemist, want het was weer ‘berefijn’ langs de lijn! Dus grijp uw kans om alsnog een heerlijke wedstrijd mee te beleven!

  Op- en aanmerkingen, aanvullingen en correcties als altijd van harte welkom via 
  ron apenstaartje rtpsoftware punt NL

  Gerelateerde artikelen